Strah od vezivanja

Pa i jeste tako. Obicno ljudi koji se plase da ce izgubiti svoju slobodu jako dugo ostaju sami, odnosno - ostaju sami dok god nalaze nekoga sa kim mogu da se druze, dok god imaju sa kim da dele interesovanja i hobije.

Pristupaju "vezivanju" tek onda kada shvate da vise nemaju sa kim da uzivaju u svojoj slobodi, jer se drustvo rasturi, prijatelji brinu o svojoj porodici i deci itd.

Ta spoznaja obicno pocne da dolazi posle cetrdesete, koliko ja mogu da procenim primere oko sebe. Nemali broj tih ljudi zapadne i u depresiju, jer im tada postane zaista tesko da nadju nekoga i onda lutaju, gde god mogu, sa bilo kim, samo da nisu sami u 4 zida.

Eto, to je potencijlna cena koja moze da se plati kasnije kada se tako sebicno cuva sloboda u nekim mladjim godinama.

I naravno, ako je neko srecan sa svojom slobodom, ako je tip licnosti da bolje funkcionise sam - onda i nema neka kasnija razocaranja i patnje sto je sam. Sve zavisi od osobe.

Lepo receno.

Ne plašim se vezivanja, plašim se toga da vreme posvetim imbecilima, da uđem u vezu ili brak samo zato što mi je vreme ili zato što sam mlad, pa, trebalo bi biti u vezi, ako nisi u vezi a mlad si, lep, sve što ide uz to, onda mora da nisi normalan... Ali je zato normalno biti sa ljudima sa kojim nismo kompatibilni i onda praviti i sebi i njima pakao od života, samo zato da bi okolina rekla "oni su normalni", šta god to značilo... Neću da ulazim u veze samo zato da bi bilo "e, imam devojku, e, faca sam sad i je*em redovno"... A samom mi je sasvim ok, slobodu volim, dok ne nađem nekoga sa kim sam kompatibilan, sa kim ću biti slobodan da budem svoj, gde neće biti gušenja ni nje, ni mene, tada ću biti u vezi, a samo ljudi sa kojima neću da budem jer nemaju kvalitete, oni mogu da misle da imam strah od vezivanja...

Razvela se od njega, a on sada nadnici ko zna gde.
"Finansijski" momenat je nesporan. To se podrazumeva. Jedino mozda na 2-3 godini faxa to moze da izostane kada su svi nekako bezbrizni.

Ali opet iz mog iskustva i kada ljudi hoce da se druze sa tobom (muskarci), to cine iz nekog interesa. Svuda je tako.

Zasto se onda plasiti zenskih interesa?? Moje je pitanje za tebe...

- - - - - - - - - -

P.S. Ne moram ja nikog da pitam kako i sta, cak mene obicno pitaju.;)

Na zapadu ljudi zive sami a zabavljaju se ... Svako ima svoja primanja i imovinu. Sto ne moze takva koncepcija?

Na zapadu ljudi zive sami a zabavljaju se ... Svako ima svoja primanja i imovinu. Sto ne moze takva koncepcija?

Ovo je ovde Balkan, ovde si btw sa 35 mrUtav čovek :lol:

Jbt još preglabate ovu nepostojeću temu ... "STRAH OD VEZIVANJA" ne postoji on je sam dobar izgovor za to što smo JOŠ UVEK SAMI! Sve će neko da te pita jel te strah ili nije kad ti naidje neko s kime se slažeš u svakom mogućem smislu (ili bar tako u tom trenutku misliš) i kad te pomeri iz fundamenta, ima bato/seko da se vežeš i da pitaš jel ima još ... a svo ovo raščlanjivanje "člankovite gliste" je lepo teorisko izzdrkavanje oko proste životne istine!

Back