Status Kosova

• Začetnik teme Začetnik teme mindi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Otkako su pravoslavni sluzbenici pokupili sve relikvije iz manastira na teritoriji Kosova, kraj je postao izvestan. Mozda sa novom globalistickom politikom gde bi ljudi koji rade za nasu stvar bili aktivniji i motivisaniji, Kosovo bi imalo sanse da u nekoj buducoj konstelaciji ostane u sastavu Srbije, ali izgleda da je sve mrka kapa. Vreme je najbolji pokazatelj dogadjaja koji slede.

ma manite se kosova. ima ovde dobar komad zemlje, zove se "kulikovo" polje. tu su posle dugo vremena rusi izvojevali nezavisnost od tatara.

rezimiram rationale&benefits:

fakt 1. srbi-turci, rusi-tatari - ista stvar. srbi i rusi sloveni, turci i tatari toroskiti

fakt 2. kulik na ruskom - kos. polje na ruskom - polje. kulikovo polje=kosovo polje (he, he, Fomenko bi ovde jos stogod dodao)

fakt 3. imamo dva kosova polja i oba sveta, ali - jedno pobednicko a jedno stradalnicko.

fakt 4. ovaj plac je stvarno jedan od slabije naseljenih, a ako se mudro isparcelise ima svi da stanemo i to bez da se guramo

a posle ... vec sam obecao visUpaku.

eremita:
Не разумем питање... да ли ми сада у Праламенту Србије имамо 20% посланика из АП Војводине... или имамо другачију ситуацију... о чему Ти то... :confused:

Pa eremita, govorim hipoteticki, kad bi Siptari prihvatili da se potpuno integrisu u politicki zivot Srbije uz svu samoupravu koju bi dobili na Kosovu....ako njih ima dole oko 2 miliona, pretpostavis kol'ko bi tu srazmerno bilo birackog tela, prisajedinis ga ovom u Srbiji i zamislis da funkcionisemo kao svaka normalna celovita demokratska zemlja u Republickom parlamentu... to bi upravo bio rezultat koji sam naveo gore...Ne znam koliko stanovnika ima Vojvodina, uglavnom proporcionalno manje nego Kosovo i ona je normalno ukljucena u drustvene tokove preko raznih stranaka, izmedju ostalog socijaldemokrata Vojvodine...
Jos naravno, uz napomenu da bi na Kosovu iz godine u godine njihova populacija rasla, a nasa opadala...to bi bilo mirno potpisivanje samoubistva nase nacije :cry:....

Ipak, ovo nije tako blizu realnosti, vec je samo jedna hipoteza...

JABUCHILO:
ma manite se kosova. ima ovde dobar komad zemlje, zove se "kulikovo" polje. tu su posle dugo vremena rusi izvojevali nezavisnost od tatara.

fakt 1. srbi-turci, rusi-tatari - ista stvar. srbi i rusi sloveni, turci i tatari toroskiti

fakt 2. kulik na ruskom - kos. polje na ruskom - polje. kulikovo polje=kosovo polje (he, he, Fomenko bi ovde jos stogod dodao)

fakt 3. imamo dva kosova polja i oba sveta, ali - jedno pobednicko a jedno stradalnicko.

fakt 4. ovaj plac je stvarno jedan od slabije naseljenih, a ako se mudro isparcelise ima svi da stanemo i to bez da se guramo

Slusao sam taj govor patrijarha Alekseja o Kulikovom polju, ali u kranjem slucaju sta prosecnog Srbina i mene u krajnjem slucaju briga za Kulikovo polje
stupid.gif

JABUCHILO:

Некада се заиста уплашим од ПОНАВЉАЊА ИСТОРИЈЕ. Не знам да ли знаш Јабучило, али 1752.године, рајко Прерадовић, пуковник славонвског пука и потпуковник Јован Шевић, населили су у Русији такозвану СЛАВЈАНОСЕРБИЈУ (између Бахмута и Лугање)... итд... било је још једно насеље... а епилог ове идеје је: НАСЕЉА НОВА СЕРБИЈА И СЛАВЕНОСЕРБИЈА БЕЗ ОБЗИРА НА ВОЈНИЧКО УРЕЂЕЊЕ 1900.ГОДИНЕ ПРЕСТАЈУ ДА ПОСТОЈЕ У РАНИЈИМ ЗНАЧЕЊИМА И ТА НОВА ДОМОВИНА НЕ ОСТАВЉА НИ ТРАГОВЕ ИМЕНИМА НАСЕЉА КАО ШТО СУ БИЛИ ПЕТРОВО СЕЛО, ПАНЧЕВО, СЛАНКАМЕН, ВРШАЦ, СЕНТОМАШ КАЊИЖА, ВУКОВАР...
Нова Сербија је било насеље које је подигао генерал јован ћсамујловић Хорват (у области великој преко 30 географских миља, на десној обали Дњепра, између река Сињухе, Буга и Виса) према ондашњој граници пољске Украјине, и званичним указом названа је НОВА СЕРБИЈА.... ах... "смрт као судбина... и сеобе као суштина"...

Zarathustra:
Jasno je da se pitanje statusa Kosova cesto provlaci po medijima, ali ja bih jedno, po meni vrlo vazno pitanje postavio obicnim ljudima kao ovde...
Prvo zamislimo da nam situacija bas kao u snovima ide od ruke i da, cak nekim cudom Albanci se odluce da se vrate pod okrilje Srbije... cisto zamislimo...

Pitanje je: Da li biste bili za to da vam sutra 20% poslanika Siptara u Republickom parlamentu odlucuje o kljucnim pitanjima drzave ?

Recite posteno... O tome ne razmisljate ??

Česta dilema i Evropske Zajednice: 20 procenata ne može nadglasati preostalih 80.....ali ako se tome dodaju i glasovi ostalih naroda, narodnosti i manjina.....

zox:
Vrlo rado!Ja ne filozofiram nego konkretnim delima stojim iza svake izgovorene reci!Da se nije mnogo na Kosovu srbovalo sve bi bilo bolje!

Na Kosovu se trebalo 'srbovati' da bi shiptari shvatili da su prošla vremena 'bratstva i jedinstva' kada ih je tiletov režim mazio i pazio kao solidnu polugu kontrole Srba....

Back