mmaher
Stara legenda
- Poruka
- 89.217
Sto vi mislite, zasto to postoji, nisam znao gdje da stavim temu.
da bi se budale chudile...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sto vi mislite, zasto to postoji, nisam znao gdje da stavim temu.
Tema je da bude postavljena na psihologiji, jer bolesni manijaci tjeraju djecu da se zamaraju sa tim. Vjerujes li ti da u srednjoj skoli kada je trebalo na jednoj prezentaciji seksualne edukacije da navedemo kako izgleda zenski polni organ, niko to nije znao, i kada sam ja pricao "ispod stidnih usana nalaze nevidljive spolja male usnice" pa kasnije presao na pricu o "grafovom folikulu" niko nije znao o cemu se radi, samo mi je jedna djevojka rekla "bravo". Ali svi su znali koji je glavni grad Njemacke. A dan danas postoje ljudi od 30 godina koji ne znaju da devicnjak ne mora da pukne od prvog seksa.Nije baš da tema treba da bude postavljena na psihologiji, ali ok...
Slažem se donekle sa tobom. Ali samo u nekoj meri, jer treba da znaš gde se nalaze neke planine, reke, gradovi itd. i da znaš šta su neki osnovni geografski pojmovi, da možeš da se snađeš u prostoru.
Sad, jasno je da mi učimo neke gluposti... Pogotovu u srednjoj školi. Uvek sam se pitala šta će mi u životu broj ovaca u Argentini?! To su brojke koje se menjaju iz časa u čas. Na jednom mestu se pojavi 34 ovci, a na drugom mestu vuk pojede 9 i slično. Plus što su to sve zastareli podaci iz devesetih godina prošlog veka....
Nije baš da tema treba da bude postavljena na psihologiji, ali ok...
Slažem se donekle sa tobom. Ali samo u nekoj meri, jer treba da znaš gde se nalaze neke planine, reke, gradovi itd. i da znaš šta su neki osnovni geografski pojmovi, da možeš da se snađeš u prostoru.
Sad, jasno je da mi učimo neke gluposti... Pogotovu u srednjoj školi. Uvek sam se pitala šta će mi u životu broj ovaca u Argentini?! To su brojke koje se menjaju iz časa u čas. Na jednom mestu se pojavi 34 ovci, a na drugom mestu vuk pojede 9 i slično. Plus što su to sve zastareli podaci iz devesetih godina prošlog veka....
There, there... nećemo na lični nivo, sa sve dijagnozama.Nacin razmisljanja kao gore je tipican za neuroticare, ciji se ceo svet ( pa i geografski ) vrti oko njihovog neshvacenog ja.To sto ti ne znas funkciju znanja broja ovaca u Argentini, ne znaci da je informacija, suvisla, nepotrebna ili netacna.Ne.To govori da ti ne znas da preradis informacije koje su pitanje sveta.Znaci da je tvoj intelektualni kapacitet blokiran tvojom potrebom za dokazivanje sebe, pravdanja sebe.Jedan svet koji ti ne razumes i koji zbog toga ne razume, tebe.A to sto ti ne razumes, nije ti ni potrebno.Problem neuroticara je da se jednako odnose prema svojoj sopstvenoj unutrasnjoj informaciji, informacije i procesima iz psihe koje jednako zbog tog neuroticnog ja, ne znaju biti preradjani.I na kraju kada zbog sopstvene slepoce,intelektualne nemoci sve pogresno razumeju i ne razumeju u cemu je problem drugih ljudi, biva potvrdjeno neuroticarsko prorocanstvo- mene niko ne razume, ne voli, ne veruje..etc.Taj odnos se pretvara na kraju kroz jezik u pitanja: Sta ce meni to znanje, ta informacija? ili Ko si ti da meni tako nesto kazes? ..etc.
Ova se pravi da zastupa psihoanalizu, ali odma odrice selektivnost nacela realnosti, zastupajuci time najprostackiju bihejvioristicku S-O-R formulu, koja je-naravno-netacna. Frojd je imao razne knjige i monografije. Umjetnicka djela i fotografije, biljke, kao i predmete vjerovatno za okultnu upotrebu. Da li je imao ista iz geografije, atlase ili globuse? Mozda, ali samo u svrhu da zabjelezi gdje raste koja droga i gdje su koja plemena interesantna za istrazivanje.Nacin razmisljanja kao gore je tipican za neuroticare, ciji se ceo svet ( pa i geografski ) vrti oko njihovog neshvacenog ja.To sto ti ne znas funkciju znanja broja ovaca u Argentini, ne znaci da je informacija, suvisla, nepotrebna ili netacna.Ne.To govori da ti ne znas da preradis informacije koje su pitanje sveta.Znaci da je tvoj intelektualni kapacitet blokiran tvojom potrebom za dokazivanje sebe, pravdanja sebe.Jedan svet koji ti ne razumes i koji zbog toga ne razume, tebe.A to sto ti ne razumes, nije ti ni potrebno.Problem neuroticara je da se jednako odnose prema svojoj sopstvenoj unutrasnjoj informaciji, informacije i procesima iz psihe koje jednako zbog tog neuroticnog ja, ne znaju biti preradjani.I na kraju kada zbog sopstvene slepoce,intelektualne nemoci sve pogresno razumeju i ne razumeju u cemu je problem drugih ljudi, biva potvrdjeno neuroticarsko prorocanstvo- mene niko ne razume, ne voli, ne veruje..etc.Taj odnos se pretvara na kraju kroz jezik u pitanja: Sta ce meni to znanje, ta informacija? ili Ko si ti da meni tako nesto kazes? ..etc.
Ova se pravi da zastupa psihoanalizu, ali odma odrice selektivnost nacela realnosti, zastupajuci time najprostackiju bihejvioristicku S-O-R formulu, koja je-naravno-netacna. Frojd je imao razne knjige i monografije. Umjetnicka djela i fotografije, biljke, kao i predmete vjerovatno za okultnu upotrebu. Da li je imao ista iz geografije, atlase ili globuse? Mozda, ali samo u svrhu da zabjelezi gdje raste koja droga i gdje su koja plemena interesantna za istrazivanje.
Sta je S-O-R forumula?
Pa to je tvrdnja da organizam u zivotu samo reaguje na stimuluse (dejstva na njega), time se mijenja, pa se i njegove reakcije mijenjaju jer je i on izmijenjen.
Ali to nije tacno, jer organizam je selektivan. Najpokretniji organ na ljudskom tijelu je oko. I dobro se zna da dok covjek posmatra stvari, on ih ne prima pasivno, nego trazi okom ono sto ga zanima, automatizovano, ali voljno, mada nekad i nesvjesno.
Eksperimentalni dokaz netacnosti S-O-R forumle:
Neki Marnon ili tako nesto davao je injekcije adrenalina ljudima, od njih je oko 70% prijavljivalo samo tjelesne senzacije, a 30% je reklo da ima: nesto sto lici na emocije, ali nije emocija, nego kao vizija emocije.
Samo da informisem ljude koji je citaju da ona ni na koji nacin ne moze biti psihodinamski ili dubinski psihoterapeut (psihoanaliza, ego-psihologija i drugo), jer takav nikad ne bi ni primio pacijenta kojem je on antipatican, niti koji je njemu antipatican. "Psihoanaliticar" koji radi takve stvari moze biti samo spijun za neku tajnu sluzbu. Kakve to ima veze sa temom? Pa ja mislim da upravo tajne sluzbe koje su mocnije mnogo i od vlada drzava i sve te vidljive politike serviraju djeci u skoli "samoubitstvo kreativnosti" geografijom.Ako treba pomoc, nisam u Srbiji trenutno ali znam par adresa gde vam se moze pomoci.A to kazem jednostavno jer moj komentar nije bio za tebe.Ipak si reagovao,zestoko i sa nekim vrlo zastarelim opisima i znanjem sa foruma.Phd from International Internet school for damaged goods?
Nije to stvar izbora, moras da ih zapamtis ako zelis dobru ocjenu a potpuno je suvisno.
Samo da informisem ljude koji je citaju da ona ni na koji nacin ne moze biti psihodinamski ili dubinski psihoterapeut (psihoanaliza, ego-psihologija i drugo), jer takav nikad ne bi ni primio pacijenta kojem je on antipatican, niti koji je njemu antipatican. "Psihoanaliticar" koji radi takve stvari moze biti samo spijun za neku tajnu sluzbu. Kakve to ima veze sa temom? Pa ja mislim da upravo tajne sluzbe koje su mocnije mnogo i od vlada drzava i sve te vidljive politike serviraju djeci u skoli "samoubitstvo kreativnosti" geografijom.
Nasmejah se!Svaka cast.Mozda sam i zbog godina i zbog profesije postala ozbiljna i dosadna.Ali!Psihoanaliticari koji se igraju Balkanskih spijuna i jedu malu decu koja su izvrsila samoubistvo geografijom!?
Odlican forum.