Strane lige

Za koga navijate u Grckoj

• Olimpijakos

• Panatinaikos

• AEK

• PAOK

• Aris

• Iraklis

• Panionios

• Neki drugi klub

• Ne pratim grcki fudbal

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Moja sestra od tetke je udata za Grka iz Soluna i prvo što sam ga pitao je bilo je li navija za Paok ili za Aris... na moje veliko iznenađenje, rekao mi je da navija za AEK... ja ga pitam kako to da ti Solunac navijaš za klub iz Atine... Znate šta mi je rekao?! Aek nije iz Atine, već iz Konstantinopolisa...

Moja sestra od tetke je udata za Grka iz Soluna i prvo što sam ga pitao je bilo je li navija za Paok ili za Aris... na moje veliko iznenađenje, rekao mi je da navija za AEK... ja ga pitam kako to da ti Solunac navijaš za klub iz Atine... Znate šta mi je rekao?! Aek nije iz Atine, već iz Konstantinopolisa...

Ha,ha,genije,pa dobro ako on tako smatra,necemo da mu kvarimo.Inace i AEK kao i PAOK su osnovali Grci proterani iz Turske posle Grcko-Turskog rata 1919-22.Interesantno da su oba kluba osnovana u Grckoj,AEK u Atini 1924 a PAOK u Solunu 1926,tako da mi to njihovo pozivanje na Carigrad malo ne ide u glavu.

Inace svi veci klubovi imaju svoje klubove navijaca sirom Grcke.Paokare su jake u Kavali,Veriji i Ksantiju recimo.

Evo nesto sa wikija o rivalitetu:

Olympiacos–P.A.O.K. rivalry
http://en.wikipedia.org/wiki/Olympiacos_and_PAOK_rivalry

Aris and PAOK rivalry
http://en.wikipedia.org/wiki/Aris_and_PAOK_rivalry

Double-headed eagles derby
http://en.wikipedia.org/wiki/Double-headed_eagles_derby

PAOK and Iraklis rivalry
http://en.wikipedia.org/wiki/PAOK_and_Iraklis_rivalry

Po meni je ta njihova navijacka scena malo nenormalna.

http://en.wikipedia.org/wiki/Double-headed_eagles_derby

prvo što sam ga pitao je bilo je li navija za Paok ili za Aris... na moje veliko iznenađenje, rekao mi je da navija za AEK.

uvek ima izuzetaka naravno. i Olimpijakos i PAO imaju navijace na severu (u Makedoniji i Tesaliji) ali jako malo naravno.
takodje to su uglavnom studenti iz Atine koji su dosli da studiraju u Solun.

demakogija,mnogo ti sere zet :) pa i PAOK mu je iz Istanbula,Konstatinopolja,Carigrada pa je mogao da navija za njih mogu samo da se secaju svoje istorije a znate li samo koliko ima grckih klubova na Kipru koji su morali da se presele zbog turske okupacije sa severa na jug ostrva pa nista...

Poslednja izmena:

Naravno naveo sam samo rivalstva sa PAOK-om.

PAOK bas krenulo ovih dana,sve derbi do derbija,prvo Oli pa Aris pa sad Pao.
Samo fali jos AEK kao slag na tortu.

Poslednja izmena:
Jeste, ali me zanima koji klub ima najveću podršku? Da li je to Olimpijakos, Panatinaikos, Paok... Kod nas se recimo zna ko ima najveću podršku, ali izgleda da je Grčka zamršenija.

Vrlo tesko za odgovoriti,probacu da nadjem negde po netu,pa ti javljam.Mislim da nikada nisu ispitivali navijacku opredeljenost dole.

Oli inace ima mnogo lepsi stadion,manji ali pogodan za navijanje,za razliku od Pao-a.

Jeste, ali me zanima koji klub ima najveću podršku? Da li je to Olimpijakos, Panatinaikos, Paok... Kod nas se recimo zna ko ima najveću podršku, ali izgleda da je Grčka zamršenija.

Olimpijakos ima ubjedljivo najveću podršku u Grčkoj, pa ide 5 praznih mjesta pa Pao, pa opet 5 praznih mjesta pa onda idu Paok, Aek i Aris (tu su negdje)...

Da... Verovao bih ti da si ovo napisao bez navijačke strasti. Ali pošto jesi...

Čekaj, treba stvarno biti neinformisan pa samo pomisliti da Paok ima više navijača od Olimpijakosa...

Atina je jedno 5 puta veća od Soluna... a u Solunu najviše navijača ima Aris, Paok ima najviše navijača među manjim mjestima po Egejskoj Makedoniji i Tesaliji i to uglavnom među potomcima izbjeglica iz Male Azije, s tim da u Larisi svi navijaju za Larisu, u Volosu za Volos (i za Olimpijakos iz Pireja) itd...

Najozbiljnije, Olimpijakos ima ubjedljivo najveći broj navijača u Grčkoj...

Čekaj, treba stvarno biti neinformisan pa samo pomisliti da Paok ima više navijača od Olimpijakosa...

Atina je jedno 5 puta veća od Soluna... a u Solunu najviše navijača ima Aris, Paok ima najviše navijača među manjim mjestima po Egejskoj Makedoniji i Tesaliji i to uglavnom među potomcima izbjeglica iz Male Azije, s tim da u Larisi svi navijaju za Larisu, u Volosu za Volos (i za Olimpijakos iz Pireja) itd...

Najozbiljnije, Olimpijakos ima ubjedljivo najveći broj navijača u Grčkoj...

Odakle ti to da Aris u Solunu ima više navijača od PAOK-a? Atina jeste veća od Soluna (nije 5 puta, ali recimo 4 puta), Solun ima oko milion stanovnika, a Atina 4.

U toj Atini imaš i navijače PAO-a, nisu navijači Olimpijakosa jedini u Atini. Sever Grčke nešto ne voli ni Olimpijakos ni PAO, generalno jug zemlje, pogotovo Atinu.

Kako PAOK stoji što se navijača tiče? Jel ima dobru podršku?
PAOK ima jedne od najludjih navijaca u Grckoj,mada je to ko je koliko lud u Grckoj relativna kategorija.Imas prilike veceras da ih vidis protiv Udinezea 19.00(B92).Glavna mana je to sto nisu toliko trofejan klub,pa izostaju nekad veliki internacionalni mecevi,po tome su cetvrti klub u Grckoj(iza Olija,Pao i Aeka).
Nisam nasao neki zvanican podatak koliko ko ima navijaca,kao na primer u Italiji,ali mislim da Olimpijakos ima najvise fanova,kao sto to svarozic rece,onda Pao pa ostali.Za PAOK uglavnom navijaju navijaci iz Soluna i severa Grcke.
Atina jeste veca od Soluna ali tamo ima tri velika kluba i jos par malih tako da ne znam ko ima primat u Atini,mislim da je Pao ipak popularniji tamo.

PAOK ima jedne od najludjih navijaca u Grckoj,mada je to ko je koliko lud u Grckoj relativna kategorija.Imas prilike veceras da ih vidis protiv Udinezea 19.00(B92).Glavna mana je to sto nisu toliko trofejan klub,pa izostaju nekad veliki internacionalni mecevi,po tome su cetvrti klub u Grckoj(iza Olija,Pao i Aeka).
Nisam nasao neki zvanican podatak koliko ko ima navijaca,kao na primer u Italiji,ali mislim da Olimpijakos ima najvise fanova,kao sto to svarozic rece,onda Pao pa ostali.Za PAOK uglavnom navijaju navijaci iz Soluna i severa Grcke.
Atina jeste veca od Soluna ali tamo ima tri velika kluba i jos par malih tako da ne znam ko ima primat u Atini,mislim da je Pao ipak popularniji tamo.

Hvala na odgovoru. Pretpostavljao sam da je PAOK na severu najpopularniji, zanimala me je Atina, pošto tamo postoje 2 velika kluba kao što ti reče. Ali me zanima da li je tačno ono što svarozic reče da Aris ima najviše navijača u Solunu. Ili Paok?

Hvala na odgovoru. Pretpostavljao sam da je PAOK na severu najpopularniji, zanimala me je Atina, pošto tamo postoje 2 velika kluba kao što ti reče. Ali me zanima da li je tačno ono što svarozic reče da Aris ima najviše navijača u Solunu. Ili Paok?

Svarozic to malo gleda iz navijacke perspektive,ali je uvek korektan sagovornik pa mu oprastam.
PAOK je u Solunu ubedljivo najpopularniji klub,a i na Severu Grcke,mnogo ispred i Arisa i Iraklisa njegovih gradskih rivala.

Sto se tice Atine tamo postoje tri velika kluba Pao,Oli i AEK,i iako je Olimpijakos najpopularniji klub Grcke mislim da najvise ljudi u Atini navija za Pao a ne za Pirejce.

Svarozic to malo gleda iz navijacke perspektive,ali je uvek korektan sagovornik pa mu oprastam.
PAOK je u Solunu ubedljivo najpopularniji klub,a i na Severu Grcke,mnogo ispred i Arisa i Iraklisa njegovih gradskih rivala.

Sto se tice Atine tamo postoje tri velika kluba Pao,Oli i AEK,i iako je Olimpijakos najpopularniji klub Grcke mislim da najvise ljudi u Atini navija za Pao a ne za Pirejce.

Iz ovog posta se vidi da na pitanje ne moze da se odgovori s preciznoscu vec samo nagadjanjem(i to iz navijacke perspektive ;) )

Pitaću zeta oko ovoga, ono što znam sigurno je da viša klasa Atine navija za Pao... Ja sam mislio da ultranacionalisti navijaju za Pao, ali čini mi se da među njima ima najviše AEK-ovih, pa Pao-ovih pa Oli-jevih navijača... Sirotinja navija za Olimpijakos, mada naravno ima izuzetaka...

I nije tačno da atinski klubovi nemaju navijače na sjeveru, evo moj zet je iz Soluna pa navija za AEK, a sjećam se kad sam davno nekad bio u Kateriniju, bila grupa navijača Panatinaikosa (igrali su neku evropsku tekmu) čekaju autobus... i moj drug dobaci jednom zelenom što je imao Vlaovićev dres, nešto u fazonu hebo te taj ustaša, tako nešto... kad nam jedan od njih odgovara na lošem srpskom, momci nemojte pravit' problema, da niste Srbi sad bismo vas porazbijali... :)

I naravno da govorim navijački, navijam za Olimpijakos, mala navijačka peckanja su dozvoljena...;)

Olimpijakos-Rubin 1-0 23.2.2012. liga Evrope

404223_333218243386842_179239185451416_871048_1888668928_n.jpg

396394_333218390053494_179239185451416_871054_2078777080_n.jpg

419247_333218410053492_179239185451416_871055_462610616_n.jpg

399896_333218430053490_179239185451416_871056_1992058109_n.jpg

426958_333218296720170_179239185451416_871050_963270001_n.jpg

423972_333218460053487_179239185451416_871058_2050048909_n.jpg

Back