Studenti iz Novog Pazara stigli u Kragujevac: Dočekani uz vatromet, pogaču i medalje

Onda izvoli kod mene. Imam samo jagnjeću čorbicu, sarmu, rusku i jagnjence. I da, Torta od 20 jajca, domaćinka ;) laganica,blokadica 😂
ovo ste ubili? OVCINU DECU?
monstrumi

1761559575886.jpeg

znaš zašto kukaju na SNS sendviče?

zato što kod SNS-a svako dobije sendvič ili pljeskavicu
Čak su slikali onog domaćina sa tri pljeskavice da je uzeo

a kod njih?
slikaju prase za N1 a onda samo ovi oko praseta to pojedu
gde si ti video fotku da je zgubidan uzeo tri parčeta krmetine?

i sad oni su nešto dokazali sa tri pljeskavice kod SNS-a a svoj uspeh nisu slikali:

,Pogledajte prilog 1807245

Овај доњи ти се баш осушио ... :kafa: ... мислим на грашак

Bilo je, što pitaš :mrgreen: i u Pazaru je bilo svinjskog pečenja kada su naša deca stigla tamo ;) a bilo je i posnog pasulja jer je bilo vreme velikog posta.

Нејасно је то њима. Тамо у Српској нема грађана националиста све националисти неграђани ...

Предмодерно просветитељско доба ... :kafa:

Crni Stojko da nije holesterol?
e nije prc
u granicama normale

iznervirala me doktorka opšte prakse
"alo sestro, po ko zna koji put kad donesem rezultate krvi ti gledaš samo holesterol, nisam ti ja kriv što si izabrala muža sa kojim jedeš samo klot pasulj, može da se bude i rumen i zdrav"

jel @38imak kako kod tebe?

nisu četnici zidali taj tvoj NBGD
pobegli za Ameriku

Нису

Твоји су зидали НБГД од отете имовине и фабрика

И твоји су побегли у другој генерацији у Америке и Европе, када су добили станове у првој и бесплатно школовање у другој !

Нису

Твоји су зидали НБГД од отете имовине и фабрика

И твоји су побегли у другој генерацији у Америке и Европе, када су добили станове у првој и бесплатно школовање у другој !
oteto od lopova koji su stekli na mućku i maltretirali radničku klasu ali i maloletnu decu

Gradovi sa najviše Srba
1. Beograd (Srbija)
2. Čikago (USA)
3. Novi Sad (Srbija)

Dušice moja, ja sam Kragujevčanka :mrgreen: kod nas se od davnina svi dobri ljudi domaćinski dočekaju.
Не разумијем чему ова прозивка, кад ме ова тема интересује исто као и лањски снијег, а и Србија и стање у њој ме интересује исто као и тебе стање у Српској, једино ако имаш нека скривене осјећаје које нећеш директно да изнесеш.😉

Dušice moja, ja sam Kragujevčanka :mrgreen: kod nas se od davnina svi dobri ljudi domaćinski dočekaju.
У преводу кад се суди у контексту уписа неколико претходних година, људе из Српске не сматрате добрим људима, лијепо је кад се то и отворено каже.😉

Kragujevac je prva prestonica Kneževine Srbije, a bio je i prestonica ratne Srbije 1914-1915.

A vezano za 'štafetno pešačenje,' moram da te obavestim da je štatefa tradicija koja datira iz perioda pre WW2 i vezana je za Sokolsko društvo. Mladi “sokoli” su vežbali na sletovima, organizovali svečane akademije i nosili štafete. Pa je tako “sokolska“ štafeta nošena od Sarajeva do Oplenca 1935. godine kada je prenet plamen zbog paljenja kandila na grobu regenta Aleksandra.

👇

Štafeta, slet, vatromet…

Pa da, ali ipak je sirenje "bratstva i jedinstva" samo u kraljevini. Isti ...., drugo pakovanje.

Pa da, ali ipak je sirenje "bratstva i jedinstva" samo u kraljevini. Isti ...., drugo pakovanje.
Nije "isto u drugom pakovanju," već je baš različito. U Kraljevini Jugoslaviji je režim nametao integralno jugoslovenstvo koje je bilo negativno pošto se zasnivalo na pogrešnom uverenju rođenog Cetinjanina Aleksandra Karađorđevića i njegovih istomišljenika da su Srbi, Hrvati i Slovenci "tri plemena istog naroda" šta je negiralo postojanje posebnih naroda tj. svodilo je ta tri naroda na "plemena" koja su "integralni delovi" "jugoslovenskog naroda", a koji je čista izmišljotina.

U socijalizmu, jugoslovenstvo je odbačeno i uvažavalo se postojanje različitih naroda i narodnosti (ovo drugo je lepši naziv za nacionalne manjine). Bratstvo i jedinstvo je parola. Sama po sebi ta parola ne može da bude negativna, jer promoviše jednakost i suživot različitih naroda i narodnosti na ravnopravnim osnovama, a nastala je u ratnim godinama u borbi protiv okupatora i domaćih izdajnika.

Nije "isto u drugom pakovanju," već je baš različito. U Kraljevini Jugoslaviji je režim nametao integralno jugoslovenstvo koje je bilo negativno pošto se zasnivalo na pogrešnom uverenju rođenog Cetinjanina Aleksandra Karađorđevića i njegovih istomišljenika da su Srbi, Hrvati i Slovenci "tri plemena istog naroda" šta je negiralo postojanje posebnih naroda tj. svodilo je ta tri naroda na "plemena" koja su "integralni delovi" "jugoslovenskog naroda", a koji je čista izmišljotina.

U socijalizmu, jugoslovenstvo je odbačeno i uvažavalo se postojanje različitih naroda i narodnosti (ovo drugo je lepši naziv za nacionalne manjine). Bratstvo i jedinstvo je parola. Sama po sebi ta parola ne može da bude negativna, jer promoviše jednakost i suživot različitih naroda i narodnosti na ravnopravnim osnovama, a nastala je u ratnim godinama u borbi protiv okupatora i domaćih izdajnika.
Apsolutno je stetno jer nije nikakvo ni bratstvo, a ni jedinstvo bilo od pocetka. Ratovali jedni protiv drugih i odjednom - bratstvo i jedinstvo?

Nametnuto je tacno, od strane srpskih najpre kraljevskih predstavnika, ali najvise od Tita, i to treba da bude zaboravljeno kao sramota, mada ne i saradnja dalje madju razlicitim nacijama i zivot u miru.

Apsolutno je stetno jer nije nikakvo ni bratstvo, a ni jedinstvo bilo od pocetka. Ratovali jedni protiv drugih i odjednom - bratstvo i jedinstvo?
Dakle, još jednom: parola 'bratstvo i jedinstvo' nastala je u ratu jer su se u partizanima protiv okupatora i domaćih izdajnika zajedno, rame uz rame, borili pripadnici praktično svih naroda i narodnosti na teritoriji okupirane Jugoslavije. Parola koja propagira zajedništvo sama po sebi ne može da bude štetna, naprotiv. To pod jedan.

A pod dva, ovi mladi ljudi nemaju ništa sa parolama iz vremena socijalizma, jer oni imaju po dvadesetak godina i ne sećaju se čak ni Državne zajednice Srbije i Crne Gore, a kamoli SFRJ.

Studenti iz Sandžaka su naši sugrađani. Oni su se pridružili borbi protiv organizovane kriminalne grupe koje je kriva za smrt 16 ljudi. Vama smeta što ih mi SRBIJANCI volimo, a preziremo autobuse sa bosanskim tablicama koji iz druge države dovoze lažne glasače da glasaju za vas kao i da učestvuju u Oskarovim manifestacijama tipa "Svesrpskog sabora".

Poslednja izmena:

Back