kako se taj strah leci? nije fobija vec strah da se priblizi dobrim stvarima, uradi nesto korisno u zivotu jer treba zaradjivati za hleb...
kako probti led ?
PA nema bas konkretnog i lakog odgovora kako NEKO TO DA URADTI!
Obicno se znaju opste stvari e sad svako to indivudualno treba da pronadje i primeni od sebe...
Sto vise covek filozofira i razmislja to je nesigurniji! Secam se tako sam se ja mucio na prvom ispitu, na diplomskom, na prvom javljanju na biro, na prvom testiranju na prvom razgovoru za posao itd...
OSECAJ STRAHA je normalan i javlja se kod svih zivih bica...Kod nekog vise kod nekog manje....Moze se reci da se strah, stres i trema javljaju mnogo vise kod radnih, vrednih marljivih i ambicioznih osoba nego kod "lezilebovica" jer vredni i rani ljudi IMAJU VISOKI STEPEN ASPIRACIJE I VISOKA OCEKIVANJA OD SEBE I ZIVOTA dok npr lezilebovici, mamini i tatini sincici idu na konkurs za posao a u sebi mole Boga da ne budu primljeni sto je paradoks.....
Tako da strah tj bojazan da li cemo se pokazati u novoj situaciji u najboljem svetlu pravi tu frku, nelagodnost i osecaj strepnje.....NAravno ovo moze otici i u patologiju i od zdravog pokretaca da covek da svoj maximum moze ga totalno zablokirati i ukociti....
UGLAVNOM NE POSTOJI DRUGI METOD PROBIJANJA LEDA NEGO - BUM TRAS I URADIS NESTO ODMAH UDARIS KAO GROM U ZEMLJU!
KAo klinac prvi put kada hoce da pridje devojcici i mesecima je planirao kako sta i sto je vise razmisljao sve je bilo gore....I onda je jedan dan pukao bum tras skupio zube prisao bez ikakvog sablona jednostavno samo uradio a iz njega je izvirala snaga, moc, samopouzdanje i td a to svi vide!
TAko da Nina drzim ti palceve, samo kreni na nesto kao da je to tvoj plen oji moras uloviti! Znaci ti si predator a ne plen! Ne plasi se nikoga, razmisljaj PLASITE SE VI MENE KADA SADA NINA TU DODJE!!!! Kada gledas ljude koji su kao "opasni" i vazni samo ih gledaj a u sebi misli - VI STE NIKO I NISTA, LJUSTURE U ODELU, RANJIVI ISTO KOLIKO I JA, JA SAM IZNDA VAS I NISTA ME NECE POREMETITI DA OSTVARIM SVOJ CILJ I ONO STO JE DOBRO ZA MENE!
DRZIM TI PALCEVE I KADA SE NADJES U TAKVOJ SITUACIJI SETI SE NA MENE I MOJE RECI KAO I NA MOJU PSIHICKU ENERGIJU OJA CE PUTEM KOLEKTIVNOG NESVESNOG PO JUNGU DA SE PRENESE NA TEBE I URADICEMO TO ZAJEDNO!!!!