Studentski domovi

Pozdrav svima, imam da vam postavim nekoliko pitanja:
90. sam godiste tako da ove godine odlazim u BG na studije>
Upisacu Glumu na FDU ili visoku skolu strukovnih studija ICT.
Koji mi dom najvise odgovara(blizina fakulteta, uslovi u domu...)?
Iz srednje nosim 30 poena, prihod u domacinstvu mi je preko 15000, koliko imam sansi za dom?
(nisam burzuj!, zato vas molim bez prica>"mali, iznajmi stan" PLS)

Pozdrav svima, imam da vam postavim nekoliko pitanja:
90. sam godiste tako da ove godine odlazim u BG na studije>
Upisacu Glumu na FDU ili visoku skolu strukovnih studija ICT.
Koji mi dom najvise odgovara(blizina fakulteta, uslovi u domu...)?
Iz srednje nosim 30 poena, prihod u domacinstvu mi je preko 15000, koliko imam sansi za dom?
(nisam burzuj!, zato vas molim bez prica>"mali, iznajmi stan" PLS)

По мојој слободној процени, твој просек из средње школе није довољан да добијеш дом...

E ovako, takozvani inostrani studenti uvek ce dobijati domove pre vas iz razloga sto vise para placaju za isto. Nije fer znam. Ali tako je uvek bilo. A da se upise glumua ili bilo kakvu 2 akademija, treba jos mnogo stvari, (na zalost), osim 40 bodova iz srednje i talenta. Nije da hocu nekom da rusim snove, samo hocu da kazem da treba da znate da smo u SRBIJI, da morate da imate 2 opciju, i to je to...Sa srecom svima vama

Planiram u novembru da konkurisem za dom. Da li moze da bude problema, posto sam pre 20-ak dana promenio licnu kartu, tj umesto one "stare" sam uzeo ovu sa cipom... Ovde sam procitao da za konkurs, LK treba da bude starija od 6 meseci...

cao ljudi. ja sam procitala SVE od prve stranice do poslednje i vidim kako je andja_stay-cool i jos neki tadasnji brucosi sada vec po 2 godine u domu... hehe, vec su iskusni studenti! a tada su kao npr sad ja i ostali moji vrsnjaci ('90 godiste) imali milion pitanja.
mene interesuje kako se racuna prosek iz skole? odakle izvucete tih 66 maximaalnih za brucosa bodova? ja iz skole nosim (na prijemnom 39, 22), kako to ide za dom? na primanja je maximum 2, dakle iz skole bi (ako je max 66), trebalo da bude max 64.. odakle to???

da, tamo pise kako se boduje u zavisnosti od toga koja si godina, kao i kad si stekao uslov ale ne i po kom principu racunaju bodove iz SKOLE za nas brucose... ako je neko bio sve 4 godine 5.00 moze da osovji 64 boda. kako to izvuku, nije mi jasno...

steta sto nemogu vishe Crnogorci u dom... :S

Је л' то негде пише баш тако, експлицитно?

... Да, сад у конкурсу видим ово: "Pravo na prijem u ustanovu imaju državljani Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije"... Верујем да ће се гомила њих пријавити негде у Србији, с обзиром на то да Црногорци (ваљда) могу без проблема да узму наше држављанство...

... И читам даље и видим ово: "Pravo na prijem u ustanovu mogu ostvariti studenti strani državljani država u okruženju čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije."... Тако да - Црногорци и даље имају право на дом...

Poslednja izmena:
Је л' то негде пише баш тако, експлицитно?

... Да, сад у конкурсу видим ово: "Pravo na prijem u ustanovu imaju državljani Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije"... Верујем да ће се гомила њих пријавити негде у Србији, с обзиром на то да Црногорци (ваљда) могу без проблема да узму наше држављанство...

... И читам даље и видим ово: "Pravo na prijem u ustanovu mogu ostvariti studenti strani državljani država u okruženju čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije."... Тако да - Црногорци и даље имају право на дом...

znash, nigde nisam bash explicitno procitao nego bash tako: rekla kazala.

Zato cu i da se prijavim i nadam se da ce primiti.

Inace ja imam dvojno drzavljanstvo. :)

Htela sam pitam u vezi smestaja po recepcijskoj ceni u domovima...Nisam bas razumela jel ona obuhvata samo jul i avgust ili do kraja novembra do useljavanja novih studenata? Ja bih na primer posto nisam do sada bila u domu htela da konkurisem za sledecu godinu ali ne znam da li postoji nacin da pre raspodele (ako uopste dobijem dom) budem na recepcijskoj ceni?

Back