Strah od osude/odbacivanja ...

Možeš li da pojasniš ovo, možda kroz neke primere?
Mogu. Neko se ponaša problematično. Npr. divlja po autobusu, vređa putnike, uništava sedišta. Policija ga privodi, dobija kaznu ( i to vrlo malu ) i odjednom je on žrtva. Društvo je protiv njega. On sam protiv svih. Svi poltroni, on svoj, usamljeni buntovnik u oluji života.
Paćenik.

Likvidacija ili kako debilne muslimanske zemlje rade, nateraju devojku da se uda za silovatelja. :confused:
Čini mi se da je uglavnom bio slučaj da ako se to desi familijarno tipa da ako suprug maltretira/zlostavlja suprugu, njen otac/brat ili neko iz familije dođe te da ovaj doživi "nesreću".
Ono iz ruralnih sam krajeva rodom, a imao sam u familiji 2 situacije da je neko sa strane napadao naše žene, jedan je završio ranjen, a drugi je trajno ostao invalid.

Svi strahuju od toga da ce biti odstranjeni od drustva, neki ljudi mnogo manje- npr sociopate.
Kljucna tacka na kojoj treba raditi je: fokus.
I madjionicari i psyops (psiholoske operacije) krecu od fokusa.
Ja bih rekao da je dobar fokus koji podešavaš da iskažeš svoj stav dovoljno jasno, dovoljno neobavezujuće za druge, dovoljno čvrsto da svi budu ok
A pre svega ti
Ali i drugi nepovređeni

Ja bih rekao da je dobar fokus koji podešavaš da iskažeš svoj stav dovoljno jasno
Mislim na fokus kao usredsredjen, npr ako osoba kupuje auto i ako razislja o odredjenom modelu- odjednom ce poceti da primecuje taj model svuda po gradu; zato sto kad si fokusiran na nesto ili usredsredjen- onda to postaje prioritet za mozak- zato madjionicar te navede da se fokusiras na nesto i tvoj mozsk se fokusira na to i on moze da izvede trik a da ne primetis.

Npr ako treba drzati govor u javnosti- svoj fokus usmeris na jednu osobu ili u jednu tacku i onda je taj govor daleko manje stresan.

Uspesni sportisti imaju isti nivo stresa pred publikom- zato sto znaju da se fokusiraju.

“Negativni” ljudi se preterano fokusiraju na negativne stvar- kad neko kaze sa svet nikada nije bio gori, ljudi nikad nisu bili agresivniji itd… To je dovoljan znak unutrasnjeg stanja.
Ako se neko previse fokusira na to sto ljudi (mozda) misle o njemu ili se konstantno uporedjuje s drugima- treba prebaciti fokus i stvari ce se polako same poceti resavati.

Dokazano je da su najsretniji ljudi koji imaju neku strast- sport, bauku, hobi i koji se uzive u to- oni nemaju vremena da razmisljaju o glupostima.

Back