Strah od vezivanja

Zasto se plase? Pa zbog toga sto u takvim vezama rec vezivanje iskljucuje rec sloboda. A kada u vezi nema slobode to je kao da ste u zatvorskoj celiji. Mozde iznutra da bude koliko hoces uredjen, da ima i lepo cvece i da bude lepo namesten i sav luksuzan, ali i dalje covek cezne za otvorenim nebom i dalje bi hteo da zivi na otvorenom prostoru i uzbudljivo- to je sloboda ptice u letu.
A pomoci naravno da nema!

Zasto se plase? Pa zbog toga sto u takvim vezama rec vezivanje iskljucuje rec sloboda. A kada u vezi nema slobode to je kao da ste u zatvorskoj celiji. Mozde iznutra da bude koliko hoces uredjen, da ima i lepo cvece i da bude lepo namesten i sav luksuzan, ali i dalje covek cezne za otvorenim nebom i dalje bi hteo da zivi na otvorenom prostoru i uzbudljivo- to je sloboda ptice u letu.
A pomoci naravno da nema!

Za mene tvoj text zvuci :sad2:

pises kao da solo zivot ima 100% pogodnosti, i da je pun pogodak,

a zivot u vezi ne pruza nikakve prednosti ...

Da li ste zeleli nekad da ostvarite vezu sa osobom koja se plasi vezivanja ?

Zasto se osobe plase vezivanja ?

Kako pomoci takvoj osobi,
ili bolje receno - izgraditi vezu sa tom osobom.

Da li uopste ima pomoci ? :lol:

Go ! :mrgreen:

Ako izuzmemo par "časnih" izuzetaka za koje možemo da kažemo da su stvarno takvi(malo čudaci),u cca 90% slučajeva "strah od vezivanja" je kulturan izgovor da nekome daš korpu ili manje patetično opravdanje za nesposobnost da se nađe devojka/dečko ili taktički način da nekoj kres šemi ostaviš nadu bez gubljenja povlastica.

taj "strah od vezivanja" znaci da ta konkretna osoba nece da se veze sa tobom, ali ne znaci da nece da se veze sa nekom drugom osobom, kad se pojavi neko odgovarajuci...

Upravo tako...:ok:

Dakle, ti mislis da se taj strah - bez obzira koliko ukorenjen bio - prebrodi kada dodje prava osoba ?:think:
kod vecine ljudi, verujem da je to slucaj. ok naravno da uvek postoji poneka nedorasla osoba koja se iz kog vec razloga boji bliskosti, ali gomila ljudi to koristi ko izgovor jer ne zele da budu sa nekom konkretnom osobom, tj prirodno je da ne osecaju potrebu da se sa istom vezu, vec im je to prolazna, privremena veza ili sta god vec. ni ja necu da se vezem za nekog za koga shvaim da mi odgovara (doduse kad to shvatim vise necu ni da budem sa tom osobom), ali kad mi osoba odgovara nemam problem tog tipa...

Vas dvoje....

aj nije bas tako.

Slazem se da prava osoba da super motivaciju da se predje preko strahova....

Ali ako ta osoba ima neku gadnu traumu,koja se mozda nedavno desila - jacina te traume moze da ucini da ne iskoristi priliku,
i propusti pravu osobu ...

Vas dvoje....

aj nije bas tako.

Ali ako ta osoba ima neku gadnu traumu,koja se mozda nedavno desila - jacina te traume moze da ucini da ne iskoristi priliku,

Ljudi nisu solitarna bića,ljudski je nagon da se vežu za nekoga i ako je "prava"(malo glup izraz ali ajde...) vezaće se pre ili kasnije...sve ostalo su samo izgovori sebi ili njoj. Neke stvari se ne dešavaju i rešavaju u sekundi da bi trauma ostala uvek izgovor.
Nema tu nikakvog "straha" po meni.

Vas dvoje....

aj nije bas tako.

aj daj primer neke toliko gadne traume?
missim nije isto ljubav tvog zivota dozivela tesku saobracajnu nesrecu u kojoj nisu mogli da skupe sve delove tela na jedno mesto (sto se jelte ipak redje desava te je to manje verovatni scenario) i kad te sutne neki uspaljenko jer je neizivljen pa samo zeli da juri picqe na ulici. o kojoj traumi pricamo?

aj daj primer neke toliko gadne traume?
missim nije isto ljubav tvog zivota dozivela tesku saobracajnu nesrecu u kojoj nisu mogli da skupe sve delove tela na jedno mesto (sto se jelte ipak redje desava te je to manje verovatni scenario) i kad te sutne neki uspaljenko jer je neizivljen pa samo zeli da juri picqe na ulici. o kojoj traumi pricamo?

Pa ne, bas imam primer jedne drugarice....

kojoj je od 10 brakova iz njene porodice 9 razvedeno,

i sama ima jednu duzu vezu koja se gadno zavrsila ......

i zbog toga zeli da zivi samo solo, povremeno neki muskarci, ali nikad da zivi s nekim..ili ne daj Boze - potpise papire :hahaha:

Nebih rekao da imam strah od vezivanja vec jednostavno smatram da nisam spreman da budem nekome suprug a jos manje otac.Jedva se i o samom sebi staram a kako tek da budem glava porodice.Mislim,da vecina tih koji,navodno,imaju taj strah od vezivanja razmisljaju tako.Pre bih to nazvao strahom od osnivanja svoje porodice.

Nebih rekao da imam strah od vezivanja vec jednostavno smatram da nisam spreman da budem nekome suprug a jos manje otac.Jedva se i o samom sebi staram a kako tek da budem glava porodice.Mislim,da vecina tih koji,navodno,imaju taj strah od vezivanja razmisljaju tako.Pre bih to nazvao strahom od osnivanja svoje porodice.

U pravu si ,i to postoji..narocito u Srbiji.

Svesni su da ne mogu da se staraju o porodici.
i onda se ni ne usudjuju da se upuste ....

Ja sam najpre mislila na one koji imaju problem u glavi , i srcu.... koji su s*ebani, i zbog toga ne mogu da se prepuste avanturi u dvoje :zper:

U pravu si ,i to postoji..narocito u Srbiji.

Svesni su da ne mogu da se staraju o porodici.
i onda se ni ne usudjuju da se upuste ....

Ja sam najpre mislila na one koji imaju problem u glavi , i srcu.... koji su s*ebani, i zbog toga ne mogu da se prepuste avanturi u dvoje :zper:

Upravo tako.Biti dobar otac nije samo biti dobar uzor i staratelj svom detetu.Treba mu i priustiti nekakvo bezbedno i bezbrizno detinjstvo.A to danas u ovom ludom svetu nije nimalo lako.
Odatle se razviju i ti problemi u glavi i srcu koje si pomenula.

Ako se plasi i nece..cemu bilo sta ?
I sta znaci , vezivati nekoga ? Nije pas da se vezuje
Ili je sa tobom jer to zeli i voli te ili nije..

Vezivati nekoga ko nije nacisto sa samim sobom i sa tobom..je gubljenje vremena..

Back