S06
Zainteresovan član
- Poruka
- 306
Jel ti uzimaš sintetičke hormone za štitnu? Pravo da ti kažem, pokušaću ovako sa suplementima što duže da izdržim bez terapije. Postoji tu čitav niz suplemenata koji su neophodni za štitnu, zatim sinbiotici. Ja ne uzimam ni upola šta bi trebalo, ali polako se informišem i učim. Zašto misliš da hrana ne može da pomogne. Pa na sve strane stoje informacije (a savetuju i endokrinolozi) da kad je u pitanju hipotireoza ne treba uzimati kupus, kelj, brokoli, soju, kikiriki, senf itd. sve su to strumogene namirnice. Postoje čak i tvrdnje da gluten izaziva hipotireozu. Mislim da ne može da mi naškodi izbegavanje glutena, koje u mom slučaju nije baš 100 postotno, ali svakako sam izbacila belo brašno i pekarske proizvode
I ja uzimam Analife Se i Zn, a sad se nosim mišlju da počnem da naručujem preko I Herba, bar nemaju te silne pomoćne komponente u sastavu, a i prilično su povoljni s obzirom na količinu tableta u pakovanju.
I ja uzimam Analife Se i Zn, a sad se nosim mišlju da počnem da naručujem preko I Herba, bar nemaju te silne pomoćne komponente u sastavu, a i prilično su povoljni s obzirom na količinu tableta u pakovanju.