Stipsa ili ne?

Meni je najgora muska osobina skrtost. To mi je prvo sto gledam a posle sve ostalo. Ne bih mogla da budem sa skrticom i da je najlepsi i najbolji covek na svetu (u sta sumnjam da moze da bude ako je skrt). Problem je u tome sto je nacin na koji se odnosimo prema novcu, sama srz nase licnosti. Zato mislim da je jako tesko, da ne kazem nemoguce, promeniti coveka u tom pogledu. Tako da ostaje ti samo da procenis da li sa tom njegovom manom mozes da zivis. A da pokusavas razgovorima da menjas, tesko. Ako se on ponasa na odredjeni nacin to je zato sto on smatra da je to ispravno i sutra ce recimo on platiti ceo racun zbog toga sto si mu ti rekla da tako treba biti, ali se opet neces osecati dobro jer ces znati da on to ne radi iz srca zato sto tako zeli, nego jer ne zeli raspravu ili svadju.
I na kraju, razumem te i ne mislim da je to uopste bezazlen problem izmedju vas. To vuce i mnoge druge stvari. Ponarocito je problematicno jer ti trenutno nemas prihode i trazis posao a on ima. Zar nije normalno da on sada malo vise povuce jer ti nemas? Jer normalno uopste da dvoje ljudi koji su u nekoj vezi u ozbiljnijim godinama dele racun na pola? Pa ako on ne moze jednom nedeljno kao muskarac da te izvede i da plati taj ceh od 500 dinara, koji ce ti? Takvih koji ce da dodju kod tebe u stan i da se uvale i da jedu i spavaju i *ebu za dzabe je pun grad. Musko treba da bude musko..zna se svacija uloga. Ako ti treba da budes veci muskarac od njega ...e onda u PM sve. Sta ce biti sutra kada budes imala malu decu ili bila trudna pa neces moci da radis? Ima da ti daje na kasicicu i da ti meri koliko si i gde potrosila. Sve razumem, ali da mi neko trazi da plati pola...pazi TRAZI...sedeli bi tada i nikad vise. Mene uopste takve osobe ne interesuju ni kao prijatelji ni kao drugarice ni kao momci. Zato, kreni polako da mu lupas kontru, kada te zove na pice reci da nemas, ako ti njega zoves plati, kad dodje kod tebe ne razbacuj se sa hranom, reci da nemas nista u frizideru i da si upravo krenula da kupis, pa nek ti on pravi drustvo i vidi da li ce da ucestvuje u cehu itd...Na kraju, mozes da probas, ali nazalost, cisto sumnjam da se tu ista moze promeniti.

Meni je najgora muska osobina skrtost. To mi je prvo sto gledam a posle sve ostalo. Ne bih mogla da budem sa skrticom i da je najlepsi i najbolji covek na svetu (u sta sumnjam da moze da bude ako je skrt). Problem je u tome sto je nacin na koji se odnosimo prema novcu, sama srz nase licnosti. Zato mislim da je jako tesko, da ne kazem nemoguce, promeniti coveka u tom pogledu. Tako da ostaje ti samo da procenis da li sa tom njegovom manom mozes da zivis. A da pokusavas razgovorima da menjas, tesko. Ako se on ponasa na odredjeni nacin to je zato sto on smatra da je to ispravno i sutra ce recimo on platiti ceo racun zbog toga sto si mu ti rekla da tako treba biti, ali se opet neces osecati dobro jer ces znati da on to ne radi iz srca zato sto tako zeli, nego jer ne zeli raspravu ili svadju.
I na kraju, razumem te i ne mislim da je to uopste bezazlen problem izmedju vas. To vuce i mnoge druge stvari. Ponarocito je problematicno jer ti trenutno nemas prihode i trazis posao a on ima. Zar nije normalno da on sada malo vise povuce jer ti nemas? Jer normalno uopste da dvoje ljudi koji su u nekoj vezi u ozbiljnijim godinama dele racun na pola? Pa ako on ne moze jednom nedeljno kao muskarac da te izvede i da plati taj ceh od 500 dinara, koji ce ti? Takvih koji ce da dodju kod tebe u stan i da se uvale i da jedu i spavaju i *ebu za dzabe je pun grad. Musko treba da bude musko..zna se svacija uloga. Ako ti treba da budes veci muskarac od njega ...e onda u PM sve. Sta ce biti sutra kada budes imala malu decu ili bila trudna pa neces moci da radis? Ima da ti daje na kasicicu i da ti meri koliko si i gde potrosila. Sve razumem, ali da mi neko trazi da plati pola...pazi TRAZI...sedeli bi tada i nikad vise. Mene uopste takve osobe ne interesuju ni kao prijatelji ni kao drugarice ni kao momci. Zato, kreni polako da mu lupas kontru, kada te zove na pice reci da nemas, ako ti njega zoves plati, kad dodje kod tebe ne razbacuj se sa hranom, reci da nemas nista u frizideru i da si upravo krenula da kupis, pa nek ti on pravi drustvo i vidi da li ce da ucestvuje u cehu itd...Na kraju, mozes da probas, ali nazalost, cisto sumnjam da se tu ista moze promeniti.
Potpisujem. Pa nek sam sponzorusa 1000x :mrgreen:

добардан добри људи

занимљива тема, чини ми се да је пре пар година била једна слична, антологијска, мисим, оно, као, јботе, да ли је он стипса ако неће да ситни крупну новчаницу. јел може неко да је нађе?

дакле, ледана коцко, живиш сама у свом стану, сама плаћаш кирију, знаш да куваш, а богами си и факутлетски образована...

Meni je najgora muska osobina skrtost. .
A zenska?necu ni da citam dalje post posto je jasno od koje si fele
ne znam što neki misle da vas zezam:dontunderstand:

ima lepih postova,probacu sa onim odlaskom u zajednicku kupovinu...:)

a sto se tice toga dal ga volim jos il ne,mislim da vi to ne mozete da znate bolje od mene....

i ti georgejune,ne razumem o cemu pricas...koliko onda ja para da mu trazim za sve sto je kod mene ikada pojeo?

A koliko su para tebi trazili rodjaci ili prijatelji kod kojih si nesto pojela?jel i oni nekad placaju tebi pice kao i ti njima..znaci ovo je laksa varijanta da uvek svako sebi plati
Nikad necu nekoga osuditi i stavljati ruku u dzep ako trosi po meni pare na gluposti..to je njemu ocigledno pametno ulaganje..to obicno rade oni koji ga imaju a pada im s neba..to je samo tvoj propust sto od starta nisi videla s kim imas posla i sto se nisi napravila blesava da danas nema rucka..da u prodavnici podelite troskove..pun mi je da ne kazem cega sponzorusa sto traze galantnu gospodu a sve ostale stavljaju u kosh stipse

ovako...bas me zanima kakvo misljenje imaju devojke i zene...mozda i neki muskarac...:)
zavrsila sam fakultet i sad sam u fazi trazenja posla...a moj momak(zajedno smo skoro 2 godine) vec par godina radi i nema losu platu...problem je sto kad izadjemo negde na najobicnije pice tipa kafe,trazi da platimo po pola...u pocetku nije bilo tako posto smo se smuvali kad sam ja jos bila student...i tada je on uglavnom placao...a sada mi trazi da i ja platim pola racuna iako imam manje novca nego kad sam studirala...tad sam jos i radila one promocije po prodavnicama,a sad ne radim vise...a sticajem okolnosti,imam svoj stan u Bg-u(a roditelji mi povremeno posalju malo novca)...a on dolazi radovno posle posla kod mene na rucak a nekada spava i danima tu...i sad ja da vas pitam...dal treba da mu trazim da plati pola iznosa za taj rucak kad vec on meni trazi da mu dajem pola za racun u kaficu...?:roll:
a da ne pricam da se retko kad seti da kupi sok il tako nesto...ne znam,al sve manje ga volim...sta vi mislite o svemu?
izvinite ako sam malo konfuzna:D

Разумем те. Имала сам веома сличну ситуацију. и почела да мислим да је плаћао само док ме је мувао.
Знао је да доведе друштво код мене увече и да пред свима тражи да им спремим клопу, а мени после образлагао да је ,,основни ред кад ти је неко увече ту послужиш вечеру...'' :eek:
Покушала да му кажем да је њима свима лако, они испразне мој фрижидер и оду својим кућама, а ја останем без хране и лове. Но, није упалило, једноставно ме није разумео. Ја до дана данашњег не знам како и зашто сам то подносила доста дуго, али сам престала да га поштујем, а онда и да га волим. И оставила га.

Немам неки паметан савет. Можда оно што је Хелен рекла. Или Тарабица, о заједничкој куповини.
Јасно ми је да мислиш да разговор неће уродити плодом. Можда и неће.
Ја бих, ипак, питала зашто тражи од тебе да платиш пола, шта се то променило од студентских дана. ..
Отворен разговор можда, али само можда може довести до разрешења. Разрешење може бити и констатација да више нисте једно за друго..

Sandy, nije to klasicno uvaljivanje, ali sto se hrane tice, zesce me bije po dzepu. U proseku bar 5 puta u nedelji jede kod mene.
Vanda, ne mogu da razgovaram o tome :roll: nazalost ne umem da sporovedem tako delikatan razgovor.. kako da mu to kazem?

Sandy, nije to klasicno uvaljivanje, ali sto se hrane tice, zesce me bije po dzepu. U proseku bar 5 puta u nedelji jede kod mene.
Vanda, ne mogu da razgovaram o tome :roll: nazalost ne umem da sporovedem tako delikatan razgovor.. kako da mu to kazem?

Na osnovu ovoga mogu zakljuciti da ta veza ne vodi nigdje, sorry sto to ovako kazem, ali definitivno imas jako losu vezu, ma koliko ti ne zelis priznat sebi....

Na osnovu ovoga mogu zakljuciti da ta veza ne vodi nigdje, sorry sto to ovako kazem, ali definitivno imas jako losu vezu, ma koliko ti ne zelis priznat sebi....

Ne lupaj molim te ko da tebi decko prica da bi zeleo gutanje koje mu ne priustis jer ti gadno..znaci veza ti se raspada samo nisi svesna
georgejune, ako placamo po pola, red je valjda da onda sve placamo po pola? :)

Onda mozes reci da ti dodje za kiriju..struju i tv pretplatu 36,8%?tvoj je izbor oduvek bio da li ces ne njega nego bilo koga docekati samo sa cesmovacom ili ruckom..kad smo kod mene ziveli nikad se oko hrane ne pravi problem..isto tako gde god da odem..ostali troskovi su druga prica..i novac je 1 od bitnijih faktora mimiolazenja zato se trebaju stvari u startu postaviti na svoje i obicno se to precutno vidi..uvek se na kraju balade svodi racunica ko je vise ulagao u vezu dal finansiski dal emocijama..cist racun duga ljubav

Meni je najgora muska osobina skrtost.

Vish to je najbolja mushka osobina, jer nikad necesh morati da mislish shta ce biti sutra. Dok mi se od zenske bahatosti prevrce stomak. :neutral:

Pa ako on ne moze jednom nedeljno kao muskarac da te izvede i da plati taj ceh od 500 dinara, koji ce ti?

Alo emancipacija alo, za shta ste se borili ovolike godine, da vas neko izvede kao stoku na pojilo? :manikir:

Poslednja izmena:
nešto me zeza net...

vidim da me žene donekle razumeju...al ne shvatam tebe georgejune,ti ocigledno nemas problem kad je placanje u pitanju...al da te pitam,dal si ti tako isao kod neke devojke stalno na rucak il bar par puta nedeljno a bez da je pitas dal bi mozda mogao nekad nesto od namirnica i da kupis:roll:?

georgejune jesi ti u vezi?

Jako ti je "dobar" primjer koji si naveo..samo sto cu ti reci, da se veza gradi na povjerenju,otvorenoscu, iskrenoscu..itd..
Kakva je to veza kad ona ne moze, ne smi s njim pricati sto je muci?

А да једноставно питаш шта се променило?
Само да кажеш да си збуњена новонасталом ситуацијом...
А ако не можеш о томе да причаш, онда извини што ћу бити груба, ваша веза не води никуд!

У животу људи морају причати о много деликатнијим стварима него што је плаћање пола - пола.
Или сачекај да потпуно престанеш да га волиш, па ћеш га откачити. За то време пропустићеш прилику да упознаш неког са ким би могла да разговараш...

Meni je sokantno da decko bez imalo blama trazi pola, jel Slovenac:mrgreen: Znaci ili placa on ili ti, ali posto ti ne radis red je da plati on:)

Ne bih mogla da budem u takvoj vezi ... To je po meni jako bitan muski manir i to bi me neverovatno odbilo, cak i posle duge veze (pitala bih se sta se promenilo) ... Ja studiram i moj decko placa 95% izlazaka jer on radi, kad ja budem radila bice pola-pola ...

Ne verujem da je stipsa, ali i on mora da ima nesto sto zeli da ti poruci, a nema petlju (i radi to na los nacin) ... Jer stipsa ni na muvanju ne placa (znam, prisustvovala sam kad je moj dobar drug izveo meni i moju drugaricu koju muva i na kraju veceri rekao: "A sad svaka po 300din:eek:" ) ...

Ebg, moraces da menjas nesto:brus:

nešto me zeza net...

vidim da me žene donekle razumeju...al ne shvatam tebe georgejune,ti ocigledno nemas problem kad je placanje u pitanju...al da te pitam,dal si ti tako isao kod neke devojke stalno na rucak il bar par puta nedeljno a bez da je pitas dal bi mozda mogao nekad nesto od namirnica i da kupis:roll:?
Pa bilo bi lepo da ti meni odgovoris na pitanje zar ne?da li zelis sve troskove koje sam naveo da podelite?
georgejune jesi ti u vezi?

Jako ti je "dobar" primjer koji si naveo..samo sto cu ti reci, da se veza gradi na povjerenju,otvorenoscu, iskrenoscu..itd..
Kakva je to veza kad ona ne moze, ne smi s njim pricati sto je muci?

Ne gradi se veza na tome..moze i na sexu..to je njen problem zasto ne sme reci sta je muci

А да једноставно питаш шта се променило?
Само да кажеш да си збуњена новонасталом ситуацијом...
А ако не можеш о томе да причаш, онда извини што ћу бити груба, ваша веза не води никуд!

У животу људи морају причати о много деликатнијим стварима него што је плаћање пола - пола.
Или сачекај да потпуно престанеш да га волиш, па ћеш га откачити. За то време пропустићеш прилику да упознаш неког са ким би могла да разговараш...

Apsolutno si u pravu...:ok:
Draga kocko, nista neces izgubiti ako lepo popricas sa njim... Situacija se nece promeniti time sto ti nas pitas za savete.

Back