- Poruka
- 6.081
gde žure ljudi koji žure?
tajna smirenosti je u svesrdnoj saradnji sa neizbežnim?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Jedini istinski mudar savetnik koga imamo - je smrt. Svaki put kada osetiš da stvari idu loše i da si na ivici kraha, okreni se na levo i pitaj svoju smrt da li je to tako."
Don Huan
"Jedini istinski mudar savetnik koga imamo - je smrt. Svaki put kada osetiš da stvari idu loše i da si na ivici kraha, okreni se na levo i pitaj svoju smrt da li je to tako."
Don Huan
Znam kuda idu, idu prema smrti, ali to je ok, jer smrt stiže pre života.gde žure ljudi koji žure?
![]()
"Boginja Kali
Kali je jedna od najpoznatijih i najobožavanijih Hindu Boginja. Ime potiče od reči kala, što znači crno, vreme, smrt, gospodar smrti. Kali je boginja vremena i promene, uništava samo da bi obnovila, i ono što ona uništava je greh, neznanje i propadanje. Prikazana je kao mračna i nasilna.
Ona je predstavljena kao pratilja boga Šive. Kali ne može da postoji bez njega. Manifestacija je njegove moći i energije. Dok je Šivin ten čisto beo, Kalina je crna poput najtamnije noći.
Ona se takođe pojavljuje kao boginja Durga (boginja moći kreacije, pobedom dobrog nad zlim) i Šakti (boginjom kosmičke energije). Prvi put se javlja u obliku boginje Durge.
Kali je najpopularnija u formi sa četiri ruke. U svakoj ruci drži nešto: mač, trozubac, odsečenu glavu i činiju ili izdubljenu lobanju u kojoj se izliva krv odsečene glave. Mač označava božansko znanje, ljudska glava označava ljudski ego koji mora biti odsečen božanskim znanjem u cilju postizanja Mokše (oslobađanja). Činija označava njenu konstantnu žeđ za krvlju."
Imala sam kućne ljubimce koji su se zvali Šiva i Kali.
Slušale su me i volele me.
Zapravo, mislim da strah - bilo kakav - ne motiviše, osim ako čovek, svestan svog straha, ne odluči da ga ubije u sebi. Tada strah postaje zamajac za proces samouništenja.
gde žure ljudi koji žure?