Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.690
Skener dobar. Dobar u smislu da je sve normalne strukture. Sada čekam da zakažem kod hirurga
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Je l istina da muskarci mnoogo manje oboljevaju od stitne zlezde jer su eto - muskarci (i zasto je to tako - dublje objasnjenje), ili je to jos jedan od mitova u oblasti medEcine od strane laika....
Jer ono, znam da muski oboljevaju cak i od kancera dojke, iako je za mnoge to nezamislivo i na to se gleda kao na "zenski tumor, tj tumor zena, a tumor prostate - muski tumor".
A ko pa pije tu rakiju od oraha?te teorije su idiotske...kao i ona rakija od orasa...:glavom u zid i prozor:
Pa ima ko pije. To je ustvari liker, bar je tako nekad pravljeno. Finog je ukusa, al dzaba kad moze da skodi.
Mislis na onu od mladih oraha, od njih se pravi i slatko.
Pa ne znam koliko joda tu ima, a valjda to ljudi piju 2xgodisnje po jednu casicu.
Mnogo sam volela to slatko ( probala sma nekada i liker, ali sam ukus zaboravila), nazalost svi koji su ga pravili nisu vise zivi.Da. To.
Mnogo sam volela to slatko ( probala sma nekada i liker, ali sam ukus zaboravila), nazalost svi koji su ga pravili nisu vise zivi.
Stitna zlezda nema veze sa zastitom nego je to shtit, a i u nemackom je narodCki isto, znaci onaj oklop koji su nosili vitezovi svejedno koji.![]()
A vidi, znaci u obliku je stita-?. Pa jasno otuda onda i naziv.A.. oklop nema veze sa ... zaštitom? Ja bih rekla da se zove štitasta, štitna, štitnjača iz oba razloga - jer je glavna žlezda regulator svih ostalih + je štitastog oblika.
A mislim da razlog zašto žene oboljevaju 10x češće nego muškarci ima neke veze sa ženskim reproduktivnim hormonima. Nisam sigurna kakva je veza, ali vuče mi na to, jer i oni, ali i hormoni štitne imaju veze sa hipofizom. Možda bih mogla da obavim research.
Ja slatko od toga nisam probala, ali sam nekad davno pravila taj liker i rado ga pila, al mi sad ne pada na pamet.
A.. oklop nema veze sa ... zaštitom? Ja bih rekla da se zove štitasta, štitna, štitnjača iz oba razloga - jer je glavna žlezda regulator svih ostalih + je štitastog oblika.
A mislim da razlog zašto žene oboljevaju 10x češće nego muškarci ima neke veze sa ženskim reproduktivnim hormonima. Nisam sigurna kakva je veza, ali vuče mi na to, jer i oni, ali i hormoni štitne imaju veze sa hipofizom. Možda bih mogla da obavim research.
Stitasta zlezda nije regulator svih ostalih. Ti mislis na hipofizu.
Stitasta se tako zove bukvalno iz jednog razloga - jer je nekom licila na stit. Ona luci tiroksin i trijodtironin koji imaju dejstvo na metabolizam celije. U slucaju njenih poremecaja, moze doci do poremecaja lucenja i drugih hormona, kao sto se moze desiti i u slucaju poremecaja neke druge zlezde. Njena fizioloska uloga nema nikakve veze sa regulacijom funkcionisanja ostalih endokrinih zlezdi.
To jeste glavna sumnja, da vecina autoimunskih oboljenja delom imaju veze sa hormonima, ali niko jos nije uspeo da utvrdi tacno kakva je veza u pitanju.
Kako da obavis research?
A ko pa pije tu rakiju od oraha?
Stitasta se tako zove bukvalno iz jednog razloga - jer je nekom licila na stit. Ona luci tiroksin i trijodtironin koji imaju dejstvo na metabolizam celije. U slucaju njenih poremecaja, moze doci do poremecaja lucenja i drugih hormona, kao sto se moze desiti i u slucaju poremecaja neke druge zlezde. Njena fizioloska uloga nema nikakve veze sa regulacijom funkcionisanja ostalih endokrinih zlezdi.
To jeste glavna sumnja, da vecina autoimunskih oboljenja delom imaju veze sa hormonima, ali niko jos nije uspeo da utvrdi tacno kakva je veza u pitanju.
Kako da obavis research?
Pa ja tako reserachujem, uglavnom ko ovaj na prvoj slici, bele sam boje kozeZna se bre !
![]()
@Rayela, salim se malo hehe![]()
![]()
Morace to da se organizuje na PDF Zene, ovde nema veze, nece biti dobar simpozijum, nema ljuCtva.jel razmisljao neko da se organizujen neka javna tribina na ovu temu sa dr mr....?![]()
jel razmisljao neko da se organizujen neka javna tribina na ovu temu sa dr mr....?![]()
Kako da obavis research?
Штитна жлезда итекако има везе са лучењем осталих хормона.
Нпр. да ли си чуо да се дешава да се женама у хипотиреози прекине менструални циклус?
Увек, кад се испитује женски стерилитет, поред основних полних хормона увек се одређује и ниво тироксина.
Те спреге су сложене и нису за студентски ниво али се свакако индиректно учи о томе на факултету.
U slucaju njenih poremecaja, moze doci do poremecaja lucenja i drugih hormona
Нису границе у организму тако оштре како пише у књигама.