Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta Biblija kaže o demonima?

"Otkrivenje 12:9 je najjasniji biblijski stih o identitetu demona: "I bi zbačena velika aždaja, stara zmija, zvana đavo i satana, koja zavodi sav svet, ona bi zbačena na zemlju i njeni anđeli behu zbačeni sa njom." Biblija pokazuje da su demoni pali anđeli – anđeli koji su se sa Satanom pobunili protiv Boga. Satanin pad sa neba je opisan u Isaiji 14:12-15 i Jezekilju 28:12-15. Otkrivenje 12:4 izgleda navodi da je Satana sa sobom poveo jednu trećinu anđela sa sobom kada je zgrešio. Juda stih 6, takođe pominje anđele koji su zgrešili. Tako da izgleda, da su demoni anđeli koji su pratili Satanu u grehu protiv Boga.

Satana i njegovi demoni sada pokušavaju da unište i obmanu sve one koje slede i slave Boga (Prva Petrova 5:8; Druga Korinćanima 11:14-15). Demoni su opisani kao zli duhovi (Matej 10:1), nečisti duhovi (Marko 1:27), i Satanini anđeli (Otkrivenje 12:9). Satana i njegovi demoni obmanjuju svet (Druga Korinćanima 4:4), napadaju hrišćane (Druga Korinćanima 12:7; Prva Petrova 5:8), i bore se protiv svetih anđela (Otkrivenje 12:4-9). Demoni su duhovna bića, ali mogu da se pojave u fizičkom obliku (Druga Korinćanima 11:14-15). Demoni / pali anđeli su Božiji neprijatelji – ali poraženi neprijatelji. Veći je onaj koji je u nama, nego oni koji su u svetu (Prva Jovanova 4:4)".

Ko je Satana?

"Ljudsko verovanje o Satani ide od glupavog do apstraktnog: od malog crvenog tipa sa rogovima koji sedi na vašem ramenu i tera vas na greh, do jednog izraza koji se koristi da se opiše personifikacija zla. Biblija međutim, daje jasnu sliku toga ko je Satana, i kako on utiče na naše živote. Jednostavno rečeno, Biblija definiše Satanu kao anđeosko biće koje je palo sa svoje pozicije na nebu zbog greha i sada se direktno suprotstavlja Bogu, čineći sve što je u njegovoj moći da uništi Božije namere za ljudski rod.

Satana je bio stvoren kao sveti anđeo. Isaija 14:12 verovatno daje Satanino ime pre pada, Lucifer. Jezekilj 28:12-14 opisuje Satanu da je bio stvoren kao heruvim i da je očigledno bio najuzvišeniji stvoreni anđeo. On je postao arogantan zbog svoje lepote i položaja, i odlučio je da želi da sedne na tron koji je viši od Božijeg (Isaija 14:13-14; Jezekilj 28:15; Prva Timoteju 3:6). Satanin ponos ga je odveo u pad. Zabeležite koliko mnogo “Ja ću…” rečenica ima u Isaiji 14:12-15. Zbog njegovog greha, Bog je Satanu bacio sa neba.

Satana je postao vladar ovog sveta koji funkcioniše bez Boga, i princ vazdušnih sila (Jovan 12:31; druga Korinćanima 4:4; Efescima 2:2). On je optužitelj (Otkrivenje 12:10), onaj koji iskušava (Matej 4:3; Prva Solunjanima 3:5), i obmanjivač (Prva Mojsijeva 3; Druga Korinćanima 4:4; Otkrivenje 20:3). Njegovo samo ime znači protivnik ili “onaj koji se suprotstavlja.” Drugo ime koje se korist za Satanu, je đavo i znači “ogovarač.”

Iako je zbačen sa neba, on još uvek pokušava da uzdigne svoj tron iznad Božijeg. On falsifikuje sve što Bog radi, nadajući se da će dobiti slavu sveta i raspiruje neprijateljstvo prema Božijem carstvu. Satana stoji iza svakog lažnog kulta i svetske religije. Satana će uraditi bilo šta što je u njegovoj moći da se suprostavi Bogu i onima koji slede Boga. Međutim, Satanina sudbina je zapečaćena – večnost u ognjenom jezeru (Otkrivenje 20:10)".

evo malo korisnog materijala... Biblijskog o

O ANDJELIMA i PALIM ANDJELIMA - SOTONI i njegovim DEMONIMA

Andjeli su Bozja duhovna stvorenja ili bica stvorena sa slobodnom voljom….sa svrhom da sluze Bogu. Prema Bibliji postoje andjeli najviseg ranga – heruvimi, zatim serafimi i (obicni ) andjeli…..to su vrste andjela prema rangu. Oni lojalno sluze Bogu.

Postoje dve grupe andjela: andjeli koji su lojalni Bogu i oni koji su se odmetnuli od Boga - a to su prvenstveno Sotona Djavo, zatim i njegovi demoni koji su se pridruzili u pobuni….

Sotona je bio andjeo najviseg ranga – heruvim, koji je zloupotrebio slobodnu volju, postao je PONOSAN i zeleo je obozavanje koje mu ne pripada. Zeleo je da ljudi obozavaju njega a ne Boga ( Jezekilj 28 : 2, 14,15,16,17 ) Samom pobunom postao je Bozji protivnik – Sotona. Ime Sotona u stvari znaci protivnik, a Djavo znaci klevetnik ili lazov. U svojoj pobuni povukao je jedan deo andjela koji su postali demoni ( zli andjeli).

Evo nesto iz Biblije:
Ovi stihovi Postanje 3:1 - Otkrivenje 12:9 Otkrivenje 20 1-3,10 Jezekilj 28 – razotkrivaju Sotonu kao onoga koji je zaveo Adama i Evu da zgrese …
i u Otkrivenju 12:9 govori se o njegovom zbacivanju na zemlju sto se ispunilo 1914. god, znaci pocetkom 20 veka od kada je Sotona zbacen sa neba i skoncentrisan na podrucje zemlje – zbog cega je prouzrokovan velik nalet zla na zemlji…Zna se da je od pocetka Sotona uzrocnik zla na zemlji, da zavodi ljude, utice na njih da cine zlo ( 2. Korincanima 4:4; 1.Jovanova 5:19…)
U Otkrivenju 20; u stihu 20:10 proreceno je konacno unistenje Sotone Djavola, koje je tek u buducnosti…

Evo neki stihovi iz Biblije koji razotkrivaju Sotonu Djavola:
Otkrivenje 12:9
“I bi zbacen veliki zmaj ,prazmija, onaj koji se zove Djavo i Satana, koji zavodi celu nastanjenu zemlju, zbacen bi na zemlju ,i njegovi andjeli bise zbaceni s njim.

2. Korincanima 2 : 11 “ da nas Satana ne bi prevario, jer nismo u neznanju sto se tice njegovih spletki.
Ivan 8:44 Isusove reci : “ Vi ste od svog OCA DJAVOLA, i zelite da ispunjavate zelje svog oca. On je UBICA LJUDSKI OD POCETKA, i nije cvrsto stajao u istini , jer istina nije u njemu. Kad govori laz, govori prema svojoj sopstvenoj sklonosti, jer je lazov I OTAC LAZI ”

Efescima 6:11,12 “Obucite potpunu ratnu opremu od Boga da biste mogli cvrsto stajati protiv djavolovih spletki; 12 jer mi ne vodimo borbu protiv krvi i tela, nego protiv vladavina, protiv vlasti, protiv svetskih vladara ove tame, protiv zlih duhovnih sila na nebeskim mestima.”

2.Timoteju 2:26 “da se urazume i izvuku iz Djavolove zamke,i da shvate da ih je on zive ulovio da vrse njegovu volju.”

2. Korincanima 4:3,4 “Ako li je pak jos pokriveno nase jevandjelje, pokriveno je za one koji propadaju; za nevernike kojima je bog ovoga sveta oslepio razum, da ne vide sjaj svetlosti jevandjelja slave Hrista, koji je lik Boga nevidljivoga. “
( za Sotonu se kaze u Bibliji i da je Bog ovoga sveta…..)

Jezekilj 28:14-17 govori o Sotoni – koji je bio ANDJEO HERUVIM pre nego sto je zgresio.
“HERUVIM SI ZASTITNIK TI BIO, rasirenih krila; postavio te bejah, i ti bese na svetoj Bozjoj gori, usred sjajnog hodio si kamenja. Savrsen si na putevima svojim bio od dana kada se rodi, dokle bezakonje na tebi se ne nadje. Velicina trgovine tvoje napuni te sile I TI ZGRESI . Izbacujem te s gore Bozje, i cinim da te nestane, heruvime zastitnice, usred sjajnog kamenja. Ponese se srce tvoje, i ti pokvari mudrost svoju sjajem svojim. Ja te na zemlju bacam…”
U Otkrivenju 20:10 proreceno je njegovo unistenje.

Kasnije su se u toj pobuni Sotoni pridruzili i drugi andjeli - demoni o kojima je pisano u Judi 6 “ I andjele koji nisu zadrzali svoj prvobitni polozaj, nego su napustili svoje pravo prebivaliste sacuvao je u vecnim okovima pod gustom tamom za sud velikog dana.”

DEMONI su andjeli koji su se pridruzili Sotoni u pobuni protiv Boga . Oni su napustili svoje nebeske polozaje , materijalizovali su se da bi imali seksualne odnose sa zenama. Tako je nastalo potomstvo - divovi ( Nefilimi).- Postanje 6:1,2,4

O njima govori Juda 6 “ I andjele koji nisu zadrzali svoj prvobitni polozaj, nego su napustili svoje pravo prebivaliste sacuvao je u vecnim okovima pod gustom tamom za sud velikog dana.”
U novom zavetu imamo primere kada su demoni opsedali ljude i izazivali bolest.

Luka 8:27-36 Luka 8:27 “…a u tom coveku behu demoni”. 35 Tada ljudi izadjose da vide sta se dogodilo, te dodjose k Isusu i nadjose coveka iz koga su izasli demoni, kako sedi kod Isusovih nogu obucen i zdravog uma; i obuze ih strah. 36 A oni koji to videse ispricase im kako covek opsednut demonima ozdravi.”
Primer decaka opsednutog od strane demona u Luki 9:37-43
39 “I eto, duh ga uhvati, i on odjednom pocne da vice, i baca ga u grceve tako da zapeni, i jedva ga ostavi posto ga isprebija. 42 Ali cak i dok je (Isus) prilazio , demon ga (decaka) tresnu o zemlju i baci u zestok grc. Isus prekori necistog duha te izleci decaka…”

Matej 9:32,33 “Kad su dolazili, gle, ljudi mu (Isusu) dovedose nemog coveka opsednutog demonom; i nakon sto demon bi isteran, nemi covek progovori.”

Matej 17:18 “ Tada Isus prekori demona, i demon izadje iz njega; decak od tog casa bese izlecen.”
Dela apostolska 16:16-19 spominju ” duh, demon pogadjacki” koji je omogucio devojci da praktikuje vracanje Ali njena sposobnost proricanja bila je izgubljena kada je taj demon bio isteran.

Zvezda „Granda” Jelena Kostov trenutno boravi u Budvi, gde u društvu ostalih pevača nastupa po Crnogorskom primorju. I dok vrele letnje noći provodi radno po diskotekama, atraktivna brineta u toku dana uživa na peščanim plažama kako bi što pre zaboravila na period kada je zbog afere sa biznismenom Radosavom Savatijevićem Kenetom bila razapeta na stub srama.
Jelena je pokazala i svoje nove grudi, koje je početkom ove godine uvećala silikonskim implantima, a iako joj prijaju muški pogledi, pevačica je još uvek sama.
- Priznajem da se još uvek plašim da u svoje srce i život pustim nekog muškarca. Ovde na moru ima interesantnih ponuda, ali ja jednostavno nisam zainteresovana jer su mi posao i odmor na prvom mestu – priča zgodna pevačica.
- Roditelji su me vaspitavali tako da mi ugled i dostojanstvo budu na prvom mestu. Nažalost, to je na najgori način ukaljano kada su me pojedinci doveli u vezu sa čovekom koga izuzetno poštujem i što je najgore, još uvek za sobom vučem repove zbog ljubavne afere sa kojom nemam apsolutno nikakve veze – tvrdi ona.
Dok u ljubičastom bikiniju svojom vitkom linijom mami uzdahe brojnih muškaraca, seksepilna pevačica priznaje da joj je drago što Kene kaznu služi u kućnom pritvoru.
- Drago mi je što Radosav nije u zatvoru već u kućnom pritvoru jer se onda i kazna lakše podnosi. Nikome u životu ne bih poželela da ima problem sa zakonom i smatram da je zatvor nešto najgore što može jednog čoveka da snađe. Bez obzira na to što sam bila prisutna u trenutku njegovog hapšenja, o Kenetu ću uvek imati visoko mišljenje, on je pre svega moj prijatelj – priča pevačica dok opisuje kako provodi letnje dane.
- Uglavnom na plažu dolazim sama i svaki trenutak koristim kako bih što duže bila u vodi jer me to smiruje i opušta. S obzirom na to da imam osetljivu kožu, izbegavam da se pržim na suncu iako se uvek nađe neki ljubazni džentlmen koji se ponudi da mi kremom namaže leđa – kroz osmeh završava Jelena.
Izvor: Press, Foto: Aleksandar Radivojević

Ne ne volim ih, ali stacu kad postoje i mesaju se u sve i svasta... :)

Kako prepoznam?
Pa te osobe su umesane u okultne obrede i obicaje...
Takodje su protiv istine...

Mani se citiranja, svi mi imamo Bibliju u kući, da ne poveruješ!!! :lol:
Šta ćeš kad postoje? time si mislila reći "Jadna ja, moram da se borim protiv njih"?
Veoma mi je zabavno kada čitam vaša izjašnjavanja koja su uvek tog tipa "Ne ne volim ih, ali stacu kad postoje i mesaju se u sve i svasta... :)", kao da ste išli sa njima u zabavište, ili žive u vašem komšiluku, pa ono "daću ja njima da mi se petljaju tamo i vamo"... personifikacija entiteta bio to Bog ili Satana mnogo govori o vama :)

E sad, okultni obredi i običaji... da li si se krstila? ako jesi, opiši mi taj veličanstveni događaj. Sigurno ga se sećaš, jer imam osećaj da si se prekrstila u jedan od hrišćanskih ogranaka, u malo zrelijem dobu. Ako sam pogrešila, ne zameri ;)

Zvezda „Granda” Jelena Kostov trenutno boravi u Budvi, gde u društvu ostalih pevača nastupa po Crnogorskom primorju. I dok vrele letnje noći provodi radno po diskotekama, atraktivna brineta u toku dana uživa na peščanim plažama kako bi što pre zaboravila na period kada je zbog afere sa biznismenom Radosavom Savatijevićem Kenetom bila razapeta na stub srama.
Jelena je pokazala i svoje nove grudi, koje je početkom ove godine uvećala silikonskim implantima, a iako joj prijaju muški pogledi, pevačica je još uvek sama.
- Priznajem da se još uvek plašim da u svoje srce i život pustim nekog muškarca. Ovde na moru ima interesantnih ponuda, ali ja jednostavno nisam zainteresovana jer su mi posao i odmor na prvom mestu – priča zgodna pevačica.
- Roditelji su me vaspitavali tako da mi ugled i dostojanstvo budu na prvom mestu. Nažalost, to je na najgori način ukaljano kada su me pojedinci doveli u vezu sa čovekom koga izuzetno poštujem i što je najgore, još uvek za sobom vučem repove zbog ljubavne afere sa kojom nemam apsolutno nikakve veze – tvrdi ona.
Dok u ljubičastom bikiniju svojom vitkom linijom mami uzdahe brojnih muškaraca, seksepilna pevačica priznaje da joj je drago što Kene kaznu služi u kućnom pritvoru.
- Drago mi je što Radosav nije u zatvoru već u kućnom pritvoru jer se onda i kazna lakše podnosi. Nikome u životu ne bih poželela da ima problem sa zakonom i smatram da je zatvor nešto najgore što može jednog čoveka da snađe. Bez obzira na to što sam bila prisutna u trenutku njegovog hapšenja, o Kenetu ću uvek imati visoko mišljenje, on je pre svega moj prijatelj – priča pevačica dok opisuje kako provodi letnje dane.
- Uglavnom na plažu dolazim sama i svaki trenutak koristim kako bih što duže bila u vodi jer me to smiruje i opušta. S obzirom na to da imam osetljivu kožu, izbegavam da se pržim na suncu iako se uvek nađe neki ljubazni džentlmen koji se ponudi da mi kremom namaže leđa – kroz osmeh završava Jelena.
Izvor: Press, Foto: Aleksandar Radivojević
sta ti citas :rida:

otrovaces se time :cry:

Poslednja izmena:
Mani se citiranja, svi mi imamo Bibliju u kući, da ne poveruješ!!! :lol:
Šta ćeš kad postoje? time si mislila reći "Jadna ja, moram da se borim protiv njih"?
Veoma mi je zabavno kada čitam vaša izjašnjavanja koja su uvek tog tipa "Ne ne volim ih, ali stacu kad postoje i mesaju se u sve i svasta... :)", kao da ste išli sa njima u zabavište, ili žive u vašem komšiluku, pa ono "daću ja njima da mi se petljaju tamo i vamo"... personifikacija entiteta bio to Bog ili Satana mnogo govori o vama :)

E sad, okultni obredi i običaji... da li si se krstila? ako jesi, opiši mi taj veličanstveni događaj. Sigurno ga se sećaš, jer imam osećaj da si se prekrstila u jedan od hrišćanskih ogranaka, u malo zrelijem dobu. Ako sam pogrešila, ne zameri ;)
E lepo sto imas Bibliju kuci, pa jel je otvoris nekada:)
Ko ti kaze da se boris protiv njih, ne moras ti nista...ako ne zelis...
Ja im samo ne zelim sluziti niti se druziti sa njima, a ne borim se protiv njih vec me Bog stiti:) niti je moguce Boriti se protiv njih oni su mnogo jaci i inteligentniji od nas..
Prema Bibliji jedan andjeo je ubio preko 100 000 ljudi odjednom...
a Bog nam daje free will tako da....
Poenta je sto neki ne znaj uza njihovo postojanje...
a ti znas vidim...

A takodje Sotona i demoni su skoncentrisani na podrucje zemlje u nase doba tako da oni su tu...
Ko ne zeli da im sluzi zanimace ih istina ...
Ko zeli, nece zeleti da se suoci sa istinom...

::cao:

To onda automatski znači da si nepogrešiva. Jer ako možeš to razlučiti, a težiš pozitivnom, znači da ne praviš greške. Je l ovo tačna tvdrnja? Ne bih rekao. Pre bih rekao da je istina da nisi svesna grešaka.
Dakle, ne možeš. :)
Mogu jer mi Bog daje smernice... znaci kada slusam Boga nalazim se van domasaja demona...
Nije tako tesko...
Naravno mogu i pogresiti, ali mogu i ispraviti gresku...

Zanimljivo Mona, moram priznati da si me sad zaintrigirala. :)
Možeš li mi malo pojasniti kako dolazi do tog kontakta sa Bogom, jer svi težimo tome ne?
To je put, nije lako doci do njega.. ali opet sam Bog kaze da svako ko ga iskreno trazi svim svojim scrcem i dusom da ce ga naci...

Ocigledno da sam ga u jednom periodu mog zivota iskreno trazila kao i odgovore sto se tice duhovnog podrucja... i on je dao da ga nadjem...
Znaci prvenstveno Bog gleda nase motive nasu iskrenu zelju... da saznamo istinu...

Takodje Biblija je tu dostupna svima, ali se ona moze samo razumeti Svetim duhom koji Bog daje iskrenim pojedincima...
Znaci opet je do nas, do toga kakvi smo i koliko iskreno zelimo da mu se priblizimo... :)

da li si siguran da svi ljudi teze Bogu?
neki ceo zivot beze od njega...

To je put, nije lako doci do njega.. ali opet sam Bog kaze da svako ko ga iskreno trazi svim svojim scrcem i dusom da ce ga naci...

Ocigledno da sam ga u jednom periodu mog zivota iskreno trazila kao i odgovore sto se tice duhovnog podrucja... i on je dao da ga nadjem...
Znaci prvenstveno Bog gleda nase motive nasu iskrenu zelju... da saznamo istinu...

Takodje Biblija je tu dostupna svima, ali se ona moze samo razumeti Svetim duhom koji Bog daje iskrenim pojedincima...
Znaci opet je do nas, do toga kakvi smo i koliko iskreno zelimo da mu se priblizimo... :)

da li si siguran da svi ljudi teze Bogu?
neki ceo zivot beze od njega...

Dobro, dobro, razumem ja to. Mislio sam na konkretne stvari, ali nema veze neću te siliti.

Verujem da ima ljudi koji ne teže Bogu, zapravo nema sumnje da idu u kontra smeru. E sad, meni je fascinantno to što se i dalje mole Bogu, a konstantno čine zlodela. Za to je recimo dobar primer jedan verski fanatik (nebitno koje veroispovesti) koji ubija u ime Božje. Odnosno misli da čini to za Boga (istinu i dobro). Zar ne? I kako takvom čoveku dokazati da greši?

Dobro, dobro, razumem ja to. Mislio sam na konkretne stvari, ali nema veze neću te siliti.

Verujem da ima ljudi koji ne teže Bogu, zapravo nema sumnje da idu u kontra smeru. E sad, meni je fascinantno to što se i dalje mole Bogu, a konstantno čine zlodela. Za to je recimo dobar primer jedan verski fanatik (nebitno koje veroispovesti) koji ubija u ime Božje. Odnosno misli da čini to za Boga (istinu i dobro). Zar ne? I kako takvom čoveku dokazati da greši?
Ok, tek sam pocela nije lako sve objasniti odjednom :lol:

To o cemu pricas su licimeri.. rade zlo a mole se... time umiruju svoju savest...
zele na lak nacin da dodju do Boga ali to je nemoguce..

Pa svakome treba ukazati da gresi ako gresi ali da li ce to pomoci ?

To je i sustina pravog hriscanstva, ljudima pricati istinu, ko zeli zeli ko ne ne...
I Bog postuje slobodnu volju pojedinca...
Bitno je propovedati istinu... razotkrivati je...
To moze pomoci iskrenim ljudima...

To o cemu pricas su licimeri.. rade zlo a mole se... time umiruju svoju savest...

To je i sustina pravog hriscanstva, ljudima pricati istinu, ko zeli zeli ko ne ne...

U redu slažem se.

A reci mi, da li je pogrešno poštovati gore navedeno, a biti druge vere?

Šta misliš o ovom?

„Ne povredi nikoga, čini što želiš.”

Meni se čini da je prvi deo sasvim dosledan Hristu, a drugi Tvorcu, koji je podario slobodnu volju. Zar ne?

U redu slažem se.

A reci mi, da li je pogrešno poštovati gore navedeno, a biti druge vere?

Šta misliš o ovom?

„Ne povredi nikoga, čini što želiš.”

Meni se čini da je prvi deo sasvim dosledan Hristu, a drugi Tvorcu, koji je podario slobodnu volju. Zar ne?
Nije to u skladu sa Hristom... nije poenta samo ne ciniti zlo, vec ciniti dobro ljudima...

Takodje dve osnovne Bozje zapovesti us voleti Boga i ljude...
znaci nije sam odovoljno ciniti dobro ljudima ili im ne ciniti zlo,
vec i poznavatii Boga da bi ga voleli i pridrzavati se njegovih nacela...

a to sto Bog daje slobodnu volju ljudima daje je u okvirima Bozanskog, van tih okvira cevek ce snositi posledice bez obzira sto Bog postuje slobodnu volju ...
Bog nas preko Biblije upozorava na to,, jer nam zeli dobro...

A zar ne mislis da je crkva upravo napravila te "licemere" jer je dala sebi za pravo da oprasta i kaznjava?
Preuzela je ulogu Boga, pa tako covek ne mora cekati unesrecen sudnji dan za oprostaj od Boga, vec posti, pali svece i ljubi svesteniku ruku i sve mu je oprosteno.Pa sve tako u krug dok opet nesto ne zabrlja.
Ovo pricam o Ortodoksnom hriscanstvu, sto se tice drugih frakcija hriscanstva tu je situacija potpuno obesmisljena.
I pomalo me nervira sto mesate Boga i Hrista, to su dve stvari potpuno nezavisne!

Poslednja izmena:
A zar ne mislis da je crkva upravo napravila te "licemere" jer je dala sebi za pravo da oprasta i kaznjava?
Preuzela je ulogu Boga, pa tako covek ne mora cekati unesrecen sudnji dan za oprostaj od Boga, vec posti, pali svece i ljubi svesteniku ruku i sve mu je oprosteno.Pa sve tako u krug dok opet nesto ne zabrlja.
Ovo pricam o Ortodoksnom hriscanstvu, sto se tice drugih frakcija hriscanstva tu je situacija potpuno obesmisljena.
Da jeste... kriva je za mnogo toga.. takodje i a uvodjenje paganskih doktrina umesto hriscanskih kao sto su trojstvo pakao cistiliste besmrtnost duse... koj enemaj upotporu u Bibliji..
sve to nema veze sa pravim hriscanstvom...
Takodje ne pridrzavaju se Biblijskog morala...

Ja ne zastupam crkvu vec izvorno hriscanstvo i Boga, njegovu rec Bibliju...
da i da dodam..
Da Vrhovni Bog je Jehova a Isus Hrist je Bozji SIN, to su dve razlicite duhovne osobe.. tako je prema Bibliji..

Poslednja izmena:
Nije to u skladu sa Hristom... nije poenta samo ne ciniti zlo, vec ciniti dobro ljudima...

Takodje dve osnovne Bozje zapovesti us voleti Boga i ljude...
znaci nije sam odovoljno ciniti dobro ljudima ili im ne ciniti zlo,
vec i poznavatii Boga da bi ga voleli i pridrzavati se njegovih nacela...

a to sto Bog daje slobodnu volju ljudima daje je u okvirima Bozanskog, van tih okvira cevek ce snositi posledice bez obzira sto Bog postuje slobodnu volju ...
Bog nas preko Biblije upozorava na to,, jer nam zeli dobro...

Mona, samo si rašćlanina i do detalja analizirala postulat. Poenta je ista. ;) Dakle: „Ne povredi nikoga, čini što želiš.” :)

E sad smeta mi je jedna kontradiktornost... Bog daje slobodnu volju a traži pridržavanje načela, bez mogućnost ispitivanja autoriteta. To sve nikako ne ide zajedno. To se zove samoproklamovani autoritet, drugim rečima diktator.
Ja za Boga ne mislim da je diktator, pa mi tu nešto ne štima.
Moje mišljenje je da bi Bog kao apsolutno dobar vrlo rado dopustio ispitivanje jer nema šta da krije i predstavlja apsolutnu ljubav. :) Čak smatram da bi to dovelo do stvaranje jače veze između Boga i čoveka, pa me sad interesuje zašto se takvi pokušaji osuđuje od strane vernika i taj čin naziva "bogohuljenjem"?

I pomalo me nervira sto mesate Boga i Hrista, to su dve stvari potpuno nezavisne!

Upravo tako.

Back