STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fixed :mrgreen:

C developeri opusteno $40/h, a i do $100/h za kompanije (pa i vise).
То ти важи за све добре девелопере ( и јава, јаваскрипт, пајтон...). Чак и они који раде примарно вордпрес могу да достигну високе сатнице.

- - - - - - - - - -

Иначе, вратих се из бара хотела Хилтон. Могло ми се свидело. Док смо улазили у хотел из паркираног огромног џипа код улаза излазио неки Кинез. Могу да замислим да је неки имућни бизнисмен. Допада ми се такво окружење. :mrgreen:

То ти важи за све добре девелопере ( и јава, јаваскрипт, пајтон...). Чак и они који раде примарно вордпрес могу да достигну високе сатнице.

- - - - - - - - - -

Иначе, вратих се из бара хотела Хилтон. Могло ми се свидело. Док смо улазили у хотел из паркираног огромног џипа код улаза излазио неки Кинез. Могу да замислим да је неки имућни бизнисмен. Допада ми се такво окружење. :mrgreen:
preko puta ti je Casa de caffe
Imaju sve postojeće kafe
I onu od govneta od cibetke:zcepanje:

Само што ја не пијем кафу. :cool: А и допада ми се интернационално окружење. Нпр. чуо сам за људе који путују по свету одседајући једино по Хилтон хотелима. И имају неку њихову картицу са привилегијама, бодовима чим већ. То је у исто време и буржујски и мени лично симпа. И ја бих тако кад бих могао. :mrgreen:

Само што ја не пијем кафу. :cool: А и допада ми се интернационално окружење. Нпр. чуо сам за људе који путују по свету одседајући једино по Хилтон хотелима. И имају неку њихову картицу са привилегијама, бодовима чим већ. То је у исто време и буржујски и мени лично симпа. И ја бих тако кад бих могао. :mrgreen:
na 200m mi je od gajbe ali još nisam bila

- - - - - - - - - -

Verujem da je lepo

Fixed :mrgreen:

C developeri opusteno $40/h, a i do $100/h za kompanije (pa i vise).

Nije ni poenta u jeziku nego u stvarima za koji se koristi. C ti je prakticno korak dalje od asemblera, sistemaski jezik u primeni kojoj se koristi danas kada ima xy drugih alata.
Neko ko hoce da razvija igrice, C sigurno nije najbolji izbor.
Ali treba ga znati, bar osnove.

Nije ni poenta u jeziku nego u stvarima za koji se koristi. C ti je prakticno korak dalje od asemblera, sistemaski jezik u primeni kojoj se koristi danas kada ima xy drugih alata.
Neko ko hoce da razvija igrice, C sigurno nije najbolji izbor.
Ali treba ga znati, bar osnove.

Ako uzmemo da su MMO igre te koje zgrcu silan novac, onda mislim da je sasvim ok. Za osnove je dobar, pre no sto se predje na C++ i Python, mozda malo XNA, LUA za skripte i sl. Recimo za MMORPG server DB imas WoW koji definitivno koristi C#, kasnije C++. I Blizzard stalno trazi C++ devse.

Problem koji se otvara sa C# lezi u odredjenim funkcijama koje ne postoje

Kod:
<map>
<vector>

To moze da se mitigira poznavanjem Dictionary funkcija za Object Inheritance koji se lako nadju u .NET Framework-u (<TKey,TValue>), ali za svaki call mora da se posebno pravi funkcija, sto je u sustini veoma sporo jer nemamo ni

Kod:
<string>

Beneficija dolazi u tome sto bas zato sto je program blizi Hardware-u, tim je bolja optimizacija jer se devsi mogu usmeriti na GPU, recimo, direktno koristeci OGL. Za pravljenje Engine-a koji koristi 3D licno smatram da je to esencijalno, pogotovo ako se polazi od nule.

Mnogi to ne rade vec koriste premade engine od Epic Games, tj. Unreal Engine. UE je napisan u C++.

Ali Frostbite i CryEngine koji su morali da budu optimizovani za Hardware su pisani kako u C++, tako i u C#. Jeste da optimizacija dolazi dosta kasnije, ali neki od engine-a su morali da uzimaju to u obzir, pogotovo u danasnje vreme kada hardware postaje sve jaci i pametniji, a devsi sve manje prave idealan kod.

Ako pogledamo Quake III Arena, videcemo da je u osnovi cist C. Stavise, upravo od Quake III Arena je kasnije nastao i Half-Life, igra koja je probila mnoge granice koristeci GoldSrc (C, Assembler, C++), a kasnije dalje pravljeni Source i sl, sto je dovelo i do DotA 2 igre.

Pre skoro desetak godina jedan od devsa za LoL je napisao sledece

Lo_L.png

Mislim da je to realna slika za svaku igru koja zeli da bude uspesna, game core u C++, ali tools za modifikovanje svega u C#. :ok:

Ne znam zašto,slabo ja idem po hotelima
A verujem da imaju lepe ambijente
Valjda volim kamerniju atmosferu
Jel si gledao seriju Senke nad Balkanom?

Нисам још, али ми је на вочлисти. :mrgreen:

Олимпиа, био сам у Симерману. Супер место, поготово кад засвирају џез.

Jeste :sad2:

Zasto mi se smejes? :rida:

Послато са E7s уз помоћ Тапатока

Zato sto si duhovit. :)
Dobar dan, skorpije, strelcevi i ostali :)

- - - - - - - - - -

Нисам још, али ми је на вочлисти. :mrgreen:

Олимпиа, био сам у Симерману. Супер место, поготово кад засвирају џез.

Pogledaj, pogledaj :)

Sta mislite o toj seriji?

Н3В, јеси ли можда и у програмерским водама? Ја се мучим и са веб скрепингом, прављење игрица ми звучи као квантна механика. :hahaha:

Zato sto si duhovit. :)
Dobar dan, skorpije, strelcevi i ostali :)

- - - - - - - - - -

Pogledaj, pogledaj :)

Sta mislite o toj seriji?
meni se baš dopada
I scenario i režija i kostimi

- - - - - - - - - -

https://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2018&mm=09&dd=27&nav_id=1448778

списак нај крими филмова икад. Ја волим филм ноар, Dvostruka obmana је супер.
e onda gledaj korejske
Oni imaju neverovatne obrte

- - - - - - - - - -

:rumenko: :cmok:

Osim mangupa, koji jos spadamo u ostale? :lol:

Video sam par epizoda, ne izgleda lose.

Zdravo Disko :cvet:
treba od početka da se gleda

- - - - - - - - - -

Izaslo mi danas na Guglu da je danas guglov rodjendan :D Kad pogledah, nije danas nego zapravo 4.09.
I otvorih kartu za taj datum nabrzaka(04.09.98) kad ono stvarno Mesec i Uran u Vodoliji-connecting people :D
Znači Gugl Devica:D
Pa ima logike

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back