Strane lige

Za koga navijate u Grckoj

• Olimpijakos

• Panatinaikos

• AEK

• PAOK

• Aris

• Iraklis

• Panionios

• Neki drugi klub

• Ne pratim grcki fudbal

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pitaću zeta oko ovoga, ono što znam sigurno je da viša klasa Atine navija za Pao... Ja sam mislio da ultranacionalisti navijaju za Pao, ali čini mi se da među njima ima najviše AEK-ovih, pa Pao-ovih pa Oli-jevih navijača... Sirotinja navija za Olimpijakos, mada naravno ima izuzetaka...

I nije tačno da atinski klubovi nemaju navijače na sjeveru, evo moj zet je iz Soluna pa navija za AEK, a sjećam se kad sam davno nekad bio u Kateriniju, bila grupa navijača Panatinaikosa (igrali su neku evropsku tekmu) čekaju autobus... i moj drug dobaci jednom zelenom što je imao Vlaovićev dres, nešto u fazonu hebo te taj ustaša, tako nešto... kad nam jedan od njih odgovara na lošem srpskom, momci nemojte pravit' problema, da niste Srbi sad bismo vas porazbijali... :)
I naravno da govorim navijački, navijam za Olimpijakos, mala navijačka peckanja su dozvoljena...;)

Tako je bilo ranije kada su klubovi osnovani da visa klasa navija za PAO a sirotinja za Olimpijakos,danas je to skoro izjednaceno,navijaju za oba kluba ljudi iz svih sfera drustva(isti slucaj kao Benfika-Sporting,River-Boka,Roma-Lacio i td.).Imaju naravno i Atinski klubovi svoje klubove navijaca na severu ali dosta manje(u poslednje vreme je popularno kod njih paljenje istih,slucaj Petra).

Paok puko sinoc 3-0,kao da sam gledao preslikanu utakmicu Paok-Oli od pre dve nedelje.Prime dva komada na pocetku i onda kud koji mili moji.Mnogo su bolje igrali prosle godine ove nikako da im krene.

LE: Bastin Udineze ubedljiv u Solunu

23 Februar 2012

Udineze je preživeo pakao stadiona "Tumba" u Solunu i eliminisao PAOK ubedljivom pobedom 3:0, posle remija bez golova u Udinama. Trećeplasirani tim Serije A završio je posao već posle 15 minuta. Prvo je Brazilac Danilo savladao Hrvata Krešića u šestom minutu, da bi prednost duplirao Floro Flores u 15. minutu. Pogodak Domicija iz penala u nastavku meča samo je potvrdio trijumf italijanskog tima. U ekipi gostiju Dušan Basta igrao je svih 90 minuta, dok povređeni Vladimir Ivić nije bio u konkurenciji za tim iz Soluna.

statiudin.jpg

Evo nesto o navijacima PAOK-a sa srbske tribine:
http://www.srpskatribina.net/intervjutekstovi/kapija-4-p-a-o-k-1296-gr/

Ono što je meni fascinantno je da tako mala zemlja sa 850 000 ljudi od kog su više od 1/3 neGrci (Turci, stranci) ima tako mnogo klubova koji imaju veliki broj navijača + što i na Kipru ima navijača klubova iz Grčke...

Back