Strahinja Trivković, maturant Treće beogradske gimnazije

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.800
Strahinja Trivković, maturant Treće beogradske gimnazije, iako ima samo 18 godina, ponosni je dobitnik čak 130 nacionalnih i 30 međunarodnih priznanja iz oblasti matematike, fizike, hemije, biologije, geografije, održivog razvoja, ekonomije, diplomatije i jezika.Ovog mladog genijalca u decembru prošle godine Srpska akademija nauka i umetnosti proglasila za najuspešnijeg srednjoškolca u Srbiji, a mesec dana kasnije je zbog svog celokupnog doprinosa dobio najprestižnije nacionalno priznanje, Svetosavsku nagradu!

Samo u proteklih nekoliko meseci Strahinja je osvojio još četiri svetska zlata.
2226755.jpg

"Aplicirao sam, između ostalog, na Harvard, Prinston, Stenford i Univerzitet u Pensilvaniji. To je, naravno izuzetno velika lutrija, jer se na ove fakultete prijavi oko 60.000 aplikanata svake godine, a oni prihvataju tri odsto kandidata. Od tih tri odsto samo deset odsto smo mi, međunarodni studenti. Voleo bih da tamo nastavim školovanje jer ti univerziteti imaju najbolje profesore, najbolje prilike, kao i izuzetan krug ljudi koji dolazi iz svih krajeva sveta. Međutim, nemam nikakvu dilemu, nakon završetka studija - vratiću se u Srbiju. Cilj mi je da uzmem ono što je najbolje i da to znanje i iskustvo vratim u našu zemlju - priča ovaj mladić, koji planira da pre odlaska u inostranstvo donese još mnogo svetskih odličja i omogući da se zastava naše zemlje vijori na pobedničkim podijumima širom sveta."

521837792_2288891274907422_1968064309901508094_n.jpg

Da li ste culi za Strahinju Trivkovića ?
Ne verujem ili je to mali broj ljudi ali zato se u štampi umesto o uspesima naše prepametne dece
piše o koncertu Karleuše za koji ce Opština Raška iz budžeta dati 2,4 miliona dinara bez uračunatog poreza,
odnosno, više od 20.000 evra,umesto da se nagrade pametna deca i da im se podsticaj za dalje obrazovanje

Neke stvari mi nikada nece biti jasne

Da li ste culi za Strahinju Trivkovića ?
Ne verujem ili je to mali broj ljudi ali zato se u štampi umesto o uspesima naše prepametne dece
piše o koncertu Karleuše za koji ce Opština Raška iz budžeta dati 2,4 miliona dinara bez uračunatog poreza,
odnosno, više od 20.000 evra,umesto da se nagrade pametna deca i da im se podsticaj za dalje obrazovanje
Neke stvari mi nikada nece biti jasne
Štampa tipa Nove i Danasa slavi blokade obrazovanja umesto da piše o njima, na to smo spali.

Back