Stigmatizam ,prelest Franje Asiskog (rimokatolika)?!

Simon je razapet naopako a ne Pavle no dobro treba od prvog razreda pa na dalje.
Evo sad si u prvom razredu imaš o čemu misliti zahvali meni.

Dobro Petar je razapet ,ja se ne pravim kao pojedini da sve znaju ...lapsus

- - - - - - - - - -

Tacno ,nikakve stigme od mastanja nisu postojale,sve do pojave Franje ...

Kao sto se ovde kaze postojale su rane(stigme) od stradanja ,kamenovanja ,vezivanja ,tamnicenja....jer on je ipak stradao i trpeo radi vere...

Dobro Petar je razapet ,ja se ne pravim kao pojedini da sve znaju ...lapsus

- - - - - - - - - -

Tacno ,nikakve stigme od mastanja nisu postojale,sve do pojave Franje ...

Kao sto se ovde kaze postojale su rane(stigme) od stradanja ,kamenovanja ,vezivanja ,tamnicenja....jer on je ipak stradao i trpeo radi vere...

Stigme su posljedica pretjeranog konzumiranja mesa.

Djela apostolska 16,19 A kad vidješe njezini gospodari, da izađe nada njihova dobitka, uhvatiše Pavla i Silu i odvukoše ih na trg pred poglavarstvo.
Djela apostolska 16,20 I dovedoše ih gradskim poglavarima i rekoše: "Ovi ljudi, koji su Židovi, bune naš grad,
Djela apostolska 16,21 I propovijedaju običaje, kojih mi ne smijemo ni primiti ni vršiti, jer smo Rimljani."
Djela apostolska 16,22 I sleže se narod na njih, i glavari im strgaše haljine i zapovjediše, da ih išibaju.
Djela apostolska 16,23 I pošto ih živo izbiše, baciše ih u tamnicu i zapovjediše tamničaru, da ih dobro čuva.
Djela apostolska 16,24 Primivši takvu zapovijed on ih baci u najdonju tamnicu i noge im metnu u klade.

- - - - - - - - - -

Djela apostolska 16,33 I on ih uze k sebi u onaj čas noći, i opra im RANE; i pokrsti se odmah on i sva kuća njegova.
Djela apostolska 16,34 Tada ih uvede u kuću svoju, postavi im stol, i radovao se je sa svom kućom svojom, što vjerova u Boga.

Poslednja izmena:
Stradanja i rane Pavlove nisu sve ni zapisane.
Niko od apistola nije vise stradao.
Evo sto on sam kaze:

- - - - - - - - - -

2. Korinćanima 11,23 Sluge su Kristove, da reknem kao lud, ja još više, više sam se trudio, više po tamnicama bio, preko mjere izbijen bio, mnogo puta u pogibli smrtnoj bio
2. Korinćanima 11,24 Od Židova primio sam pet puta četrdeset manje jedan udarac.
2. Korinćanima 11,25 Tri puta sam bio šiban, Jedanput kamenovan, tri puta san doživio brodolom, noć i dan proveo sam u dubini morskoj.
2. Korinćanima 11,26 Često na putovanjima, u pogiblima od rijeka, u pogiblima od razbojnika, u pogiblima od zemljaka, u pogiblima od neznabožaca, u pogiblima u gradu, u pogiblima u pustinji, u pogiblima na moru, u pogiblima od lažne braće,
2. Korinćanima 11,27 U trudu i muci, u mnogom nespavanju, u gladu i žeđi, u mnogom postu, u zimi i golotinji,
2. Korinćanima 11,28 Osim, što inače bude navaljivanje ljudi k meni svaki dan, briga za sve crkve.
2. Korinćanima 11,29 Tko oslabi, i ja da ne oslabim? tko se spotiče, i ja da se ne raspalim?
2. Korinćanima 11,30 Ako se valja hvaliti, svojom ću se slabošću hvaliti.

O tome govori Pavle, ne o stigmama.
Zamislite kave oziljke je imao na telu.

Poslednja izmena:
Mogao je samo da kaze da se odrice Hrista i dobio bi visoku fotelju i ugodan zivot kod jevreja.

Ili pak da sledi Hrista i stalno ga gone da ga ubiju i prebiju.

Zasto je Pavle ipak izabrao drugu opciju?

Zasto se nije zalio i rekao:
Hriste, ja radim za tebe a ovoluko stradanje?

Pavle ne bi nikada sve ovo preziveo bez natprirodnig.
To je odrzalo Pavla.
Pavle je znao.
Ako i umrem, ali ne zauvek.

A što se Franje Asiškog tiče?
Egzibicionizam!
Kao i svako javno preterivanje koje teži da privuče pažnju.
Ako vaš Bog zaista postoji,tim egzibisionistima-"podvižnicima" se grohotom smeje!:hahaha::hahaha::hahaha:
Kako se i ne bi smejao budalama koji misle da će klošarenjem i raznim dijetama zadobiti Njegove simpatije! Zašto? ? ?
Misle da je Boža naivčina pa će nasesti ta to foliranje ili ,hajde,na iskreni strah i snishodljivost? Fuj!
Ako vaš Bog zaista postoji,voleo je samo hriščanske vitezove templare,a ostali PEDALA! ! !
(Gledam po sebi:samo njima bih podelio kakvu-takvu milost:mrgreen:)

Poslednja izmena:
No,kako vam volja!
Ja znam moj put,a vi terajte po svom-kako vam volja.
Za mene je Beseda na gori Isusa Hrista normalni obrazac ponašanja,a i Budin Put,takođe...
Samo...Ja sam ,kroz filozofiju-druženje s mudracima i s mudrošću ,shvatio da to nije sve!
Da je čovek predator i sa svojim predatorstvom hranjenja-ona ista zver koju primitivci nazvaše đavolom,
šejtanom,šivom i sl. Zver koja ubija da bi živela! Ako je Bog tako odredio-to vam je loš bog!
Takav bog mi ne treba ni u pismu!:lol:
Naime,nije dovoljno biti ni vegan! (Veliki pozdrav mom Komšiji!)
Čovek valja da spravlja manu,po uzoru na biblijskog Boga i da ne ubija biljke i životinje i tek onda može biti
bezgrešan! Po tom su svi sveci,uključujući i samog Isusa Hrista ,bili grešni i ubice! Da su jeli manu-druga priča!
Ali,to i jeste put religijski!
Jer spravljanje mane i stvaranje reaktora je jedan od koraka koji će ljudsku civilizaciju činiti božanskom!
Zasad prvi reaktor mane na stanici Mir,ostaje prvi čestiti pokušaj,ali i ne poslednji da se čovek distancira od svoje zverske prirode.
Ljudska civilizacija kad genoologijom stigne do mogućnosti zaustavljanja starenja,biće na pragu oboženja ove naše vrste. To i jeste
podsvesna (pritajena) zamisao svake religije-to i jeste njena svrha i cilj!

No,kako vam volja!
Ja znam moj put,a vi terajte po svom-kako vam volja.
Za mene je Beseda na gori Isusa Hrista normalni obrazac ponašanja,a i Budin Put,takođe...
Samo...Ja sam ,kroz filozofiju-druženje s mudracima i s mudrošću ,shvatio da to nije sve!
Da je čovek predator i sa svojim predatorstvom hranjenja-ona ista zver koju primitivci nazvaše đavolom,
šejtanom,šivom i sl. Zver koja ubija da bi živela! Ako je Bog tako odredio-to vam je loš bog!
Takav bog mi ne treba ni u pismu!:lol:
Naime,nije dovoljno biti ni vegan! (Veliki pozdrav mom Komšiji!)
Čovek valja da spravlja manu,po uzoru na biblijskog Boga i da ne ubija biljke i životinje i tek onda može biti
bezgrešan! Po tom su svi sveci,uključujući i samog Isusa Hrista ,bili grešni i ubice! Da su jeli manu-druga priča!
Ali,to i jeste put religijski!
Jer spravljanje mane i stvaranje reaktora je jedan od koraka koji će ljudsku civilizaciju činiti božanskom!
Zasad prvi reaktor mane na stanici Mir,ostaje prvi čestiti pokušaj,ali i ne poslednji da se čovek distancira od svoje zverske prirode.
Ljudska civilizacija kad genoologijom stigne do mogućnosti zaustavljanja starenja,biće na pragu oboženja ove naše vrste. To i jeste
podsvesna (pritajena) zamisao svake religije-to i jeste njena svrha i cilj!
Nije zamisao svih religija. Kod onih zvanično priznatih religija, smisao je da ljubav pobedi nad mržnjom. To je i prava pobeda.

Može li skepticizam da pobedi mržnju i dovede ljubav na presto???

Poslednja izmena:
Nije zamisao svih religija. Kod onih zvanično priznatih religija, smisao je da ljubav pobedi nad mržnjom. To je i prava pobeda.

Može li skepticizam da pobedi mržnju i dovede ljubav na presto???

Najveće dobro nije ljubav već znanje ,a vrlina umerenost!
Ljubav je skup emocija i sklonosti i kao takav skup često,tj.najčešće označava različite i nepouzdane skupove koji kod različitih ljudi bez znanja
izazivaju različite reakcije,pa i antagonizme!
Ljubav prema jednoj istoj ženi može takmace gadno da zavadi i čak da se poubijaju i onda vidi tu ljubav!
Ljubav prema svom bogu Hriščane i Muslimane vekovima vodi u istrebljujuće ratove...
Da ne pričam o ljubavi prema svojoj zemlji kojoj su živote poklonili mnogi urođenici u engleskim pohodima i osvajanjima s ljubavlju za kraljicu majku i u njeno ime!
Mene nemojte da volite-pustite me da živim!
A to bi vam i vaš Bog rekao!:mrgreen:
Dakle nije ljubav smisao života najbolji!
Najbolji smisao je koji čovek smisli kao ostvariv cilj ili skup ciljeva!
Naravno,bez znanja to ne ide ili ide loše,tako da je znanje najveće dobro!

Ljubav je skup emocija i sklonosti i kao takav skup često,tj.najčešće označava različite i nepouzdane skupove koji kod različitih ljudi bez znanja
Ljubav prema jednoj istoj ženi može takmace gadno da zavadi i čak da se poubijaju i onda vidi tu ljubav!
Ljubav prema svom bogu Hriščane i Muslimane vekovima vodi u istrebljujuće ratove...
Da ne pričam o ljubavi prema svojoj zemlji kojoj su živote poklonili mnogi urođenici u engleskim pohodima i osvajanjima s ljubavlju za kraljicu majku i u njeno ime!

Znanje je vrlo širok pojam i nije dostupno svakom čoveku. Hitler je imao znanje, okupio je oko sebe ljude prepunih zananja. I šta je napravio sa znanjem :D

Ako čovek teži ka tome da postane srećan. Može li mržnjom u sebi da dostigne sreću???

Draguljče, a što pričate o toj uzimala-davala, uslovljenoj ljubavi?

- - - - - - - - - -

Znanje je vrlo širok pojam i nije dostupno svakom čoveku. Hitler je imao znanje, okupio je oko sebe ljude prepunih zananja. I šta je napravio sa znanjem :D

Ako čovek teži ka tome da postane srećan. Može li mržnjom u sebi da dostigne sreću???

Cenim da bi ti o tome roman mogao da napišeš. :kafa: Političar

''Бакти јога је стварна, исконска потрага за Богом, потрага која почиње, траје и завршава се Љубављу. Један једини тренутак луде љубави за Богом доноси нам потпуну слободу...
.....Једна од највећиг предности Бакти јесте што је она најлакши и најприроднији пут да се достигне узвишени божански циљ, њен велики недостатак јесте што су у својим нижим облицима често дегенерише у омражени фанатизам. Групе фанатика међу хиндусима, муслиманима и хришћанима, скоро увек су обнављале своје чланство у овим нижим плановима Бакти. Искључивост при везивању за вољени објекат, без које ниједна искрена љубав не може да расте, веома често представља узрок жигосања свега осталог. У свакој религији или земљи постоје слаби или неразвијени умови који познају само један начин вољења свог идеала, а то је мржња према свим осталим идеалима....''

Рекао Свами Вивекананда

Ljubav nije smisao života, nego životu smisao daje.

A znanje jeste najveće dobro. Samo ne znam o kakvom znanju tačno pričaš. Čovek pre
svega o sebi znanje nema. I kako će biće koje ne zna ni ko je, ni štaj e, ni kud je pošlo,
ni odakle je došlo, da prepozna znanje?

Ljubav nije smisao života, nego životu smisao daje.

A znanje jeste najveće dobro. Samo ne znam o kakvom znanju tačno pričaš. Čovek pre
svega o sebi znanje nema. I kako će biće koje ne zna ni ko je, ni štaj e, ni kud je pošlo,
ni odakle je došlo, da prepozna znanje?
Neću komentarisati bakti jogu...Ja sam jogin koji upražnjava Pranajamu i to je sve.Introspekcija ide sama.
Što se znanja tiče,kao najvećeg dobra:Svako znanje koje praktično podržava ljudsku egzistenciju i njeno
napredovanje,a što se mora pokazati i praktično je dobro!
E=mc2 nije dobro jer se može upotrebiti baš kao i ideja o komunizmu i za ljudsku egzistenciju i protiv nje!
Znanje o sebi je dobro i to treba praktićno verifikovati,jer obezbeđuje egzistenciju i njeno napredovanje.
Kapito?
Ni Dalaj Lama ne govori drukčije-to je to.

- - - - - - - - - -

Inače,ljubav nije dobra jer je nepouzdana za egzistenciju-danas jeste-sutra je manje ili nije!:mrgreen:

Zanima me da li je neko imao neko misticno iskustvo prilikom molitve,kao sto sam u uvodu napisao?

Ja sam imao davno kada sam poceo da praktikujem veru i kada sam prvi put uzeo molitvenik u ruke ,nisam nista ocekivao ,nista prizeljkivao jednostavno se desilo ....

- - - - - - - - - -

Da i jednom sam sanjao da mi ime bledi iz knjige Zivota ,nije mi bilo bas svejedno ,tada sam se previse opustio ,pa me Bog malo prodrmao....

Je li znate da kada se molite za nekoga ,na sebe preuzimate iskusenja ,pogotovo ako neko ima jaca ,tada covek pomaze drugom da ponese svoj krst ,mada nije uvek mudro moliti se na svoju ruku ,pogotovo ako i sam covek ima velikih problema ,sam sam to iskusio i postradao dosta ....

- - - - - - - - - -

Mogu da kazem da molitve koje su mi bile na spasenje i na zdravlje su mi bile uslisene ,cak i za neke druge stvari,kada sam bio u nekoj nedoumici sta da radim ,kako i gde ..

Back