Stomatolog potrebna pomoc u vezi apikotomije

Vukadinka

Početnik
Poruka
12
Pozdrav svima!!!
Molim ako je neko imao slične simptome kao ja da mi pomogne, u panici sam 😭
Rađena mi je apikotomija na levoj dvojci pre 2 meseca. Posle tri nedelje zub osećam kao drvo i u korenu nozdrve kao da imam nesto sto me iritira, smeta i stvara nervozu. Kada dodirnem tu tacku, osecam neku vrstu vise nelagodnosti nego bola.Da li je to normalno,jer čula sam da svako ima različite simptome i različit vremenski period oporavka. Inace na svim kontrolama hirurg kaže da je sve ok.
Pozdrav i hvala ako neko ima bilo kakav odgovor
:)

Otidji snimi kod drugog zubara zub, pa nek ti pogleda.Uvek kad niste sigurni bolje potrazite i drugo misljenje
Hvala na odgovoru. Inace tri zubara su mi gledala snimak i svi kažu da je odlično odrađeno. Čak jedna od njih i ne znajući za moje simptome reče kako je perfektno odrađeno. Ali ići ću dalje, samo da prođe ovo stanje i počnu sa radom.

Hvala na odgovoru. Inace tri zubara su mi gledala snimak i svi kažu da je odlično odrađeno. Čak jedna od njih i ne znajući za moje simptome reče kako je perfektno odrađeno. Ali ići ću dalje, samo da prođe ovo stanje i počnu sa radom.
Ne znam odakle si, ali ako te put navede na BG, poseti Stomatološki fax ili VMA.Na oba mesta se plaća.Na stomatologiji nema zakazivanja, a za vma da se proveri

Pozdrav svima!!!
Rađena mi je apikotomija na levoj dvojci pre 2 meseca. Posle tri nedelje zub osećam kao drvo i u korenu nozdrve kao da imam nesto sto me iritira, smeta i stvara nervozu. Kada dodirnem tu tacku, osecam neku vrstu vise nelagodnosti nego bola.Da li je to normalno,jer čula sam da svako ima različite simptome i različit vremenski period oporavka. Inace na svim kontrolama hirurg kaže da je sve ok.

A kad je bila poslednja kontrola? Da li se to javlja konstantno otkako je apikotomija urađena?

Normalno je da se neko vreme posle intervencije kao što je ova oseća nelagodnost jer je potrebno vreme da to zaraste u potpunosti, ipak je to hirurška intervencija.

A kad je bila poslednja kontrola? Da li se to javlja konstantno otkako je apikotomija urađena?

Normalno je da se neko vreme posle intervencije kao što je ova oseća nelagodnost jer je potrebno vreme da to zaraste u potpunosti, ipak je to hirurška intervencija.
12.03. Sam radila ortopan, a par dana posle toga išla na kontrolu i žalila se na to što sada osećam. Počelo je od prilike tri nedelje posle intervencije. Zanimljivo da me uopšte do tada nije ni bolelo.

12.03. Sam radila ortopan, a par dana posle toga išla na kontrolu i žalila se na to što sada osećam. Inace konstantno osecam to sada. Počelo je od prilike tri nedelje posle intervencije. Zanimljivo da me uopšte do tada nije ni bolelo.
Da je nešto patološki videlo bi se na snimku i u toku pregleda.

U slučaju bilo kakve sumnje ili pogoršanja trebalo bi ići na pregled, naravno, ali ovo bi trebalo da je sasvim normalan tok.
Hvala puno na odgovoru, umirili ste me malo!!! Inace kad spavam toj strani kao da osećam ceo kanal tog zuba. Ja sam i malo veća paničarka, pa sigurno da ima malo i to udela.
Hvala puno još jednom 😊

Pozdrav svima!!!

Trebalo bi da imaš malo više poverenja u onoga kome poveruješ zdravlje svojih zuba.
Slušaj svog hirurga i ne šetaj okolo da pitaš svakoga.
Imala si operaciju na "nezgodnom" zubu, moguće je da ćeš i za 5 godina imati određene manifestacije pri promeni vremena, recimo, to je kao i svaka druga operacija, što ne znači da operacija nije dobro urađena.

Back