Stitna zlezda

• Začetnik teme Začetnik teme d
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...moja dr nema vise od 40 godina, tako da se ne svrstava u stare lekare i one koji su ucili u onom veku..:ok:
...jedino sto mi je skrenula paznju je da NE uzimam nista sto ima dodatak joda....ni vodu ni bilo sta drugo...da zivim normalno i da se sto vise fizicki aktiviram ako mogu...
..poslusala sam je i kad sam smrsala 12kg u cugu, posle jos malo, holesterol mi se normalizovao...cvorovi na stitnoj poceli da se smanjuju...tsh dosao na granicu normalnog...
...zasto bi onda bilo potrebno da pijem kojesta ako ima nacina da se to sredi onako kako je i savetovala...
....inace sam jedna neopterecena osoba, ne citam po netu sta pise i ko gde pise o stitnoj, informisala sam se onoliko koliko sam smatrala da mi je dovoljno i to je to...ne pada
mi na pamet da citam kojekakva i kojecija istrazivanja i studijske radove...imam ja i preceg i lepseg stiva od toga...ko misli da treba ne zameram nista, citajte...

...malo sam se opustila i opet vratila kg (ne sve srecom), ali vec od sutra krecem na rekreaciju 3x nedeljno pa ce se to sve opet vratiti na staro....
Gospodzo bole mene djoko što vi nećete da se edukujete,čitaju ovo i drugi ljudi tako da će neko svakako pokušati da eksperimentiše,ko želi sebi dobro taj će uvijek da istražuje i nikad neće da se preda...to kod vas je ljenost a ne neopterećenost...
uvijek sam se divio takvim ljudima,a takvih je zaista malo...

...moja dr nema vise od 40 godina, tako da se ne svrstava u stare lekare i one koji su ucili u onom veku..:ok:
...jedino sto mi je skrenula paznju je da NE uzimam nista sto ima dodatak joda....ni vodu ni bilo sta drugo...da zivim normalno i da se sto vise fizicki aktiviram ako mogu...
..poslusala sam je i kad sam smrsala 12kg u cugu, posle jos malo, holesterol mi se normalizovao...cvorovi na stitnoj poceli da se smanjuju...tsh dosao na granicu normalnog...
...zasto bi onda bilo potrebno da pijem kojesta ako ima nacina da se to sredi onako kako je i savetovala...
....inace sam jedna neopterecena osoba, ne citam po netu sta pise i ko gde pise o stitnoj, informisala sam se onoliko koliko sam smatrala da mi je dovoljno i to je to...ne pada
mi na pamet da citam kojekakva i kojecija istrazivanja i studijske radove...imam ja i preceg i lepseg stiva od toga...ko misli da treba ne zameram nista, citajte...

...malo sam se opustila i opet vratila kg (ne sve srecom), ali vec od sutra krecem na rekreaciju 3x nedeljno pa ce se to sve opet vratiti na staro....

Blago tebi sto si neopterecena. Meni ponekad se cini da ljudi koji su tako neoptereceni misle da mi sa problemima u stvari imamo probleme zbog toga sto smo optereceni... a ne da mi pokusavamo da nadjemo resenje svog problema jer nijedand oktor ne moze da nam pomogne. Ponekad sve vas neopterecene zelim da stavim na vasu neopterecenu planetu gde cete zajedno da kolutate ocima i cudite se nama opterecenima kako pazimo sta jedemo, a vi svakog dana gutate tablete protiv bolova i pravite se da vam nije nista.

Jednostavno ljudi pre nego sto se razbole strasno i nepovratno dugo iskazuju simptome, ali doktori ne znaju nista o tome, oni samo znaju da krnu lekove kada vec postane kasno da se nesto uradi.

Nisam tvrdio da si ti tamnoputa,jbg nespretno se izrazio..
pazi na ovu dozu od 200 mirograma,pratili su u nekim studijama ljude koji su uzimali tu dozu 7 godina i jedan dio njih je razvio dijabetes tipa 2...
bilo bi dobro da smanjiš nakon nekog vremena..jer je 50 mikrograma neka preporučena doza

da, mislim da meni selen nije kljucna stvar
prekinula sam i neke druge suplemente, pa cu i selen uskoro smanjiti
I jod cu za jedno godina dana da smanjim na 25 mg dnevno osim kada sam prehladjena... upalu uha i grla sam uspesno lecila samo sa jodom

taj dijabetes tip 2 je jako neobican i zavisi od mnogih stvari, nije samo selen u pitanju
moj osecaj je da je kriva dijeta sa previse ugljenih hidrata, ali opet to je samo moj osecaj... ma koliko bilo zdravog razuma u tome

da, mislim da meni selen nije kljucna stvar
prekinula sam i neke druge suplemente, pa cu i selen uskoro smanjiti
I jod cu za jedno godina dana da smanjim na 25 mg dnevno osim kada sam prehladjena... upalu uha i grla sam uspesno lecila samo sa jodom

taj dijabetes tip 2 je jako neobican i zavisi od mnogih stvari, nije samo selen u pitanju
moj osecaj je da je kriva dijeta sa previse ugljenih hidrata, ali opet to je samo moj osecaj... ma koliko bilo zdravog razuma u tome

Dobro je kod tebe,ako nemaš nešto autoimuno onda nisi vjerovatno mnogo deficitarna sa mineralima itd..dok smo mi više manje svi deficitarni u nekim mineralima,evo recimo ja sam imao manjak fosfora ranije(ne znam kako je sad),a vjerovatno manjkam sa još nekim mineralom ali nema se para sad da testiram sve...uglavnom i kod onih koji nisu imali deficit selena su osjetili neka poboljšanja sa dodatnom suplementacijom,takvi su zaključci u jednoj studiji konkretno za ovaj hašimoto..
sad ću da se rokam neko vrijeme selenom,cinkom,vitaminom d 3,možda još nešto uvrstim kasnije,pa ću da pratim kroz neko vrijeme šta sam uradio kad izvadim krvnu sliku i uradim ultrazvuk..

Dobro je kod tebe,ako nemaš nešto autoimuno onda nisi vjerovatno mnogo deficitarna sa mineralima itd..dok smo mi više manje svi deficitarni u nekim mineralima,evo recimo ja sam imao manjak fosfora ranije(ne znam kako je sad),a vjerovatno manjkam sa još nekim mineralom ali nema se para sad da testiram sve...uglavnom i kod onih koji nisu imali deficit selena su osjetili neka poboljšanja sa dodatnom suplementacijom,takvi su zaključci u jednoj studiji konkretno za ovaj hašimoto..
sad ću da se rokam neko vrijeme selenom,cinkom,vitaminom d 3,možda još nešto uvrstim kasnije,pa ću da pratim kroz neko vrijeme šta sam uradio kad izvadim krvnu sliku i uradim ultrazvuk..
uuu imam autoimuno :(
provereno celijakiju
drugo ne zelim da proveravam.... tj da li je moj hipotiroidizam u stvari Hasimoto
ne zelim da znam ako jeste
DOSTA mi je
imam tonu netolerancija i zivot mi je uzasno komplikovan

uuu imam autoimuno :(
provereno celijakiju
drugo ne zelim da proveravam.... tj da li je moj hipotiroidizam u stvari Hasimoto
ne zelim da znam ako jeste
DOSTA mi je
imam tonu netolerancija i zivot mi je uzasno komplikovan
e jbg,mada nije valjda strašno toliko...:)
Kažu da je najčeći uzrok hipotireoze hašimoto,to zapaljenje...u 90% slučajeva hipotireoze prethodi hašimoto tiroiditis
provjeri,bolje je znati ipak,budi hrabra a znam da ti je frka,ali opet nije to ništa strašno,izvadiš samo tg i tpo antitijela i saznaš je li ovo uzrok,mada tpo-at su specifična za štitnu,ova druga mogu biti povišena u raznim stanjima

u majku mu,pa tog glutena ima skoro svuda...pa šta jedeš onda?:sad2:

eh Šime da je samo gluten, imam i drugih stvari koje ne mogu da jedem
jedem meso bez posledica
par vrsta povrca i par vrsta voca
malo sira i jaja
i to je sve, imam 38 godina i jos mnogo godina da gledam kako se ljudi cude mojom ishranom i da svakom moram da objasnjavam zasto i kako moram da jedem i zbog cega... i da mi ne veruju
mada, znam jednu zenu koja jos manje jede od mene, ali bar zitarice moze da jede... ja mahom ne mogu nista osim minimalnih kolicina pirinca i to samo belog i ko zna do kada cu moci i toliko da ga jedem... moje telo je samo pocelo da zatvara grupe namirnica i u principu ga samo meso i masnoca ne opterecuje

eh Šime da je samo gluten, imam i drugih stvari koje ne mogu da jedem
jedem meso bez posledica
par vrsta povrca i par vrsta voca
malo sira i jaja
i to je sve, imam 38 godina i jos mnogo godina da gledam kako se ljudi cude mojom ishranom i da svakom moram da objasnjavam zasto i kako moram da jedem i zbog cega... i da mi ne veruju
mada, znam jednu zenu koja jos manje jede od mene, ali bar zitarice moze da jede... ja mahom ne mogu nista osim minimalnih kolicina pirinca i to samo belog i ko zna do kada cu moci i toliko da ga jedem... moje telo je samo pocelo da zatvara grupe namirnica i u principu ga samo meso i masnoca ne opterecuje

uff baš zaebano,mada taj gluten često dovode u vezu sa hašimotom,kao pravi još veću zbrku i tako to,mada nešto ne vjerujem u to više..
smiješ li bar krompir jesti?
jedi ribu ako smiješ,omega 3 su bitne isto za autoimune bolesti..maslinovo ulje svaki dan bez preskakanja,popiješ ili u salati,smorio sam sam sebe koliko ovo puta ponavljam hehe
i udri po tim mineralima,ne žali,tebi je to baš potrebno
ja ću taj selen bar 6 mjeseci do godinu dana,pa ću kasnije malo da smanjim..

uff baš zaebano,mada taj gluten često dovode u vezu sa hašimotom,kao pravi još veću zbrku i tako to,mada nešto ne vjerujem u to više..
smiješ li bar krompir jesti?
jedi ribu ako smiješ,omega 3 su bitne isto za autoimune bolesti..maslinovo ulje svaki dan bez preskakanja,popiješ ili u salati,smorio sam sam sebe koliko ovo puta ponavljam hehe
i udri po tim mineralima,ne žali,tebi je to baš potrebno
ja ću taj selen bar 6 mjeseci do godinu dana,pa ću kasnije malo da smanjim..
videcu, prilicno se dobro osecam sa suplemenacijama sada kada sam dodala i D3
mislim, ako mi nista ne fali necu da idem kod doktora na analize
nego taj krompir i vecina ugljenih hidrata mi smeta... npr. ako sam prethodnog dana jela vise od recimo 50-60g ugljenih hidrata narednog cu se probuditi ko prebijena macka i imacu malo natecene oci i imacu neki halo oko glave tj. neku vrstu bola kao mamurluk, ali to je bol slabog intenziteta, svejedno... nepotreban
najgori je osecaj prebijene macke

a zasto maslinovo ulje? koristim maslinovo ulje za oil pulling i za salate samo sto ne jedem svakog dana salate zbog moje uglavnom zivotinjske ishrane... izuzetak je jesen i zima kada skoro svakog dana jedem kiseli kupus koji mi ne smeta pa tu krnem ulja...

videcu, prilicno se dobro osecam sa suplemenacijama sada kada sam dodala i D3
mislim, ako mi nista ne fali necu da idem kod doktora na analize
nego taj krompir i vecina ugljenih hidrata mi smeta... npr. ako sam prethodnog dana jela vise od recimo 50-60g ugljenih hidrata narednog cu se probuditi ko prebijena macka i imacu malo natecene oci i imacu neki halo oko glave tj. neku vrstu bola kao mamurluk, ali to je bol slabog intenziteta, svejedno... nepotreban
najgori je osecaj prebijene macke

a zasto maslinovo ulje? koristim maslinovo ulje za oil pulling i za salate samo sto ne jedem svakog dana salate zbog moje uglavnom zivotinjske ishrane... izuzetak je jesen i zima kada skoro svakog dana jedem kiseli kupus koji mi ne smeta pa tu krnem ulja...

Ah zašto,dugačak je spisak..jača imunitet,pomaže kod zapaljenja,za krvne sudove,ima neko hemisjko jedinjenje što ima i brufen,za suvu kožu,za kosu,svašta nešto,bomba od namirnice..izguglaj:)
Od kad pijem redovno dvije velike kašike svakodnevno nema prehlada kao ranije po 3,4 puta godišnje sa jakom upalom sinusa,tek nakon dvije godine i mjesec dana se prehladio(i to držalo me samo par dana,bez upale sinusa što sam ima čitavog života prilikom i najmanje prehlade...),nestala hronična infekcija sinusa...:aha:

Ne znam u kojoj dozi da pijem vitamin d3,vidim preporučena doza kao oko 400IU,međutim gledajući po nekim stranim sajtovima ljudi uzimaju 1000,2000 pa čak i 5000IU svakodnevno...
ne znam šta da radim sa koliko da krenem,šta misliš?

Ne znam u kojoj dozi da pijem vitamin d3,vidim preporučena doza kao oko 400IU,međutim gledajući po nekim stranim sajtovima ljudi uzimaju 1000,2000 pa čak i 5000IU svakodnevno...

izvini sto upadam, preleteo sam komentare na brzinu, pa nisam bas uspeo da pronadjem zasto uzimas vitamin D, ali ako ga uzimas samo kao suplement, nemoj uzimati vise od 400 IU. Te ogromne doze na koje si naleteo se koriste u terapijske svrhe, a kod tebe bi moglo da izazove ozbiljne probleme ako duze vreme uzimas tako velike doze.

Mislim da treba da probas i vidis kako se osecas. To je tako uzasno individualno i nedovoljno ispitano. Ne znam koliko si u stanju da prepoznas svoje reakcije... ja sam se prilicno izvestila i mogu odmah da ti kazem da li je nesto dobro ili nije dobro...

videcu za maslinovo, mislim vec ga dosta koristim... kao i druge masnoce (kokosovo ulje i druge masti, to je moj izvor energije)

izvini sto upadam, preleteo sam komentare na brzinu, pa nisam bas uspeo da pronadjem zasto uzimas vitamin D, ali ako ga uzimas samo kao suplement, nemoj uzimati vise od 400 IU. Te ogromne doze na koje si naleteo se koriste u terapijske svrhe, a kod tebe bi moglo da izazove ozbiljne probleme ako duze vreme uzimas tako velike doze.
Ma znaš moju situaciju,švrljao već ranije(groove u glavi),hašimoto(bez hipotireoze)...
ovaj izvor navodi,znači neka neprofitna organizacija sastavljena od više doktora iz raznih oblasti da do toksičnosti dolazi tek ako se uzima svakodnevno više od 10 000IU tokom par mjeseci..isti izvor navodi kao da je prepuručena doza od 400 mala..http://www.vitamindcouncil.org/about-vitamin-d/am-i-getting-too-much-vitamin-d/
ne uzimam još,ne zalećem se,prvo ću dobro da ispitam stvar,najbolje da izvadim krv i vidim kako stojim sa vitaminom D
ali te prevelike doze sigurno neću uzimati...

Mislim da treba da probas i vidis kako se osecas. To je tako uzasno individualno i nedovoljno ispitano. Ne znam koliko si u stanju da prepoznas svoje reakcije... ja sam se prilicno izvestila i mogu odmah da ti kazem da li je nesto dobro ili nije dobro...

videcu za maslinovo, mislim vec ga dosta koristim... kao i druge masnoce (kokosovo ulje i druge masti, to je moj izvor energije)

Probaću sigurno,prvo bi valjalo da provjerim kako stojim sa vitaminom D,ali taj test je malo skuplji,pa će da pričeka neko vrijeme...
šta god da pokaže test,svakako ću uzimati baz 400IU,ide zima i malo je sunca
mada jedem ja često i sardine u konzervi,kažu da ima i tu prilično vitamina D...ali opet šta je sigurno sigurno je hehe

...sto vas vise citam sve sam vise svesna koliko ste postali sami svoji robovi i zrtve..ok imate Hasimoto, i ok znamo da je ta boljka takva kakva je ali bre ljudi
jeste li svesni sta radite sebi stalno citajuci sta je tamo neko pisao i kakve su neki tamo kao naucnici zakljucke doneli...
...i malo citanja o tome svemu moze biti previse ako se time toliko opterecujete....bolje da to vreme dok to citate malo prosetate na vazduhu znacice vam vise
sigurna sam, a mozda vas i sucne malo dohvati pa vam nadmesti D vitamin da nemorate da pijete te iz kutije...

E blentavijih žena ne viđe nego na ovoj stranici(čast rijetkim izuzecima),ignorišu naučna istraživanja ali zato mlate praznu slamu o rekonekciji,rakiji od orasa,travarima poput tete rade iz mirijeva..

drugi put ako saznam nešto dobiće samo odabrani ljudi koji se trude...
adio sad :cao:

Poslednja izmena od moderatora:
Radio sam uz stitaste kazelevi lobus vel. 28X18mm sa nodusom vel. 10X8 homogen i praviolan desni 30X19mm sa nodusom vel. 4X4 istmus b.o. Stitna zlezd u celosti prvilna homogena lako nodozno izmenjena proveriti hormone stitne ali inace kaze lekar dobra musko sam vidim ovde ljudi imaju mnogo vece kontam da je moja u granici da li ti nodusi trehaju da se provere nesto naknadno on meni rece kontrola za god dana msm oni svima za sve to kazu planiram da kod pravog endokrinologa odem ovaj nki priuceni iz domova zdravlja pojma nemaju :-D

Uh potpuno razumem ove ljude sa problemom stitne zlezde. Ja sam imao i hiper i hipo. Naime alergican sam na jod, i uneo preko povidon joda za spoljnu upotrebu vecu kolicinu joda preko koze. I onda je nastalo cudo. Znaci srce mi je preskakalo, lipanje srca, koraknem dva tri koraka srce ce da iskoci, tesko covek razmislja, problemi sa mislima, itd itd, svi simpromi hipertireoze. Kasnije posle 7, 8 meseci krenula hipotireoza i onda klackalica i oscilacije cas hiper cas ipo i onda malo po malo i mogu reci tek za godinu ipo dana otprilike je stanje normalizovano. Dakle OPREZ sa povidonjodom i sa svim preparatima koji imaju jod jer citao sam oko 20, 30% ljudi nemaju odbrambenu sposobnost da se zastite od viska joda u krvi.

Obzirom da sam iskusio i hiper i hipo mogu vam reci podjednako je zeznuto i jedno i drugo. Sa hipertireozom imate strasne fizicke probleme pocev od srca a sa hipo mnogo zeznute psihicke probleme, prosto ne mozete sebe da naterate da mislite, kao biljka ste. Zamislite ono stanje kad vam se spava a vi hocete biti budni epa tako otprilike da karikiram stom razlikom da kad se trgnete vi normalno razmisljate ali u hipotreozi vama i kad se trgnete fale misli . Mislim tesko da se objasni ali je pakao. Znaci pakao i sa jednog i sa drugog stanja tireoze. I jos nesto kad sam imao hipertireozu imao sam stanja da mi padne secer u krvi i tresem se i morao sam odma nesto slatko da se povratim. I jako brzo gubim energiju , a to nisam citao za hipertireozu kao simptom ili je kod mene bilo nesto nespecificno neznam. A i smrsao sam bas bas bas mnogo preko 20kg. A kad sam imao hipotireozu tad sam se ne ugojio nego nekako podbuo.

E sad znaci i preko 20% zena su isto setljive na jod to jest nemaju odbranbenu sposobnost da se zastite od viska joda u krvi vec taj visak dodje do stitne i prouzrokuje lucenje hormona. Znaci zene trebaju biti ekstremno oprezne sa povidon jodom jer 20mg joda moze biti kobno za mnoge. Kazemvam srce je htelo da mi iskoci na vrhuncu hipertireoze. Pretpostavljam da je neko drugi bio na mom mestu, neki srcani bolesnik ili neko ko nije sportista ne verujem da bi preziveo to stanje. Inace ja imam sportsko srce, dokazano ultrazvukom jer se bavim amaterski trcanjem, u pitanju je polumaraton.

Poslednja izmena:
...e vidis taj povidon jod....upravo sam danas cula da su se kao navodno neki izlecili tako sto su u prostoriji gde najvise borave drzali povidon jod u nekoj posudi da isparava...i navodno
posle par nedelja su maltene izleceni...meni to malo bzvz....i bas sam htela da pitam ovde ima li neko bilo kakvu informaciju o tome....
..totalno mi je to nepoznato....

...lepo ja rekoh da je moja dr naglasila nista sto ima dodatka joda u sebi, ni slucajno....eto.....
...inace nisam jos bila na kontroli...

Back