bird again
Buduća legenda
- Poruka
- 41.017
Ne mozes ziveti kako vetar duva, moras imati SVOJA pravila.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne mozes ziveti kako vetar duva, moras imati SVOJA pravila.
Evo recimo od ranih dana sam bio dj,znaci negde izolovan pustam stadu muziku,uzmem pare i nastavim na plazuUvek smo deo nekakvog stada, ali ne moramo svi biti iste ovce,
Znaci da dobro plivas .. tvoj nacin. Makar to meni mozda zvuci kvarno.Evo recimo od ranih dana sam bio dj,znaci negde izolovan pustam stadu muziku,uzmem pare i nastavim na plazu
Onda na rodjendanu svi izadju na terasu da duvaju osim mene,tako je bilo i za cirkanje piva ispred birtijeZnaci da dobro plivas .. tvoj nacin.
ja sam primetila da koja god stigma je u pitanju dok ne postaviš ljude na svoje mesto ne ostavljaju na miru, znači ne štit, već katapultNe mogu da kazem da je lagano i da ne bih volela da je drugacije, ali nikada nece biti drugacije. Zato sam se orijentisala na to da izgradim stit.
Pa def ne smeš da pokažeš slabost. Ljudi su zveri kad nanjuše krvja sam primetila da koja god stigma je u pitanju dok ne postaviš ljude na svoje mesto ne ostavljaju na miru, znači ne štit, već katapult
daaaaPa def ne smeš da pokažeš slabost. Ljudi su zveri kad nanjuše krv
To upravo tabu objasnjavam ne moze se dopustiti da neko pobedi a glumimo da smo jednakija sam primetila da koja god stigma je u pitanju dok ne postaviš ljude na svoje mesto ne ostavljaju na miru, znači ne štit, već katapult
Uvek neko "pobedi". Mozda tvoja pobeda nije moja..mozda ja pobedu zamisljam drugacije.To upravo tabu objasnjavam ne moze se dopustiti da neko pobedi a glumimo da smo jednaki
Pa ne mora da pobedi ako je 1 na 1 bez sudija i pravilaUvek neko "pobedi". Mozda tvoja pobeda nije moja..mozda ja pobedu zamisljam drugacije.
Pa ne mora da pobedi ako je 1:1 bez sudija i pravila
Znaci, moras imati STAV. To sam piala Manastirki...Mogu da postujem svacija dok me ne ugroze
itekako na svakom koraku posebno danas gde se mora laktom za sveZnaci, moras imati STAV. To sam piala Manastirki...
Od koga si ti bila stigmatizovana, majke ti? Je'l si možda rasla u domu, bila u zatvoru,...bavila se nečim nemoralnim i nepoštenim? Ili si samo otišla da živiš mimo sveta, jer ti svi idu na živce?Ne mozes ziveti kako vetar duva, moras imati SVOJA pravila.
Odgovoricu ti u privatnoj poruci.Od koga si ti bila stigmatizovana, majke ti? Je'l si možda rasla u domu, bila u zatvoru,...bavila se nečim nemoralnim i nepoštenim? Ili si samo otišla da živiš mimo sveta, jer ti svi idu na živce?![]()
Zatvorene su ti pp.Od koga si ti bila stigmatizovana, majke ti? Je'l si možda rasla u domu, bila u zatvoru,...bavila se nečim nemoralnim i nepoštenim? Ili si samo otišla da živiš mimo sveta, jer ti svi idu na živce?
Jer biće pre,...da je kod tebe, to drugo.
gaslajtovanje standarnoOd koga si ti bila stigmatizovana, majke ti? Je'l si možda rasla u domu, bila u zatvoru,...bavila se nečim nemoralnim i nepoštenim? Ili si samo otišla da živiš mimo sveta, jer ti svi idu na živce?
Jer biće pre,...da je kod tebe, to drugo.
Етикетирају ме цео живот.Nije tema o sukobu mišljenja, već o tome da te društvo etiketira na određeni način, koji tebi smeta.
bravo za svaku rec...Od problema na etnickoj razini, do imigranta i hiljsdu drugih stvari, naucio sam da je nerealno ocekivati da te svi drugi vole i postuju, vazno je imati svoj kutak i svoje prijatelje,
a najvaznije je svatiti da nije toliko bitno sta drugi misle o tebi, vec sta sam mislis o sebi.
Takodje ne treba biti previse kritican prema drugima, jer ces onda biti previse kritican prema samom sebi.
Svi smo nesavrseni, svet je takav kakav jeste, mozemo samo naci sebi neko mesto pod suncem.
Ima li vas ovde "žigosanih"?
Kako ste ovih dana i ako vas ima, to je dobro jer znači da ipak odolevate ovoj negativnoj društvenoj selekciji.
Ili ste od onih "imunih" i u tom slučaju, podelite po koji recept.
Možete pisati o svom iskustvu ili životu ljudi iz vašeg bližeg i daljeg okruženja, sa osvrtom na to, koliko je sistem u kome živite tolerantan i velikodušan, kada je reč o stigmatizaciji u društvu.
Par smernica sam dala,...vi dalje razradite temu po svom nahođenju.
Jer,...koliko ljudi, toliko sudbina!
Hvala.
Moze razumeti samo ko je slicno doziveo. Na neki nacin slicnu borbu smo imale.Iz Srbije smo svi bili stigmatizovani jos kao deca, na prvoj granici.
Od pocetka sam svesna da smo svi jednaki ali su neki jednakiji i da je stiglo meso - al' ne za sve!
Branim se tako sto ne objasnjavam. Ja sam ja i sudi mi kao meni. Ili me ogovaraj tako da te ne cujem.
Na toj diskreciji sam zahvalna.
Promenila sam struku, zivim sama vec dugi niz godina, svega sam se u tisini odricala, sve je drugacije nego sto sam planirala...ali sam opstala.
Zakljucak, verovati svom instiktu, ne ulaziti u unapred izgubljene bitke, osloboditi se ljudi koje ne mozemo ubediti i ne mozemo im se opravdati, osloboditi sebe ponizenja sto veruju u neku laznu pricu o nama, zadrzati svoj mir i svoje dostojanstvo, makar i u samoci.
Meni pomaze sto po karakteru nisam osvetoljubiva pa kada me neko izgazi, sto se desava, reagujem tako sto imam potrebu da se sklonim. Ne branim se uopste.
I najcesce je to i najpametnije, iako zvuci kukavicki!
Moje je misljenje da ako cekas da ti se dodvorim da bi mi ukazao paznju, mi vec nismo jedno za drugo. Ako si me izvredjao, kazao si o sebi, ne o meni.
Naravno, preduslov svega je da covek ocuva moral u sebi.
Uz taj moral, mora da nauci da ne pati previse za ljudima koji ga odbacuju. I da ne ide za njima u katransku jamu ubedjivanja da li si nesto zgresio, da li vredis ili ne, sta je istina...bez objasnjenja nepoznatima, to je moj savet.
Sto manje o nama ulica zna, to bolje za sve.
Moras da razmisljas da li koga ostavljas iza. Niti me ko branio, niti sam sama sebe mogla. Sklonila sam se.Ok,...eto bih na tvom mestu bila u zatvoru.
Nema tog suda, jer BiH ga odrobijala..