Стјепан Месић крштен у православној цркви

Па добро...слажем се са тобом....
Видиш, то је такав народ, који је брзо заборавио
ЗАКОН ПРВЕ БРАЧНЕ НОЋИ, у хабзбуршкој монархији....
Зато су се брзо привикли на Турке.....
Знаш...како да ти објасним....Навика ти је то...Као пушење....
;)

Добро сад, да не за'ебавамо њих за Хабзбуршку монархију, јер смо и ми били део ње (Војводина), па се онда то враћа нама... :lol: али то "право" није постојало ни у Аустрији ни у Турској.

Мислим, као кад бисмо ми њих за'ебавали да су им ти исти србијански жандари 30 година посећивали баке за време Краљевине и остављали "поклоне" орочене на 9 месеци. :mrgreen:

Добро сад, да не за'ебавамо њих за Хабзбуршку монархију, јер смо и ми били део ње (Војводина), па се онда то враћа нама... :lol: али то "право" није постојало ни у Аустрији ни у Турској.

Мислим, као кад бисмо ми њих за'ебавали да су им ти исти србијански жандари 30 година посећивали баке за време Краљевине и остављали "поклоне" орочене на 9 месеци. :mrgreen:

А онај обешењак и ајдук, Јово Чаруга,
пола Славоније поебао....
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

vi naravni niste zaboravili nakon 500-tinjak god. to je kod vas narodni obicaj!kod nas kažu da su geni odmah iza Boga! :rotf::cool:

Другар... :)

Твој Љубушки је био под Турцима 500 година, тако да не знам чему се смејеш. :)

Централна Србија је пала под Турке 1459, ослободила се 1804. Од 1459. до 1804. није прошло 500 година, да 'ебе рак рака. ;) А још је у међувремену у више наврата владала Аустрија, да од тих 345 година слободно одузми коју десетину.

Твој Љубушки је под Турке пао 1472. и под Турцима био до 1908. Имотски кадилук. 100 година дуже него централна Србија. ;) А и данас у њему имаш те "Турке" које помињеш, тако да провери и ти гене, да и твоја баба није дизањем хаљине бранила свој род. ;)

Зато и кажем, ругала се сврака свраки. :whistling:

Другар... :)

Твој Љубушки је био под Турцима 500 година, тако да не знам чему се смејеш. :)

Централна Србија је пала под Турке 1459, ослободила се 1804. Од 1459. до 1804. није прошло 500 година, да 'ебе рак рака. ;) А још је у међувремену у више наврата владала Аустрија, да од тих 345 година слободно одузми коју десетину.

Твој Љубушки је под Турке пао 1472. и под Турцима био до 1908. Имотски кадилук. 100 година дуже него централна Србија. ;) А и данас у њему имаш те "Турке" које помињеш, тако да провери и ти гене, да и твоја баба није дизањем хаљине бранила свој род. ;)

Зато и кажем, ругала се сврака свраки. :whistling:

granica je uvijek bila tu negdje pa smo bjezali u Mletke i po otocima a i geni nam nisu toliko poturceni kao kod tebe:mrgreen::cool:

granica je uvijek bila tu negdje pa smo bjezali u Mletke i po otocima a i geni nam nisu toliko poturceni kao kod tebe:mrgreen::cool:

;) Е добро дошо на праву жилу....
А сад буди искрен па реци....колико Срба има на отоцима и у Залеђу,
и колико Хрвата који и данас чувају икону у свом дому?
:D

Све мислим да си бежао. Зато сте сви тамо толико црнпурасти, мора бити од тог бежања. :mrgreen:

geni nam nisu toliko poturceni kao kod tebe:mrgreen::cool:

Код мене: :mrgreen:

Karta4.jpg

Пронађи Турску на мапи. :mrgreen:

Kakva Ikona ??Raspelo da, svaka kuca ima ili 99%:cool:

Икона....икона пријатељу...
Иди мало на Пељешац, на острво Вис, па ћеш видети иконе
са истим свецима, које Срби славе...
Могу чак и презимена неких породица да ти дам....:per: :per: :per:

са истив свецима, које Срби славе...

ostatci JNA!?svak bira kojem "stadu" pripada.Postivam:cool:

;) Е добро дошо на праву жилу....
А сад буди искрен па реци....колико Срба има на отоцима и у Залеђу,
и колико Хрвата који и данас чувају икону у свом дому?
:D

šta pričaš, pa više ima na jednom dalmatinskom otoku katoličkih crkava, nego pravoslavnih u cijeloj Dalmaciji, uključujući i one katoličke crkve koje ste pretvorili u manastire. :zper:

Ti Mačak si nešto previše opterećen Hrvatskom i stalno otvaraš takove teme..kao i ova ,
jel ti imaš kakve veze sa Hrvatskom u smislu da si rođen ili sl?

De mi reci gdje si našao podatak da je Mesić kršten u pravoslavnoj crkvi, iz ovog uvodnog posta se ne može ništa skužiti,kao da ga je pisao prvašić?

са истим свецима, које Срби славе...

evo opet laž,na Visu ima 20-tak katoličkih crkava i nijedna pravoslavna,:D

А сад мало да те подучим....
Распитај се, који је однос православаца и католика био тамо
до 2. Св. рата....И наброј ми 20 цркава...
;)

u samom gradu Visu ima ih pet: na Kutu, Prilovu, Špilice, kod Češke vile i ona na luci :mrgreen:
U Komiži ih još ima 3 ili 4 :mrgreen:
Tkđ. tamo ima malih sela od po 20 tak kuća i svaka ima crkvu npr. Oključna
Znači minimum 20 crkava, Višani su jako veliki katolici i Hrvati.

u samom gradu Visu ima ih pet: na Kutu, Prilovu, Špilice, kod Češke vile i ona na luci :mrgreen:
U Komiži ih još ima 3 ili 4 :mrgreen:
Tkđ. tamo ima malih sela od po 20 tak kuća i svaka ima crkvu npr. Oključna
Znači minimum 20 crkava, Višani su jako veliki katolici i Hrvati.

А реци ми, да ли си чуо за ову цркву?
crkva-sv-cirila-i-metodija-na-ostrvu-vis-1.jpg

Back