Streberaj (Dodjite ponovo prvog septembra xD )

Da, to je kao da praviš razliku između čoveka koji se udavio u bari, i onog koji se udavio u bazenu. Isto te čeka štagod bilo. A i ****** je ovo obrazovanje sa jedne strane, sa druge, evropsko je još gore, gledao sam na Sorboni za master kakve predmete imaju za književnost, ono je bruka i sramota. Nije ni čudo što kad nam dolaze neki naši profesori iz inostranstva da drže predavanja pokazuju samo koliko NIŠTA nisu naučili tamo, i ne samo to, nego su zaboravili ono što su i ovde naučili. Jedino što su tamo cenjeni i imaju platu. Neko će reći nije "jedino", ali prosto se poserem i na te koji kažu, i na inostranu budalu.

Ma nije valjda 600 ljudi na budžetu, a 1500 upisano ukupno?
Deluje mnogo, mada, veliki je Beograd, a i mnogi dolaze sa strane.
ps. pazi ovu Marinu, od 1628 kandidata, jedina ostala ispod praga. :lol:

Inače, davno sam ja upisao prvu godinu, pitao sam za master.
Svejedno, u međuvremenu sam saznao da skoro svi upišu master, da ne mora čak ni biti organizovan neki test.
Hvala u svakom slučaju. :)

Ma nije valjda 600 ljudi na budžetu, a 1500 upisano ukupno?
Deluje mnogo, mada, veliki je Beograd, a i mnogi dolaze sa strane.
ps. pazi ovu Marinu, od 1628 kandidata, jedina ostala ispod praga. :lol:

Inače, davno sam ja upisao prvu godinu, pitao sam za master.
Svejedno, u međuvremenu sam saznao da skoro svi upišu master, da ne mora čak ni biti organizovan neki test.
Hvala u svakom slučaju. :)

Mnogo je i uprkos veličini Beograda. Mnogo se tu produkuje škart i inače na tržištu nepotrebnih kadrova, ljudi koji su "na foru" prošli i izađu sa faksa tabula rasa, dok za one bolje profesori nemaju dovoljno vremena da im se posvete(čast malobrojnim izuzecima). A što se tiče mastera, koliko ja znam bitno je samo da se nužni ispiti poklapaju, pa da ne moraš da polažeš razliku, ali se za sve koji nisu sa PF u BG školarina obavezno plaća, iako su uslovi za upis na budžet i za one sa našeg PF strogi(oko 9 prosek i u okt da diplomiraš). Sa druge strane master veoma malo znači, eventualno za državnu upravu, da dobiješ nešto bolji koeficijent za platu...

Ne vredi vise nijedan faks, sem ETF-a

Lol sve zavisi od pojedinca, ako si gorenavedeni škart kadar onda ćeš i sa ETF-om nekako da blejiš na birou

Mnogo je i uprkos veličini Beograda. Mnogo se tu produkuje škart i inače na tržištu nepotrebnih kadrova, ljudi koji su "na foru" prošli i izađu sa faksa tabula rasa, dok za one bolje profesori nemaju dovoljno vremena da im se posvete(čast malobrojnim izuzecima). A što se tiče mastera, koliko ja znam bitno je samo da se nužni ispiti poklapaju, pa da ne moraš da polažeš razliku, ali se za sve koji nisu sa PF u BG školarina obavezno plaća, iako su uslovi za upis na budžet i za one sa našeg PF strogi(oko 9 prosek i u okt da diplomiraš). Sa druge strane master veoma malo znači, eventualno za državnu upravu, da dobiješ nešto bolji koeficijent za platu...

Čitao sam propise na sajtu fakulteta, kažu da nisu potrebni nikakvi dodatni uslovi za studente iz RS. To za plaćanje ne znam, može biti da je tako. Mada, pošteno i jeste, mi ne plaćamo porez. Znam da nema neke velike vajde od mastera, ali planiram ići i dalje, nije mi mrsko, ako budem imao mogućnosti, zašto da ne iskoristim.

Hvala i tebi.

Čitao sam propise na sajtu fakulteta, kažu da nisu potrebni nikakvi dodatni uslovi za studente iz RS. To za plaćanje ne znam, može biti da je tako. Mada, pošteno i jeste, mi ne plaćamo porez. Znam da nema neke velike vajde od mastera, ali planiram ići i dalje, nije mi mrsko, ako budem imao mogućnosti, zašto da ne iskoristim.

Hvala i tebi.

Odlično, iskreno i pretpostavio sam da je relativno sličan program, kad je slično sa španskim, zašto ne bi bilo i u nas samih :lol: Znam da se plaća čak iako hoćeš da radiš master na drugom fakultetu u okviru istog unverziteta, ali svakako valja pitati, za svaki slučaj. A ovo zadnje je i moj neki plan, greota ne proširiti stečenu osnovu na relativno lak način, ako već imaš mogućnost a i odnos profesor-student je na masteru mnogo bolji.

http://www.ius.bg.ac.rs/prijemni/konacna rang lista 2015 po rang mestu.pdf

Potrebna je šaka poena, prijemni prilično lagan (bez potcenjivanja), polagala ga ove godine najbolja drugarica,a spremala se uz sve žive serije mesec i po - dva. :) Nije mi jasno zbog čega upisuju ovoliko ljudi. Ah, da, verovatno zbog novca od SF studenata.

Hahahahah i ti to navodiš kao lagan prijemni, a šta kad bih ti rekla da se za naše faksove za prijemni priprema nekoliko dana maks? Tipičan primjer razlike naših faksova. Evo ja sam samo dan pred prijemni uzela ponovila malo pisce i djela, nastanak srpskog jezika, malo gramtiku ponovila i to je to, imala 42 poena od 50, 3. na budžetu. Ali dobro, kontam da neko ko je baš slab sa engleskim i ko srpski nikad nije učio, čitao. tom bi trebalo možda mjesec dva da se pripremi.

- - - - - - - - - -

Btw za koji dan ću dobiti knjige za prvu godinu, mislim da mi neće biti dobro kad ih vidim, kad otvorim a ono sve kineski, to će biti brutal facing reality.
Kontala sam da ću knjige kopirati nabavljati polako kad počnu predavanja, ali saznah da mi je ovaj jedan lik voljan dati knjige, ode u Kinu 1. septembra...joooj to jes super ali će me prestrašiti :D

:lol: Što pre to bolje xD
upucati se, mislim :D

Iako se time vodim sa mojim pisanjem seminarskih. Jer kapiram, ako ostavim kao drugi da "pišem tokom leta", jelte, neću ništa uraditi, i onda dok sam još u flow-u, tokom semestra odradim to, neko vreme skupljam materijal i onda za jedno veče/jutro odrokam. U prvoj godini sam se cimao pa pisao nedeljama jedan rad, i onda mi ispadne lošije nego kad radim jedno veče. Misao je usmerenija, ne rasipa se, pretpostavljam.

Ja ne mogu da ti opišem ozbiljnost moje neodgovornosti. Brate treba da prezentujem nešto u sredu u tri, ja u sredu u pola tri i dalje pravim pp prezentaciju, u 20 do 3 zovem i kažem KASNI MI BUS ZAKASNIĆU POLA SATA, u 3 krećem na faks sa nedovršenom prezentacijom jer kao opušteno improvizovaću, u pola 4 stižem, odradim to, kraj improvizujem i boga pitaj da l uopšte ima smisla to što pričam, i na kraju me profesorka hvali zbog, pazi sad, originalnosti i samostalnog razmišljanja ***** te živote. :lol:

O bože ima da završim u kartonskoj kutiji ko Lignjoslav, fazon daj dinar živa ti deca.

foto-drustvene-mreze-1444209029-756703.jpg

Pero, dozvoljavaju i studentima drugih fakulteta? :)

На већини факултета БУ дозвољава се коришћење читаница и особама који нису студенти тог факултета :) Једино, ако нема места, предност имају студенти са тог факса.

Back