Strucna misljenja o mojim radovima?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slikar:
BOJKAHE, odluci se: ili galerija ili sajt. flash dominira i odvlaci paznju. Nista bolje nego kada je slika na neutralnoj tamno-sivoj pozadini bez ikakvih mrdalica. Efekti na sajtu odvlace paznju sa sustine. Pozovi nas da pogledamo sve na miru kada ukrotis flash.

Ma tacno je da flash odvlaci paznju ali i ovaj elektronski medij ubija sustinu slike jer slika koja je naslikana na velikom platnu a onda smanjena na A5 fomat ili neku rezoluciju 500x350 ne moze da se vidi u pravom svetlu, a onda reljefnost slike - tekstura ...itd. Zato sam se ja odlucio za agresivniju varijantu sajta koja se vise dopada sirem sloju ljudi a oni koji su od slikarskog zanata mi zameraju na tome i to je u redu!

Ja bih zaista voleo da se u ovoj temi vise raspravlja o mojim slikama a manje o sajtu ali sta je tu je (flash dominira).

ZoricArt:
Anonymous:
ZoNi:
BOJKAH:
Zelim da cujem ili tacnije procitam na ovom forumu neka strucna misljenja o mojim radovima
mali off-topic: a kako ces znati za neko misljenje da je zaista strucno? :lol:

Rekoh da želim da pročitam stručna mišljenja. Ostaću pri želji samo, a o stručnosti ću ceniti već nekako na osnovu moje skromne , veoma skromne , stručnosti.

hm, po slikama se i vidi ta skromna strucnost...
a da razmislis malo vise o kompoziciji i oslobadjanju od klisea??
zorice, zorice, gde god da odem ti me veoma razocaras... opet tvoji kompleksi dolaze do izrazaja... pa zasto imas potrebu da se izdignes iznad drugih i upropastis im raspolozenje, sta dobijas time? zasto si tako nesrecna u zivotu? stani pred ogledalo pa se upitaj kako bi mogla sebi da pomognes, i prestani sa sarkazmom narocito prema muskoj populaciji... da se ne krije iza toga neka tvoja potajna tuga zbog ljubavi... smrc... ili neki neostvaren seks? i morbidne su ti slike... morbidan je i giger, ali je genijalan... za tebe to ne moze da se kaze. ti si samo jadna, kao osoba. za tebe to nije dobro. ti si ta koja sa sobom zivi 24 sata. menjaj se da samu sebe ne ugusis... nikad nije kasno da spases svoj zivot, ali moras prvo da priznas sebi da imas problem. kiss...

Vojkane... znam da nema potrebe da spomenem da sajt izgleda odlicno... pogotovo jer to nisi ni pitao....ali, neko ko ima tako dobro "tehnicko oko", jednostavno retko moze da stvara slike koje ljudi dozivljavaju na jedan emotivan nacin. To svakako ne znaci da ti nemas istancan i sebi svojstven senzibilitet, ali mislim da se kroz slike on ne odrazava na posmatraca. Takodje, konstrukcija slika najcesce izgleda vec vidjeno, a motivi dosta jednostavno... Pojedine ideje crpis na vise platna... i to je dosta ocigledno... Ipak, utisak nije los, samo sam ti predocila neke od mana koje sam zapazila... po meni, naravno...

malik:
Vojkane... znam da nema potrebe da spomenem da sajt izgleda odlicno... pogotovo jer to nisi ni pitao....ali, neko ko ima tako dobro "tehnicko oko", jednostavno retko moze da stvara slike koje ljudi dozivljavaju na jedan emotivan nacin. To svakako ne znaci da ti nemas istancan i sebi svojstven senzibilitet, ali mislim da se kroz slike on ne odrazava na posmatraca. Takodje, konstrukcija slika najcesce izgleda vec vidjeno, a motivi dosta jednostavno... Pojedine ideje crpis na vise platna... i to je dosta ocigledno... Ipak, utisak nije los, samo sam ti predocila neke od mana koje sam zapazila... po meni, naravno...

"malik" zaista hvala najlepse na tvojoj konstruktivnoj kritici i svakako na vremenu odvojenom da mi je predocis .....najozbiljnije cu uzeti u razmatranje niz tvojih sugestija i zapazanja........

Hvala i pozdrav !
--------------------------------------------

Vojkane!
Kad navratim na bilo koji sajt sa namjerom da "skinem" odredjenu informaciju - onda gledam ono radi chega sam tu. Kako je sajt uradjen, nije mi uopshte vazzno, ja sam tu, konkretno, slika radi.
Struchnost: kolega slikar.
Ni najmanje se nijesam pokajao shto sam izgubio malo vremena gledajuci ove slike! Neke od njih su toliko dobre da je razumljivo shto "kritichari Balkanske naravi" kidishu u izlivu ljubomore. I to je dobar znak. Nastavi tako!

Isidor:
Vojkane!
Kad navratim na bilo koji sajt sa namjerom da "skinem" odredjenu informaciju - onda gledam ono radi chega sam tu. Kako je sajt uradjen, nije mi uopshte vazzno, ja sam tu, konkretno, slika radi.
Struchnost: kolega slikar.
Ni najmanje se nijesam pokajao shto sam izgubio malo vremena gledajuci ove slike! Neke od njih su toliko dobre da je razumljivo shto "kritichari Balkanske naravi" kidishu u izlivu ljubomore. I to je dobar znak. Nastavi tako!

Zaista prija kada kolega slikar hvali......to se inace veoma retko dogadja a pogotovo kod nas....a zasto .....e to je neko posebno pitanje.......

Hvala puno na podrsci i pitao bih kolegu: da li imas sajt, jer bih rado pogledao tvoje radove... ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back