Stradanje hrišćana

problem je što su vernici zbog samog čina verovanja sputani u istraživanju šta reč ljubav uistinu znači.
najlakše je prihvatiti doktrinu ili uverenje, a najteže je ispitati nešto na sopstvenom primeru.
u takvim okolnostima ljubav se ne razlikuje mnogo od straha, osim u njenoj prirodnoj suprotnosti koja se ispoljava kroz reč.
vernici se vade da i jedna i druga reč dolaze direktno od boga, te im nije teško da te reči poistovete.
međutim, nije im jasno da do ljubavi mogu doći jedino kada su potpuno slobodni od straha.
samo odsustvo straha može da pruži ljubav. :heart:

Lako je tebi i meni da to vidimo jer nismo optereceni.

to je sve progonstvo...

Čudna je ta potreba JS da se osećaju ...progonjenima. Vidi Mono ovako. To u Danilovgradu je bilo jednom prošle godine i više se nije ponovilo.

Trebalo bi da znaš da je progonstvo nešta što kao preduslov sadrži neki kontinuiet u delovanju. A samo prekidanje jednog skupa JS u Danilovgradu je ...samo prekidanje jednog skupa....a ne neko progonstvo.

Laku noć Srbijo, ma gde da se nalaziš.

P.S. Iako nije srpkinja, bratski pozdrav za Utah

: )

Žao mi je što ste banovani i što Vam je obrisana tema:

Ateisticka Kina protiv religije !!!
http://forum.krstarica.com/showthread.php/558193-Ateisticka-Kina-protiv-religije-!!!

: (

Pogledao sam linkove što ste postavili...

http://en.kanzhongguo.com/realchina/3553.html

Žao mi je kineskog naroda i svih religioznih ljudi (hrišćana a i svih drugih) što prolaze kroz progonstvo!

Neka svima njima dragi Bog da snage da izdrže do kraja...
(Isus Hrist nam je rekao da će tako biti sa Njegovim sledbenicima, a pogotovo na kraju sveta)

Mar 13:13 I svi će omrznuti na vas imena mog radi. Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.

Mat 24:9 Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mog radi.
Mat 24:10 I tada će se mnogi sablazniti, i drug druga izdaće, i omrznuće drug na druga.

Luk 21:16 A predavaće vas i roditelji i braća i rođaci i prijatelji; i pobiće neke od vas.
Luk 21:17 I svi će omrznuti na vas imena mog radi.

Nije lako biti progonjen, ali Hrist je prošao tim putem i mi samo idemo Njegovim tragom:

1Pe 2:19 Jer je ovo ugodno pred Bogom ako Boga radi podnese ko žalosti, stradajući na pravdi.
1Pe 2:20 Jer kakva je hvala ako za krivicu muke trpite? Nego ako dobro čineći muke trpite, ovo je ugodno pred Bogom.
1Pe 2:21 Jer ste na to i pozvani, jer i Hristos postrada za nas, i nama ostavi ugled da idemo Njegovim tragom:
1Pe 2:22 Koji greha ne učini, niti se nađe prevara u ustima Njegovim;
1Pe 2:23 Koji ne psova kad Ga psovaše; ne preti kad strada; nego se oslanjaše na Onog koji pravo sudi;

A znamo dobro da tako i mora biti:

2Ti3:12 A i svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu, biće gonjeni.

...

Poslednja izmena:
problem je što su vernici zbog samog čina verovanja sputani u istraživanju šta reč ljubav uistinu znači.
najlakše je prihvatiti doktrinu ili uverenje, a najteže je ispitati nešto na sopstvenom primeru.
u takvim okolnostima ljubav se ne razlikuje mnogo od straha, osim u njenoj prirodnoj suprotnosti koja se ispoljava kroz reč.
vernici se vade da i jedna i druga reč dolaze direktno od boga, te im nije teško da te reči poistovete.
međutim, nije im jasno da do ljubavi mogu doći jedino kada su potpuno slobodni od straha.
samo odsustvo straha može da pruži ljubav. :heart:

Lako je tebi i meni da to vidimo jer nismo optereceni.

Da, da, veoma je lepo i kulturno pricati o hriscanima na religijskom pdf-u umesto pustiti ih da sami pricaju i slusati ih. :)

To je zaista tako daleko od jednostavne mase.:) :cao:

...

Za sve one koji misle da je postojala religijska sloboda u komunističkom SSSR-u (ili da će postojati u Kini, Kubi, Severnoj Koreji), neka pročita sledeće...

Evo kratkog odlomka iz te knjige o komunističkoj "verskoj slobodi":

"U takvom poslu dolazili smo u kontakat sa najgorim ljudima i uskoro smo prema njima razvili takav odnos kao da uopšte nisu ljudi.

“Dakle, čuo sam da ste dobro ušli u svoj posao. Sad je došao trenutak da zahvatimo u pravu srž vašeg zadatka.” Upitao sam se šta li on sad ima u planu. Naš posao radimo već nekoliko nedjelja. Šta tu ima više raditi?

On je nastavio: “Htio sam da malo steknete iskustva prije nego što započnete sa svojim pravim poslom. U Sovjetskom Savezu imamo nekoliko vrsta kriminala. Imamo tako neprijatelje države, ubice, pijanice, prostitutke. Do sada ste s ovakvima imali posla. Ali to ni izdaleka nisu oni najopasniji.

Ima kriminalaca koji su još veća opasnost za sigurnost naše zemlje i našeg stava prema životu. Oni su još opasniji jer su u našoj sredini i sasvim tiho potkopavaju stubove našeg sistema i prijete egzistenciji naše zemlje. Ljudi o kojima govorim izgledaju sasvim bezopasni. Ali nemojte se dati zavarati. Oni šire svoje otrovno mišljenje, prijete našem društvenom životu, truju našu djecu svojom naukom i potkopavaju nauku lenjinizma i marksizma. Ljudi o kojima govorim su „religioznjiki‟, vjernici.”

Nisam shvatio šta je rekao. A on opet ponovi: “To su religioznjiki!” Htio je izgleda biti siguran da tačno znamo o čemu govori.

"To su vjernici”, nastavio je dalje, “koji su organizovali program djelovanja koji prijeti velikom napretku našeg naroda. Oni sarađuju s imperijalistima i pokušavaju okrnjiti i uništiti tekovine KP u Rusiji.” Sad se razbijesnio. Vidjelo se da je upravo opsjednut osjećanjima uništenja i mržnje. “Oni su upravo zato opasni jer izgledaju bezopasni. Ubice i lopovi se odmah prepoznaju. Ali ovi ljudi su podli, podmukli i lukavi. Prije nego ih uopšte opazimo, oni sve ono za što smo se mi teško borili potkopaju, truju ljude i prave nevjerovatne štete.

Zato smo vas i okupili kao posebnu vrstu policije koja će se boriti protiv tih neprijatelja. Sad ste stekli malo prakse i došlo je vrijeme da se prihvatite vašeg pravog posla. Vaša grupa je samo jedna među tolikima u cijeloj zemlji koje se bore za istu stvar. Već je krajnje vrijeme da te neprijatelje iskorijenimo iz zemlje.

Sad je vrijeme da to preduzmemo. A to je vaš posao. Naredbe dolaze direktno iz Partijskog štaba i druga Brežnjeva. Bićete plaćeni iz specijalnog fonda koji je osnovan za uništenje loših i zaraznih uticaja religije na sovjetski život. Nikiforov će kao i do sada biti vaš direktor.” Slušao sam to začuđeno. Otkako sam ono u Inskaju u blizini Novosibirska vidio sakupljenih dvije hiljade vjernika, često sam o tome razmišljao. Ja sam jasno znao da nema Boga i da je vjera opijum za narod. Znao sam da religiji nema mjesta u Sovjetskom Savezu. Sa svim sam tim bio upoznat i često sam o tome govorio u svojim predavanjima u školi, na univerzitetu, a i kao vođa Komunističke omladinske lige. Ono što me je iznenadilo bila je činjenica da religija i vjernici imaju moć koja bi predstavljala opasnost za našu zemlju i da se protiv njih mora boriti. Naravno da sam znao da je to poput bolesti koja čovjeka napadne, a da on toga nije ni svjestan. Vjerovatno je dobro što se to želi ukloniti iz našeg društva.

...

“Druže Litovĉenko”, nastavi Azarov, “ubice mogu smaknuti nekoliko ljudi i njih uhvate, ali ti vjernici ubijaju duše i duh sovjetskog naroda i šire svoju otrovnu vjeru među hiljadama. U zadnje dvije godine problem s tim vjernicima postaje još i veći. Umjesto da izumru ili da napuste borbu protiv države, oni se sve više šire i uspijevaju mnoge pridobiti za sebe. Svugdje, gdje god dođu, truju duh naše sovjetske omladine. Došlo je vrijeme da partija to zaustavi. Posebna naredba protiv religioznih ljudi stigla je direktno iz Moskve. I vi ste dio tog programa. Sve organizacije koje se trebaju boriti protiv vjernika sakupljene su pod centralnim vođstvom partije i sastavljena je grupa koja će upravljati ostalima u borbi protiv tih nevjernika.U isto vrijeme osnovana je radna grupa koja pomoću kompjutera sakuplja informacije o vjernicima tako da se mogu lako identifikovati i ući im se u trag. Jedan dio našeg rada sastojaće se i u pravljenju izvještaja koji će sadržavati imena i ostale pojedinosti o vernicima. Ti izvještaji će se slati u Moskvu i biće skladišteni u kompjutere. Na taj naĉin moći ćemo u skoroj budućnosti razoriti djelovanje ovih podmuklih i opasnih protivnika."

Deo poglavlja: 11. Nalog tajne policije str. 56
"Oprosti mi Nataša", Sergej Kurdakov

Poslednja izmena:
Laku noć Srbijo, ma gde da se nalaziš.

P.S. Iako nije srpkinja, bratski pozdrav za Utah

: )

Žao mi je što ste banovani i što Vam je obrisana tema:

Ateisticka Kina protiv religije !!!
http://forum.krstarica.com/showthread.php/558193-Ateisticka-Kina-protiv-religije-!!!

: (

Pogledao sam linkove što ste postavili...

http://en.kanzhongguo.com/realchina/3553.html

Žao mi je kineskog naroda i svih religioznih ljudi (hrišćana a i svih drugih) što prolaze kroz progonstvo!

Neka svima njima dragi Bog da snage da izdrže do kraja...
(Isus Hrist nam je rekao da će tako biti sa Njegovim sledbenicima, a pogotovo na kraju sveta)

Mar 13:13 I svi će omrznuti na vas imena mog radi. Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.

Mat 24:9 Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mog radi.
Mat 24:10 I tada će se mnogi sablazniti, i drug druga izdaće, i omrznuće drug na druga.

Luk 21:16 A predavaće vas i roditelji i braća i rođaci i prijatelji; i pobiće neke od vas.
Luk 21:17 I svi će omrznuti na vas imena mog radi.

Nije lako biti progonjen, ali Hrist je prošao tim putem i mi samo idemo Njegovim tragom:
1Pe 2:19 Jer je ovo ugodno pred Bogom ako Boga radi podnese ko žalosti, stradajući na pravdi.
1Pe 2:20 Jer kakva je hvala ako za krivicu muke trpite? Nego ako dobro čineći muke trpite, ovo je ugodno pred Bogom.
1Pe 2:21 Jer ste na to i pozvani, jer i Hristos postrada za nas, i nama ostavi ugled da idemo Njegovim tragom:
1Pe 2:22 Koji greha ne učini, niti se nađe prevara u ustima Njegovim;
1Pe 2:23 Koji ne psova kad Ga psovaše; ne preti kad strada; nego se oslanjaše na Onog koji pravo sudi;

A znamo dobro da tako i mora biti:

2Ti3:12A i svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu, biće gonjeni.

...

Hvala za ove citate iz Biblije, i ja cu zarad teme da ih jos jednom oznacim, jer su odgovor na temu.

Hristov oproštajni govor upućen učenicima (a i nama danas)

Joh 14:1 Da se ne plaši srce vaše, verujte Boga, i mene verujte.
Joh 14:2 Mnogi su stanovi u kući Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.
Joh 14:3 I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja.
Joh 14:4 I kuda ja idem znate, i put znate.
Joh 14:5 Reče Mu Toma: Gospode! Ne znamo kuda ideš; i kako možemo put znati?
Joh 14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
Joh 14:7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
Joh 14:8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
Joh 14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
Joh 14:10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
Joh 14:11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.
Joh 14:12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;
Joh 14:13 I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.
Joh 14:14 I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti.
Joh 14:15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.
Joh 14:16 I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
Joh 14:17 Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
Joh 14:18 Neću vas ostaviti sirotne; doći ću k vama.
Joh 14:19 Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti.
Joh 14:20 U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.
Joh 14:21Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
Joh 14:22 I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu?
Joh 14:23 Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.
Joh 14:24 Koji nema ljubavi k meni ne drži moje reči; a reč što čujete nije moja nego Oca koji me posla.
Joh 14:25 Ovo vam kazah dok sam s vama.
Joh 14:26 A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.
Joh 14:27Mir vam ostavljam, mir svoj dajem vam; ne dajem vam ga kao što svet daje, da se ne plaši srce vaše i da se ne boji.
Joh 14:28 Čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene.
Joh 14:29 I sad vam kazah, pre dok se nije zbilo, da verujete kad se zbude.
Joh 14:30 Već neću mnogo govoriti s vama; jer ide knez ovog sveta, i u meni nema ništa.
Joh 14:31 Nego da vidi svet da imam ljubav k Ocu, i kao što mi zapovedi Otac onako tvorim. Ustanite, hajdemo odavde.

Joh 15:1 Ja sam pravi čokot, i Otac je moj vinogradar;
Joh 15:2 Svaku lozu na meni koja ne rađa roda odseći će je; i svaku koja rađa rod očistiće je da više roda rodi.
Joh 15:3 Vi ste već očišćeni rečju koju vam govorih.
Joh 15:4 Budite u meni i ja ću u vama. Kao što loza ne može roda roditi sama od sebe, ako ne bude na čokotu, tako i vi ako na meni ne budete.
Joh 15:5 Ja sam čokot a vi loze; i koji bude u meni i ja u njemu on će roditi mnogi rod; jer bez mene ne možete činiti ništa.
Joh 15:6 Ko u meni ne ostane izbaciće se napolje kao loza, i osušiće se, i skupiće je, i u oganj baciti, i spaliti.
Joh 15:7 Ako ostanete u meni i reči moje u vama ostanu, šta god hoćete ištite, i biće vam.
Joh 15:8 Tim će se Otac moj proslaviti, da rod mnogi rodite; i bićete moji učenici.
Joh 15:9 Kao što Otac ima ljubav k meni, i ja imam ljubav k vama; budite u ljubavi mojoj.
Joh 15:10 Ako zapovesti moje uzdržite ostaćete u ljubavi mojoj, kao što ja održah zapovesti Oca svog i ostajem u ljubavi Njegovoj.
Joh 15:11 Ovo vam kazah, da radost moja u vama ostane i radost vaša se ispuni.
Joh 15:12 Ovo je zapovest moja da imate ljubav među sobom, kao što ja imadoh ljubav k vama.
Joh 15:13 Od ove ljubavi niko veće nema, da ko dušu svoju položi za prijatelje svoje.
Joh 15:14 Vi ste prijatelji moji ako tvorite šta vam ja zapovedam.
Joh 15:15 Više vas ne nazivam slugama; jer sluga ne zna šta radi gospodar njegov; nego vas nazvah prijateljima; jer vam sve kazah što čuh od Oca svog.
Joh 15:16 Vi mene ne izabraste, nego ja vas izabrah, i postavih vas da vi idete i rod rodite; i da vaš rod ostane, da šta god zaištete u Oca u ime moje da vam da.

...

Poslednja izmena:
...

(nastavak iste glave)

Joh 15:17 Ovo vamzapovedam da imate ljubav među sobom.
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.
Joh 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.
Joh 15:22 Da nisam bio došao i govorio im ne bi greha imali; a sad izgovora neće imati za greh svoj.
Joh 15:23 Koji mrzi na mene i na Oca mog mrzi.
Joh 15:24 Da nisam bio i dela tvorio među njima kojih niko drugi ne tvori, ne bi greha imali; a sad i videše, i omrznuše na mene i na Oca mog.
Joh 15:25 Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta.
Joh 15:26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Joh 15:27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.

Joh 16:1 Ovo vam kazah da se ne sablaznite.
Joh 16:2 Izgoniće vas iz zbornica; a doći će vreme kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu službu čini.
Joh 16:3 I ovo će činiti, jer ne poznaše Oca ni mene.
...

Joh 16:33 Ovo vam kazah, da u meni mir imate. U svetu ćete imati nevolju; ali ne bojte se, jer ja nadvladah svet.

Poslednja izmena:
Rom 12:12 Nadanjem veselite se, u nevolji trpite, u molitvi budite jednako.

Isa 65:17 Jer, gle, ja ću stvoriti nova nebesa i novu zemlju, i šta je pre bilo neće se pominjati niti će na um dolaziti.
Isa 65:18 Nego se radujte i veselite se doveka radi onog što ću ja stvoriti; jer gle, ja ću stvoriti Jerusalim da bude veselje i narod njegov da bude radost.
Isa 65:19 I ja ću se veseliti radi Jerusalima, i radovaću se radi naroda svog, i neće se više čuti u njemu plač ni jauk.
Isa 65:20 Neće više biti onde malog deteta ni starca koji ne bi navršio dana svojih; jer će dete umirati od sto godina, a grešnik od sto godina biće proklet.
Isa 65:21 I oni će graditi kuće i sedeće u njima; i sadiće vinograde i ješće rod njihov.
Isa 65:22Neće oni graditi a drugi se naseliti, neće saditi a drugi jesti,jer će dani narodu mom biti kao dani drvetu, i izabranicima će mojim ovetšati dela ruku njihovih.
Isa 65:23 Neće raditi uzalud, niti će rađati za strah, jer će biti seme blagoslovenih od Gospoda, i natražje će njihovo biti s njima.
Isa 65:24 I pre nego poviču, ja ću se odazvati; još će govoriti, a ja ću uslišiti.
Isa 65:25 Vuk i jagnje zajedno će pasti, i lav će jesti slamu kao vo; a zmiji će biti hrana prah; neće uditi ni potirati na svoj svetoj gori mojoj, veli Gospod.

Rev 21:1 I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.
Rev 21:2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.
Rev 21:3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
Rev 21:4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.
Rev 21:5 I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
Rev 21:6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
Rev 21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.
Rev 21:9 I dođe k meni jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša napunjenih sedam zala poslednjih, i reče mi govoreći: Hodi da ti pokažem nevestu, Jagnjetovu ženu.
Rev 21:10 I odvede me u duhu na goru veliku i visoku, i pokaza mi grad veliki, sveti Jerusalim, gde silazi s neba od Boga,
...
Rev 21:27 I neće u njega ući ništa pogano, i što čini mrzost i laž, nego samo koji su napisani u životnoj knjizi Jagnjeta.

Rev 22:1 I pokaza mi čistu reku vode života, bistru kao kristal, koja izlažaše od prestola Božijeg i Jagnjetovog.
Rev 22:2 Nasred ulica njegovih i s obe strane reke drvo života, koje rađa dvanaest rodova dajući svakog meseca svoj rod; i lišće od drveta beše za isceljivanje narodima.
Rev 22:3 I više neće biti nikakve prokletinje; i presto Božji i Jagnjetov biće u njemu; i sluge Njegove posluživaće Ga.
Rev 22:4 I gledaće lice Njegovo, i ime Njegovo biće na čelima njihovim.
Rev 22:5 I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i carovaće va vek veka.
Rev 22:6 I reče mi: Ovo su reči verne i istinite, i Gospod Bog svetih proroka posla anđela svog da pokaže slugama svojim šta će biti skoro.
Rev 22:7 Evo ću doći skoro: Blago onome koji drži reči proroštva knjige ove.
Rev 22:8 I ja Jovan videh ovo i čuh; i kad čuh i videh, padoh da se poklonim na noge anđela koji mi ovo pokaza.
Rev 22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.
Rev 22:10 I reče mi: Ne zapečaćavaj reči proroštva knjige ove; jer je vreme blizu.
Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.
Rev 22:16 Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica.
Rev 22:17 I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.
Rev 22:18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
Rev 22:19 I ako ko oduzme od reči knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj.
Rev 22:20 Govori Onaj koji svedoči ovo: Da, doći ću skoro! Amin. Da, dođi, Gospode Isuse.
Rev 22:21 Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista sa svima vama. Amin.

Poslednja izmena:
1Jn 2:1 Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,
1Jn 2:2 I On očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta.
1Jn 2:3 I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo.
1Jn 2:4 Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema;
1Jn 2:5 A koji drži reč Njegovu, u njemu je zaista ljubav Božija savršena; po tom poznajemo da smo u Njemu.
1Jn 2:6 Koji govori da u Njemu stoji, i taj treba tako da hodi kao što je On hodio.
1Jn 2:7 Ljubazni! Ne pišem vam nove zapovesti, nego zapovest staru koju imaste ispočetka. Zapovest stara jeste reč koju čuste ispočetka.
1Jn 2:8 Opet vam pišem novu zapovest, koja je zaista u Njemu i u vama; jer tama prolazi, i videlo pravo već svetli.
1Jn 2:9 Koji govori da je u videlu, a mrzi na svog brata, još je u tami.
1Jn 2:10 Koji ljubi brata svog, u videlu živi, i sablazni u njemu nema.
1Jn 2:11 A koji mrzi na svog brata, u tami je, i u tami hodi, i ne zna kud ide, jer mu tama zaslepi oči.
1Jn 2:12 Pišem vam, dečice, da vam se opraštaju gresi imena Njegovog radi.
1Jn 2:13 Pišem vam, oci, jer poznaste Onog koji nema početka. Pišem vam, mladići, jer nadvladaste nečastivog. Pišem vam, deco, jer poznaste Oca.
1Jn 2:14 Pisah vam, oci, jer poznaste Onog koji je od početka. Pisah vam, mladići, jer ste jaki, i reč Božija u vama stoji, i nadvladaste nečastivog.
1Jn 2:15 Ne ljubite svet ni što je na svetu. Ako ko ljubi svet, nema ljubavi Očeve u njemu.
1Jn 2:16 Jer sve što je na svetu, telesna želja, i želja očiju, i ponos života, nije od Oca, nego je od ovog sveta.
1Jn 2:17 I svet prolazi i želja njegova; a koji tvori volju Božiju ostaje doveka.
1Jn 2:18 Deco! Poslednje je vreme, i kao što čuste da će doći antihrist, i sad mnogi antihristi postaše; po tom poznajemo da je poslednji čas.
1Jn 2:19 Od nas iziđoše, ali ne biše od nas: kad bi bili od nas onda bi ostali s nama; ali da se jave da nisu svi od nas.
1Jn 2:20 I vi imate pomazanje od Svetoga, i znate sve.
1Jn 2:21 Ne pisah vam kao da ne znate istine, nego što je znate, i znate da nikakva laž nije od istine.
1Jn 2:22 Ko je lažljivac osim onog koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče Oca i Sina.
1Jn 2:23 Koji se god odriče Sina ni Oca nema; a koji priznaje Sina, i Oca ima.
1Jn 2:24 Vi, dakle, što čuste ispočetka u vama neka stoji; ako u vama ostane što čuste ispočetka, i vi ćete ostati u Sinu i u Ocu.
1Jn 2:25 I ovo je obećanje koje nam On obeća, život večni.
1Jn 2:26 Ovo vam pisah za one koji vas varaju.
1Jn 2:27 I vi pomazanje što primiste od Njega, u vama stoji, i ne trebujete da vas ko uči; nego kako vas to samo pomazanje uči u svemu, i istinito je, i nije laž, i kao što vas nauči ostanite u njemu.
1Jn 2:28 I sad, dečice, ostanite u Njemu da imamo slobodu kad se javi, i da se ne osramotimo pred Njim o Njegovom dolasku.
1Jn 2:29 Ako znate da je pravednik, poznajte da je svaki koji tvori pravdu od Njega rođen.

1Jn 3:1 Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna.
1Jn 3:2 Ljubazni! Sad smo deca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i On, jer ćemo Ga videti kao što jeste.
1Jn 3:3 I svaki koji ovu nadu ima na Njega, čisti se, kao i On što je čist.
1Jn 3:4 Svaki koji čini greh i bezakonje čini: i greh je bezakonje.
1Jn 3:5 I znate da se On javi da grehe naše uzme; i greha u Njemu nema.
1Jn 3:6 Koji god u Njemu stoji ne greši; koji god greši ne vide Ga niti Ga pozna.
1Jn 3:7 Dečice! Niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je On pravedan;
1Jn 3:8 Koji tvori greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Zato se javi Sin Božji da raskopa dela đavolja.
1Jn 3:9 Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga.
1Jn 3:10 Po tome se poznaju deca Božija i deca đavolja: koji god ne tvori pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svog.
1Jn 3:11 Jer je ovo zapovest, koju čuste ispočetka, da ljubimo jedan drugog.
1Jn 3:12 Ne kao što Kain beše od nečastivog i zakla brata svog. I za koji ga uzrok zakla? Jer dela njegova behu zla, a brata mu pravedna.
1Jn 3:13 Ne čudite se, braćo moja, ako svet mrzi na vas.
1Jn 3:14 Mi znamo da pređosmo iz smrti u život, jer ljubimo braću; jer ko ne ljubi brata ostaje u smrti.
1Jn 3:15 Svaki koji mrzi na brata svog krvnik je ljudski; i znate da nijedan krvnik ljudski nema u sebi večni život.
1Jn 3:16 Po tom poznasmo ljubav što On za nas dušu svoju položi: mi smo dužni polagati duše za braću.
1Jn 3:17 Koji dakle ima bogatstvo ovog sveta, i vidi brata svog u nevolji i zatvori srce svoje od njega, kako ljubav Božija stoji u njemu?
1Jn 3:18 Dečice moja! Da se ne ljubimo rečju ni jezikom, nego delom i istinom.
1Jn 3:19 I po tom doznajemo da smo od istine, i pred Njim tešimo srca svoja.
1Jn 3:20 Jer ako nam zazire srce naše, Bog je veći od srca našeg i zna sve.
1Jn 3:21 Ljubazni! Ako nam srce naše ne zazire, slobodu imamo pred Bogom;
1Jn 3:22 I šta god zaištemo, primićemo od Njega, jer zapovesti Njegove držimo i činimo šta je Njemu ugodno.
1Jn 3:23 I ovo je zapovest Njegova da verujemo u ime Sina Njegovog Isusa Hrista, i da ljubimo jedan drugog kao što nam je dao zapovest.
1Jn 3:24 I koji drži zapovesti Njegove u Njemu stoji, i On u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao.

1Pe 3:13 I ko može vama nauditi ako uzidete za dobrim?
1Pe 3:14 Nego ako i stradate pravde radi, blaženi ste. Ali straha njihovog ne bojte se, niti se plašite;
1Pe 3:15 Nego Gospoda Boga svetite u srcima svojim. A budite svagda gotovi na odgovor svakome koji vas zapita za vaše nadanje.
1Pe 3:16 S krotošću i strahom imajte dobru savest, da ako vas opadaju za šta kao zločince da se postide oni što kude vaše dobro življenje po Hristu.

Back