Studentski domovi

Нама су на ФПН-у, узимали оверене копије,
оригинале смо задржали што је по мени најбоље...

Bilo koja original dokumenta trebalo bi da ostaju kod nas ali posto zivimou Srbiji nista nije garantovano.Koliko se ja secam ovi likovi na Fon-u su svima uzeli originale i sad kad ja odem da ih trazim verovatno ce da naplate:worth:

Da li znate koliko bodva je bilo potrebno brucosima prosle godine da dobiju dom? Ne mogu nigde da nadjem rang listu - kao da je sve izbrisano :(

Ja sam originale kopirala i overila pre upisa, jer sam negde procitala sta sve treba za dom. Imam i izvode i sad samo cekam te zarade ali verovatno cu zbog majcinog rada vikendom u prvih 5 meseci imati samo 1 bod.

Имаћеш онда по мојим проценама 64 поена, односно 0 за материјални статус,
али нисам сигурна. То значи и да имаш шансе да добијеш то што желиш...опет моја процена :)

Ne znam kako je u Beogradu, ali u Novom Sadu je drugi list konkursa za prijavu ustvari obrazac koji se odnosi na prosecna primanja po clanu domacinstva. Takodje, u Novom Sadu ne priznaju druge obrasce te vrste, vec mora biti bas taj iz konkursa. Dakle, za one koji bi da konkurisu za dom u Novom Sadu, odu na blagajnu bonova koja se nalazi u prizemlju studentskog doma 'Bajic', tamo kupe prijavu, u cijem je sklopu i formular za prosek primanja i overe to u opstini. Od ostalih dokumenata, treba potvrda sa faxa da si upisao zimski semestar na budzetu i overene fotokopije svedocanstava. Dokumenta se predaju na salteru sluzbe smestaja, takodje u prizemlju doma 'Bajic'. Valjda nisam nista zaboravila :)
E sad, ne znam da li studenti u Novom Sadu mogu da biraju dom?

Kandidati će biti rangirani na osnovu sledećih kriterijuma:
1. Uspeh na visokoškolskoj ustanovi (prosečna ocena, broj položenih ispita, godina studija, izgubljena godina).
Efikasnost studiranja će se bodovati:
- II godina studija - 3 boda
- III godina studija - 6 bodova
- za svaku narednu godinu dodaju se po 2 boda.
2. Vreme sticanja školskog uslova:
- sticanje uslova do 30.07. - 6 bodova
- sticanje uslova do 30.09. - 3 boda
- sticanje uslova do 31.10. - 0 bodova.
3. Za studente prve godine studija boduje se uspeh iz prethodnog školovanja.
4. Prihod po članu domaćinstva studenta.
Pod prihodom po članu domaćinstva studenta podrazumeva se prosečni mesečni prihod za period januar – jun tekuće godine.
Prihod po članu domaćinstva vrednuje se, i to:
- do 50% prosečne zarade bez poreza i doprinosa po zaposlenom u privredi Republike Srbije za period od 1.januara do 30.juna tekuće godine ......................... 2 boda
- do 100% prosečne zarade bez poreza i doprinosa po zaposlenom u privredi Republike Srbije za period od 1.januara do 30.juna tekuće godine ......................... 1 bod
- preko 100% prosečne zarade bez poreza i doprinosa po zaposlenom u privredi Republike Srbije za period od 1.januara do 30.juna tekuće godine ......................... 0 bodova.

Studenti koji imaju status raseljenog lica, s teritorije AP Kosova i Metohije, a nisu u mogućnosti da pribave uverenje o prihodu po članu porodice boduju se sa 1 bodom.
Studentima čije je prebivalište na teritoriji AP Kosova i Metohije, u delu koji je pod kontrolom UNMIK-a, po osnovu stanovanja dodaju se 2 boda.

Nakon isteka roka za konkurs utvrdiće se rang lista kandidata za prijem u ustanovu za smeštaj studenata.
Službe visokoškolskih ustanova su obavezne da u roku od najkasnije 10 dana od dana isteka roka za prijavu na konkurs, dostave liste ovlašćenoj organizaciji, odnosno ustanovi studentskog standarda.
Rangiranje kandidata vršiće se na osnovu kriterijuma i merila za smeštaj studenata u ustanove studentskog standarda, u skladu sa Pravilnikom o smeštaju i ishrani učenika i studenata u ustanovama učeničkog i studentskog standarda.
Deo smeštajnih kapaciteta ustanova biće namenjen studentima iz najosetljivijih društvenih grupa.
Ustanova studentskog standarda može imati najviše dve raspodele.

POSEBNA NAPOMENA:
Ustanova Studentski centar ''Beograd'' od 01.07. do 30.09.2010.godine određuje studentske domove ''Studentski grad, Dom I'' i ''Kralj Aleksandar I'' za smeštaj po osnovu međunarodne razmene studenata i turističke recepcije.

USTANOVA STUDENTSKI CENTAR ''BEOGRAD''

D I R E K T O R
Milovan Petrović, dipl.pravnik

Kolike su sobe u Karaburmi, sta sve od licnih stvari sme da se donese? Pretpostavljam da racunar ne sme u dom da se donese, kao i da nema mesta u sobi? Ima li u sobi radni sto...?

Можеш донети све што ти је потребно (не саветујем ти да правиш магацин у соби :) ). Можеш донети и рачунар, радни столови у двокреветним собама у Карабурми су довољно велики (већи радни сто у животу нисам имала). Соба уопште није мала, има два кревета, један велики двокрилни ормар, полицу, полице изнад столова и неку комодицу. Сада су реновирали Карабурму, тако да верујем да су собе још лепше него што су пре биле (мада мени ни пре ништа није сметало).

novi stolovi su najveca gluopost..mali, ni priblizno starim..nemaju fioku niti onu komodicu ispod...tako da..pravac forma ideale....
zato su kreveti visi i siri..jeeej..i stavili su laminat..
ma ovi brucosi koji sad dolaze, imace bolje uslove nego kod kuce

El moze neko da postavi sliku kako treba da izgleda taj obrazac za prosek prihoda? Posto sam iz Cacka i stvarno nebi mi odgovaralo da me vrate zato sto nije to taj obrazac.... a ni to da idem za dz. u Beograd zbog jednog praznog papira... molim vas.... Puno hvala unapred!!!!!!!!!!!!!!

El moze neko da postavi sliku kako treba da izgleda taj obrazac za prosek prihoda? Posto sam iz Cacka i stvarno nebi mi odgovaralo da me vrate zato sto nije to taj obrazac.... a ni to da idem za dz. u Beograd zbog jednog praznog papira... molim vas.... Puno hvala unapred!!!!!!!!!!!!!!

Ako nista drugo el moze neko da mi posalje obrazac pa da mu platim troskove na ziroracun ili tako nesto... pls hitno mi....:worth:

Nedavno sam negde, cini mi se bas na ovoj temi, pronasao link za rang listu brucosa primljenih u studentski centar sa sve detaljnim poda(t)cima o svakom primljenom brucosu (bodovi, primanja...) :dash:i sad ne mogu da ga pronadjem...:think: pa ako se neko seca ili mozda naleti na njega neka ga postavi ponovo...unapred hvala :klap:

Ја сам купила тај образац у дому, али када сам однела у општину рекли су ми да не треба, већ они штампају исти такав. Све раде на рачунару, па им не треба тај за ручно попуњавање.

El ovako izgleda taj obrazac sto bi trebao da kupim u domu?
scan0001.tif

Back