STEPENOVI ZODIJAKA

Stepenovi opasnosti:
00 Ovna - apsolutni početak (kritično ako se nađe malefik)
4 Ovna- okrutni ljudi ili okolnosti
18 Ovna-stepen nasilja
27 Ovna-agresivni, borbeni stepen (Arkan imao Sunce i Jupiter), ukazuje da žena može biti povređena.
18 Raka-sudbinski stepen, povezan sa masovnim opasnostima
24 Lava- stepen naručenog ubistva ( ne obavezno u klasičnom smislu, ali ubistvo da)
15 Škorpiona-borbe i svađe, kada se čini da je opasnost prošla, ona se javlja u poslednjem i snažnom naletu.
00 Lava-novi vođa, velika snaga,čovek koji određuje sudbinu drugih.
29 Škorpiona-mesto velike snage i energije ( ako je čart pozitivan, osoba neće biti kriminalac)
0-4 Strelca-zmijsko leglo,u dobro postavljenom čartu osoba koja leči, u lošijoj postvaci kriminalci...čuvati se otrova i prevara. (čelo Škorpiona).
23 Jarca-najmilitantniji stepen
11 Vodolije- rizik svake vrste, dobar ili loš ( u zavisnosti malefik ili benefik na stepenu).

Stepenovi udovištva:
5 Bika, 9 Vage, 5 Vodolije.

Kad pominjes opasnost i smrtne ishode cime za sigurno na nekoga mozes delovati sugestivno bilo ovo tvoje tacno ili netacno iz toga proizilazi odgovornost. Samim tim trebas dati izvor sa kojeg si skinula, to kao moderatoru ne bi trebali naglasavati mi drugi, valjda se podrazumeva. Vec si pitana za izvor i cutis.

Nisi dala ni odgovor kako na o Ovna ako se nadje malefik moze doneti kriticno stanje a na o Lava nekog vodju.
A i jedan i drugi znak su vatreni i nose fizicko telo. Izvoli objasni ako si sama dosla do ovih podataka, ako nisi daj link da vidimo ko pise ovakve stvari.

Taj stepen je u vezi sa fiksnom zvezdom Dubhe, prirode Marsa (dakle zavisi kako je on postavljen u natalu-aspekti,pozicija,dispozicija), inače opšti uticaj te zvezde govori o poteškoćama...Mogućoj destruktivnosti. I uopšte ne spada u Kraljevske fiksne zvezde,mogućeje da ti je neko dao dezinformaciju ili nisi dobro upamtila.
F.z Dubhe je iz sazvežđa Veliki Medved, mitološka priča o Kalisti....Na svakodnevnom nivou može da ukažena deformisanje tela nakon porođaja, da ukažena krupnu ženu, eventualno zavisi od lične postavke planeta,ali može ukazati i na razdvajanja od dece, nezahvalnu decu itd...
edit:Kraljevske FZ su: Aldebaran, Antares,Fomalhaut,Regulus.

Poslednja izmena:
Hvala AlterEgona:)..mozda sam i cula nesto pogresno..a mozda sam bila nepotpuna,jer sam mislila na MC 15 28 stepeni u Lavu u 10.kuci ,kuci karijere.i.to mi je davno rekla nas poznati astrolog Milja Vujanovic

Hvala AlterEgona:)..mozda sam i cula nesto pogresno..a mozda sam bila nepotpuna,jer sam mislila na MC 15 28 stepeni u Lavu u 10.kuci ,kuci karijere.i.to mi je davno rekla nas poznati astrolog Milja Vujanovic

Kraljevska fiksna zvezda iz Lava je Regulus,koja je krajem 2012 odnosno početkom 2013 prešla u znak Device(to se odnosi na one koji su tada rođeni,jer pomera se za 1 stepen svake 72 godine zbog prolećne ravnodnevnice,precesije ekvinocija), recimo da imaš neku planetu na 29Lava rekli bi smo da je na Regulusu.
Milja nije pogrešila,moguće da si tokom vremena zaboravila. Inače, tek rektifikovani horoskop ako ti je radila-može se pričati o vrhovima kuća kao provodnicima fiksnih zvezda.Obično posmatramo planete i to uglavnom lične planete su snažni provodnici uticaja F.z, naročito Mesec.
Pogledaj malo po temam,ima ovde pisanja o fiksnim zvezdama.
Pozdrav :)

15 stepen Lava jeste kraljevski, ali je značajan samo za Sunce. Pošto je orbis Sunca 15 stepeni levo i desno, na 15 Lava pokriva tačno celi znak, i takvo Sunce ima poprilično potencijala (a pošto Sunce između ostalog predstavlja i kraljeve, zato se tako i zove, kraljevski stepen). Kako će se iskoristiti zavisi od mnogo čega.

Sta znaci 15 stepen u Lavu u i da li se odnosi na materijalni uspeh i karijeru?:)

Meni se SAturn,kao vladar citavog stelijuma u 1 kuci u Jarcu(Ma,Me i So) nalazi an 15 Lava i mogu ti reci da jeste kraljevski stepen,kazu mi da imam to neko aristokratsko drzanje,pa i izgled(Mjesec mi je u LAvu takodjer,on je zaduzen za izgled lica),a moguce da je i zato sto su mi MA i So u Jarcu na Lavovskim stepenima,5 i 17om :D
Sto se tice karijere, jedan Bethoven je imao Sa na Mc na 15 LAva(dispozitor Venere u Jarcu,znaci kroz muziku usao u svijet slavnih),Nelson Mendela takodjer Saturn na 15 LAva,itd,sto znaci da moze da da pocasti velike i na polju karijere.
Npr ne znam jednog velikana u Rangu ove dvojice da imaju nesto bitno na Regulusu.

Ne razumem se strucno u astrologiju,ali sam procitala da Regulus daje vrtoglavi uspeh,ali i takav pad...za sada ja ne mogu to da potvrdim ili opovrgnem ,jer se to jos nije desilo sto ne znaci da nece..eto ono sto sam dobila od Lava na tom cuvenom stepenu je nasledstvo u 46 god.kupila lokal i radim svoj posao i to samostalno posle 25 god staza.M.ozda je i ovo vazno da dodam i ima veze sa ovakvim Lavom,da nikada nisam imala problem oko zaposljavanja..ako sam prekinula na jednom mesto ubrzo sam nasla posao na drugom..jedan kontinuitet

To sto je AlterEgona postavila, pre godinu dana, je iz astroloske knjige...

Ono sto sam hteo da pitam - ko ima informacije o Vladaru Asc, Merkur, 18 Stepen, 6 kuca. (dobar mi je policijski snajper)

Poslednja izmena:
Пробајте да рачунате 1 - Ован, 2 - Бик, 3 - Близанци, 13 - Ован, 14 - Бик, 15 - Близанци

Хороскоп Калашњикова

http://www.astrotheme.com/astrology/Mikhail_Kalashnikov

Марс степен Девице (18) у Девици.
МЦ степен Шкорпије (20) у Шкорпији.
Народ Месец који Страда 18 (Степен Девице) кућа 6, Позиција Марса надовезивање.
Асц степен Близанаца у Стрелцу, интернационални успех пушке, али где је Меркур?
Меркур 9 Стрелца, подржава Асцедент, 11 и 12 кућа (Руси), али где је Уран?
Уран Степен Близанаца (27) у Водолији, пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц пуц и тако даље понављање убијања зато што

Меркур Опозиција Месец, Марс Квадрат Месец, Сатурн степен Јарца (10, Слава) опозиција Месец,

За Судбину можемо опуштено рећи да је Северни на 24°50' јер страдање пушком мора да доноси симбол Марса, а прелаз на 25 степен је управо степен Овна.

Пробајте, лепо је.

to nije treci stepen vec cetvrti

- - - - - - - - - -

0-1=prvi stepen
1-2=drugi stepen itd.

kod mene mnogo ne menja, zmijsko leglo je so wie so od 0 do 4...:p
sad bez zezanja dobro si pokrenula ovo pitanje jer sam i ja tako rachunala ali mi se chini da u postovima o stepenovima na ovoj temi se racuna drugachije... hm, znachi ako vec mislim da mi je mesec u jarcu na stepenu blizanca tj. 15 stepenu (14°14'), neptun to sigurno nije, ili ukoliko greshim onda je neptun na stepenu blizanca a mesec nije...:confused:

Постоји тај проблем са астролозима који закоре преко 15 година с астрологијом, а онда их испрепада када им Уран у Стрелцу покаже нова пространства. :mrgreen:

Као, рецимо, у овом посту који сам писао и који би требало схватити озбиљно по питању степена

Због њихове нетачности прогнозе симболе Степена истим придодају најмању вредност, што је епохална грешка. Астрологија захтева прецизност, односно концизност, а поготово приликом тумачења.

Завршава се све на к'о бајаги изучавању степена под окриљем фатализма и духовних сфера, а реалне везе с тим нема.

Све мора да се проба у астрологији на више примера.

Poslednja izmena:
Пример Парацелзијус

http://www.astrotheme.com/astrology/Paracelsus

Најславнији Швајцарски Доктор (MC Степен Девице у Шкорпији, Регенерација). Радио је као АНАЛИТИЧАР (6) у Руднику (Шкорпија).
Докторат за Медицину добија у Италији (Близанац, 6 кућа, Меркур коњукција MC)
На кратко је учио Алхемију (Шкорпија) и бавио се Окултизмом (Шкорпија).
Животна Слава остала на анализама Токсикологије, односно Отрова (MC 6 степен Шкорпије)

Paracelsus-225x3001.jpg

Степен Девице (6) потврђен. Акценат на АНАЛИЗА као и ПИСАЊЕ о опасностима у РУДНИЦИМА.

Асцедент 6 степен Јарца.

Back