guest 135511
Buduća legenda
- Poruka
- 39.924
idi begaj..
ko da sam ja izmislio seksualnost pa bi sad da je reklamiram
samo bolesni umovi mogu da ignorišu Frojda
Milioni žena su ovakve "probleme" i čudne snove do Frojda rešavale samokažnjavanjima i bežanjem u bolest.
Čovek je rešio da taj ubuđali Stid i tabue jednom za svagda razbuca, ali evo..ima i dan danas likova koji će svoju sopstvenu neseksualnost da zapakuju u intelektualizacije i opet neke "modernije oblike "stidova i tabua, samo zato jer su prepadnuti dodira, intimnosti, deljenja, davanja.
Bolest bre.
A najdraži su mi seljoberi kad kažu "matori perverznjak" za jednog genija kakav je Frojd.
Mislimsemamuti..da nije bilo tog matorog perverznjaka, još bi vam keve i čalci vezivali zvonce oko kereca da vam se ne osuši kičma kad katedr
сад ме више не вређаш на личном, већ на интелектуалном нивоу
мислиш да су сви духовно ретардирани (као ти) па да крену путем редукционизма и сведу целоукупни либидо на искључиво сексуални либидо, да сведу сва психичка збивања искључиво на игре, варијације и пермутације сексуалног либида
жао ми је, либидо укључује како сексуални тако и несесексуални либидо, зато је Јунг корак испред Фројда
колико год ти волео да није тако, јер би тако целоукупан универзум могао да сведеш на две познате - "ptičku" и "*****"
а јесте тако, јер да није, целоукупан развој јединке би стао онда када би она задовољила свој сексауални идеал
а видим, људи и у срећним љубавима и даље певају, баве се трговином, сликају, раде и имају послове, и све остале ствари које их између осталог чине, поред "ptičkе" и "*****"
на крају крајева - свима је добро познато како полни органи изгледају, тако да не видим зашто се у сновима не би приказали у свом актуелном и стварном облику, а не у виду фонтана, дрвећа и остало???
свести све функције духа на искључиво сексуалне знак је највишег варварства
а лично, ти ми се после својих писања гадиш на ћелијском нивоу. уствари, на субатомском, ипак, јер од тога нема даље
Poslednja izmena: