STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@MASINSKI JEZIK

Masinski jezik isto nema veze sa Strelcem i Jupiterom. Tu isto nije nista apstraktno, samo brojevi. Matematika nije u domenu Strelca.
Mislim razumem sta hoces da kazes, ali ti nemusti jezici vise spadaju pod okrilje Riba.
Strelac jeste astrologija, mislim taj Merkur.

John Backus - IBM, kreator FORTRAN-a.

Augusta Ada King, Countess of Lovelace - Prvi kompjuterski programer.

Grace Brewster Murray Hopper - COBOL

Federico Faggin - Microprocessor

151014_Ada_Lovelace.png

Apstrakcija ne lezi u brojevima kao takvim, vec u nacinu koriscenja datih informacija radi dobijanja potpuno novih informacija. U osnovi Merkur Vodolija, ali u primeni veoma Strelcevski (sa sve probijanjem granica, smisao Strelca).
Iako je istina da su svi brojevi pod vladavinom Blizanaca, brojevi koji se koriste za dobijanje informacije dalje od papira su prakticno Strelac. Imamo mali put, koji je bukvalno 2+2=4, a imamo i veliki put koji se moze predstaviti u formi relacija i ekvivalencija ∀n,m∈N:m=n⟺S(n)=S(m)
Iako bi u osnovi imali simetriju kada govorimo o dualnosti, poenta je da jezicke forme u odredjenom momentu prestaju da budu cisto jezik i konvencionalni, dnevni nacin komunikacije te postaju nesto daleko vece, obimnije i obuhvatnije sto je primer i koncept Jupitera, odnosno Strelca.

Merkur u Strelcu jednostavno vlada Visom slikom.

Recimo da bi to najbolje mogli da pokazemo kroz ASCII art.

1_ygzba_GB2_Lw9u_ZDTGf_Canww.png

U osnovi uvek imamo Blizance, ali u siroj slici imamo Strelca. Stvar percepcije kada je u pitanju umetnost. Jedno drugom su sustinska opozicija, ali se u praksi nadopunjuju. Isti slucaj je i sa masinskim jezicima.

Merkur u Strelcu je izuzetno povoljan za matematiku i bavljenje matematikom pod uslovom da je na stepenu Blizanaca ili Device.

Ako krenemo putem, tacka A je pocetak, tacka B je destinacija

A....selo....selo....selo....selo....selo....selo....selo...B

Svaka tacka izmedju dva sela je pod vladavinom Blizanaca, ali sve sto spada u distanci A do B, ukljucujuci i sela, su u Strelcu.

Gomila tacaka u velikom krugu. Princip makro i mikrokosmosa.

Poslednja izmena:
Mozes da napomenes da je to tvoj stav jer to nije nista sto je opste prihvaceno niti tacno da Strelac vlada muzikom. [bold]Venera je muzika, umetnost[/bold]
I muzici nije jedina svrha budjenje srece, nego emocije bilo kakve u koje spada i sreca. Emocije ne spadaju u domen Strelca, vec vodenog elementa.
David Bowie nema dominantan Jupiter, on je Jarac/Vodolija, sa stelijumom u Lavu i Jarcu. Jedna planeta u devetoj kuci ne cini prolece niti moze da bude dominantna u odnosu na sve ostalo. :D
Lav isto ne vlada muzikom, nego performansima. Lav se najcesce srece kod frontmenta i zabavljaca. Hetfield, Mick Jagger, Robert Plant, Layne Staley.
Michael Jackson je Riba Asc sa Mesecom u Ribama na Ascedentu. Elvis takodje ima Mesec u Ribama, jako dobra pozicija za muzicare.
Strelac i Lav su potrebni u kartama muzicara koji su poznati ali ne zbog muzickog talenta nego da dobiju neki X faktor da se lakse istaknu jer bi samo sa Ribama ostali u pozadini, ali to i dalje ne cini nista zbog cega bi ova dva znaka vladala muzikom.
Hendrix je gitarista, to je pravi domen Strelca, ali gitara ne cini to da neki znak vlada sveobuhvatnom umetnoscu.

@masinski jezik

Nije bas tako. Matematika ne vlada Strelcem ni u jednom domenu. Matematika je delo coveka, za coveka da bi sebi objasnio neke dogadjaje i pojave koje vidi oko sebe. A covek i ljudi generalno spadaju u domen Merkura u najsirem smislu, zato se kaze da su Blizanci i Devica ljudski znaci. Jupiter je ono izvan, bog. Zbog toga Strelac vlada religijom, kao necim mnogo vecim od coveka(malog Merkura)
Pre svega matematika je alat, skup simbola. Svi alati spadaju pod domen Device i Merkura.
Molim te ne objasnjavaj mi sta su brojevi i logika pls, ja sam zavrsila matematicki.
U masinskom jeziku nema apsolutno nista apstraktno vise od onog kad neki broj nazoves tri, to je isti princip nesto sto do sada nisi video nazoves po nekom imenu.

Saturn je generalno malefik ali u dobrim aspektima sa Merkurom(kao sto sam vec napisala-dobrim a to su samo sekstil i trigon) ume da strpljenje i mogucnost baratanja sa nekom dosadnom materijom.

Zavisi za koga je dosadna materija. Ovo prakticno moze da bude bilo koja planeta u Jarcu. Saturn kao takav moze da pruzi povoljnosti vise u Odgovornosti no u Koncetraciji. Koncetracija je vise domen Device (usitnjenje ili fokus na tacku). Koncetracija je SVAKAKO Merkur. Ali Merkur je adaptabilan i promenljiv. Koncetracija zavisi od toga koliko je Merkur dobro pozicioniran, a to je ono sto svi znamo, naravno.

Jarac je u trigonu sa Devicom, i Vodolija u trigonu sa Blizancima, dakle Saturn podrzava Merkur. Ovo ne vazi za sam Merkur u Jarcu, i los aspekt Saturn-Merkur.

Moze Saturn da podrzava, ali ne radi nista posebno. :mrgreen:

Ovan nije strateg.

Ceo zivot za Ovna je jedno veliko bojno polje, sto u ljubavi, sto s ljudima, sto u svemu sto radi. Kazem ti ponovo, ako pogledas horoskope mnogih prominentnijih sahista uvideces da su Vatreni znakovi izrazeni. Jupiter u Ovnu je definitivno sinonim za strategiju, znam po sebi. :mrgreen: A i po drugim stratezima koje sam upoznao. Zanimljivo da smo svi INTJ. :mrgreen:

Strategija su Skorpija,Devica,Jarac(ne uvek uspesno, ali to su znaci koji nisu prvo loptasi nego vise planiraju sta i kako ce reci, dakle vatreni znaci i strategija-nikako )

Za Skorpiju mogu da se usaglasim, ali Devica i Jarac ne igraju ma kakvu ulogu u strategiji ma kog tipa. Njihova vrsta "strategije" jeste da ne rade nista i da se ne mesaju ni u sta vec da gledaju sebe. Strategija je definitivno pod vladavinom Marsa i znaka Ovna jer podrazumeva zauzimanje bitnih lokacija, cesto sto pre i sto silovitije. Principijalno uvek ako moze na kontu CASTI.

Kruzenje oko neprijatelja ili pokusavanje dolaska do cilja po svaku cenu je principijalno uloga Skorpije.

Mars u znacima definise to kakav je neko "strateg". Recimo da bi Mars u Biku igrao pazljivije i opreznije gradeci resorse, dok bi Mars u Ovnu zeleo da ide od tacke A do tacke B i da osujecuje sve pred sobom.

Mars u Devici je analiticke prirode i ne zeli da se mesa u aktivnu borbu. Zeli samo ukoliko ima veliku podrsku iza sebe. Mars u Jarcu takodje ne zeli da se upusta u nagle ili naprasne poteze, vec uvek igra na siguricu. Iskljucivo Mars u Ovnu i Skorpiji ce da nadju glavnu i osnovnu slabu tacku protivniku. Mars u Ovnu spreda, a Mars u Skorpiji otpozadi.

U sustini u teoriji moze i Jupiter u Skorpiji, imajuci to u vidu. Dakle Jupiter Skorpija ili Ovan su definicija Strategije. Dalje, Strateg (osoba) se definisu preko Marsa. Ovde najvecu beneficiju uziva Skorpija, tj. Mars u Skorpiji. Po mogucnosti Kuca 1. Jupiter bi trebalo da bude u Vatrenom Znaku jer govorimo o Ratu (ordenje, generali, cinovnici i slicno). Dakle, Jupiterm ora da bude izrazen, Mars mora da bude izrazen.

Primer sam nasao u horoskopu Horatio Nelson-a.

Ako pogledamo Napoleona, dobijamo Jupiter kuca 1 u Skorpiji. S druge strane Strategija se takodje moze gledati i kroz Pluton u Ovnu u dijagonali sa Marsom u Ovnu, cak. Ali ovo je samo teorija i nemam podatke.

Svi vatreni Merkuri su dobri za otkrivanje istine, brzog dolaska do stvari, to vise Merkur u Ovnu i Strelcu...u Lavu je malo lenj.

Hmmm...

Dakle da zakljucim, sto se tice koncentracija to definitivno nije Merkur u Strelcu, sto ne znaci da nije mnogo drugih stvari ali jak fokus nije jedna od njih.

Koncetracija je svakako i Merkur u Strelcu, odnosno Merkur generalno u bilo kom znaku, zavisno od toga na sta se konkretno treba koncetrisati. Fora je u tome sto se Strelac koncentrise na SIRU SLIKU pre nego li na najsitnije detalje. :ok:

Н3В, кад помену шах...ускоро ( у новембру ) креће опет меч за светског првака. Сећаш се пре две године како си рекао да Карлсен има много бољи хороскоп за шах од изазивача Карјакина. Е сад је изазиваш Каруана, баш ме занима какви су његови аспекти, ако те не мрзи погледај. По ономе што сам читао момак је чист шаховски продиџи.

Mozes da napomenes da je to tvoj stav jer to nije nista sto je opste prihvaceno niti tacno da Strelac vlada muzikom. [bold]Venera je muzika, umetnost[/bold]

Sirimo bespotrebno temu. Nije to samo moj stav. Strelac je izuzetno muzikalan znak i ovo ce ti svaki astrolog reci bez i da trepne. Sama Gitara kao muzicki instrument je prakticno u znaku Strelca. Svetski dan Violine se slavi tokom vladavine Strelca. Vec sam napomenuo u kojoj je relaciji sta i kako. Strelac je svakako povezan s Muzikom i to velikim delom, sto se moze videti i na primerima koje sam postavio.

I muzici nije jedina svrha budjenje srece, nego emocije bilo kakve u koje spada i sreca. Emocije ne spadaju u domen Strelca, vec vodenog elementa.

Tacno, ali vrsta umetnosti koja nas privlaci je okarakterisana Jupiterom pre nego li Venerom. Ja sam Venerom u Jarcu sigurno ne slusam Etno :hahaha: A najvprivlacnija mi je muzika mahom iz Nemacke i Japana, shodno mom Jupiteru u Ovnu. S druge strane, nacin na koji dozivljavamo muziku ne predstavlja "svrhu" muzike. S trece strane zavisno od Meseca i pozicije Meseca u natalu drugacije razumemo muziku i imamo drugacije tendencije ka muzici generalno.
Ali jedini pravi pokazatelj vrste muzike i generalno umetnosti koja nam prija je okarakterisana Petim poljem.

Za Muziku mozemo da kazemo da je definisana svim planetama, kao i svim poljima, jer je preopsiran pojam. Ali u konceptu onoga sto predstavlja je i te kako Jupiterom obojena.

Nedodirljiva, bezgranicna, univerzalna (vrsta univerzalnog jezika), obogacuje duh, telo i t d. Svakako da je to jedno od najvecih bogatstava ljudi, samim tim Jupiter (exalt u Raku, Mesec afekcija prema Muzici).

David Bowie nema dominantan Jupiter, on je Jarac/Vodolija, sa stelijumom u Lavu i Jarcu. Jedna planeta u devetoj kuci ne cini prolece niti moze da bude dominantna u odnosu na sve ostalo. :D

Njegov MC je u Strelcu.

Lav isto ne vlada muzikom, nego performansima. Lav se najcesce srece kod frontmenta i zabavljaca. Hetfield, Mick Jagger, Robert Plant, Layne Staley.

Pravis osnovnu gresku naglasavanjem polozaja Sunca. Hetfieldova 5 kuca je prazna. Istina je da Peta kuca vlada performansama, ali isto tako vlada i Umetnoscu jer se sve to mora ispoljiti preko Sunca. Umetnost je najvece dostignuce Coveka (Sunce 5). Ali opet se mozemo i vratiti na znak Strelca i toga koliko je daleko jaca i uticajnija uloga Meseca i Jupitera u prici o umetnosti. A ako i krenemo logikom iskljucivo pozicije Sunca trenutno najveca pijanistkinja sveta je zagarantovano Mitsuko Uchida.

Leonardo Da Vinci, Vincent van Gogh, Jimi Hendrix, Alfred Hitchcock, Jules Verne, Whitney Houston, pa cak i Adolf Hitler koji je tako silno zeleo da bude umetnik. Svi su imali Jupiter Mesec konjunkciju, a to je samo par kojih sam mogao da se setim jer sam davno gledao bas.

Michael Jackson je Riba Asc sa Mesecom u Ribama na Ascedentu. Elvis takodje ima Mesec u Ribama, jako dobra pozicija za muzicare.

Kod Dzeksona gledas Asc, ali kod Elvisa Asc u Strelcu "neka hvala" :D

Dzekson MC, jer on je vise poznat po slavi no po muzici. Elvis takodje. Mozemo da gledamo samo pozicije, ali kada pogledas sve parametre koji su bitni uvideces da je kod svih njih Strelac odigrao daleko presudniju ulogu no bilo sta drugo, Elvis je tipican primer Jupiterovca sa naglasenim osobinama Jarca. Dzekson je tipican primer Saturnovca (poznat po Moondance(kuca1)), ali njemu je ceo zivot obojen Saturnom. Njemu je Mesec u Ribama samo doneo da promeni boju koze u Belu. Njegov Mesec nema niti jedan povoljan segment. A Saturn mu je direktno povezan sa Venerom (Pevanje) u 6 Kuci (Posao) koji je zapoceo kao klinac (Merkur) u bendu (grupa ljudi, Uran). Tranziti Saturna su najbitniji kod Majkla.
Jimi hendrix ti je hodajuci Jupiterovac, Jupiterovska strvina. On je definicija toga kako izgleda kada se ukombinuju elementi Urana, Jupitera i Venere, to jest Revolucije, Muzike i Finese. Njegova 12 kuca je samo donela trovanje, najverovatnije vinom. Venera 12 trovanje vinom.

Strelac i Lav su potrebni u kartama muzicara koji su poznati ali ne zbog muzickog talenta nego da dobiju neki X faktor da se lakse istaknu jer bi samo sa Ribama ostali u pozadini, ali to i dalje ne cini nista zbog cega bi ova dva znaka vladala muzikom.

Vidim da drasticno potcenjujes Vatrene znake. :hahaha: Sta su za tebe Vatreni znaci? Samo neki koji se, eto tako, biju svuda unaokolo? :mrgreen: moguce je da ih nisi dovoljno istrazila? :think: Ponovo, PROSTORNI znaci, dinamika. Ne postoji ono cega se Vatra ne dotice i sta ne pokrece.

Hendrix je gitarista, to je pravi domen Strelca, ali gitara ne cini to da neki znak vlada sveobuhvatnom umetnoscu.
Recimo da Vaga ima najvise udela u Umetnosti kada se sve sabere i oduzme. To je onaj znak koji pada u afekciju i kod osnovnih boja :mrgreen: Ali opet ne treba da zapostavimo uticaj Jupitera kada gledamo generalnu umetnost. Tu imamo ne samo muziku, vec i filmove, stripove, vrsta smeha, vrsta uzivanja, vrsta raspolozenja itd.
Umetnost spada u ENTERTAINMENT kada gledamo globalno svet. Bez umetnosti moze da se zivi, tj. prezivi, tako da domen Zemlje sigurno nije. Dakle vise je u osnovi Vazduha i Vatre.
Umetnost iz Bola se najvise ceni (Venera Ribe), a pogotovo kada se radi o odricanju ili o nesebicnom zrtvovanju (Ribe). Ali to je samo ono sto je najvise ispoljeno, ne i ono sto je generalno pokazano kao tacno.
Ponovo, presiroka tema, ali da ne duzim - kod mene se u svim analizama koje sam radio sam covekom pristup muzici, filmovima i generalno umetnosti (osim u slucaju Knjiga) su se uvek pokazali kroz poziciju Jupitera, pre nego li poziciju Venere. Venera iskljucivo za Pevanje, pogotovo solo pevace kao i muziku koja se nasledi od Majke.

@masinski jezik

Nije bas tako. Matematika ne vlada Strelcem ni u jednom domenu. Matematika je delo coveka, za coveka da bi sebi objasnio neke dogadjaje i pojave koje vidi oko sebe. A covek i ljudi generalno spadaju u domen Merkura u najsirem smislu, zato se kaze da su Blizanci i Devica ljudski znaci. Jupiter je ono izvan, bog. Zbog toga Strelac vlada religijom, kao necim mnogo vecim od coveka(malog Merkura)
Pre svega matematika je alat, skup simbola. Svi alati spadaju pod domen Device i Merkura.
Molim te ne objasnjavaj mi sta su brojevi i logika pls, ja sam zavrsila matematicki.
U masinskom jeziku nema apsolutno nista apstraktno vise od onog kad neki broj nazoves tri, to je isti princip nesto sto do sada nisi video nazoves po nekom imenu.

Matematika, za mene, je konceptualizovana kucom 6, a ucenje matematike jakim planetama u kuci 6.

Matematika kao vrsta jezika je definisana Blizancima, ali ispoljavanje matematike u domenu dobijanja rezultata (konacni cilj) je domen Strelca s obzirom da su oba znaka analogni jedno drugom.

Novac (Venera) je rasprostranjen po svetu zahvaljujuci Ribama, ali je cesto prljav.

Simbol u osnovi je Blizanac (napisan). Ovo je direktno povezano sa kreacijom Coveka (Covek iliti Mozak je uvek Vodolija, a Ljudi i Covecanstvo su Mesec).

Postoje Ljudski Znaci, naravno, i Strelac je takodje jedan od njih ali polovicno. Strelac takodje ima dualnu prirodu, promenljivu, dvodelnu.

Ali sta je Matematika u osnovi do filozofija? Sta znaci rec matematika do "ZNANJE, UCENJE"? Nemamo iskljucivo kucu 3 koja vlada znanjem i ucenjem, vec i kucu 9 koja predstavlja Vise znanje i Vise ucenje. Kada gledamo fakultete uvek posmatramo polje 9, a kada gledamo alternativna ucenja uvek posmatramo kucu 11.

Tako da je Matematika svakako podvucena i kroz domen Strelca, s tim sto se radi o visim konceptima matematike, a apstrakcija iliti fundamentalna matematika su svakako sastavni deo toga, kao sto je i matematika sastavni deo svega sto postoji.

Postoji razlika izmedju ljudske kreacije kao i prepoznavanja prirodnih zakona postojanja. Matematika je vise jedna vrsta mosta izmedju prepoznavanja prirodnih zakona i ljudske potrebe da intelektualno svojom radoznaloscu nesto okarakterisu.

Princip KARAKTERISANJA iliti OKARAKTERISANJA je kompletno uloga Blizanaca. Blizanac je taj koji vidi oblik i onda ga stavi na dvodimenzionalni prikaz. Ali Strelac je taj koji sve te obliku sakupi i onda im pruzi funkcionalnost. U tome se ogleda i dinamika ova dva znaka. Tako da od gomile nota (Merkur) dobijamo i kompoziciju (Jupiter).

Da podsetim, Jupiter SAKUPLJA i GOMILA male i naizgled nebitne stvari na gomilu. Akumulacija iliti kompozicija.

E sad, to sto si ti zavrsila fakultet matematicki ne znaci da si Euklid :mrgreen: Ne znam kakav je to uopste argument niti cemu sluzi, ali okej.

Masis poentu oko masinskog jezika. Masinski jezik se koristi da bi se dobila veca kompozicija i kako bi doslo do bolje funkcionalnosti. Masinski jezik se ne vidi niti koristi, koriste se razlicite forme koje za ulogu imaju graficki prikaz osnovnih kompjuterskih funkcija. Masinski jezik na papiru nista ne znaci i kao takav nema nikakvu funkciju u domenu Blizanaca. Funkciju dobija tek u primeni i upotrebi u siroj slici.

MAsinski jezik je savrsen primer toga kako se od Blizanca dolazi do Strelca.

On ima Merkur i Jupiter u strogoj konjunkciji pa njega ne mogu da komentarisem, mada je on Vaga sa Mesecom u Vodoliji.

Neptun, Merkur i Jupiter su zajedno pa to svakako daje veoma uspesnog muzicara (U Skorpiji), ali i probleme zbog ovog Meseca jer se vidi da nece ziveti gde je rodjen i da ce da mrzi mesto rodjenja.

Svakako je da ima daleko boljih pijanista, no ovo je bio samo mali primer jer Sunce nema ulogu kada je rec o sviranju instrumenata. To jest, ne gleda se tako selektivno u astrologiji :mrgreen:

Mozemo reci da je Klavir u domenu Merkura i Venere, recimo. Mozda vise Merkura.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back