- Poruka
- 62.443
Koliko su u vezi jedno sa drugim? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jedina veza između straha i odgovornosti je u tome što ih svaki čovek drugačije doživljava.
zavisi o kojoj vrsti odgovornosti se radi. sa jednom mozes da budes ok i da je prihvatis bez straha a druge se ne bi uhvatio za sve pare sveta.
sta te konkretno zanima?
Strah dominira, cesto i diktira ljudske zivote.
Usko je povezan sa osecajem odgovornosti, jer ako te zaboli za sve - znas da ce to nositi neke posledice, od kojih te je strah...pa se samim tim ponasas u skadu sa tim tj. odgovorno (nekad kobajagi odgovorno...ne jer zelis da budes odgovoran, nego jer si previse uplasen posledica).
e jbg.
zlocin i kazna, te fore
O tome sam pisao u prvom komentaru.
A kolega Kami, strah i racionalnost kao ja i balet - nidje veze. Samim tim ti je tvrdja da smo racionalna bica samo delimicno tj. uslovno tacna. Mnogo cesto cemo postupiti vodjeni strahom nego vodjeni racionalnim razmisljanjem.
strah je opravdanje da nešto ne uradiš, kako bi sebe oslobodio odgovornosti
Recimo strah od samoce, pa napravis dete, i onda guras celog zivota to dete na foru odgovornosti, a u stvari je u pitanju obican strah.
e tu treba i hrabrosti više nego straha
jer ako je samoća u pitanju onda je tu i odgovornost da sam izdržavaš dete kao samohrani roditelj , za to treba hrabrosti
Mozemo tako sve svesti na strah i kad postupas odgovorno prema clanovima porodice koje iskreno volis to onda nije iz ljubavi vec iz straha da ih ne izgubis.
u vezi su svakako...strah od odgovornosti nas tera na nemoguce stvari sve u cilju odbacivanja iste a samom ti i strah odagnamo što mogu samo beskičmenjaci bet savesti
Koliko su u vezi jedno sa drugim?![]()
Imaju veze, naravno....
Osecas strah da uradis nesto - ali te razum opominje da si odgovoran tj. da je tvoja duznost da uradis nesto.
Velicina je u tome pobediti strah ^^![]()
Kad razmislim o tome sto si napisao, mislim da strah i odgovornost cesto idu zajedno. Odgovoran covek je svestan posledica, i plasi se nastupanja istih, zato se trudi da postupa odgovorno.
Sa neke druge strane, odgovoran covek ne mora nuzno biti plasljiv covek. Moze biti izrazito hrabar, samo mnogo realniji i svesniji posledica nekog neodgovornog ponasanja. A odgovornost mu je deo bica, nacin postupanja, cak i kad mu ne preti tako ocigledno posledica.
Mislim da je doza straha uvek pozeljna. Ljudi koji nemaju strah su ljudi koji nisu svesni posledica i ne mogu da sagledaju u pravom svetlu svoje postupke. Kao takvi su jako opasni. A svako ce uvek reci da onaj koji se ne plasi je samo budala.
Tippican primer bi bio - kuca gori, vatrogasac koji premire od straha, ali je svestan da je on odgovoran za bezbednost ljudi koji su u kuci.
I ulece u plamen![]()