Zato sam ja kazala mojima da me spale. Ne mogu da zamislim da ležim nepomično u jednom mestu. Spale i prospu pepeo, bilo gde. Samo da ne bude jednom mestu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ja imam drugacije misljenje.Smatram da ako neko voli svoj zivot i sve sto se desava u njemu, ima strah od smrti, strah da ce mu se jednog dana sve to oduzeti.
Dok covek koji svoj zivot ne ceni i u kome nema cemu da se nada i nekog da voli, njemu je mnogo lakse da podnese cinjenicu da ce jednog dana da umre.
i nauka dokazuje da covek ima potencijal da zivi vecno...Човек можда има мисао о вечности, али човек НИЈЕ створен са потенцијалом да вечно живи. Човек је створен једино са потенцијалом претварања у неорганске материје, као и све што је органско и живо.
Nesto iz licnog iskustva -
Godinama sam samu sebe pitala, da li se plasim smrti? To je za mene bilo toliko intrigantno da sam trazila tekstove o smrti i citala, citala, ali to nije bio moj licni dozivljaj koji sam bas intenzivno zelela, vec samo iskustva drugih ljudi.Sve sto sam procitala jednostavno kao da nisam bila zadovoljna tim, zelela sam i dalje. U nekim trenutcima, sama sa sobom, imala sam osecaj da se ipak ne plasim, a vec sledeci put razmisljajuci, opet nisam bila sigurna.. Dilema je potrajala par godina.
Naravno, verujem, da kada nesto trazimo to i nadjemo.
Pre dve godine dozivela sam klinicku smrt. Jedno neizmerno osecanje LJUBAVI me je prozelo svu. Pokusavala sam da objasnim prijateljima kakav je to osecaj, ali jednostavno, ovde, u zivotu, ne postoji nista sto bi moglo da se poredi s tom ljubavlju. Trazila sam odgovor i dobila ga. Nema straha od smrti samo i jedino - LJUBAV -)))
I Karl Gustav Jung, slavni psihijatar, doživio je iskustvo kliničke smrti usljed iznenadnog srčanog udara. Evo kako u svojoj Autobiografiji opisuje taj doživljaj:
"Odjednom sam se našao na tako velikoj visini sa koje sam sasvim jasno vidio zemaljsku kuglu. Pošto me je prošlo prvo panično osjećanje, ugledao sam pred sobom neku visoku sjajnu građevinu, sličnu našim hramovima. Što sam joj se više približavao, sve više me nešto vuklo da uđem kroz visoka masivna vrata. Osjećao sam da ću unutra naići na mnoga draga bića iz života i da će mi unutra odjednom postati jasne sve tajne života i smrti. Obuzelo me je neko neopisivo stanje duševnog mira i spokojstva. Učinilo mi se da sam upravo riješio sve probleme u životu. A onda me nešto povuklo 'natrag', u bivše tijelo, koje sam ugledo padajući sa visine i u koje sam se zaletio iz sve snage. Iznad sebe sam ugledao zabrinuto lice mog ljekara... Upravo mi je stimulisao zamrlo srce injekcijom nekog jakog sredstva od kojeg sam se vratio - zemaljskoj svijesti. Čini mi se da mi ovo baš nije prijalo, jer će proći tri oune neđelje prije no što ću zaboraviti predivno osjećanje i iskustvo koje sam imao u toku svog kratkog izleta van tijela. Tri neđelje sam gorio od želje da ponovo umrem".
Međutim, interesantno je da istraživači iskustva bliske smrti kažu da osobe koje su pokušale samoubistvo pa su uspješno reanimirane, nijesu imale prijatne doživljaje tokom iskustva kliničke smrti. Naprotiv.
Ma to se samo mozak podsvesno igra nama i vidimo ono što ne postoji.
Neki u tom stanju misle da vide raj, a drugi pakao.
Ali to je stanje kliničke smrti. Aparati ne registruju nikakve funkcije, mozak je mrtav, ne funkcioniše.
i nauka dokazuje da covek ima potencijal da zivi vecno...
A ti ne moras da verujes u to...
Neću da se svađam ali postoje neke aktivnosti u mozgu koje su još uvek tajna, a ni aparati nisu baš svemogući da mogu sve da izmere i otkriju.
Da,ako ste svesni e.tela onda svesno mozete isterati rak iz tela,jer je rak zapravo strana e.skupina u telu koja remeti e.polje odredjenog organa i izaziva poremecaje koji mogu da registruju ljudi.Zato fizicki lek za rak ne postoji.Moja preporuka je biti srecan i ne nervirati se,sve je povezano.Bilo je primjera da se pacijent proglasi medicinski mrtvim i transportuje u mrtvačnicu, a da se nakon nekoliko sati, na opšte zaprepašćenje medicinskog osoblja, vrati u život. Kod takvih pacijenata istraživači NDE navode dva specifična fenomena: mozak je, iako je po svim medicinskim saznanjima morao biti nepovratno oštečen usljed dugog nedostatka kiseonika, u potpunosti očuvan, a pacijent do tančina saopštava šta se sa njim dešavalo od trenutka kada su svi aparati konstatovali smrt. Tačno navodi ponašanje i pokušaje medicinskog osoblja da ga reanimiraju, transport do mrtvačnice, opisujući hodnike koje su na tom putu prolazili, boje tapeta, lift kojim su se vozili i njegovu unutrašnjost, sve detalje koji su se naknadnom provjerom pokazali kao tačni, a koji se ne mogu objasniti ni jednim konvencionalnim činjenicama. Istraživači ovog fenomena su povjerovali NDE-ovcima da su zaista boravili izvan tijela i posmatrali sve to što su opisivali.
Ево ја нпр. верујем у Бога, али опет имам страх од смрти. Мислим, не од саме смрти јер је она побеђена, него од онога што ме иза ње очекује. Да ли муке бррр. А, кад бих знао да сам животом заслужио рај истог тренутка би и страх ишчезао, сигуран сам.
mozda je to samo ona poslednja radnja mozga pred kraj.A onda o ne pride o prelaskus jednog sveta na drugi,sta sa njima?Ево ја нпр. верујем у Бога, али опет имам страх од смрти. Мислим, не од саме смрти јер је она побеђена, него од онога што ме иза ње очекује. Да ли муке бррр. А, кад бих знао да сам животом заслужио рај истог тренутка би и страх ишчезао, сигуран сам.
mozda je to samo ona poslednja radnja mozga pred kraj.A onda o ne price o prelasku s jednog sveta na drugi,sta sa njima?Kako je to lepo rekao Vudi Alen:
Nije da se plašim smrti... Samo ne želim da budem prisutan kad do nje dođe.
Licno mi je sve jedno sta ce uraditi sa telom koje ostane iza mene jer nakon smrti ja tu vise necu biti .
ps: Na meni je da ostavim tragove te se potrudim da iza mene kazu "umrla je dok je bila ziva "