Stitna zlezda

• Začetnik teme Začetnik teme d
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zlijezda je uobicajenog polozaja i dimenzije.
U desnom lobusu uocava se lateralno inferiorno jasno ogranicena cisticna promjena dimenzija 13x10x15mm. Interno septacije.
Desno posteriornije diskretno se izdvaja izoehogeni nods dijametra 7mm.
U preostalim dijelovima obostrano nekoliko sitnih cisti dijametra 4mm.
Na vratu nisu uocene suspkeno patoloske lgl.

Tek u petak nosim nalaz kod doktora pa mi dugo cekati, ne znam jel hitno to sta, pa molim ako se neko nesto razumije samo da mi kaze dal da panicim i trcim odmah ljekaru ili da cekam taj petak.

Molim brzo odgovor, poludicu:sad2:

Zlijezda je uobicajenog polozaja i dimenzije.
U desnom lobusu uocava se lateralno inferiorno jasno ogranicena cisticna promjena dimenzija 13x10x15mm. Interno septacije.
Desno posteriornije diskretno se izdvaja izoehogeni nods dijametra 7mm.
U preostalim dijelovima obostrano nekoliko sitnih cisti dijametra 4mm.
Na vratu nisu uocene suspkeno patoloske lgl.

Tek u petak nosim nalaz kod doktora pa mi dugo cekati, ne znam jel hitno to sta, pa molim ako se neko nesto razumije samo da mi kaze dal da panicim i trcim odmah ljekaru ili da cekam taj petak.

Molim brzo odgovor, poludicu:sad2:

Kad postavite ovako nalaze, onda bi trebalo da bar napisete zbog cega ste se javili lekaru.
U svakom slucaju, 3-4 dana u ovakvim stvarima ne prave neku razliku, tako da slobodno cekajte petak.

Pa imaš ciste (jednu veću i nekoliko manjih) i nodus, tj čvor. Lekar ti mora to detaljnije objasniti, da li je šta od tih stvari aktivno, tj da li proizvodi hormone i remeti rad štitnjače.
Ništa za poludeti, stvarno, nije to puknuto slepo crevo :confused:

Meni i dalje nije jasno kako ljudi misle da smo mi zaduzeni za tumacenje nalaza?Ovde nema doktora.

ali zato ponekad naidje poneki pacijent sa iskustvom ;)

- - - - - - - - - -

i meni i dalje nije jasno zasto se ljudi oglasavaju na temama o kojima pojma nemaju, i odgovaraju na pitanja koja ih niko nije pitao

narocito ako su u pitanju ozbiljne teme :(

- - - - - - - - - -

Kad postavite ovako nalaze, onda bi trebalo da bar napisete zbog cega ste se javili lekaru.
U svakom slucaju, 3-4 dana u ovakvim stvarima ne prave neku razliku, tako da slobodno cekajte petak.
nadam se da je tako

hvala :ok:

i da dodam objasnjenje da sam isla na pregled krvnih sudova vrata i usput mi otkrili dva cvora na stitnoj jos prije godinu i po, a ovo je sad bila redovna kontrola
problem je sto su ranije bili samo cvorovi a sad su se pojavile i ciste, pa zato brinem, pa reko da priupitam mozda neko nesto zna o tome

Pa imaš ciste (jednu veću i nekoliko manjih) i nodus, tj čvor. Lekar ti mora to detaljnije objasniti, da li je šta od tih stvari aktivno, tj da li proizvodi hormone i remeti rad štitnjače.
Ništa za poludeti, stvarno, nije to puknuto slepo crevo :confused:

hormoni su u redu:confused:

Poslednja izmena:
Pa onda ništa.. I ja imam neki nodusčić i bila sam na ultrazvukovima par puta, niko ništa nije rekao na to, jer su hormoni i antitela bila u redu svaki put...

ma to da, i meni je tako receno prosli put, al me sad zabrinuse ove ciste :( i otkud najednom njih toliko :(

- - - - - - - - - -

al dobro je sad, jutros sam se uspanicila, a sad je dobro, smirila sam se, utjesila, cekam petak pa sta bog da

evo samo da kazem, posto sam vec pisala ovdje
dobila sam uputu sa hirurga onkologa, kod kojeg mogu doci na red tek u junu mjesecu posto je covjek na odmoru a samo jednog ima nasa bolnica
tacno cu da poludim

al ajd nema veze, eto samo kazem kako sam prosla

Meni su radili kalcitonin kad su mi radili hormone štitine žlezde i antitela, plus KKS, i ispalo je malo jače od 3.000 rsd.

A ne morate sve odjednom da odradite i ne morate na jednom mestu. Hormone štitine (TSH, ft3, ft4) možete da kupite sasvim regularno i preko popusta (bude kupon oko 1500 rsd), a kalcitonin da uradite samostalno.

Ima kombinacija.

...kalcitonin + nekoliko hormona izadje jedno 5.000 dinara, ajde neka je i pola od toga, puno je...

...uradicu to jednom....kad ne znam..

Nisu hormoni tako skupi, u proseku su oko 650 dinara jedan. Ja sam prošle nedelje radila u selu, gde ima jedna privatna laboratorija, gde nema konkurenciju, nema popusta, nema akcija, pa sam TSH, FT3 i FT4 platila 1950 dinara. U gradu laboratorije imaju akcije, određene dane kada su im pojedine analize na popustu, a u krajnjoj liniji, uvek može da se kupi kupon na nekom sajtu sa popustima.

Ne znam koliko često radiš hormone štitne žlezde, ali ako nije češće od 2x godišnje, to je 300 - 400 dinara mesečno.

Nisu hormoni tako skupi, u proseku su oko 650 dinara jedan. Ja sam prošle nedelje radila u selu, gde ima jedna privatna laboratorija, gde nema konkurenciju, nema popusta, nema akcija, pa sam TSH, FT3 i FT4 platila 1950 dinara. U gradu laboratorije imaju akcije, određene dane kada su im pojedine analize na popustu, a u krajnjoj liniji, uvek može da se kupi kupon na nekom sajtu sa popustima.

Ne znam koliko često radiš hormone štitne žlezde, ali ako nije češće od 2x godišnje, to je 300 - 400 dinara mesečno.

..vidis na te kupone sam nesto zaboravila, nisam odavno nista gledala, a jeste bilo tih akcija i primamljivih cena..moram potraziti malo....nisam radila hormone ima 2 godine
niti sam bila na kontroli, imam uput za KC samo treba da zakazem, a ne postizem...treba da odem licno, tako da cu verovatno ove nedelje to odraditi...krajnje je vreme da vidim
sta mi se desava..samo sam UZ uradila u DZ i on mi je sumnjiv..imam neke kalcifikate i svasta nesto novo cega nije bilo na predhodnom UZ...

..vidis na te kupone sam nesto zaboravila, nisam odavno nista gledala, a jeste bilo tih akcija i primamljivih cena..moram potraziti malo....nisam radila hormone ima 2 godine
niti sam bila na kontroli, imam uput za KC samo treba da zakazem, a ne postizem...treba da odem licno, tako da cu verovatno ove nedelje to odraditi...krajnje je vreme da vidim
sta mi se desava..samo sam UZ uradila u DZ i on mi je sumnjiv..imam neke kalcifikate i svasta nesto novo cega nije bilo na predhodnom UZ...

evo u dia labu nije skupo
S / T3-TRIJODTIRONIN 550.00
S / T4-TIROKSIN 550.00
S / FT3-SLOBODNI T3 580.00
S / FT4-SLOBODNI T4 580.00
S / TSH 550.00
S / ANTI-TG AT 990.00
S / ANTI-TPO AT (anti Mc-Ab) 990.00
S / AUTO AT NA TSH RECEPTORE 2000.00
S / TIREOGLOBULIN 1050.00
S / TBG 1200.00
S / KALCITONIN 1200.00
S / PTH INTACT 950.00

evo u dia labu nije skupo
S / T3-TRIJODTIRONIN 550.00
S / T4-TIROKSIN 550.00
S / FT3-SLOBODNI T3 580.00
S / FT4-SLOBODNI T4 580.00
S / TSH 550.00
S / ANTI-TG AT 990.00
S / ANTI-TPO AT (anti Mc-Ab) 990.00
S / AUTO AT NA TSH RECEPTORE 2000.00
S / TIREOGLOBULIN 1050.00
S / TBG 1200.00
S / KALCITONIN 1200.00
S / PTH INTACT 950.00

...gde su im labaratorije?

..ma meni ce verovatno dr sa KC dati da radim kod njih..samo treba da zakazem pregled, a to se ceka bas...

..hvala...

Back