Šteta bi bilo da propadne investicija "Komiko oila"

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić ocenio je danas da bi bila "velika šteta" ako bi propala investicija Komiko oila u rafineriju nafte u Smederevu.
On je novinarima na regionalnom kursu Konferencije UN za trgovinu i razvoj (UNCTAD) na Ekonomskom fakultetu u Beogradu kazao da bi vlast trebalo da uloži napore da se ta investicije realizuje.

"U svakom slučaju važno je da sada predstavnici vlade i lokalne samouprave ulože maksimalne napore da se investitorima koji su spremni da ulože bilo 100.000 ili 200 ili 300 miliona evra u Srbiju, to i omogući", kazao je Ćirić.

Srpski ministar ekonomije je kazao da je o slučaju Komiko oil saznao iz medija i da je razumeo da se radi o problemima sa finansiranjem.

"Nadam se da će ta investicija biti realizvovana, jer je veoma važna za Smederevo", naglasio je Ćirić.

Lokalne vlasti su najavile da će pokrenuti tužbu za raskid ugovora o zakupu placa za izgradnju rafinerije zbog kašnjenja u uplati zakupnine.
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/332306/Ciric-Steta-bi-bilo-da-propadne-investicija-Komiko-oila

Кога бре овај прави будалама,
уложиће 300 милијуна само сутра, јер данас немају ни за кирију?

A Rusi se samo smeskaju... :roll:

Ako se ovo ne napravi, imacemo monopol, iako je zvanicno ukinut, jos ko zna koliko godina... A ja nisam bas voljan da podrzavam monopole.

Аха,
даклем Руси су кривци што Америчко-Холандска нафтна корпорација, једна од водећих у свету нема за кирију....

Аха,
даклем Руси су кривци што Америчко-Холандска нафтна корпорација, једна од водећих у свету нема за кирију....

Mislim da je moguce da se dokaze umesanost - jer je jedno 4 godine trajao vrlo saren proces u skupstini opstine, sa referendumima i slicno usput.

Na pocetku je, postujuci prvobitne rokove, ova rafinerija trebala da bude napravljena taman posle isteka monopola, medjutim, ni cigla jos nije nazidana.

]Mislim da je moguce da se dokaze umesanost -[/B] jer je jedno 4 godine trajao vrlo saren proces u skupstini opstine, sa referendumima i slicno usput.

Na pocetku je, postujuci prvobitne rokove, ova rafinerija trebala da bude napravljena taman posle isteka monopola, medjutim, ni cigla jos nije nazidana.

JA bih ti toplo preporucio da ne dokazujes ... al kako hoces ....

Ovo vazi i za druge koji bi nesto da dokazuju . :)

Mislim da je moguce da se dokaze umesanost - jer je jedno 4 godine trajao vrlo saren proces u skupstini opstine, sa referendumima i slicno usput.

Нисам против,
чак шта више, баш би воло да видим како су Руси спречили западног гиганта да плати кирију.

http://www.bloomberg.com/news/2012-...-to-build-250-million-refinery-in-serbia.html

Comico Oil, the Serbian unit of U.S.-Dutch Comico Overseas, won approval from the city of Smederevo, some 40 kilometers (25 miles) southeast of Belgrade, to lease land where it wants to build a $250 million refinery.

Lepi Bora ima pravo. U pitanju je komedija. Lakrdija. Cekaj, odakle ce u ovu rafineriju da dolazi nafta? Ima li u blizini neki naftovod? Ili ce vozovi-cisterne da dovlace naftu, da bi se pravio benzin? Ko stoji iza ove registracije "naseg" ogranka Comica?

Opet su u pitanju neka Devicanstvena/Kajmakcalanska Ostrvlja, sa "stranim" investitorima stila Sweitz Holding Swertz Kommerz? :ok:

_nobody_

Back