Strajk u prosveti,a djaci...

ja koliko sam upoznata,odrađuju samo one škole koje su bile u totalnoj obustavi...
ispravite me ako grešim....moja škola nema radnih subota ,niti se govori o produžetku školske godine jer broj časova je usklađen sa planiranim...
mi smo bili samo na skraćenju...

nama su danas rekli da treba ukupno 5 dana da nadoknadimo a skola nije bila u totalnom strajku vec su casovi bili 30 minuta,i to pred kraj su samo 2-3 profana strajkovala i izlazili posle pola sata. ne znam samo koga ce da nateraju da se pojavi vikendom u skoli,u slucaju da pokusaju da nas na bilo koji nacin prisile maturanti iz svih srednjih u gradu idemo ispred opstine jer nismo mi duzni da nadoknadjujemo ono sto smo izgubili krivicom nekoga drugog....

Све што је ,,изгубљено'', изгубљено је кривицом министра просвете, и никог другог! То се министар свети преко ђака, јер, драги ђаци, прошле године сте изгубили много више дана и часова због ,,епидемије'', па се ништа није одрађивало.. А ако ћемо искрено, прошле год. ми нисмо радили за време те исте ,,епидемије'' коју је прогласио министар, а сад само сваког дана били на радном месту, а тера нас да одрађујемо, и још малтретира ђаке!

Иначе, ја своје рођено дете (матуранта) нећу слати суботом у школу, нити ћу га слати после званичног краја године! Није његова кривица што је министар кршио закон.

da se to pravilo primenjuje nama bi svaki kontrolni i pismeni iz matematike trebao da bude ponisten
a poslednji put kada smo profesorki nagovestili sta bi eventualno moglo da se desi
ona je opusteno rekla 'samo probajte da trazite ponistavanje'
i kome sad ti da se zalis?!
do direktora mozes da dodjes jedino preko razrednog
a razredni je u fazonu 'ne znate vi nista i tih 20 keceva je malo' i ni na kraj pameti mu ne pada da se zali jer nece nikom da se zamera
koliko smo culi, planira da se kandiduje za novog direktora
pa da osigura glasove xD

uredno oni pozivaju predstavnike odeljenja na sednice
a tamo nas deklarisu kao 'narkomansko odeljenje'
i kome ja da se zalim
sto me par totalnih idiota naziva narkomanom?

imate li nekoga iz odeljenja da mu je neko od roditelja advokat?
neki dan su na sednici izglasali da izbace druga samo zato sto je napisao neku glupost na tabli za profesoricu,tuzio je skolu i videcemo sta ce da bude,a inace zastupa ga moja keva

Poslednja izmena:
Све што је ,,изгубљено'', изгубљено је кривицом министра просвете, и никог другог! То се министар свети преко ђака, јер, драги ђаци, прошле године сте изгубили много више дана и часова због ,,епидемије'', па се ништа није одрађивало.. А ако ћемо искрено, прошле год. ми нисмо радили за време те исте ,,епидемије'' коју је прогласио министар, а сад само сваког дана били на радном месту, а тера нас да одрађујемо, и још малтретира ђаке!

Иначе, ја своје рођено дете (матуранта) нећу слати суботом у школу, нити ћу га слати после званичног краја године! Није његова кривица што је министар кршио закон.
:klap::klap::klap:

neki dan su na sednici izglasali da izbace druga samo zato sto je napisao neku glupost na tabli za profesoricu,tuzio je skolu i videcemo sta ce da bude,a inace zastupa ga moja keva

nemamo, sve sami lekari, masinci i gradjevinci :mrgreen:
kod nas su jednog lika iz odeljenja hteli da izbace jer ga je direktor uhvatio da je pusio u djackom wc-u tokom zurke koju je organizovao djacki parlament
i svi su kao osudjivali tog lika a niko se nije zapitao STA JE DIREKTOR TRAZIO U DJACKOM WC-U?!
pri tom je kod nas u skoli ekstremno stroga podela ucenik/profesor i vec prvog dana te postave tamo gde ti je mesto
tipa- DJACI NE SMEJU DA UDJU U SKOLU NA GLAVNI ULAZ vec na sporedni i ko to prekrsi moze biti kaznjen neznamnijakako
debilno...

inace lik nije izbacen iz skole jer mu je dosadasnji prosek u skoli 5,0, a i keva mu radi u skolskoj upravi koja btw odlucuje ko ce biti izbacen/vracen itd... u koju skolu....

A ko ga je terao da piše :think:? Kad je hteo da bude mangup, sad nek se vere po sudovima, to jest oni koji su ga naučili da se tako bahato ponaša, pa još i da tuži :evil:. O čemu razmišlja ministar prosvete kad mu djaci tuže škole i vredjaju profesore...izgleda da su svi povezani kao creva, pa se i tvoja keva našla da ga zastupa, nije nego! Sve o istom trošku...

A šta je napisao?

napisao preko cele table "......(ime profesorice) i ludetino",nije u redu to sto je uradio ali isto tako nije u redu izbaciti nekog iz skole 2 meseca pred kraj 4. godine. imao je on i pre teze povrede discipline ali ako ga nisu tad izbacili nisu morali ni sad,a izvestaj koji su napisali pedagog i psiholog je tragikomican (imao sam prilike da ga procitam kad je doneo mojoj kevi),a inace u skoli samo pljuste tuzbe protiv profana,po tome smo valjda jedinstveni u gradu:lol::lol:

napisao preko cele table "......(ime profesorice) i ludetino",nije u redu to sto je uradio ali isto tako nije u redu izbaciti nekog iz skole 2 meseca pred kraj 4. godine. imao je on i pre teze povrede discipline ali ako ga nisu tad izbacili nisu morali ni sad,a izvestaj koji su napisali pedagog i psiholog je tragikomican (imao sam prilike da ga procitam kad je doneo mojoj kevi),a inace u skoli samo pljuste tuzbe protiv profana,po tome smo valjda jedinstveni u gradu:lol::lol:

A da je tvoja mama ta profesorica, šta bi ti uradio? Ja ga ne bih izbacio iz škole smao zato što je već na kraju 4. godine, ali da bih mu smanjio ocenu iz vladanja bih sigurno!

A da je tvoja mama ta profesorica, šta bi ti uradio? Ja ga ne bih izbacio iz škole smao zato što je već na kraju 4. godine, ali da bih mu smanjio ocenu iz vladanja bih sigurno!

Ja bih ga izbacila, zato što je reč o punoletnom mladiću, svesnog svojih postupaka, kojem se eto htelo da ispadne dasa:evil:, da pokaže kako mu se može, i kako mu ne može niko ništa...kud se ne seti da uradi nešto pametno...:think:

Ja bih ga izbacila, zato što je reč o punoletnom mladiću, svesnog svojih postupaka, kojem se eto htelo da ispadne dasa:evil:, da pokaže kako mu se može, i kako mu ne može niko ništa...kud se ne seti da uradi nešto pametno...:think:
ali ja sam postavio pitanje zasto ga nisu izbacili u prvoj,drugoj trecoj ili u krajnjem slucaju na pocetku cetvrte jer on je takav od samog pocetka a ne poslednja 2 meseca

da neko tako nesto kaze mojoj mami resio bih to na drugi nacin...tako da bi mu izbacivanje iz skole u odnosu na to delovalo kao nagrada...:hvala:

Pa možda i ta profesorica ima sina koji bi isto to uradio (što i ti)... Ja znam da ja bih. Tako da eto - dobio je još blažu kaznu nego što je zaslužio!

ali ja sam postavio pitanje zasto ga nisu izbacili u prvoj,drugoj trecoj ili u krajnjem slucaju na pocetku cetvrte jer on je takav od samog pocetka a ne poslednja 2 meseca

Kako to onda može da bude olakšavajuća okolnost?! :eek: Ovo sam prevideo... Zasluženo su ga izbacili iz škole, samo su trebali još ranije.

Kako to onda može da bude olakšavajuća okolnost?! :eek: Ovo sam prevideo... Zasluženo su ga izbacili iz škole, samo su trebali još ranije.[/QUOTE]

nisam ja ni rekao da je nezasluzeno,vec da su to mogli i morali da urade mnogo ranije.sad je to potpuno bzvz,to je moje subjektivno misljenje

Toliko su svi pljuvali nekadašnju školu, ali ovo danas je sprdnja a ne škola. Uvek je bilo i biće dece koja su "problem", samo što su nekada postojali načini da se izađe na kraj sa tim "problemima". Danas je to gotovo nemoguće, a ti "problemi" to vrlo dobro znaju i maksimalno koriste. Zaista je užasno iscrpljujuće danas biti prosvetni radnik. Treba u gomili obeshrabrujućih besmislenosti uspeti pronaći tračak svetlosti zbog koje čovek sebi može objasniti zašto njegov posao danas ima smisla. :(

Back