STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Makedonija - jedan od najlepših soloa na gitari jugoslovenskog roka.

Inače, Bregović je puno toga naučio od gitariste Bate Kostića, iz Yu grupe. Yu grupa je pre Bijelog dugmeta imala pesme sa narodnim melosom, ali su njihove pesme bile mnogo originalnije.

Čak je Točak jednom rekao da je Bijelo dugme ukralo rif Yu grupi za pesmu Kad bih bio bijelo dugme. Ali, nikad nisam našao tu pesmu Yu grupe.
yu grupa su carevi za onog hohštaplera

Verujem ti na rec.

A pravo da ti kazem, pojma nemam o cemu pises.

Isao sada na google i gledao tekst, kaze ima neki stari pesnik od koga je ovo ukradeno. Vidim da je i Bijelo Dugme, jedan od retkih ex-yu bendova koje ne mogu da smislim, a ne znam zasto, bas su mi ogavni.

Ne čudi me da je i tekst ukrao. :lol:

Slažem se, precenjeni su.

- - - - - - - - - -

Pa nema mnogo razlike izmedju Cece i Bjelog Dugmeta, oboje su isli na masu. A onda, Ceca je postenija u tome.

Nemojte tako. Sesilija je od početka karijere do danas ostala povezana sa andergraundom. :lol:

Moja drugarica tvrdi i da su od nas krali :)
Pa tako ona pesma iz filma taxi je ustvari "volela me jedna Vranjanka..." ubrzana
Navodila je jos neke primere, ali zaboravih

Mozda se Agi seca serije Miami vice,

yu grupa su carevi za onog hohštaplera

Yu grupa uzivo zvuci mnogo bolje nego na bilo kom albumu. :super:

jeste
Mada i naši narodmjaci bezočno kradu od Turaka:D

Ironija u tome je sto ono sto nasi maznu od Grka i Turaka i preprave ukradu Bugari :lol:

Evo Snowko, jos jedna faca iz Nisa. :)

Cuo sam za lika, nikad vise od 3 zice na gitari :lol:

:( what?....nije bio kopile....uvijek je najprimamljiviji način da ljudi svoje nagonske,primitivne,životinjske pulzije (u ovom slucaju seksualne)opravdaju bila "intelektualizacija" (recimo u ovom slucaju antihrist filozofija)...pogotovo onda kada se serviraju adolescentima (na fazon sex,drug,rock n roll,who cares..)

Tako da (ako sam dobro shvatio poentu pjesme) to što narator hoće na perfidan način da razdjeviči bogobojažljivu klinku ,jer tobože djeva marija je mit ,ne znači da se u istoriji covjecanstva nisu zaista pojavljivali i oni ljudi koji su nas napominjali i na one uzvišenije potencijale koje nosimo u nama ,pored onih potencijala koji su u stanju da realizuju samo ono što nam samo ovaj materijalni svijet nudi...

Poslednja izmena:

GrayCriminalAntelopegroundsquirrel-size_restricted.gif

:( what?....nije bio kopile....uvijek je najprimamljiviji način da ljudi svoje nagonske,primitivne,životinjske pulzije (u ovom slucaju seksualne)opravdaju bila "intelektualizacija" (recimo u ovom slucaju antihrist filozofija)...pogotovo onda kada se serviraju adolescentima (na fazon sex,drug,rock n roll,who cares..)

Tako da (ako sam dobro shvatio poentu pjesme) to što narator hoće na perfidan način da razdjeviči bogobojažljivu klinku ,jer tobože djeva marija je mit ,ne znači da se u istoriji covjecanstva nisu zaista pojavljivali i oni ljudi koji su nas napominjali i na one uzvišenije potencijale koje nosimo u nama ,pored onih potencijala koji su u stanju da realizuju samo ono što nam samo ovaj materijalni svijet nudi...
čudi me samo da su komunisti branili blaćenje Isusa,to im je odgovaralo
I bez obzira da li je neko vernik, nazvati svetog čoveka kopiletom je potpuno imbecilno
I to van konteksta
Brega je osim što je lopina voleo da se preserava i nešto mudruje,a meni se takvi isforsirani posebno gade

Ne čudi me da je i tekst ukrao. :lol:

Slažem se, precenjeni su.

Ja sam totalno van te cele price. Recimo, skoro uopste ne pratim domacu scenu niti me interesuje ko sta krade, gde, od koga i slicno tome. Da mi kazes "nabroj mi 5 Bijelo Dugme pesama" vrv bih prasnuo u smeh. Potrebno je nesto da me poprilicno impresionira da bih mogao da kazem "vredi". Bijelo Dugme znam da ima kult nekih ljudi koji su sada po 40-50 godina, koji malo vise vuku na neku, da kazemo, rock stranu.

Od svih starijih ex-yu bendova, ja najvise gotivim Kerber.

Zanimljivo mi je kako Eddie Marcolin i Goran Shepa Gale lice :hahaha:

Ja sam totalno van te cele price. Recimo, skoro uopste ne pratim domacu scenu niti me interesuje ko sta krade, gde, od koga i slicno tome. Da mi kazes "nabroj mi 5 Bijelo Dugme pesama" vrv bih prasnuo u smeh. Potrebno je nesto da me poprilicno impresionira da bih mogao da kazem "vredi". Bijelo Dugme znam da ima kult nekih ljudi koji su sada po 40-50 godina, koji malo vise vuku na neku, da kazemo, rock stranu.

Od svih starijih ex-yu bendova, ja najvise gotivim Kerber.

Zanimljivo mi je kako Eddie Marcolin i Goran Shepa Gale lice :hahaha:

Mozda u njihovo vreme nije postojao toliki izbor kao sada.
Koliko znam SFRJ nije bila zatvorena kao SSSR ali vecina nije baratala stranim jezicima kao danas da bi slusala nesto drugo nego samo domace.

Ovakvih bendova je bilo puno tokom 80-ih, tokom 70-ih je bilo manje.

postojao je izbor
Ja sam živi svedok

Ne sporim to Agi ali iz tog perioda moja generacija zna za Bjelo dugme, Korni grupu, Indekse, mozda nekog od narodnjaka i Zdravka Colica.
Yu grupa je mislim izdala samo 1 album tokom 70-ih i otisli su na dugu pauzu, ako se ne varam izgoreo je kombi sa opremom i Zika je jedva ostao ziv tada.
Riblja corba je izdala album krajem 70-ih.

Mada ne znam u koje zanrove spadaju Miki Jevremovic i Crveni koralji, imali su obrade Animal i Dzoni Kesa :)

Mozda u njihovo vreme nije postojao toliki izbor kao sada.

Eh, Soul, Funk, Disco, Elvis, Tuti Fruti itd su shevali po BG-u. Twist je bio fenomen. :mrgreen:

Mislim da je glavni problem bio TV, tj. nedostatak istog. Ljudi su na TV reagovali tako sto su mislili da je pravi, minijaturni covek u njemu. To je bio takav impakt da scena u Posetiocima ima svakog smisla :mrgreen:

jeste
Mada i naši narodmjaci bezočno kradu od Turaka:D

Био сам изненађен кад сам сазнао да не краду само од Турака и сличних. Нпр. Џејов и Минин хит Славија је мазнута мелодија ( и донекле текст ) једног италијанског певача Нина Данђела.

Био сам изненађен кад сам сазнао да не краду само од Турака и сличних. Нпр. Џејов и Минин хит Славија је мазнута мелодија ( и донекле текст ) једног италијанског певача Нина Данђела.

ma kradu gde stignu
Ali je samo Brega toliko drzak da Chuck Berry-ja potpiše sa Bregović
i niko ga nije tužio

ma kradu gde stignu
Ali je samo Brega toliko drzak da Chuck Berry-ja potpiše sa Bregović
i niko ga nije tužio

Nekada daavno sam gledao onaj frac. film kraljica margot...i vidjeh slucajno dole u titlu da je muziku radio Bregovic..ja mislio da je sve sam iskomponovao. XD

Pa nema mnogo razlike izmedju Cece i Bjelog Dugmeta, oboje su isli na masu. A onda, Ceca je postenija u tome.

Pazi joj teksta:

Trep, trep, trep, trep
trepni, trepni, trepni

I nece me biti i zaspace nade
kao jaganjci gladne
al' vuci ce makar
i na tren bar biti siti

Trep, trep, trepni, trepni
ma samo trepni
i ja cu za tebe da umrem
i sve ce da ti krene
meni su ruke odsecene

Nekada daavno sam gledao onaj frac. film kraljica margot...i vidjeh slucajno dole u titlu da je muziku radio Bregovic..ja mislio da je sve sam iskomponovao. XD

Pazi joj teksta:

Trep, trep, trep, trep
trepni, trepni, trepni

I nece me biti i zaspace nade
kao jaganjci gladne
al' vuci ce makar
i na tren bar biti siti

Trep, trep, trepni, trepni
ma samo trepni
i ja cu za tebe da umrem
i sve ce da ti krene
meni su ruke odsecene