статуа

idi begaj..

ko da sam ja izmislio seksualnost pa bi sad da je reklamiram

samo bolesni umovi mogu da ignorišu Frojda

Milioni žena su ovakve "probleme" i čudne snove do Frojda rešavale samokažnjavanjima i bežanjem u bolest.

Čovek je rešio da taj ubuđali Stid i tabue jednom za svagda razbuca, ali evo..ima i dan danas likova koji će svoju sopstvenu neseksualnost da zapakuju u intelektualizacije i opet neke "modernije oblike "stidova i tabua, samo zato jer su prepadnuti dodira, intimnosti, deljenja, davanja.

Bolest bre.

A najdraži su mi seljoberi kad kažu "matori perverznjak" za jednog genija kakav je Frojd.

Mislimsemamuti..da nije bilo tog matorog perverznjaka, još bi vam keve i čalci vezivali zvonce oko kereca da vam se ne osuši kičma kad katedr

сад ме више не вређаш на личном, већ на интелектуалном нивоу
мислиш да су сви духовно ретардирани (као ти) па да крену путем редукционизма и сведу целоукупни либидо на искључиво сексуални либидо, да сведу сва психичка збивања искључиво на игре, варијације и пермутације сексуалног либида
жао ми је, либидо укључује како сексуални тако и несесексуални либидо, зато је Јунг корак испред Фројда

колико год ти волео да није тако, јер би тако целоукупан универзум могао да сведеш на две познате - "ptičku" и "*****"
а јесте тако, јер да није, целоукупан развој јединке би стао онда када би она задовољила свој сексауални идеал
а видим, људи и у срећним љубавима и даље певају, баве се трговином, сликају, раде и имају послове, и све остале ствари које их између осталог чине, поред "ptičkе" и "*****"

на крају крајева - свима је добро познато како полни органи изгледају, тако да не видим зашто се у сновима не би приказали у свом актуелном и стварном облику, а не у виду фонтана, дрвећа и остало???
свести све функције духа на искључиво сексуалне знак је највишег варварства

а лично, ти ми се после својих писања гадиш на ћелијском нивоу. уствари, на субатомском, ипак, јер од тога нема даље

Poslednja izmena:
колико год ти волео да није тако, јер би тако целоукупан универзум могао да сведеш на две познате - "ptičku" и "*****"
а јесте тако, јер да није, целоукупан развој јединке би стао онда када би она задовољила свој сексауални идеал šta je razvoj? Ljudska izmišljotina. Životinjama nikakav razvoj ne treba.

а видим, људи и у срећним љубавима и даље певају, баве се трговином, сликају, раде и имају послове, и све остале ствари које их између осталог чине, поред "ptičkе" и "*****"

sve to rade da bi se dopali i bili voljeni. Da nije tako samo bi jeli i spavali. Životinje su savršene pa im ne trebaju te kerefeke. Pitaj svoju mačku što nešto ne naslika

на крају крајева - свима је добро познато како полни органи изгледају, тако да не видим зашто се у сновима не би приказали у свом актуелном и стварном облику, а не у виду фонтана, дрвећа и остало??? zato što postiji zabrana svesti, pa se mozak "snalazi" onako kako zna i ume. Ti si svom mozgu zabranila da prihvati tvoj animalni deo, zato si sva u oblacima..al kad te zasvrbi ptiče, onda sanjaš fontane i kipove slobode..Prosto ko kerec.
свести све функције духа на искључиво сексуалне знак је највишег варварства veće je varvarstvo ignorisati činjenicu da smo životinje. A tragikomendija je misliti kako smo "duhovna bića". Mi smo samo nesavršene životinje to je sve.

а лично, ти ми се после својих писања гадиш на ћелијском нивоу. уствари, на субатомском, ипак, јер од тога нема даље

gađenje je takođe seksualna manifestacija. Poznata je izreka "ko je gadljiv, za njega nije seks", kao i paradoksi gde muž npr voli kosu svoje žene, ali povraća kada nađe jednu njenu dlaku u supi isl. Sve je Čika Frojd objasnio..samo treba znati

i tako to..

a sad da dodam i ovo:

boli me kerec ko ste lično i Ti i tebi slični.

Ja se samo borim za Prirodu u ljudima.

I svima sličnima, koji je negiraju i smišljaju razne fontane i "mi ne postojimo ali jesmo, jer zapravo nismo.." budalaštine - poručujem, od sada, pa na dalje i ubuduće:

karaću vas ružno.

Na svakom koraku i u svako vreme.

Svaki post koji postavite na temu metafizičkog vrdalamisanja - obrisaću bulju sa njim.

Zašto?

Zato što sam dobar

Zato što je MNOGO ljudi propatilo negirajući svoju prirodu (pre svega žena)

ZAto što je mnogo ljudi umrlo, zbog stidova, tabua i ostalih sranja.

ZAto što je mnogo ljudi bacilo svoje živote, jer su naučeni da je život negde drugde, a ne tu oko njih, u njihovim rukama i u njihovim gaćama.

Zato što mnogo žena i muškaraca venu, jer su zapostavili svoje animalno.

Zato jer ih je neko uvbedio da su posebni samo zato jer su ljudi.

E ti sam ja da vam lupam zauške

I tebi Nasdaq i tebi Ozi i tebi JKJsam i svima vama sličnima

Na TVRDO ste naleteli.

Dakle, karaću vas ružno, do te mere da nećete moći da postujete a da vam ruka ne zadrhti

Da ne pomislite " samo da onaj Zoro ne počne da *****.."

A pomislićete.

NAsdaq se već boji, jer sam uvek tu. Vrebam i čekam

Izvolite..Za mene je ovo ništa, a vas i vaša somnambulna buncanja jedva čekam da razbucam.

Živela priroda u ljudima

Živele životinje

Učimo od životinja

Živela Jovanka Broz!

- - - - - - - - - -

који си ти ниво свести... тужно.

moj nivo svesti je Nebo tvoje nesvesti.

tuguj bronzana stražo

Najgore od svega je što ćete sutra neku jadnu decu da učite kako ovaj život nije pravi i kako je sve metafizička optika

Tu ćete i da padnete

U sopstveni kal svojih mentalnih egzibicija.

Svelih ptičaka i osušenih kereca..dok će vas (nadajmo se) deca odpišati kao lude, veselo se iebuckajući gde god i kako god stignu, slaveći radost svoga animalnog, što im je dato od prirode, a što ste vi hteli da im oduzmete

stidite se

primitivizam i seksualni tabu idu dotle da npr, kod arapa imate i danas tradiciju da ženama odsecaju klitorise

zašto?
zato što je za primitivnog arapina ženski orgazam - Problem.

Šta ima on tu da se muči i da joj traži tačke, da prilazi ovako onako i frustrira se ako ova ne padne u nesvest od njegovog obrezanog pimpeka.

Odfikari joj klita i boli te kita

Žena je rupa iz koje izlaze deca, to je to..

A šta bi se desilo kada bi se usudili da problem "reše"? Da ga sagledaju? Da se zainteresuju?

Shvatili bi koliko je teško biti pola čovek, pola životinja.

Teško jeste, ali je vredno življenja.

Ali ne..njima je lakše da joj ga odfikare (izvori kažu da to čak žene rade ženama. Da su žene najgore kada treba kazniti drugu ženu itd itd.. Makazama, noževima, pa i grickalickama za nokte. Još dok su devojčice. Pa ti vidi)

To je samo jedan oblik tabuizacije, koji danas nešto severnije, ima oblik "intelektualizacije".

Ludilo zapakovano u metafiziku, potpomognuto sa par knjiga i eto ti betona u mozgu.

Najgore od svega je što ćete sutra neku jadnu decu da učite kako ovaj život nije pravi i kako je sve metafizička optika
Tu ćete i da padnete
U sopstveni kal svojih mentalnih egzibicija.
Svelih ptičaka i osušenih kereca..dok će vas (nadajmo se) deca odpišati kao lude, veselo se iebuckajući gde god i kako god stignu, slaveći radost svoga animalnog, što im je dato od prirode, a što ste vi hteli da im oduzmete
stidite se

Интересантно како је Сигмунд Фројд пројектовао свој духовни склоп а затим ту пројекцију сместио под појам "психологија" и прогласио је за опште важећу.
Наравно, пошто му није било тешко наћи гомилу истомишљеника којима је доња глава примарни орган њиховог тела а горња служи само да служи тој доњој. Није им ни било тешко да те пројекције свог мизерног духовног склопа назову "психологија" и презенетују необразованом народу као нешто истинито. При чему своје опсисесије полним органима, коитусом, оргазмом. и тим анималностима која имају везе са свиме осим са духовно узвишеним... пројектиовали на све остале.

Нису ту они заправо много погрешили. У праву су да већина људи нису много одмакли од животиња. Али то не важи за све људе. Свиђало се то вама већинској светини ли не?

сањала сам најлепши сан на свету (који такође носи филозофску поруку, па молим да остане овде).

заљубила сам се у античку статуу. то је била статуа мушкарца. стајала је у сред неке фонтане, и онда је он почео да се купа у тој фонтани, да помера своје мермерне руке које су шкљоцале као зглобови код Барбике гимнастичарке што ми је течо донео из Немачке за време бомбардовања '99.
ја сам га гледала опчињено, у екстази. био је обасјан сунчевом светлошћу и изгледао је као вечност, као да му време већ одавно не може ништа.

и онда је почео да ми прича нешто, на божанском језику, који ја нисам разумела, нажалост, јер сам грешни овоземаљски човек и рекла сам му да не разумем, а он се насмејао и рекао: "била би ми велика част да те ухватим под руку" и онда ме је ухватио под руку и пољубио у косу, ја сам ту помислила "савршено што сам опрала косу малопре у фонтани" (а заиста сам опрала косу пред спавање). и тако ме он ухватио под руку и то је био најсавршенији осећај икада,
сећам се те сцене моје људске руке, од овоземаљског и пропадљивог меса и његове бесмртне, вечне, божанске руке, једна уз другу.

и онда смо отишли негде, и ту смо срели неку вилу, али сада када вратим филм, то је била Богородица, да, дефинитивно је то била Богородица, није ми то рекла нити је игде писало, али знам да је то била она.
и онда смо се прошетали тргом неке непознате метрополе и видели смо много модерних зграда и стаклених излога и луна паркова и светала и онда су ми они рекли:
"сишли смо овде само да ти кажемо да је све ово илузија, ништа више до слике у твоме оку"
ја сам рекла: знам то, не знам - знам, већ знам - осећам, као апсолутну истину, зашто ми то онда говорите?
а они су рекли: "знамо да знаш, и није проблем што је илузија, него што није баш много забавна".

онда су нестали уз доброћудни смех и ја сам се пробудила.

statua muskarca - jedan u gomili, bezlicni lik
poceo da se pomera - opazas ga
reko ti je na bozanskom jeziku da oce da te kara, al' ga ti od straha od sexa nisi razumela
pa te je pitao da te uhvati pod ruku, al' to nije sex i ne plasi te toliko, pa si razumela da oce da te uhvati
fontana, voda zelja za sexom
kada te je uhvatio za ruku je bilo najsavrsenije je glad za dodirom
sve vreme ga dozivljavas kao bozansko bice - traganje za idealom
pojava bogorodice, zgrade i luna parkovi to su drugi i predstavljaju drustveni moral

eto tako da ti ja pravo recem :mrgreen:

primitivizam i seksualni tabu idu dotle da npr, kod arapa imate i danas tradiciju da ženama odsecaju klitorise

zašto?
zato što je za primitivnog arapina ženski orgazam - Problem.

Šta ima on tu da se muči i da joj traži tačke, da prilazi ovako onako i frustrira se ako ova ne padne u nesvest od njegovog obrezanog pimpeka.

Odfikari joj klita i boli te kita

Žena je rupa iz koje izlaze deca, to je to..

A šta bi se desilo kada bi se usudili da problem "reše"? Da ga sagledaju? Da se zainteresuju?

Shvatili bi koliko je teško biti pola čovek, pola životinja.

Teško jeste, ali je vredno življenja.

Ali ne..njima je lakše da joj ga odfikare (izvori kažu da to čak žene rade ženama. Da su žene najgore kada treba kazniti drugu ženu itd itd.. Makazama, noževima, pa i grickalickama za nokte. Još dok su devojčice. Pa ti vidi)

To je samo jedan oblik tabuizacije, koji danas nešto severnije, ima oblik "intelektualizacije".

Ludilo zapakovano u metafiziku, potpomognuto sa par knjiga i eto ti betona u mozgu.
Ok,samo nemo da s pališ...
Kuliram ja to...
Ne bih se ni javljao da nisam odmah primetio da njena priča ,s početka,pola,
a što da ne i cela,izmišljena i konstruisana...Jer snovi su ,obično,iracionalniji,imaju taj pomak
od svesnog sveta i tada simbolika treba da se prevodi na svesna značenja...To te
neću podsečati jer psihoanalizu znaš i bez mene...
Elementi njenih snova se podudaraju s elementima njene imaginacije koja dominira
svesnom hemisferom i tu je ende...
Radi te i čak mislim da je tebi tempirala priču...:mrgreen:
Treba da je ispićkaš...bar malo...:lol:
Ja bih mogao ,skoro,sklopiti neki od njenih snova,ali me mrzi...:cool:

zoro tačno analizira san ali je rešenje koje propagira pogrešno....
nije rešenje prduckati pored nečijeg dupeta, kao to je sreća.... drugi ljudi su kao sreća, pohrlimo im u zagrljaj, greška....
iako ne treba da se samozavarava intelektualizacijama čovek treba da teži samodovljnosti, da se okrene samotnjaštvu....

Za sve uvek postoji jednom, uvek postoji jumfer, uvek postoji vatreno kr[tenje, ... i vojnik mora prvi put proći kroz kišu metaka tesan, tesan , prostor života ...kao devica... :manikir:

...barbika iz Njemačke ti je pokrenula puberitetske 'želje'
koje si pokopala i fontana je ustvari
iznijeti djelo na vidjelo
uzeo te za ruku
jer tvoja ruka
ženski princip
tanano noćni pod zastitom Mjeseca
je da krene prema ostvarivanju
...ruka uzeta 'božanski'
opominje da si zrela
za prizemnosti...
bogorodica te oslobadja nazovi nevinosti jer se nevinost zaslučuje totalnim pražnjenjem svega
kroz realni život
i tek smrću se ulazi u nevinost ako je život očistio tj. iskusio sve...
...uvedena si u profani svijet
tj. u gomilu svjetine
mjesto za Čistilište...

P.S.
...imala si San od kojeg trebalo bi da napraviš
sopstveni profil_života...

Luxor,
5894. S.G.
faraonn Tumnopoteh I

све што може да се каже о начину размишљања својственом зороу, и њему сличним неоварварима, речено је у овој такорећи школској дефиницији:

Dokle god je jedna (психолошка) funkcija utolikoj meri stopljena s jednom ili više funkcija, na primer mišljenje sa osećanjem, ili osećanje s osetom, itd., da se nikako ne može sama pojavljivati, ona je u arhaičnom stanju, nije diferencirana, tj. nije kao jedan naročiti deo iz celine izdvojena i kao takva samostalno ne postoji. Nediferencirano mišljenje je nesposobno da misli odvojeno od drugih funkcija,tj. s njime se postojano mešaju osetne senzacije iliosećanja ili intuicije; nediferencirano osećanje meša se, na primer, s osetnim senzacijama i fantazijama, na primer seksualiziranje (Frojd) osećanja ili mišljenja u neurozama.

одатле и потичу све његове форумске неурозе које свој пун израз добијају у агресији.

Nije prsla,zajebava,ali prsnuće ako je ne pustiš da tera svoje...:hahaha:
Citirala je (skoro) Junga u postu 42 (Psihološki tipovi),ali što bi to bio problem...
U pravu je u pogledu diferenciranja koliko je Jung u pravu tj.donekle.
Onekle,ludi intelektualac pravi rašomon od svoje psihe tumbajući podsvest
i svest,a o joginima da ne pričam
Pa šta misliš,ko cilja podsvesne misli i usmerava ih kad se kreiraju vesti?
Koja ekipa intelektualaca bila u Tanjugu-trust mozgova šefe! ! ! U SANU
ode ostatak...:mrgreen:
Ajd da ne pričam previše i smaram -i ovo je dovoljno...Setite se Kovačevićevog
Profesionalca...:mrgreen:

crvena cigla, ajkula..da vidimo

pretpostavka je da se sve odigrava na moru, okeanu (što je svakovrsni simbol za Život)

cigla crvena (agresija - tvoja prema meni), ali u odnosu na ajkulu, znanto manja.
ajkula je opasnost (ja) za tebe, jer se osećaš ugroženom. (ajkula zajahala ciglu)

see?

I ja сам ноћас сањао један од оних снова који потичу из дубина трансцендентног и остају у сећању у свој својој живости.

У сну се ради о једном летећем тањиру који се појављује на небу и почиње кружити око целог града, да би се у једном моменту пoлако спустио у моје двориште .

Сан нема неку садржину али боје, боје тог летећег тањира и боје свега око мене, дрвеће, биљке, као и нека неописива нуминозна осећања, нека пријатност коај све прожима неупоредива са било чиме у овом свету ткз. реалности.

Када се сећам тог сна и доживљаја у њему они су неописиво интензивнији од свега што је у овом ткз. "будном сну" уопште могуће доживети.

Јасно је да су овакви снови сусрет са архетипом сопства или са самим трансцендентним. Одатле таква нуминозност. и такви снови су много ближи реаланости изван појаве него овај будан сан у коме смо када се наводно "пробудимо".

Poslednja izmena:

Back