Pošto se sećaš tog vremena sigurno znaš da su penzije bile redovne i moglo se od penzije živeti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Пишеш о каснијем времену. Ја сам дао слику привреде Србије пре такозваног обрачуна са либералима у Србији и пар година после. За време тих либерала је слика привреде била другачија. Десетак добрих, стручних и способних директора је водило фирме не освћући се на политику. То је била јерес. Ако уз то додаш Брозову крилатицу "што слабија Србија то јача Југославија" онда је све јасно. Тада су ових десетак предузећа била носиоци развоја Србије, што није смело да се деси.Комунисти су били предратни робијаши и пропали студенти .Каква може бити држава којом управљају такви ?
И јесте,били су ''пролетери'' ,нису имали нигде ништа па су били алави и похлепни...директорима и ''стручњацима'' који су завршили ''кумровачку партијску школу'' је било важно да они добију провизију кад купују машине или фабрику отписане негде у западном свету (а они срећни да се ослободе старудије па дају проценат)...
То смо и видели и знали али ништа се није могло променити,директора је поставио комитет,чик зуцни нешто ако смеш...
''Економске реформе'' Анте Марковића су добро показале где смо и шта смо у свету.Кад је либерализован увоз коме би Еи могао још продати свој прескупи ТВ поред ''самсунга'' и ''голд стара''?
То је најавило крај ионако неефикасне индустрије и све после тога је било обично копрцање али је било јасно да је готово.
Blago vama sa takvim pametima![]()
Пишеш о каснијем времену. Ја сам дао слику привреде Србије пре такозваног обрачуна са либералима у Србији и пар година после. За време тих либерала је слика привреде била другачија. Десетак добрих, стручних и способних директора је водило фирме не освћући се на политику. То је била јерес. Ако уз то додаш Брозову крилатицу "што слабија Србија то јача Југославија" онда је све јасно. Тада су ових десетак предузећа била носиоци развоја Србије, што није смело да се деси.
Јасића у Нишу су сви знали, а нико није знао за партијског секретара, да је тада било избора као сада Јасић би глатко постао градоначелник. Такође су сви знали за Смиљка Костића директора дуванске индустрије која је ненормално извозила цигарете, а стално ширио погоне и модернизовао производњу. На рачин те славе је много година касније постао градоначелник Ниша.
Дакле, имали смо шансу. Она се створила спонтано мимо контроле комуниста, и зато је морала бити уништена. Броз није рекао, али је мислио: после мене потоп, и тако би.
Хм...у Нишу верујем да је било тако како кажеш.И сећам се ТВ рекламе за нишку ''Дрину филтер''из можда 70-е године(годину пре или после)
Али било је и другачијих примера,било је проневера и муљачина сваке врсте,па сећаш се и ти Бате Тодоровића,Бесарабе и других(позаборављао сам доста имена) фамозних ''ГГ'' предузећа,малверзација са продајом бакра на берзи у Лондону...има ту свега што су новине смеле да објаве а где је оно што није смело и о чему и дан данас мало знамо...
О гушењу било какве приватне инцијативе тек да не причамо,(''богат појединац је опасност за комунистичко друштво'' )
У фирми наравно,ако си ''морално политички подобан'' и миљеник директора и свемогућег комитета напредоваћеш иако у струци и ниси баш стручан.
ne umeju oni to da shvateOvi današnji ne mogu ofarbati fasada što je u Titovo vreme napravljeno zgrada.
tok novca je uvek istibu svim uredjenjimaХм...у Нишу верујем да је било тако како кажеш.И сећам се ТВ рекламе за нишку ''Дрину филтер''из можда 70-е године(годину пре или после)
Али било је и другачијих примера,било је проневера и муљачина сваке врсте,па сећаш се и ти Бате Тодоровића,Бесарабе и других(позаборављао сам доста имена) фамозних ''ГГ'' предузећа,малверзација са продајом бакра на берзи у Лондону...има ту свега што су новине смеле да објаве а где је оно што није смело и о чему и дан данас мало знамо...
О гушењу било какве приватне инцијативе тек да не причамо,(''богат појединац је опасност за комунистичко друштво'' )
У фирми наравно,ако си ''морално политички подобан'' и миљеник директора и свемогућег комитета напредоваћеш иако у струци и ниси баш стручан.
Тачно је то, и ја се сећам неких афера. Само сам покушао да укажем да смо у једном периоду имали шансу па сам навео светле примере. Али у комунистичком мраку било је забрањено палити светло.Хм...у Нишу верујем да је било тако како кажеш.И сећам се ТВ рекламе за нишку ''Дрину филтер''из можда 70-е године(годину пре или после)