статуа

guest 135511

Buduća legenda
Poruka
39.924
сањала сам најлепши сан на свету (који такође носи филозофску поруку, па молим да остане овде).

заљубила сам се у античку статуу. то је била статуа мушкарца. стајала је у сред неке фонтане, и онда је он почео да се купа у тој фонтани, да помера своје мермерне руке које су шкљоцале као зглобови код Барбике гимнастичарке што ми је течо донео из Немачке за време бомбардовања '99.
ја сам га гледала опчињено, у екстази. био је обасјан сунчевом светлошћу и изгледао је као вечност, као да му време већ одавно не може ништа.

и онда је почео да ми прича нешто, на божанском језику, који ја нисам разумела, нажалост, јер сам грешни овоземаљски човек и рекла сам му да не разумем, а он се насмејао и рекао: "била би ми велика част да те ухватим под руку" и онда ме је ухватио под руку и пољубио у косу, ја сам ту помислила "савршено што сам опрала косу малопре у фонтани" (а заиста сам опрала косу пред спавање). и тако ме он ухватио под руку и то је био најсавршенији осећај икада,
сећам се те сцене моје људске руке, од овоземаљског и пропадљивог меса и његове бесмртне, вечне, божанске руке, једна уз другу.

и онда смо отишли негде, и ту смо срели неку вилу, али сада када вратим филм, то је била Богородица, да, дефинитивно је то била Богородица, није ми то рекла нити је игде писало, али знам да је то била она.
и онда смо се прошетали тргом неке непознате метрополе и видели смо много модерних зграда и стаклених излога и луна паркова и светала и онда су ми они рекли:
"сишли смо овде само да ти кажемо да је све ово илузија, ништа више до слике у твоме оку"
ја сам рекла: знам то, не знам - знам, већ знам - осећам, као апсолутну истину, зашто ми то онда говорите?
а они су рекли: "знамо да знаш, и није проблем што је илузија, него што није баш много забавна".

онда су нестали уз доброћудни смех и ја сам се пробудила.

tumblr_mu75wiecIM1s5w1o6o1_500.jpg

имаш пар тих неких менталних формулица око којих се вртиш, и све покушаваш да сведеш на њих и објасниш њима, то то је као нека сигурица у животу, кад загазиш у непознато, све преводиш у ту шаку јада која ти је позната
иначе, твој пост није тачан, чак и да се узме да је смисао теме тумачење снова, А НИЈЕ.
архетип Мајке ми се у сну приказује као моја конкретна мајка, а архетип Оца као мој конкретан отац
увек било тако, одкако сањам. то су иначе два од безброј архетипова

фонтана жеља? немам жеље, већ одавно
бесмисао љубави? то не мислим, чак ни у дубокој подсвести
теча као модел? течу нисам ни сањала уопште, већ сам на јави употребила Барбику као поређење

видиш, видиш колико ти је труо метод, толико труо да одох напоље да се надишем свежег ваздуха, уби ме ферментација

osvrnuću se na ovaj deo "и онда је почео да ми прича нешто, на божанском језику, који ја нисам разумела, нажалост, јер сам грешни овоземаљски човек и рекла сам му да не разумем, а он се насмејао и рекао: "била би ми велика част да те ухватим под руку" и онда ме је ухватио под руку и пољубио у косу, ја сам ту помислила "савршено што сам опрала косу малопре у фонтани" (а заиста сам опрала косу пред спавање). и тако ме он ухватио под руку и то је био најсавршенији осећај икада, "

božanski jezik - je tvoja mistifikacija Erosa, koji ti je dalek ( a videćemo i zašto)

dalek ti je zbog momenta "kose"

Kosa je i inače snažan seksualni momenat kroz celu istoriju i predstavlja manje više-snagu (kada su muškarci u pitanju) i eros kada su žene (rasplele ruse kose).

Ipak, kako se radi o tvojoj nelagodnosti ("савршено што сам опрала косу малопре у фонтани") jasno je da imaš kompleks "savršenosti", u smislu da si nesigurna i smatraš sebe nedostojnom ili nedovoljno dobrom. U svakom slučaju kompleks kakvog vuku samotnjaci, egocentrici i sl i koji žele sebe da predsatve u savršenom svetlu.

Konflikt seksualne želje, s jedne i tvoje nesigurnosti, s druge - rešava se osećajem prijatnosti i smeha krajem sna (katarza, klimaks, orgazam, vrhunac) - što upućuje na masturbatorsku prirodu sna.

Prisilna onanija (S.Freud - Drei Abhandlungen zur Sexualtheorie) kao opsesivno-kompulsivna aktivnost i kajanje (agresija "бежи не ****") kao posledična rezultanta.

Terapija - opuštanje kočnica, mdeikamenti na bazi nane i matičnjaka, egzotični mirisi, mastika i višednevno tuširanje

Ishrana - bez šećera (može crna čokolada)

Preuzimanje rizika, kao poželjno usmerenje.

жао ми је, и даље моја унутрашња истина не резонује са гомилом текста коју си исписао.

елем, тема уопште није тумачење снова, јер неки снови су не само персоналне, већ и трансперсоналне природе. као што свака патња не мора да буде лична, већ надлична и архетипска
порука сна је јасна да не може бити јаснила - чак је и вербално изречена.

жао ми је, и даље моја унутрашња истина не резонује са гомилом текста коју си исписао.

елем, тема уопште није тумачење снова, јер неки снови су не само персоналне, већ и трансперсоналне природе. као што свака патња не мора да буде лична, већ надлична и архетипска
порука сна је јасна да не може бити јаснила - чак је и вербално изречена.

Ne ****

elem, ja se bavim snovima još pre vremena kada si se ti igrala barbirkama

i ne bavim se pljuni pa zalepi, već ozbiljno

za razliku od tebe koja si isprojektvoala svoj strah od realnosti i nastavila da obrćeš neku kvazi-teoriju onako kako tvom strahu odgovara

Snovi (i uopšte podsvesno) su mi jasniji od svih baljezgarija koje čovek inače praktikuje.

Govor tela takođe. (da nije tako već bi bila napolju i šetala)

ti si školski primer.

San ti je divan u psihološkom smislu, jer je jasan. Nema mnogo ličnih simbola, ali pruža tužnu sliku još tužnijeg snevača koji utehu nalazi u samozadovoljstvu.

Čak i da nije san već izmišljotina, isto je - podsvest bira različite forme da se ispolji.

Stoga..gledaj i uči

имаш пар тих неких менталних формулица око којих се вртиш, и све покушаваш да сведеш на њих и објасниш њима, то то је као нека сигурица у животу, кад загазиш у непознато, све преводиш у ту шаку јада која ти је позната
иначе, твој пост није тачан, чак ...
paše i na tebe, kao kalup i odljev

osvrnuću se na ovaj deo "и онда је почео да ми прича нешто, на божанском језику, који ја нисам разумела, нажалост, јер сам грешни овоземаљски човек и рекла сам му да не разумем, а он се насмејао и рекао: "била би ми велика част да те ухватим под руку" и онда ме је ухватио под руку и пољубио у косу, ја сам ту помислила "савршено што сам опрала косу малопре у фонтани" (а заиста сам опрала косу пред спавање). и тако ме он ухватио под руку и то је био најсавршенији осећај икада, "
božanski jezik - je tvoja mistifikacija Erosa, koji ti je dalek ( a videćemo i zašto)
dalek ti je zbog momenta "kose"
Kosa je i inače snažan seksualni momenat kroz celu istoriju i predstavlja manje više-snagu (kada su muškarci u pitanju) i eros kada su žene (rasplele ruse kose).
Ipak, kako se radi o tvojoj nelagodnosti ("савршено што сам опрала косу малопре у фонтани") jasno je da imaš kompleks "savršenosti", u smislu da si nesigurna i smatraš sebe nedostojnom ili nedovoljno dobrom. U svakom slučaju kompleks kakvog vuku samotnjaci, egocentrici i sl i koji žele sebe da predsatve u savršenom svetlu.
Konflikt seksualne želje, s jedne i tvoje nesigurnosti, s druge - rešava se osećajem prijatnosti i smeha krajem sna (katarza, klimaks, orgazam, vrhunac) - što upućuje na masturbatorsku prirodu sna.
Prisilna onanija (S.Freud - Drei Abhandlungen zur Sexualtheorie) kao opsesivno-kompulsivna aktivnost i kajanje (agresija "бежи не ****") kao posledična rezultanta.
Terapija - opuštanje kočnica, mdeikamenti na bazi nane i matičnjaka, egzotični mirisi, mastika i višednevno tuširanje
Ishrana - bez šećera (može crna čokolada)
Preuzimanje rizika, kao poželjno usmerenje.

Па да. Матерјалисти би да све сведу на полну пожуду и нагон за размножавањем, као да је то једини духовни садржај човека . Јеидни садржај његове свести и подсвести.
Можда је вама сировим материјалистима полна пожуда толико битна па све сводите на њу, али немојте то да пројектујете и на све друге.

Што се тиче овог сна у њему се појављују архетипи колективно несвесног или тачније идеје трансцеднентог које далеко превазилазе либидо поједница.

Фонтана у сну је објетивација архетипа самог сопства. Самог духа који је супстанција свега.

1_Fountain_2.jpg

Жива скулптура мушкарца представља ткз. анимуса. објективнацију активног мушког принципа уопште.
Мушко и женско у фонтани као две метафизичке силе напрегнутости и опуштености воље. Синтропија и ентропија.

ros4.gif

Сан је јасан свакоме ко познаје филзофију идеализма и не потребује објашњавања.

Само можда подсећање да се ради о објективацијама метафизичких ентитета и садражаја трансцендентног који су се у свест пробили као симболи. Али који се у свести могу само тако приказати. Као сенке на зиду пећине. Док питање шта су ти ентитети изван симболичног предствљања остаје непознато, Или бар непознато сазнању не и интуицији којом можемо нешто од тога и наслутити.

Poslednja izmena:
Da probamo ;)
Voda u opisanom snu je možda ,symbol pročišćenja, kupanje tela, pranje kose pre sna,...itd
a, Fontana je loža M i Ž, ali ne samo loža, izvorišta I večnog, već pročišćavajućeg I iskrenog
međutim pročišćeni je "čist" ,ali je I strukturalno krut - M.princip tvrdoće
dok, je ona "zaprljana", pokajana, ovozemaljska masna, mekana, slaba -Ž. princip (preterivanje)
Međutim ne vidim u snu nigde simbol mane ?
Već pad energije ;)

Poslednja izmena:
Па да. Матерјалисти би да све сведу на полну пожуду и нагон за размножавањем, као да је то једини духовни садржај човека .

pazi ovog mandrila..

alo bre, svaki živi pojedinac želi da se dopadne drugima (eros)
celokupno postojanje, moral, norme, forma, garderoba, šminka, pojavnost, karijere, dobar život - sve je usmereno ka tome da čovek NE bude sam. Da ima partnera (eros)

Cela planeta se vrti oko seksa, ptičke i *****..a ti mi tu mudruješ

Naravno da je devojka siebana
Naravno da drži nogu na gasu i kočnici istovremeno
Naravno da je zbunjena i da ne razume jezik erosa, jer je zgađena na tu prostu činjenicu (da se sve vrti oko ptičke i *****)

Ali..dok se ona odgadi, eto joj novih zuba i otromboljenih sisa
Eto joj čitavog paketa strahova koji idu uz samce, usedelice i aseksualne histerike.

A ti, koji si erotičan kao ašov, očigledno i sam prepadnut ptičke i ge tačke, samo nastavi da metafizišeš...Možda kad ti se sledeći put digne to malo kereca pomisliš da ga je spopao neki entitet.

sintropija..entropija..

čibe bre

па? и људи без ноге се баве спортом, чак учествују и на Олимпијади

jeste, te su discipline i osnovane iz pijeteta prema njima, da se ne bi osetili zapostavljeni

stvarnost prilagođena anomaliji

baš kao što i ti svoju stvarnost prilagođavaš naopakim teorijama, kako bi našla utehu za svoje strahove.

prvom prilikom kad te bude natakario neki kamiondžija, ima da zaboraviš sva metafizička sranja u roku od odma

jeste, te su discipline i osnovane iz pijeteta prema njima, da se ne bi osetili zapostavljeni

stvarnost prilagođena anomaliji

baš kao što i ti svoju stvarnost prilagođavaš naopakim teorijama, kako bi našla utehu za svoje strahove.

prvom prilikom kad te bude natakario neki kamiondžija, ima da zaboraviš sva metafizička sranja u roku od odma

Kako priča, tako I leči G-din. B.Lebovski ... :D

idi begaj..

ko da sam ja izmislio seksualnost pa bi sad da je reklamiram

samo bolesni umovi mogu da ignorišu Frojda

Milioni žena su ovakve "probleme" i čudne snove do Frojda rešavale samokažnjavanjima i bežanjem u bolest.

Čovek je rešio da taj ubuđali Stid i tabue jednom za svagda razbuca, ali evo..ima i dan danas likova koji će svoju sopstvenu neseksualnost da zapakuju u intelektualizacije i opet neke "modernije oblike "stidova i tabua, samo zato jer su prepadnuti dodira, intimnosti, deljenja, davanja.

Bolest bre.

A najdraži su mi seljoberi kad kažu "matori perverznjak" za jednog genija kakav je Frojd.

Mislimsemamuti..da nije bilo tog matorog perverznjaka, još bi vam keve i čalci vezivali zvonce oko kereca da vam se ne osuši kičma kad katedr

Back