STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada dajete takve izjave, mislim da ste u pravu :hahaha:

Intelekt se uvek vezba. Mozda ste samo lenji sada vise no ranije i potrebna vam je dinamika u zivotima kako bi se adekvatno aktivirali i ukljucili sve vijuge i znatizelju. :ok:

nego...teroristi napali Gazivode na KiM.

Inace ove brade i istaknutije crte lica imaju veze sa hormonom rasta ukombinovanim manjim delom sa testosteronom, nije samo do viska muskih hormona. Zbog njega su muskarci onako i obimniji, lakse nabacuju misicnu masu itd. a pogresno se to smatra da je samo do testosterona.
Mislim to je sve jako komplikovano nikad nije samo jedan hormon u igri, nego ceo ples. :D
Da zakljucim jaka brada nije pokazatelj viska muskosti :D To je samo jedna od stvari koje su in, a nemaju veze sa biologijom.

- - - - - - - - - -

Kada dajete takve izjave, mislim da ste u pravu :hahaha:

Intelekt se uvek vezba. Mozda ste samo lenji sada vise no ranije i potrebna vam je dinamika u zivotima kako bi se adekvatno aktivirali i ukljucili sve vijuge i znatizelju. :ok:

nego...teroristi napali Gazivode na KiM.

Sigurno nije to. :D
Na poslu se intelektualno dajem 100%.

Inace nova iskustva kreiraju nove sinapse u mozgu(=postajemo pametniji) pa mozda mi fali malo bas to nekog stimulansa za otkrivanje neceg novog, cega je sa 18 bilo jako puno. :)
Ali radoznalost me def nikad nece napustiti(Sunce u 3 :D)

Не знам шта бих рекао...са 13-14 сам боље играо и шах и стратего и боље повезивао него данас....

Косово...ништа неуобичајено...ми смо ту отпевали своје.

Vezbanje je imperativno i potrebno.

Za odlicnu koncetraciju potrebno je imati dobar san, prethodno vece odlicnu fizicku aktivnost, blag-mlaki tush (brz), umivanje led-ledenom vodom (bas da se potopi), par minuta razgibavanja i naravno odrzavanje koncetracije satima.

Relativna koncetracija je nekih sat i trideset minuta, sto je i astroloski korektno. Sat i trideset minuta je idealna koncetracija, posle toga se gubi interesovanje drasticno i potrebna je promena.

Nekako mi je koncentracija uvek bila jaca kada prodje tih prvih 45 minuta, kada je dvocas. :mrgreen:

Iskoristis mali odmor da brze dovrsis projekat, a onda kuci posle nastave :mrgreen:

"Ja sam zavrsio, mogu kuci?"

"Moze."

I onda odem na stoni fudbal.

A tek kako je radila kada je petak. :mrgreen:

Н3В, сад ми паде на ум кад смо пре пар лета размењивали пп. Рекао си ми да би препрека мом учењу ИТ-а могла бити слаба концентрација и брзо умарање. И стварно си у праву.

N3Wz, kako bi astroloski definisao slabu koncentraciju? Meni je to Merkur/Jupiter ili aspekt ili Merkur u Ribama/Strelcu. Mozda cak i Merkur/Venera koji su neprijatelji isto kao i Merkur-Jupiter.
Saturn u (dobrom) aspektu sa Merkurom pomaze.
Isto i trece polje,ne samo Merkur.

Jel gledate standup?

Uh, ne znam ne videh duhovitu Devicu jos, vise mi je ono smejem se njima a ne sa njima. Tj. smesni su mi tako nervozni, ali ne mogu da kazem da su narocito duhoviti.
Najbolji mi je neki mix Skorpija+Strelac+Jarac ne tim redom ali da nekako budu u karti sto se tice dobrog humora.
Rakovi isto iznenadjuju humorom, valjda zbog egzaltacije Jupitera. A i znaju kako da se dopadnu.
Blizanci znaju da budu duhoviti, ali nekako mi tu fali neceg malo infantilan humor. Lavovi su prirodni zabavljaci, kao znak koji vlada pozornicom.
Dakle neka kombinacija Raka i Lava za ono sto je svima bar malo smesno, ovi znaci pred kraj za nesto sto je smesno ali vise uz onaj prizvuk it's funny cause it's true. :D

Nesto ne volim ni malo taj znak moram da priznam, pa moguce da sam subjektivna.
zamisli ovu situaciju:
Meni je Merkur na 13 Strelca a mom čoveku na 13. Device
To nam je najgori aspekt
Ajoj kad proradi.....
On čistunac i zajedljiv, a ja Ciganka Ranđa i eksplozivna
On čačka, sere, zanoveta i onda dođe do Velikog praska:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Kad smo u dobrom fazonu on mi peva Sare Roma, a ja njem OKP Picajzla

Taj rad :D

Ima moja sestra Merkur u Devici, ja u Strelcu, skroz mi je poznato.
Mada je spretan taj Merkur, znaju gde/sta/kad/kako/na koji nacin...a ovaj nas se ne bavi tim nekim stvarima pa sa te strane mogu da se nadopune ako su oboje otvoreni. :D

N3Wz, kako bi astroloski definisao slabu koncentraciju? Meni je to Merkur/Jupiter ili aspekt ili Merkur u Ribama/Strelcu. Mozda cak i Merkur/Venera koji su neprijatelji isto kao i Merkur-Jupiter.
Saturn u (dobrom) aspektu sa Merkurom pomaze.
Isto i trece polje,ne samo Merkur.

Vise vidova slabije koncetracije, vise nacina da se koncetracija ispolji. Zavisi od interesovanja osobe.

Merkur u Strelcu svakako nije slaba koncetracija :eek: pa svi najbolji astrolozi koje znam i poznajem su Merkur u Strelcu... To je bas dubinski Merkur, simbolicki, Merkur koji samo preuzima alternativne vidove svih vrsta komunikacija i mogucnosti komunikacija koje odstupaju od knjiskih.

Znak Strelca je sve ono sto znak Blizanca nije, a tu imamo muzicke note, kompjuterske jezike, masinski jezik, alternativni vidovi komunikacije, simboli koji nisu precizno i jasno definisani, logicku dedukciju. Dakle to je najjaca logicka pozicija za Merkur jer se sve vrti oko logike. Ako je nesto nelogicno, onda se to uvek iskazuje sa ovim Merkurom.

Za jaku koncetraciju bih morao da stavim nekoliko aspekata zajedno, a medju najjacim jeste Merkur na stepenu Blizanca ili Device. Ovo je presudno.

Zatim Merkur - Jupiter trigon. Vrlo presudno za aktivan um, a pogotovo presudno za Merkur u Strelcu koji samo moze da dobije beneficije i prosirenje uma koji tako prizeljkuje.

Primer Magnus Carlsen : https://www.astrotheme.com/astrology/Magnus_Carlsen

Zatim, Trigon Merkura i Urana je takodje izuzetno bitan po pitanju koncetracije.

Nekonvencionalno posmatrano, bitno je da Neptun bude dobro pozicioniran i da ne pravi zbrku. Dakle sve sto ima Saturn Neptun u odlicnoj kombinaciji je veoma povoljno za koncetraciju. Bitno je da osoba bude "trezna", sto fizicki, to i ociscena od svojih bubica u glavi.

Koncetraciju ne gledam konvencionalno kao tipican Saturn jer u svim analizama koje sam radio, Saturn nikada nije bio sinonim za koncetraciju vec sporost, ustogljenost i veliko/dugo cekanje na realizaciju problema, sto je u mnogim situacijama bilo pogubno. Eventualno se resi, ali se tranzitima Saturna placa veliki danak. Tako da Saturn ostaje jedan od najvecih malefika koji se ne moze gledati kao sinonim za koncetraciju.

S trece strane, nikada ne treba zapostaviti ulogu koju ima Ovan u prici o koncetraciji, kao i ulogu Marsa. Povoljni aspekti Marsa, Sunca, Ovna, Jupitera u Ovnu i slicno tome su uvek sinonim za koncetraciju jer se razvija strateski um. Veoma bitno za sve sahiste recimo.

S cetvrte strane, ako gledamo hirurgiju, onda okrecemo uloge na Skorpiju. To je drugacija vrsta koncetracije i razmisljanja i onda se cela slika gleda sa potpuno drugacije perspektive. Na primer William DeVries je prvi hirurg koji je uspesno nacinio permanentnu transplataciju Srca. Covek je imao Saturn u direktnoj opoziciji Suncu, Merkur na stepenu Blizanaca u Jarcu, Uran i Mars u konjunkciji u Blizancima. Jedna od bitnijih stvari tu je bio trigon Jupitera(Lav) i Sunca(Strelac). Cak ovde mozemo reci da su mu i Jupiter, a i Sunce bili na stepenu Blizanaca.

Ako gledamo Christiaan Barnard-a, koji je izvrsio prvu transplataciju Srca (tranzitni Mars u Skorpiji, a Sunce u Ribama) (natalni Neptun(Lav) - Sunce(Sco) (inace mu karta nije tacna jer mu je Asc ipak u Blizancima, Uran na tacnom preseku MC-a, a VII u Strelcu), dobijamo primer Skorpije u Hirurgiji gde su Ruke veoma bitan faktor. Godine 1983 tranzitni Mars preko natalnog Neptuna (Lav, njegova kuca 3) je doprineo reumi (pored drugih faktora) i on je morao da se povuce iz posla hirurgije.

Mozemo da zakljucimo da je Merkur veoma bitan, cak presudan po pitanjima koncetracije, ali ono sto je jos bitnije jeste da se priroda Merkura ne mora uslovno smanjiti ili povecati, vec se transformise zavisno od znaka u kom se nalazi i samim tim poprima onaj oblik koncetracije koji znak sugerise. To je bitno jer to je i osnovna priroda Merkura - Adaptacija i menjanje boje.
Ako mozemo da gledamo Merkur sa te perspektive, onda je samo pitanje natala, solara i generalno tranzita.

Recimo da Merkur u Strelcu ima veliku tendenciju da se koncentrise na filozofske teme, mitoloske teme, teme koje se ticu nadrealnog, istorijskog cak (ali pretezno u kontekstu mitologije). Ako bi me neko pitao da naglasim sta je "Merkur u Strelcu", prva asocijacija bi mi definitivno bila - Mitologija.

Ne mogu da se slozim, pricali smo samo o koncentraciji. Koncentrcija je mogucnost dugog fokusa na jednu stvar i temu, kojoj bilo koji vatreni Merkur nije previse sklon, a u Strelcu gde je na sve to i promenljivi kvalitet to je najmanje izrazeno.

Ne znam kojom logikom ti je Merkur u Strelcu muzicka nota, to bas nije moguce. Venera je umetnost, Merkur je simbol/rec. Venera je u padu u Devici tamo gde je sediste Merkura, a egzltirana u Ribama, gde je Merkur u padu. Jedino gde Merkur u Ribama moze povoljno da se iskaze je u domenu Venere koja je jaka u tom znaku. Dakle Merkur(simbol,rec) u Ribama(umetnost,muzika) bi bio muzicka nota doslovno.
Masinski jezik isto nema veze sa Strelcem i Jupiterom. Tu isto nije nista apstraktno, samo brojevi. Matematika nije u domenu Strelca.
Mislim razumem sta hoces da kazes, ali ti nemusti jezici vise spadaju pod okrilje Riba.
Strelac jeste astrologija, mislim taj Merkur.

Saturn je generalno malefik ali u dobrim aspektima sa Merkurom(kao sto sam vec napisala-dobrim a to su samo sekstil i trigon) ume da strpljenje i mogucnost baratanja sa nekom dosadnom materijom.
Jarac je u trigonu sa Devicom, i Vodolija u trigonu sa Blizancima, dakle Saturn podrzava Merkur. Ovo ne vazi za sam Merkur u Jarcu, i los aspekt Saturn-Merkur.
Ovan nije strateg.
Strategija su Skorpija,Devica,Jarac(ne uvek uspesno, ali to su znaci koji nisu prvo loptasi nego vise planiraju sta i kako ce reci, dakle vatreni znaci i strategija-nikako :mrgreen:)

Svi vatreni Merkuri su dobri za otkrivanje istine, brzog dolaska do stvari, to vise Merkur u Ovnu i Strelcu...u Lavu je malo lenj. :D

Dakle da zakljucim, sto se tice koncentracija to definitivno nije Merkur u Strelcu, sto ne znaci da nije mnogo drugih stvari ali jak fokus nije jedna od njih.

@ MUZIKA : Ribe ne vladaju Muzikom i Umetnoscu. Ribe su u funkciiji Muzike i Umetnosti. Podlozne muzickom uticaju (5 polje vs 12 polje). Glavni i osnovni vladar Muzike jeste Lav. Ribe su sklone Muzici i Umetnosti i to preferiraju (traze Sunce) sto ih moze odvesti do potpunog zanemarivanja ostalih sfera zivota ukoliko se iskljucivo tome posvete.

Venera ne vlada Muzikom i Umetnoscu, Venera je definise! Venera daje

a) Vrednost Muzike
b) Vrednost Umetnosti

A ono sto prikazuje Muzicki i generalno Umetnicki ukus jeste pozicija Jupitera (i sve sto dolazi preko Jupitera). Ovo se vrlo lako moze proveriti.
Venera u kontekstu coveka vlada iskljucivo Pevacima koji su u znaku polozaja Venere u natalu. Tp pevaca, boja glasa pevaca, nacin pevanja, vrsta muzike i slicno tome. To je sve ono sto se dobija licnom afekcijom, ali generalni pojam muzike i umetnosti je uvek okarakterisan Jupiterom. I to ima svakog smisla jer Jupiter predstavlja konacnu sliku, sveobimnu. Tu je paralelan sa Neptunom koji takodje ima i udela u Strelcu.
Muzika ne poznaje Granice (Strelac Prostor) i predstavlja vrstu komunikacije koja prevazilazi sve granice. Ako uzimamo da je Blizanac mali put, a Strelac veliki put logika tu postaje sasvim jasna. Ovo nisu znakovi koji su iskljucivo susta suprotnost, vec se nadopunjuju.
Iako merkur vlada Simbolima, on ne predstavlja njihovu izrazenu crtu. Jeste da je nota majusna i sicusna, ali ono sta skup nota predstavlja sacinjava muzicki niz. Taj muzicki niz je definisan Venerom kroz odraz Vage. Tonaliteti su uvek u sedmici.
Muzika nije izgovorena rec, niti napisano slovo. Samim tim Merkur ne moze da vlada Notama, iako moze da ih predstavlja (tacke i linije).
Ribe nisu sklone sterilnom odrazaju nota, vec vole svoj Haos. U Haosu se najbolje snalaze.

Ali da se ne zaustavimo jedino tu. Muzika ljude ispunjava srecom i podize im raspolozenje. Ovo je uvek bio i ostao domen Jupitera, a znamo da je Strelac jedan vrlo optimistican i cesto nasmejan znak :D . Muzikalnost je u neku ruku i Strelceva svrha u zivotu.

Recimo ako pogledamo dva najpoznatija Jarca muzicara, Elvisa Presley-ja kao i David Bowie-a, videcemo da je njima Jupiter najjaca planeta. Ako pogledamo Hendrixa imamo opet Strelca. Ako pogledamo Kurt Cobain-a koji je tipican predstavnik Ribljeg i ima dominantne Ribe, on se roknuo. Ako gledamo Majkla Dzeksona imamo veoma snazan MC u Strelcu. ako pogledamo Eminema ponovo ista prica, Asc Strelac. Elton John - Asc Strelac, mada je njemu Vaga daleko izrazenija pa je pomalo gej. :)

Ako pogledamo Mocarta videcemo da njegova Venera mu nije donosila 'leb na sto jer od muzike nije mogao da zivi (Venera 6). Ali je zato njegova kuca V ostala zapamcena za sva vremena.

Ako pogledamo istoriju muzike, Oda Radosti (Jupiter) koja je SImfonija 9 (Jupiter/Strelac) koju je napisao Betoven (Sunce Strelac, Merkur Strelac) jeste PRVA simfonija koja je koristila GLASOVE u kompoziciji. dakle sve preko Strelca u simbolu Strelca sa brojkama 9. I to je idilicno i konceptualno tacno jer Glasovi i Reci u Muzici se dobijaju PREKO Strelca.

A Glasovi i Reci u muzici se najbolje DEFINISU preko Riba (jasnoca, koncept), odakle se dalje pretvaraju u Vrednost pre nego li u puku potrebu za Muzikom. Venera vidi VREDNOST u Ribama, a ne obratno. Brodovi puni blaga na dnu okeana, a ne burad prepuna vode na njivi :mrgreen:

To su dve razlicite stvari koje ne treba mesati. I to je sto se tice muzike. Ako pogledas, uvideces da su svi prominentniji kompozitori i muzicari vezani vise za znak Strelca no za znak Riba. :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back