Ma Kosovo nije nase od '99. i ko se sa tim nije pomirio taj je malo priglup. Nema nase policije, granicara, vojske, stavise bilo ko od navedenih ne sme ni da predje granicu. Vec sve imaju, samo im treba na papiru i da NATO ode.
Nemojte pogresno da me shvatite. Ja bih zeleo da sutra krenemo u oslobodjenje Kosova. Idem na prvi bus za dobrovoljce (ali ne ove pljackaske mafijaske dobrovoljce koji u pravim konfliktima zbrisu). Zaduzite me za kalas, odredite jedinicu komandire pa da krecemo.
Problem je sto od toga nema nista. Odmah bi bilo tu srpskog hegemonizma, sprecavanja humanitarne katastrofe, mirovne operacije NATO-a i sl. Pristup EU za 100 godina ako budemo dobri, izolacija, sankcije itd. A slozicete nadam se da nama Kosovo ovakvo kakvo je danas uopste ne treba. Ako kojim slucajem prodje ovaj vladin plan sta mi tu dobijamo? Srbi dole nece biti bezbedniji dok god nema tamo nase policije i vojske, a ako ista ode dole konflikti su sigurni tako da NATO to nece da dozvoli koliko god bio ovde, a meni se cini da nemaju nameru da idu. Ostaje nam otvorena granica prema shiptarima, sto omogucuje pravi procvat trgovine ljudima, drogom i oruzjem od koga ce oni profitirati. Dalje shiptari moraju da dobiju mesta u vladi i parlamentu. Mi opet dolazimo u opasnost da nam okupiraju nove teritorije i da postanemo manjina u svojoj drzavi (njihov natalitet 23 promila, nas oko 2 promila). Meni su ovo sasvim dovoljni razlozi da pod postojecim uslovima(medjunarodni faktori) ne zelim Kosovo. Po mom mislenje naj resenje je da se uzme odredjeni severni deo Kosova(sto vise to bolje) gde bi se preselili i ziveli Srbi sa Kosova. U medjuvremenu naravno odugovlaciti pitanje kosova kako bi to bila jedna od stari koje bi nam EU trazila za prijem kako nam ne bi trazili nesto drugo.