Велика Британија је класно окружење и класе су раздвојене а што у двадесет првом веку краљевске породице плаћа народ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bolji je svemoguc kralj?Зато што је монархија много боље решење од републике, где обичан политичар може да помисли да је свемогућ. Погледај само нас...
Екстра би било да се британски престо сведе да једног ретардираног наследника, а да морају да га крунишу инклузије ради.Народ плаћа све шефове држава.
Замисли само... Краљ одобрава мандатару да постане премијер.Bolji je svemoguc kralj?
Zar je bolji neko sto je rodjen u nekoj porodici od nekog ko je pametan i ko se skolovao i ko je sposoban?
Par monarhija u svetu postoje zbog neke tradicije, ne kostaju puno, kao prosecan muzej a ponesto predstavljaju kao istorijska osnova.
Nemaju vlast, nit o icemu bitnom odlucuju, tu su kao lep izlog.
Mada britanska monarhija samo ponizava britaniju svojim skandalima
А што, јел' Крал с Белог двора има неке наднаравне способности?Зато што је монархија много боље решење од републике, где обичан политичар може да помисли да је свемогућ. Погледај само нас...
Други син Александра Карађорђевића је сасвим пристојан. Живи овде и говори српски. Он је у линији наслеђивања пошто је први, најстарији, одлучио да одустане.А што, јел' Крал с Белог двора има неке наднаравне способности?
Kao sto je sprecen boris da postane premijer?Замисли само... Краљ одобрава мандатару да постане премијер.
А замисли да краљ каже - е, не можеш ти, дај другог из странке.
Па сад замисли да смо ми монархија, а да тренутни вођа не може да постане премијер. Да ли би то знатно ублажило наше садашње проблеме?
Свеједно је боље решење него ово наше... где је вођа мало премијер, па мало председник, већ по потреби.Kao sto je sprecen boris da postane premijer?
Pa i ovaj sada nastavlja da unistava kulturu britanije
I
Sta sprecava monarha da poput tog obicnog politicara pomisli da je svemoguc?Зато што је монархија много боље решење од републике, где обичан политичар може да помисли да је свемогућ. Погледај само нас...
Мислиш, смета нам корупција, непотизам, плутократија, елитизам, аутократија итд., па дај да све то, не само легализујемо, већ институционализујемо, па и учинимо наследним?Замисли само... Краљ одобрава мандатару да постане премијер.
А замисли да краљ каже - е, не можеш ти, дај другог из странке.
Па сад замисли да смо ми монархија, а да тренутни вођа не може да постане премијер. Да ли би то знатно ублажило наше садашње проблеме?
А ако му се деси нешто?Други син Александра Карађорђевића је сасвим пристојан. Живи овде и говори српски. Он је у линији наслеђивања пошто је први, најстарији, одлучио да одустане.
Не тврдим да смо ми сада уређено друштво, али ми се чини да са садашњим системом ни у биудућности нећемо направити ништа добро.Sta sprecava monarha da poput tog obicnog politicara pomisli da je svemoguc?
Poenta je da se totalno odvoji izvrsna od titularne vlasti te da predsednik ( u politickim sistemima gde predsednicka funkcija ima samo titularnu vlast) ima samo funkcionalna ovlastenja ( medjunarodne posete, proglasi, figuru republike itd) i uloge. A da stvarna i izvrsna vlast bude u rukama vlade koju kontrolise parlament.
Monarsi koji imaju takvu ulogu su moguci u drzavama sa jakom demokratskom osnovom, mislim da iskljucivo postoje u Evropi i u par zemalja u Aziji, Japanu, Tajlandu (mozda sam jos koju drzavu zaboravio), svugde drugde su ili autokrate ili diktatori odnosno drze totalnu finansijsku (i ostalu) moc u drzavi (pogledaj arapske dzrave).
Uzgred, koliko nas zna kako se zove nemacki ili italijanski predsednik? Sta nam to govori?
Александар има три сина.А ако му се деси нешто?
Нама смета низак морал. Без морала ће се дешавати свакојаки друштвени проблеми, као што сви сведочимо.Мислиш, смета нам корупција, непотизам, плутократија, елитизам, аутократија итд., па дај да све то, не само легализујемо, већ институционализујемо, па и учинимо наследним?
То као они опичени неолиберали што се залажу за укидање кривичног законодавства да реше проблем криминала?
Kralj se sigurno ne bi bavio biznisom, pored funkcije koju obavlja.Bolji je svemoguc kralj?
Zar je bolji neko sto je rodjen u nekoj porodici od nekog ko je pametan i ko se skolovao i ko je sposoban?
Par monarhija u svetu postoje zbog neke tradicije, ne kostaju puno, kao prosecan muzej a ponesto predstavljaju kao istorijska osnova.
Nemaju vlast, nit o icemu bitnom odlucuju, tu su kao lep izlog.
Mada britanska monarhija samo ponizava britaniju svojim skandalima
Otkuda ti toKralj se sigurno ne bi bavio biznisom, pored funkcije koju obavlja.
Srpski kralj je to imao u prošlos. Porodica je originalno radna, trgovci svinjama, ali su se podvigom vozdigli na nivo plemstva.Otkuda ti to
Srpski kralj je imao i vinarije i rudnike i svata jos, mrzi me i da trazim sta je sve imao
Kralj/dinastija prvo mora da ima podrsku u narodu koji bi trebao da predje u monarhisticku drzavu. Zadnja srpska dinastija je trajala manje od 40 godina (da ne ulazimo u period kratke vlasti rodonacelnika te dinastije u 19-tom veku) i ruku na srce nije bila omiljena ni u srpskom narodu jer je imala poprilicno protivnika (od obrenovicevaca pa preko komunista).Не тврдим да смо ми сада уређено друштво, али ми се чини да са садашњим системом ни у биудућности нећемо направити ништа добро.
Ми већ трећи пут за мање од сто година имамо политичара који мисли да је свемогућ... Претходна два пута су се завршила катастрофом и не видим нешто што ће спречити трећу.
Краљ је функција коју видим у смислу да може да каже политичару "стој!".
Kojim podvigom?Srpski kralj je to imao u prošlos. Porodica je originalno radna, trgovci svinjama, ali su se podvigom vozdigli na nivo plemstva.
Sada je to teško zamislivo.
Po podizanje Prvog srpskog ustanka je podvig.Kojim podvigom?
Veci podvig je ucinio bilo koji vojnik sa kosara nego ovi mlatimudani