Strast kao glavni faktor

Mislim da može biti ljubav bez strasti. Čak je možda takva ljubav i bolje, jer verovatno ima značajno manje svadja koje nastaju kao posledica viška emocija
ja sam bila u dve veze,i to duge,jedna 2 god,druga 1 god,gde mogu da tvrdim da obostrane ljubavi nije bilo.bilo je svega drugog ali ljubavi ne.sto se svadja tice,nije uopste istina da ih ima manje.ja kada imam stav,ne dozvoljavam da mi ga drugi namece,a i uvek ima neslaganja usled karaktera.poenta price je da se nisam ni manje ni vise svadjala sa njima nego sa drugom dvojicom sa kojima sam bila kratko,a volela sam ih.jedan od njih je i voleo mene,drugi nije.svadja ima svugde ako imas svoj stav i ispoljis ga.
takve veze su cisto gubljenje vremena,navodno slazes se sa nekim,a ne volis ga.to ti je onda prijatelj sa povlasticama :roll:

ja sam bila u dve veze,i to duge,jedna 2 god,druga 1 god,gde mogu da tvrdim da obostrane ljubavi nije bilo.bilo je svega drugog ali ljubavi ne.sto se svadja tice,nije uopste istina da ih ima manje.ja kada imam stav,ne dozvoljavam da mi ga drugi namece,a i uvek ima neslaganja usled karaktera.poenta price je da se nisam ni manje ni vise svadjala sa njima nego sa drugom dvojicom sa kojima sam bila kratko,a volela sam ih.jedan od njih je i voleo mene,drugi nije.svadja ima svugde ako imas svoj stav i ispoljis ga.
takve veze su cisto gubljenje vremena,navodno slazes se sa nekim,a ne volis ga.to ti je onda prijatelj sa povlasticama :roll:
:lol:
ovo mi se sviđa

Strast nikako ne treba podceniti.

Problem je sto ona cesto stvori iluziju da se radi o ljubavi.Ljubav dolazi polako kasnije ili ne dodje.
Vremenom strast sigurno gubi na intenzitetu ali u tome bas nemam mnogo iskustva pa ne bih pametovala.

Toliko se pise o strasti a ja bih bas volela da neko opise "starast"...sta je to?( Izgleda da ljudi tumace strast na svako svoj nacin i da ne postoji neka standardna definicija ).

Strast je sexualna zudnja, pohota, za njom :per: Kad nekog volis, volis ga i bez toga ;) Ako je strast sva ljubav onda to i nije ljubav nego napaljenost :mrgreen:

Sto znaci da kada jednom prestanes da se lozis na tu osobu , vise je ne volis - sto je suprotno od prave ljubavi koja voli osobu cak i kada je fizicki neprivlacna ali je volis zbog njenih osobina :hvala:

ja sam mislila da su duge veze od 3 4 god pa navise

Posto se u politiku ama bas nista ne razumem,politicare cenim po lepoti....a Ceda vala izgleda ko milion dolara.A za one sto ga napadaju da je narkoman jedno obavwestenje...NARKOMAN NIKAKO NE MOZE OVAKO DOBRO DA IZGLEDA.Taj, po vama narkoman samo stancuje decu,nek su mu ziva i zdrava,uradio je vise za natalitet Srbije od ovih impotentnih politicara koji se izdrkavaju po narodu..kako god lep za oko...
MOZE,JA SE DROGIRAM NA REDOVNOJ BAZI I IZGLEDAM BOLJE I JACE OD NJEGA ! SVE ZAVISI KOJE DROGE KONZUMIRAS I U KOJOJ SI MERI ZAVISAN.
http://www.***************/je-li-donirao-novac-ceda-se-dize-iz-mrtvih-preko-humanitarne-akcije.html
haha carina

Hormoni koji lude, želja, potreba, nagon...strast

Kada se ljubav 'rađa' i da li se može 'roditi' bez strasti ?

Nestanu strasti, nestaje i ljubav, ili ta ljubav opstaje samo kao ideal
koja funkcioniše bez polnih organa ?
izmedju muskarca i zene je vise nego pozeljno da uz ljubav postoji i strast. moze da se rodi ljubav bez strasti, a koja nije ni tipicno prijateljstvo al to je onda platonska ljubav. za ovu karnalnu tesko. ne verujem da ljubav nestaje bez strasti ali opet zavisi od ljudi, godina itd....ali strast treba da se podgreva, potpaljuje i da se radi na njoj ko i na ljubavi. sve sto uzmes zdravo za gotovo pisi propalo.

za nijansku više od zaljubljenosti...kad je jedeš pogledom, kad ti dođe da skočiš i da je icepaš

aha..nasla sam jednu prosirenu definiciju strasti:

Ljubavna strast dovodi ljude u stanje kad prestaju da jedu, da spavaju, da rade, kad gube svoj duševni mir. Mnogi se uplaše kad se ona pojavi, jer uništava sve što su do tada postigli i stvorili.
Niko ne voli da vidi svoj svet u ruševinama.Zato mnogi ljudi uspevaju da se suprotstave toj pretnji, i da očuvaju kuću ili bilo koju tvorevinu koja je već trula iznutra. To su čuvari preživelih stvari.
Drugi, pak, postupaju suprotno: predaju se bez razmišljanja, nadajući se da će im ljubav rešiti sve probleme. Prepuštaju drugoj osobi svu odgovornost za vlastitu sreću i pripisuju joj svu krivicu za eventualni neuspeh. Neprestano su u euforiji jer se dogodilo nešto čudesno, ili u depresiji, jer je nešto, što nisu očekivali,sve opustošilo.
Okrenuti ledja strasti ili joj se slepo prepustiti - koja je od te dve mogućnosti manje destruktivna? Ne znam.

Paolo Koeljo - "Ljubavna strast"

- - - - - - - - - -

Nemoguce da je nisi osetila :manikir:

U pravu si...osetila sam :)

- - - - - - - - - -

Strast je sexualna zudnja, pohota, za njom :per: Kad nekog volis, volis ga i bez toga ;) Ako je strast sva ljubav onda to i nije ljubav nego napaljenost :mrgreen:

Sto znaci da kada jednom prestanes da se lozis na tu osobu , vise je ne volis - sto je suprotno od prave ljubavi koja voli osobu cak i kada je fizicki neprivlacna ali je volis zbog njenih osobina :hvala:

Lepo objasnjenje Andjelko...ko bi rekao da ti to umes :):hvala:

Back