27E
Legenda
- Poruka
- 52.561

Vesti Krstarice > Vesti dana
Stiže ruski nebeski vatrogasac
Radio-televizija Srbije – pre 16 sati
Stiže ruski nebeski vatrogasac - Vesti Krstarice
Avion tipa "berijev 200" sutra iz Rusije stiže u Srbiju, kako bi pomagao u gašenju požara, najavio je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
Dačić je Tanjugu rekao da je sa ministrom za vanredne situacije Rusije Vladimirom Pučkovom dogovorio da avion pomogne u gašenju požara ne samo narednih dana, već da u Srbiji ostane do sredine oktobra, odnosno do kraja letnje sezone.
Premijer Dačić ocenio je da je ta pomoć više nego dobrodošla.
Nosivost aviona "berijev 200" je 12 tona vode, rekao je Dačić i podsetio da je ta letelica već bila u Srbiji, prošle godine, kada je uspešno gasila požare.
http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/stize-ruski-nebeski-vatrogasac/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
zadnjih sedam dana je dramaticno povecan broj pozara u srbiji. gasenje ide tesko, na zlatiboru je duvao vetar. cini mi se da je tamo pomagao u gasenju i ruski helikopter iz baze iz nisa.

sad nam stize i ruski avion, specijalizovan za tu namenu.
ok. a sta je sa eu? pa mi smo kandidati?
i iz eu stizu vesti, pre dan, dva su blokirali oruzanom silom putni pravac kojima se snabdeva celo severno kosovo. usred slobodne evrope bez granica oni dave srbe, narod, zene i decu, na ocigled celom svetu

mozda je to za nase dobro. mozda
doduse rusi ne postavljaju uslove za pomoc. a cini mi se da uopste ne postavljaju uslove politicke vrste kao eu
Poslednja izmena: