Stručnjak UN: Kosovo sterilizovano uranijumom

ma sta mi isprica za ovo kratko vreme:dash:citaj malo vise:rtfm:po srbiji su bacene sve moguce bombe:think:i stanovnistvo srbije nije ugrozeno:rotf::rotf::rotf:

Sokrati ne rise... Bacen je uranijum koji djeluje na na nacionalnoj osnovi... :mrgreen:

kako moze radijacija da se rascisti:dash:po tebi su sva kontaminirana mesta oprana i rasciscena (zgrade,uljice,fabrike,elektrane.......)i nista od tih bombi nije ostalo.koliko je trajalo to ciscenje:hahaha::hahaha:

Umorih se vec od ponavljanja one nase:"Bolje cutati i biti smatran glupakom nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju", ali ti i tebi slicni se sami zaglibljujete u sopstvenu ignoranciju pa je ovo idealno primenljivo na vas, i jos napadate druge kako nemaju pojma... :roll:
NISU bacane siptarcicu BOMBE sa osiromasenim uranijumom, osiromaseni uranijum ispaljuje top od 30mm iz A10 Thunderbolt, tako da NIJE isto kad su kod vas gadjali po celom Kosmetu misleci da gadjaju nase oklopnjake a ustvari su gadjali uglavnom drvene i limene LAZNE mete (otud samo 14 pogodjenih tenkova od kojih svega po 3 nisu vracena u sluzbu zbog preteskih ostecenja) a nama su zgrade i mostove gadjali Tomahavcima koji NE NOSE osiromaseni uranijum jer im nije potreban, a posto ne znate on sluzi za probijanje oklopa a ne treba im za 6-10cm betona!

AntiSrpsko crnogorce, lepo ti je covek odgovorio, kontaminacija podrucja se resava skidanjem povrsinskog sloja zemlje (jer beton i asfalt ne zadrzavaju radijaciju) ali ODMAH dok nije radijacija usla u zemljiste, bilje i najvaznije VODU, zato siptari crkavaju kao muve i zato ih je na VMA na desetine i stotine gde lece razne rakove, zao mi je te dece ali sami su krivi!!
Pozdrav :cool:

Лајчак: Независност Косова нелегитимна

МАДРИД – Министар спољних послова Словачке Мирослав Лајчак изјавио је мадридском дневнику АБЦ да је независност Косова нелегитимна и заснована на политичким, а не правним критеријумима.

„Одлука Косова је била заснована на политичким, а не правним критеријумима. У том процесу су недостајала два елемента: споразум између Београда и Приштине и легитимизовање процеса преко медународних институција, пре свега Савета безбедности УН”, рекао је Лајчак.

На оцену листа да је тешко успоставити принципе легитимитета када Савет безбедности УН поступа у складу са политицким интересима земаља са правом вета, шеф словачке дипломатије је рекао:

„То је систем који имамо. Не можемо правити изузетке. Само Уједињене нације имају моћ да пружају легитимитет. У супротном бисмо имали хаос и конфузију у свету”.

Упитан да ли сматра да Косово представља преседан за остале регионе са сепаратистицким тежњама, Лајчак је одговорио да Косово то не би требало да буде.

„Реакција медународне заједнице треба да буде јасна, конкретна и недвосмислена”, закључио је словачки министар.

Танјуг

kako moze radijacija da se rascisti:dash:po tebi su sva kontaminirana mesta oprana i rasciscena (zgrade,uljice,fabrike,elektrane.......)i nista od tih bombi nije ostalo.koliko je trajalo to ciscenje:hahaha::hahaha:

Bombe sa osiromasenim uranijumom bacane su najvise po juznom delu Srbije. A inace ovo jesu gluposti : kao sto neko rece Japanci pregrmeli sve to. Naravno,bice povecanja obolelih u narednom periodu ali to sve nista ne mora da znaci.

jesi li siguran? negde sam prochitao da chak u beogradu vechina lokacija josh uvek stoji ne dirnute ..... upravo suprotno, na kosovu su sigurno sve rashchishchene odmah posle rata.

Mislim da ove lokacije nisu gadjane bombama sa osiromasenim uranijumom. A to sto stoje tako kako stoje te rusevine pitanje je druge prirode. Zemlja gde su bile zgrade generalstaba namenjene su prodaji i Izraelci su pikirali tu zemlju za izgradnju nekog hotela i kazina.

AntiSrpsko crnogorce, lepo ti je covek odgovorio, kontaminacija podrucja se resava skidanjem povrsinskog sloja zemlje (jer beton i asfalt ne zadrzavaju radijaciju) ali ODMAH dok nije radijacija usla u zemljiste, bilje i najvaznije VODU, zato siptari crkavaju kao muve i zato ih je na VMA na desetine i stotine gde lece razne rakove, zao mi je te dece ali sami su krivi!!

Ma opusti se jeßo te, nijesam nista lose mislio, samo mi malo smijesno kako taj uranijum djeluje na siptare a na sve ostale ne... Zar nije malo cudno... :think:

P.S. Cuo sam da je oko 100-tinak italijanskih vojnika, koji su bili u "mirovnu" misiju na Kosmetu, krepalo, ka ta muva iz tvoje price, od raznoraznijeh kancerogenih oboljenja...

Jedno zrno sadrzi 350 g osiromasenog uranijuma. Ko zna koliko je metkova ispaljeno. Verrovatno se radi na stotine, ako i ne na hiljade. Ako je i "samo" 100 to je 35 kg. A atomska bomba sadrzi od 2 kg pa navise. Posto su na Japan bacene "slabije bombe"(jedna sa 235U, a druga 239Pu), i tehnologija je bila nova, verovatno su bile blize ovoj kolicini od 2kg.

ma gresno je ovo...ali tako im i treba :D
ja iskreno sumnjam sa su severno od administrativne granice imali potrebe da gadjaju protivoklopnom municijom pa prema tome nije postojala ni neka potreba za upotrebom osiromasenog uranijuma koji se, koliko je meni poznato koristi samo u takvoj municiji, npr. avioni A-10 je ispaljuju iz visecevnog topa, ili tenkovi u medjusobnom sukobi ili protivtenkovska artiljerija, mislim da je moguca primena i u proektilima koje se koriste za unistavane bunkera, tj. sa odlozenom detonacijom. Poenta je (bar ono koliko ja o tome znam) da takav proektil, ispaljeni iz standardnog teskog naoruzanja razvija fantasticnu brzinu i zbog svoje tvrdoce i visoke specificne tezine probija oklope, a nagomilana kineticka energija dovodi do zapaljenja proektila i sekundarnih ekspolzija (municija ili gorivo). Mozda ima neko kvalifikovaniji da kaze par reci na tu temu

sto bre lupetas:roll:ako su albanci ugrozeni ili oboleli od leukemije i .......kako srbi nisu ugrozeni ili nisu oboleli:dash:ne lupetaj bre svasta jer ti niko i ne veruje.daj jednom kazi nesto sto svi mogu da ti veruju,ovako samo lazes,lazes i samo lazes.

Ето видиш како си паметан, наравно да су сви угрожени јер бомбардовање није било исто као оно ваше "једнонационално тровање" када сте се фолирали и падали у несвест не би ли скренули пажњу на себе лажима. Постоји велика разлика између Шиптара и Срба јер ови први верују да су им Јенкији ПРИЈАТЕЉИ И ОСЛОБОДИОЦИ а ови други ЗНАЈУ ДА СУ ИМ ЗАПАДЊАЦИ И НАТО ДУШМАНИ.

Ипак, Шиптари су највише угрожени јер их ја на КиМ највише и одмах су се вратили на КиМ за разлику од Срба...има ту неке НЕБЕСКЕ ПРАВДЕ која није у рукама људи, на сву срећу, не заборави Сократи да сте РАСКОПАВАЛИ СРПСКА ГРОБЉА И ТИМЕ НА СЕБЕ И ПОТОМСТВО НАВУКЛИ ВЕЛИКУ НЕСРЕЋУ коју ћете тек осетити и ви а нарочито ваша деца - то што сте учинили и још увек чините ПЛАЋА СЕ СКУПО... тек је прошло 9 година... а прираштај и болештине су драстично порасле - а то ће се тек далеко увећати у наредним деценијама.

jesi li siguran? negde sam prochitao da chak u beogradu vechina lokacija josh uvek stoji ne dirnute ..... upravo suprotno, na kosovu su sigurno sve rashchishchene odmah posle rata.
Dobro jesi pglu kad ne kapiras razliku izmedju BOMBE i zrna velikog kalibra koje ispaljuje top-mitraljez od 30mm (JEDINI projektili sa osiromasenim uranijumom jer on bas ima specificnu namenu - probijanje debelog celika), jesu sa time i Thunderbolt-ovima rusili zgrade i mostove po Srbiji, vas su dole gadjali time jer su mislili da gadjaju nase oklopnjake, kamione i ostale vojne pokretne mete, kojih je na svu srecu bilo po celom Kosmetu, zato vi sada crkavate a tek cete da crkvate na buljuke sad kad je ta radijacija dobrano usla u sve u zemlji, za nas ne brini jer ono malo sto su gadjali smo odmah i ocistili!!
Bombe sa osiromasenim uranijumom bacane su najvise po juznom delu Srbije. A inace ovo jesu gluposti : kao sto neko rece Japanci pregrmeli sve to. Naravno,bice povecanja obolelih u narednom periodu ali to sve nista ne mora da znaci.
Pogledaj sta sam odgovorio siptarcicu i pocni da pravis razliku izmedju bombe od nekoliko stotine kilograma do 2,5 tone i zrna iz topa-mitraljeza od nekoliko stotina grama kojim se NE ruse objekti jer nije racionalno! ;)

Moram da podrzim kolegu koji je vec dao odgovor na tvoje pitanje. Postoje razlike u proektilima zavisno od nihove namene. Uranijumski proektili nemaju detonatore, to su prakticno zasiljeni kocici :D koji "rade" ako ih velikom brzinom "bacis" prema oklopu, a neupotrebljivi su za rusenje, ili ako nemaju dovoljnu brzinu pri udaru, sto ce reci odbice se kao cigla. Verovatnomi se mogu koristiti i neki drugi tvrdi metali samo ovoga ameri imaju mase sa kojima nemaju pojma sta ce...i sasvim sigurno su ga ocistili sa kosova. To je prvo sto su uradili :hahaha:

Poslednja izmena:
samo se vi nadajte, to mozhete, jer, ipak, nada umire na kraju ..... btw, zhalosno je to, ozbiljno zhalosno, ta vasha patoloshka nada da che komshiji, ipak, na kraju, krava da crkne ..... jadno i bedno.

i jeste, ameri su uranium koristili iskljuchivo da bi albancima iskljuchivo na teritoriji kosova iskljuchivo zagadili podzemne vode, ili recheno na nachin da vashim ushima lepshe pristaje - otrovali chaj.

ni sluchajno nisu koristili uranium na bombama i krstarechim raketama za probijanje, recimo, betonskih konstrukcija zgrada po beogradu, nikako ..... pa rts to nikada nije rekao! rekli su samo da je agresor ipak na kraju omashkom zatrovao vodu, vazduh i zemlju ipak na kraju sirotim albancima, pa che im krave ipak na kraju pocrkati od tolikih otrova ..... pathetic. :lol:

samo se vi nadajte, to mozhete, jer, ipak, nada umire na kraju ..... btw, zhalosno je to, ozbiljno zhalosno, ta vasha patoloshka nada da che komshiji, ipak, na kraju, krava da crkne ..... jadno i bedno.

i jeste, ameri su uranium koristili iskljuchivo da bi albancima iskljuchivo na teritoriji kosova iskljuchivo zagadili podzemne vode, ili recheno na nachin da vashim ushima lepshe pristaje - otrovali chaj.

ni sluchajno nisu koristili uranium na bombama i krstarechim raketama za probijanje, recimo, betonskih konstrukcija zgrada po beogradu, nikako ..... pa rts to nikada nije rekao! rekli su samo da je agresor ipak na kraju omashkom zatrovao vodu, vazduh i zemlju ipak na kraju sirotim albancima, pa che im krave ipak na kraju pocrkati od tolikih otrova ..... pathetic. :lol:

moguce je, osiromaseni uranijum se moze koristiti (bar koliko je meni poznato) i za izradu kosuljica za konvencionalne boijeve glave, bas za razbijanje bunkera. Iskreno verujem da bi frka po Beogradu bila mnogo veca i da bi se dosada vec nasao neko da pokrene to pitanje... i ako nista drugo napravi bar par politickih poena na tu temu. Verujem da ti ne preostaje nista drugo nego da se slozis samnom :D
Glupo bi bilo tvrdidti da su nas gadjali bozurima a siptare gov nima,. dosta su ameri toga napravili po Srbiji da im se to ne zaboravi sledecih par stotina godina. Nego, reci ti meni bar jedan razlog zasto bih siptarima trebao pozeleti prosperitet, a ne prist na bulji?

Back