Strah i padanje u nesvest ...

verymarry

Zainteresovan član
Poruka
385
Da li vam se dešavalo da ( kao u crtanom filmu ) padnete u nesvet od straha?
Zašto se to dešava? Da li je u pitanju panični napad? Ja sam se srušila u poslednjih godinu dana 5 puta ali
u prošlu subotu sam zaradila i neke povrede. Imate li slična iskustva?
Nadam se da nemate :)

Za ovo prvi put cujem da se nekom desava . Gledao sam neki video gdje se jedna vrsta koza ukoci i
popada kao mrtva kad ih preplasis ali za ljude nisam cuo .:eek:

Ne znam za koze, ali videla sam nešto slično u crtaćima. U nekim situacijama se toliko uspaničim da se na kraju srušim... Npr. desilo mi se to na brodu
(trajektu) jer je počelo gadno nevereme, drugi put - kada sam videla jedno dete kako pada i krvari, treći put kada me je neko napustio...u subotu zbog provalnika...

Pistolj za pojas i toljagu na rame i onda samo opusteno !:cool:
Da znaš da sam razmišljala o tome! Pročitao si mi misli :D

- - - - - - - - - -

Mislim da mi se to desilo jednom kad sam bio mali, ne znam od cega sam se tacno uplasio kad sam legao da spavam,doslo je do tog nivoa straha da sam se onesvestio ( valjda :think: )

Onesvestio si se u krevetu... to mi je bilo jednom. Dobro je, barem nismo pali na pod :D

Zašto se to dešava? Da li je u pitanju panični napad? Ja sam se srušila u poslednjih godinu dana 5 puta ali

Anksiozni poremecaj. Panicni napad. ako se to desilo pod hitno da potrazite strucnu pomoc.

HAhaha pa ovo kao u crtacu :D (Bez uvrede)

Nikad nisam sreo nekog sa takvim iskustvom...

Vidjao sam u ratu razne reakcije kad se ljudi uplase . Neki se ukoce i ne mogu nista da urade
a vidio sam jednu zenu da joj se iskrivi usna i ukoci vilica .Meni su se u jednoj situaciji tresla
koljena . Sreca sto je bio mrak pa to nije niko vidio .Padanje u nesvijest nisam vidio mada sam
sa drugima bio u stvarno ekstremnim situacijama .

Ne zelim da te traumiziram ali padati tako cesto u nesvet nije nimalo naivno.

Sta ako nezgodno padnes da se jako ozledism tipa glavu, mozak itd....

Procitaj malo o panicnom poremecaju...
Pročitaću mada bih volela da ne moram ... iskreno se nadam da nemam pp.

- - - - - - - - - -

Vidjao sam u ratu razne reakcije kad se ljudi uplase . Neki se ukoce i ne mogu nista da urade
a vidio sam jednu zenu da joj se iskrivi usna i ukoci vilica .Meni su se u jednoj situaciji tresla
koljena . Sreca sto je bio mrak pa to nije niko vidio .Padanje u nesvijest nisam vidio mada sam
sa drugima bio u stvarno ekstremnim situacijama .
Šta je za koga ekstremno - individualno je.

Kod panicnog napada dolazi do stvaranja veoma jakog straha, koji nije definisan, utisak da ce se nesto strasno desiti, strah od smrti, kada se javi taj strah, dolazi do aktiviranja drugog straha, sve je to praceno, ubrzanim disanje, drhtanjem, davljenjem, nesvesticom, vrtoglavicama, gusenjem, ogromnim pritiskom u grudima, a senzacija ima veoma puno.

Dakle sa ovim se nije igrati. Jer coveka ometa u svakodnevnim aktivnostima, a kasnije moze da se razvije i depresija itd.

Kod panicnog napada dolazi do stvaranja veoma jakog straha, koji nije definisan, utisak da ce se nesto strasno desiti, strah od smrti, kada se javi taj strah, dolazi do aktiviranja drugog straha, sve je to praceno, ubrzanim disanje, drhtanjem, davljenjem, nesvesticom, vrtoglavicama, gusenjem, ogromnim pritiskom u grudima, a senzacija ima veoma puno.

Dakle sa ovim se nije igrati. Jer coveka ometa u svakodnevnim aktivnostima, a kasnije moze da se razvije i depresija itd.

Depresiju povremeno već imam, tako da za taj deo ne brinem :) Nisam očekivala da će mi neko napisati da imam panični napad, teško mi je da se s tim pomirim ili da verujem u to.

- - - - - - - - - -

Sto pre krenes na psihoterapiju to ces pre biti bolje.

:sad2:

Hvala još jednom na odgovorima.

Gadno zvuci :(

Back