Studentski domovi

Sledece godine planiram doci studirati u NS pa me zanimaju kakve su cijene za stanovanje u privatnik stanovima,garsonjere ili jednosobni stanovi...I otprilike da mi kazete koliko je mujesecno u prosjeku potrebno para i da li se odmah na prvoj godini moze upasti u dom??
Hvala vam unaprijed!!!

Možeš i na prvoj dobiti dom, ali lošiji. Sad, ja sam posetila jedan od tih ''lošijih'' i meni to uopšte nije loše (Bajić), sobe su dvokrevetne, kuhinju deliš s još jednom sobom a kupatilo sa još tri, s tim da ustvari wc deliš sa još jednom (dakle četvoro ljudi) a postoje dva lavaboa tako da je jedno tvoje i tvoje cimerke, a tuš kabina se deli sa 7oro ljudi. Sobe su u ok stanju a ogromna prednost je blizina fakulteta (osim medicinskog, on je dalje, i možda još jedan ali nisam sigurna koji). Cena 700 i nešto kinti mesečno :D

Za stanove nek se jave oni koji studiraju u NSu, ja znam da neke moje drugarice plaćaju oko 100 evra...

A da pitam koji uslovi moraju biti da dobijes dom, da li zavisi od fakulteta koji upisujes,od prosjeka ili neke veze???
I da li mozda znas na kojem fakultetu najvise upada na budzet?
A te drugarice sto placaju po 100 eura je li top sobica ili npr. jednosoban stan???

Od proseka iz srednje i proseka primanja. Na prosek primanja možeš dobiti najviše 2 boda tako da to i nije naročito bitno, mada, ako nemaš ekstra prosek iz škole, može da znači mnogo.
Faks nema veze s domom u prvoj godini, svi brucoši idu đuture. Od veze ne možeš mnogo da se ovajdiš. To jest, možeš kasnije i to s velikim možda, ali ako misliš da će te neko gurnuti s liste jer ima vezu - to nije moguće.
E sad, ako ti nisi iz Srbije, ne znam je li drugačije računanje ili ne.
To na kom fakultetu se najviše upada na budžet nemam pojma, ali veruj mi - nemoj mnogo da se pouzdaš u takve priče i kad ih čuješ. Vremena do prijemnog ima sasvim dovoljno, i ako nemaš neki blistavi prosek iz srednje - imaš vremena da zablistaš na prijemnom.

Što se tiče privatnog smeštaja... te koje plaćaju po 100 evra uglavnom su kod nekog poznatog, kod drugarice, ali mislim da se i inače tako kreću cene... Znam za trojicu momaka koji su našli ogroman i super sređen stan u centru (Zmaj Jovina ulica), sa sve kompjuterom, LCD televizorom i ne-znam-ni-ja-kakvim-čudima, ne sećam se je li dvosoban ili trosoban, i plaćaju po 125 svaki.

Ti ocigledno nista nisi video z:hm:
Ja zivim u Patrisu vec evo 3.godina,i to ne zato sto ne mogu da biram nego zato sto mi svidja,menza je sasvim ok,hrana je ista kao u Loli,samo je red jedno 10-tak puta manji,drustvo je extra z:p

Back