Start Up disketa......kako sa XP!?

neledr

Primećen član
Poruka
748
Pozdrav svima!
8) Dok sam imao WinMe, sve je bilo"dobro",kad krene nesto natraske uz pomoc StartUp diskete za WinMe.Ubacish, restartujes comp.....i tako dalje, mislim da znate nasta mislim.E, sad, posto sam se navukao na XP hvala Bogu(!?),da li nesto slicno postoji i za XP, i kako se to radi.Mislim, znam da za XP nepostoji startup disketa, ali postoji li bar nesto slicno tome da znam ako nesto pukne sta da radim.Da ne reinstaliram sistem nanovo ako nemora, vec samo ono: scanreg /restore.... itd.Jel postoji tako nesto? A?

Pa vidi... Imas vise stvari koje mozes da rijesis u XP OS.. Ako je moguce podici Win onda imas onu lijepu opciju SISTEM RESTORE (koju si imao takodje u Win 2000 Me), a pored toga u XP OS imas takodje opciju sa instalacijskim CD-om. To rjesavas tako sto ides na obnovu tvog sistema pomocu CD-a. Nije potrebna nikakva disketa pod uslovom da je CD sa XP OS bootabilan, a ako nije mozes da skines startup disketu sa neta i da odradis.. (Startup disketa za XP OS tacnije cini 6 flopy disketa koje dobijes kada pokrenes fajl koji se moze naci na mnogo mjesta na netu). Ovo bi bilo ukratko o onome sto te je interesovalo.. Poz.

neledr:
Pozdrav svima!
8) Dok sam imao WinMe, sve je bilo"dobro",kad krene nesto natraske uz pomoc StartUp diskete za WinMe.Ubacish, restartujes comp.....i tako dalje, mislim da znate nasta mislim.E, sad, posto sam se navukao na XP hvala Bogu(!?),da li nesto slicno postoji i za XP, i kako se to radi.Mislim, znam da za XP nepostoji startup disketa, ali postoji li bar nesto slicno tome da znam ako nesto pukne sta da radim.Da ne reinstaliram sistem nanovo ako nemora, vec samo ono: scanreg /restore.... itd.Jel postoji tako nesto? A?

Eno ti gore UPUTSTVO sta se plasite recovery konzole procitaj pazljivo i videces da je lako i resava skoro sve probleme :!: :?:

ona se pravi tako sto odes na windows exploreru na : tools - folder options i na kartivi wiew decekiras - show hiden files and folders i decekiras - hide protected files for operation sistem zatim nadjes sledece fajlove:
- ntdetect
- ntldr
- boot
i lepo ih usnimis na potpuno prazan flopy (samo ih iskopiras).
svaki put kada windows xp pro nece da se podigne uopšte ubaci njega i restatuj komp 100 % ce ga podici zatim pokreni sistem restore da ga vratis unazad ili reinstaliraj windows :D :D :D
ps::obavezno na kraju cekiraj hide protected files for operation sistem da jos da dodam da se ti fajlovi nalaze na cu rootu znaci kliknes na ci nadjes ih :idea: :idea:

Back