Strah od ginekologa

e da sonda ( valja hani na to misli kad pise "vibrator" :lol:) je super... ja sam jednom isla na stari ultrazvuk ono napij se vode i trpi dok ona razgleda :roll: i rekla zbogom kretenskoj gdji iz studentske... dobro to mi je bio slag na torti pored njenog idiotskog i nestrucnog ponasanja...

E a u Višegradskoj kad ideš na taj vaginalni UZ te pošalju da kupiš kondom, bez obzira da li imaš 20 ili 120 godina :lol: Znate kako su ih bake gledale bledo :dash:

Juce u supermarketu sa STefanom i on cekajuci oko kase ( ima svakavih sitnica preko zvaka i , bounty , marsa do kondoma) uzeo jedno pakovanje sportexa i lupi na kasi , videla tek kad je kasierka uzela da kuca ........ nisam ga uzela naravno ....ja to ne koristim :manikir:

Unapred se izvinjavam ako je bila tema. I ne, ne mislim da pripada podforumu Zdravlje, jer me vise zanimaju licna misljenja i iskustva zena, ne medicinski aspekt.

Dakle... Nedavno sam pomalo u soku shvatila da u narodu ( :p ) postoji nesto sto se moze nazvati "strahom od ginekologa", tj. od ginekoloskog pregleda. Iskreno, nikada nisam ni pomisljala na tako nesto, dok nisam sa par strana cula komentare tipa: "mora se na kontrolu, ali jaaaooo sto mrzim, sva drhtim u onoj cekaonici" ili (mladji narastaj) "grozna mi je i sama pomisao, plasim se".

Cek.

Prva misao koja se meni tu javlja je: da li mi uopste govorimo o istoj stvari? Da nisu kojim slucajem rekle "zubar" :hahaha: Ne kazem, svako moze da ima sopstvene strahove, i da ne voli ovaj ili onaj lekarski pregled, ali meni je ovo za ginekologa zazvucalo bas cudno. Kao da je neko rekao da se plasi oftamologa jer treba da ide na pregled za dobijanje naocara.

Dakle, zanima me da li znate za ovajs trah od ginekologa i cega se to zene, narocito mladje devojke, plase? Ili sam se ja bas istripovala jer sam cula par osoba da o tome pricaju.

Ja stičem utisak da nije u pitanju klasičan strah ... nego neprijatnost samog pregleda ....

Pa pregled ginekologa i nije bas prijatan ali, to je nesto sto se svremena na vreme mora. U sustini i ne volim odlaske bilo kom doktoru ali nemam problem da povremeno prekontrolisem svoje zdravlje.

Naravno ni jednoj od nas nije prijatno kad gologuza lezi na stolu za pregled dok doktor(ka) uvlaci instrumente i manipulise njima ali i to prodje. Ja sam prvi put isla u "Narodni front" kod dr. koji nam je inace kucni prijatelj i kod koga i moja mama odlazi. Medjutim najvaznije je da dr. bude odgovoran i profesionalan a, onda je sve lakse.

Ginekolog je dakle dr. kao i svaki drugi. Nista nije drugacije kad hirurg-onkolog pregleda dojke, skinuta do pojasa stojis pred njim, rukama cvrsto stezes kukove dok on opipava pojacanim stiskom ruke da nedaj boze nema nesto sto nebi trebalo ili kod kardiologa dok ti slusa pluca i srce hladnim stetoskopom i dok ti kaci elektrode za ekg snimanje ili stomatologa inekcija u usta a onda zujanje i burgijanje u istim ......

Dakle razumem da je mozda malo ne prijatno svlacenje pred lekarima, ni ja nisam neki izuzetak ali to je ipak nesto normalno i uobicajno a, NAJVAZNIJE je da dr. bude uctiv i profesionalan.

Dakle razumem da je mozda malo ne prijatno svlacenje pred lekarima, ni ja nisam neki izuzetak ali to je ipak nesto normalno i uobicajno a, NAJVAZNIJE je da dr. bude uctiv i profesionalan.

:lol:
..ako iko ima iskustvo sa najboljim ginekologom u
studentskoj poliklinici, dr kastratovicem, onda ovo nije tachno, ali sasvim.. :lol:

..shalu na stranu - profesionalnost, struchnost, dobronamernost
mu ne manjka, ni sluchajno,
ali njegov smisao za humor je jako daleko od uchtivosti..
..mozda odatle potiche moj opushteni odnos prema ovoj vrsti pregleda.. :D

A još je logičnije da makar naplaćuju pregled još 20 dinara više a da ne objašnjavaju bakicama u hodniku da odu do trafike :dash: I svi se preneraze kad ih ispred vrata pitaju:''Jeste li doneli prezervativ?'' :roll:

..:lol:
..ma skroz si u pravu, ali zamisli kako to ide u drzavnim institucijama,
tender, pa ko daje za manje para, pa moze li da isporuchi koliko treba,
pa shta ako isporuchi vishe nego shto ima zakazanih, pa prodje rok trajanja.. :sad2:
..ja bih kupila na trafici, chak i da imju njihove, tamo.. :lol:

e da sonda ( valja hani na to misli kad pise "vibrator" :lol:) je super... ja sam jednom isla na stari ultrazvuk ono napij se vode i trpi dok ona razgleda :roll: i rekla zbogom kretenskoj gdji iz studentske... dobro to mi je bio slag na torti pored njenog idiotskog i nestrucnog ponasanja...

И ја сам једном ишла на тај.:hahaha:
Кад се тад нисам упишала нећу никад.

Back