Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da jeste... kriva je za mnogo toga.. takodje i a uvodjenje paganskih doktrina umesto hriscanskih kao sto su trojstvo pakao cistiliste besmrtnost duse... koj enemaj upotporu u Bibliji..
sve to nema veze sa pravim hriscanstvom...
Takodje ne pridrzavaju se Biblijskog morala...

Ja ne zastupam crkvu vec izvorno hriscanstvo i Boga, njegovu rec Bibliju...

Mona, i pravo hrišćanstvo je izgrađeno na temeljima paganizma. Do duše, prilično je uštrojeno.

Mona, samo si rašćlanina i do detalja analizirala postulat. Poenta je ista. ;) Dakle: „Ne povredi nikoga, čini što želiš.” :)

E sad smeta mi je jedna kontradiktornost... Bog daje slobodnu volju a traži pridržavanje načela, bez mogućnost ispitivanja autoriteta. To sve nikako ne ide zajedno. To se zove samoproklamovani autoritet, drugim rečima diktator.
Ja za Boga ne mislim da je diktator, pa mi tu nešto ne štima.
Moje mišljenje je da bi Bog kao apsolutno dobar vrlo rado dopustio ispitivanje jer nema šta da krije i predstavlja apsolutnu ljubav. :) Čak smatram da bi to dovelo do stvaranje jače veze između Boga i čoveka, pa me sad interesuje zašto se takvi pokušaji osuđuje od strane vernika i taj čin naziva "bogohuljenjem"?
da mozda to deluje kontradiktorno ali nije tako...
Problem je sto su se ljudi puno odaljili od Boga pa im tesko dodje pridrzavanje njegovih merila..
Covek jestvoren po Bozjoj slici, osobinama Bozjim da bi bio nalik njemu a ne njegov neprijatelj... Stvoren je da bude dobar a ne zao...
I slobodnu volju koja mu je data trebao je koristiti u okvirima Bozanskim...
On je zloupotrebio slobodnu volju i tako ucinio greh i time postao nesavrsen i gresan... i sebican ponosan i jos puno toga loseg je razvio sam...
Mi smo potomci tih prvih ljudi i takodje nesavrseni...
zato naginjemo da cinimo greh...
i onda nam Bozanski kriterijumi deluju storgi...

Bog nas poziva da mu se priblizimo da bi dobili spasenje...
Bog nijej diktator vec nam misli dobro...
Nije on kriv sto su se ljudi iskvarili i udaljili od njega...
On bi mogao odmah da nas unisti ali je dobar pa nam daje sansu da mu se vratimo i time prezivimo...
takodje on svima nudi vecni zivot..
Jer Bog je LJUBAV.

U kom smislu ispitivanje?

Eto, tako se završava svaki ozbiljniji pokušaj komunikacije. Lepo sam pitao.

Nema tu šta da se dokazuje. Mogu ja sad da te zaspem morem linkova, ali rekoh već, to nisu pouzdani izvori pa ih neću koristiti ni u svoju korist.

A ti lepo odeš u muzej i vidiš malo grnčariju, oruđe, oružje i ostalo. Odmah će ti biti jasno da čovek nije bio napredniji. Hteo ti to da priznaš ili ne. :)
A ja ti lepo odgovorio.
Ti pišeš o evoluciji kao o činjenici, a u stvari se ne zna đe je šupljija.
Niko nije rekao da je bio napredniji u smislu koji ti gađaš, tehnologija i sl. Govorimo o inteligenciji. Danas se otkrije nešto, kako je napravljeno i to se nazove "čudom", kako to...zar je moguće da je čovek sa malo razvijenim mozgom mogao to da izgradi...i onda kažu..misterija. Na šta god nemaju odgovor to je misterija.

A Servant, to uzvraćanje istom merom je satanistički princip, samo da znaš. :) Molim se za tebe. :lol:
Ako sagovornik pokaže osnovnu kulturu i razmevanje biće mu uzvraćeno istom merom...ako sagovornik pokaže drskost, ismejavanje...ja ću se prilagoditi njegovom rečniku i odgovoriti mu na isti način...jer će me jedino tako razumeti....jer nije navikao da komunicira na civilizovan način.

Da a okultizam je saradnja sa demonima, tj demonizam ili satanizam...

samo je cudno da bas oni koji saradjuju sa demonima, izbegavaju da ih spominju, da li istinu kriju od sebe ili drugih?
Očigledno da ni sami nisu svesni da su sa njima sklopili ugovor....ali čim se bune kada pomeneš Sotonu, demone...verovatno da još uvek ima za njih nade da se prizovu pameti.

Da jeste... kriva je za mnogo toga.. takodje i a uvodjenje paganskih doktrina umesto hriscanskih kao sto su trojstvo pakao cistiliste besmrtnost duse... koj enemaj upotporu u Bibliji..
sve to nema veze sa pravim hriscanstvom...
Takodje ne pridrzavaju se Biblijskog morala...

Ja ne zastupam crkvu vec izvorno hriscanstvo i Boga, njegovu rec Bibliju...
da i da dodam..
Da Vrhovni Bog je Jehova a Isus Hrist je Bozji SIN, to su dve razlicite duhovne osobe.. tako je prema Bibliji..

"Ja i Otac jedno smo" :whistling:

Ponekad se pitam šta bi bilo da nema ovog satanizovanog pdf-a i ove demonizovane teme. Gde bi ste vi hrišćani tako fino okupili, družili, okretali drugi obraz, citirali? A da nema Krstarice, na to tek ne smem da pomislim :sad2:
Hajd' sad svi lepo na pp da se dogovorite kako ćete mi replicirati, ali onako na mišiće... neustrašivo i ukrašeno strašim sudom :)

Poslednja izmena:
da mozda to deluje kontradiktorno ali nije tako...
Problem je sto su se ljudi puno odaljili od Boga pa im tesko dodje pridrzavanje njegovih merila..
Covek jestvoren po Bozjoj slici, osobinama Bozjim da bi bio nalik njemu a ne njegov neprijatelj... Stvoren je da bude dobar a ne zao...
I slobodnu volju koja mu je data trebao je koristiti u okvirima Bozanskim...
On je zloupotrebio slobodnu volju i tako ucinio greh i time postao nesavrsen i gresan... i sebican ponosan i jos puno toga loseg je razvio sam...
Mi smo potomci tih prvih ljudi i takodje nesavrseni...
zato naginjemo da cinimo greh...
i onda nam Bozanski kriterijumi deluju storgi...

Bog nas poziva da mu se priblizimo da bi dobili spasenje...
Bog nijej diktator vec nam misli dobro...
Nije on kriv sto su se ljudi iskvarili i udaljili od njega...
On bi mogao odmah da nas unisti ali je dobar pa nam daje sansu da mu se vratimo i time prezivimo...
takodje on svima nudi vecni zivot..
Jer Bog je LJUBAV.

U kom smislu ispitivanje?

U smislu "upoznavanja" sa Bogom.

Ponekad se pitam šta bi bilo da nema ovog satanizovanog pdf-a i ove demonizovane teme. Gde bi ste vi hrišćani tako fino okupili, družili, okretali drugi obraz, citirali? A da nema Krstarice, na to tek ne smem da pomislim :sad2:
Hajd' sad svi lepo na pp da se dogovorite kako ćete mi replicirati, ali onako na mišiće... neustrašivo i ukrašeno strašim sudom :)
Bog je ljubav, treba mu se samo pribliziti :heart:

Očigledno da ni sami nisu svesni da su sa njima sklopili ugovor....ali čim se bune kada pomeneš Sotonu, demone...verovatno da još uvek ima za njih nade da se prizovu pameti.

Čitam i ne verujem - dokle je jedno ljudsko biće u stanju da ode daleko u progonu i satanizaciji drugih.
Dobro ovo je forum, ali je još strašnije kad manifest toga primetim u RL.

Ako sagovornik pokaže osnovnu kulturu i razmevanje biće mu uzvraćeno istom merom...ako sagovornik pokaže drskost, ismejavanje...ja ću se prilagoditi njegovom rečniku i odgovoriti mu na isti način...jer će me jedino tako razumeti....jer nije navikao da komunicira na civilizovan način.

Slažem se, to je jedan od satanističkih principa.

Gresis, Podele nije stovrio Bog vec Satana...

zato treba razgraniciti dobro od zla...

na kraju ce Biti jedinstvo kada Bog bude unistio sve sto je lazno kao i sve sto je zlo...

Zar nije i to podela?

Nije u redu. Ali je u redu demonizovanim osobama reci da su demonizovane.
Ukazati im na zastranjivanje.

Ispravka: VI mislite da su demonizovane, što ne mora da znači da jesu.
Ali da, zaboravila sam...vi ste bezgrešni :lol: znate sve što i sam Jahve...

Da sam na vašem mestu, ja bih ipak razmislila da li možda vređam nekoga kad ga nazivam sotonom, demonom i sl.

Back