Quantcast

Stari manastir Devič

srbicanova1941

Obećava
Poruka
76


Ученици призренске Богословије, поново су одушевили кориснике друштвених мрежа. „За добро јутро из царског Призрена — сложно певају синови народа прогнана“, гласи објава у којој ђаци певају за посебног госта, игумана Свете српске царске Лавре манастира Хиландара на Светој Гори Атонској, архимандрита Методија, и шаљу важну поруку.
 
Poslednja izmena:

srbicanova1941

Obećava
Poruka
76


,,Ајде, шта будали не падне напамет.“ Да кажем неком професору, он ће рећи, ово је неки јеретик. И ја сам то у себи носио, и могло је бити за мене фатално да нисам нашао решење, за мене барем, код Василија Великог. Он каже да за нас, створена бића, уопште не постоји време. А шта је време? Време је једно трајање које има прошлост, садашњост и будућност. Прошлости као времена нема, има остатака од прошлости, али као време она не постоји. Будућности такође нема, она ће бити. А чега има? Има само садашњости. А шта је садашњост? Док сат не откуца так-так, то је будућност, кад откуца то је прошлост. А шта је онда садашњост? Е сад, он каже да се та категорија времена не односи на Бога, на њега се не односи време, на њега се односи вечност, а вечност је стална садашњост, нема ни прошло- сти ни будућности, нема ни јуче ни сутра, има само сада. То је и за мене било решење и ја сам могао да идем даље, иначе је могло бити фатално, је л’ да?

Патријарх Павле
 
Poslednja izmena:

srbicanova1941

Obećava
Poruka
76


Молитвене свечаности поводом 1000 година Призренске епархије

Призренска епархија обележава 1000 година од њеног првог писаног спомена у првој хрисовуљи византијског цара Василија Другог који је одмах по освајању Охрида издао три повеље охридском Архиепископу Јовану, којима је био утврђен обим Охридске архиепископије.
 
Poslednja izmena:

starimrgud

Primećen član
Poruka
607
[SIZE=4[B]NIKADA NE BIH MOGAO DA POVERUJEM, DA ĆE NEKO IZBRISATI VIŠE STOTINA
DOKUMENATA KOJE SAM GODINAMA SAKUPLJAO. KAO KADA JE ŠABAN POLUŽA
JEDNIM POTEZOM IZBRISAO POSTOJANJE MANASTIRA DEVIČ.TO JE ZLOĆIN
PREMA MOJIM SELJANIMA IZ TOG SVETOG MESTA.[/B]
[/SIZE]
 
Top