STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Agi, jasno mi je bilo zašto si to napisala. Nego ja nisam nešto stručna za to, samo onako šta sam usput pokupila, pa sam htela da kažem da sam ovo baš pročitala na tarot sajtovima, nije samo neka moja opservacija.

Sandvel, ma gde sam ja stručna... Ja sam ta značenja pokupila usput slušajući tarot tumačenja... Nisam nikad sama to učila...

Za obešenog znam da je to situacija u kojoj ti nemaš baš nekog uticaja, nego prosto se osećaš kao da visiš tako u nekom iščekivanju događaja.

U astrologiji retrogradne planete, pogotovo Mars imaju tu simboliku... Da ti se prosto dešavaju neke takve okolnosti koje ne možeš da kontrolišeš, i onda je jedina mogućnost koju imaš, da se povučeš u sebe i da analiziraš svoje korake, greške itd.

Retrogradne planete su arhetipi koji se manjaju pod uticajem spoljnih faktora. Tako se taj Mars izgrađuje zbog takvih situacija. I vremenom postaje mudriji, oprezniji Mars nego što je bio pre nego je krenuo retro...

Takođe čvorovi u astrologiji predstavljaju događaje na koje namaš baš mnogo uticaja, tj. Južni čvor... Kao okolnosti prvog dela života...

Što takođe ima veze sa Saturnom... Jer on vlada desetom, to je sve što je izvan nas, drugi ljudi, javnost... Okolina...

Pravda, znam samo da je analogija Vage...

Danas ću pogledati malo o tim kartama, pa ću onda reći ako vidim nešto interesantno...

Inače mi je na ovaj način i interesantno da to sad analiziram...

I posebno volim analogiju između tarota i astrologije...

Rune su mi takođe zanimljive, ali o njima baš nemam pojma...

Ček, samo, tek se budim, da popijem kafu pa ću svratiti...

Ja i pitam da se igramo i međusobno inspirišemo...

Čini mi se kao da su mi sve planete retrogradne... Uvek nešto moram i ne mogu šta hoću...:zcepanje:

Ti pomenu Satura što vlada 10. - e baš mi je tu (u biku)... a južni u 12. u lavu...

Al, polako tu kaficu... Ja sam dosadna i uvek me sve zanima... Neće da pobegne kad je na netu... :zag:

Dobar dan drage moje
Evo malo čarobne kafe
139382-bigthumbnail.jpg

images

34a25e40206167fdf58d2ceeb0244a1d--morning-mantra-sunday-morning.jpg

A što se tiče Obešenog to je najverovatnije Odin koji se tako za noge obesio o grane svetog jasena Yggdrasila nad vodom i visio sve dok nije spoznao tajnu Runa
Za to Znanje je i žrtvovao oko
Zato se prikazuje sa povezom na oku
Odin ili ne, Obešeni predstavlja uzvišenu, dobrovoljnu žrtvu zarad višeg cilja i spoznaje
Takođe i pasivnost - uzdržavanje od bilo kakve akcije dok se ne stvore prave okolnosti i ne shvati ono šro treba

- - - - - - - - - -

Imam, Mars u ovnu u 9. kući, dobro se sećaš...:heart:

Aj pitanje i za meduse i za Agi.
Dve karte mi nikad nisu bile jasne Obešeni i Pravda...
Mislim, znam osnovni koncept, ali ih ne shavtam...
Volela bih da čujem vaše impresije - i činjenice, i intuitivno...
Obe ste jake u tome :heart:

I kakve veze ima venera u ribama u 8. kući sa svim ovim (mislim i prethodnim) kartama...
Nekad mi rekoše da mi je to kao planeta koja najviše utiče na mnoge moje odluke...
Ne sećam se baš tačno...

Venera je egzaltirana u Ribama, što bi značilo da te je bogato nagradila svojim benefitima
Imaš i lepotu i razne umetničke talente
U osmom polju samo definiše mističnu duboku notu u tvojoj umetnosti i aspriracijama

Imam, Mars u ovnu u 9. kući, dobro se sećaš...:heart:

Al je prijala čarobna kafica, njam, njam... (ili srrk, srrk...) :zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena:

Ceo dan sam nešto kao na dnu bunara, al posle ove kafice mi je bolje...:srecna:
koju si izabrala ?

- - - - - - - - - -

Budi bog snama, stalno mi izlazi tvoja poruka o Marsu a nisam višestruko citirala

- - - - - - - - - -

E pa kad se sam Mars tako javlja, evo mu slika
fire-1919789_960_720.jpg

A što se tiče Obešenog to je najverovatnije Odin koji se tako za noge obesio o grane svetog jasena Yggdrasila nad vodom i visio sve dok nije spoznao tajnu Runa
Odin ili ne, Obešeni predstavlja uzvišenu, dobrovoljnu žrtvu zarad višeg cilja i spoznaje
Takođe i pasivnost - uzdržavanje od bilo kakve akcije dok se ne stvore prave okolnosti i ne shvati ono šro treba

E, da, baš to je spomenula jedna koju sam slušala...

Čak i karta u jednom špilu to pokazuje. Ove rune gore na ovoj karti.

307bd0a44d5025e1cfc736b3a3737110.jpg

Inače imaju veze Ribe i Neptun i serija 12 sa vom kartom. Koliko vidim čak i nosi br. 12.

Karta nosi simboliku serije 12. Neptuna.

Jer je potrebno da se prepustimo višoj sili, nemamo uvid u kolektivno nesvesno tj. širu sliku, mi samo možemo u ovom životu da percepiramo ono što nam ovo telo dozvoljava. Ali Neptun su sve duše, i sveopštost svega, kao okean... Svega što smo ikad bili i bićemo, i svega što je sve bilo i biće.

Da bismo to razumeli potrebno je da se prepustimo podsvesnom, meditaciji, da imamo vere u viši plan...

Na ovoj karti, on je obešen o jednu nogu, druga je slobodna... Što sznači da ne treba da potpuno isključi ni ono što mu ego i ono što je ispred njega govori...

Noge su u crvenoj boji, boji akcije, strasti, ega, vatrenih znakova. Međutnim noga je vezana. Obuća je žuta, ideali, ideje... Njegove strasti i ego su vođene njegovim idealima i on ima talente i ideje... Ima veliki potencijal...

Ali, vatreni znaci umeju da brzaju, i nestrpljivo da kreću u nešto, ne uzimajući u obzir podsvesno, emotivno, intuitivno, ono što je ispod površine mora... A more je veliko...

Njegova donja polovina je u plavoj boji, boji intelekta i emocija, i intuicije... I taj deo tela mu je slobodan, ruke mu nisu vezane... On treba da deluje na toj ravni... Da preispita i sebe i druge, svoje ideale, kao što i tokom tog perioda (na nekim kartama je prikazan i sat - Saturn) njega neko procenjuje.

Ako krene tako brzo u nešto, okolnosti će ga blokirati, ništa neće ispasti kako je hteo i želeo (crvena boja)... Jer on ne vlada svim oko sebe, nije se povezao sa božanskim (Neptun) dovoljno.

Okolo je siva boja, magla, konfuzija (Neptun)... Koju vatreni znaci često ne vide i ne osećaju, oni misle da sve mogu, i imaju previše samopouzdanja, misle da su iznad boga, univerzuma itd.

Neptun je iznad svega toga i ego mora da se žrtvuje za spiritualnu dobit... Ba bismo duhovno rasli.

Sve ovo jesu Ribe, Neptun, dvanaesta kuća, i voda...

Takođe u astrologiji retrogradne planete imaju simboliku dvanaeste kuće i Neptuna, isto ne možemo da ih kontrolišemo niti da ih dosegnemo jer su podsvesne... One se ispoljavaju podsvesno...

Južni čvor takođe predstavlja žrtvovanje materijalnog i egoističnog zarad spiritualnog, to je gubitak... Ali gubitak je samo površan, podsvesno je spiritualni dobitak. Južni čvor predstavlja ono što ne možemo da kontrolišemo i što je u rukama boga i univerzuma... I moramo da mu se prepustimo.

Ova karta predstavlja nekoga ko je zaglavljen... I treba da zastane i prepusti se višoj sili, i da malo meditira... Kada prđe vreme, njegove percepcije će se promeniti, i shvatiće vrednost predaje svog ega višoj sili.

Osma kuća takođe predstavlja zatvor, zarobljenost.

Na ovoj karti imamo 12. 1 i 2. Jedan je znak početaka, a dvojka je znak razuma, intelekta, 1+2=3 preporod, ponovno rođenje.

Noge su mu u trouglu, opet trojka.

Dakle on je svojom voljom (jer ne deluje da se muči) izabrao da umačući glavu u podsvesno, u okean božanstva, preispita svoje akcije (svesne).

Imamo polaritet... (Vaga (venera) ili Bizzanci (3)), jer gornja polovina je crvena, svesna akcija, vatreni znaci, svesnost...
A donja je voda, plavo, intelekt, božanstvo intuicija, podsvesno, kolektivna podsvest.

Cela karta polaritet meni liči na Vagu, koliko će to vaganje trajati... Preispitivanje... (To je sve Vaga-Venera)...

Takođe ovo drvo ide od dole, podsvesno, do gore, svesno... Povezuje...

Njegova glava je sa oreolom, on se oseća blagosloveno tim znanjem podsvesnim...

Dakle svesna akcija je delimično stopirana (vezana noga), i zaustavljamo se da uz pomoć emocija i podsvesti preispitamo sve... Ili da nas preispitaju...

maj12.jpg

Eto, to je otprilike ono što sam ja uspela da povežem...

Inače, možda nam treba tema... Tarot simbolika i analogija...

Ja imam interesovanje za to... Mada sporadična sam kao i u svemu... Ali zainteresujem se... A ne znam generalne postavke, samo nešto što sam usput čula...

Poslednja izmena:
Al si me opisala... Uhhh!!! Od glave do pete!

A još mi je asc Lav i mesec takođe u 1. u konj sa Asc
Prosto ne znam da li to popravlja stvar ili pogoršava, al bi pre rekla ovo drugo...

Da li se računa to da imam na umu da radim za ljude, ali da to stigne do njih posle mog života?
Umetnost mislim, time se bavim...
Pokušala sam da stavim sve što radim da bude dostupno, ali to bi bilo super jedino da ništa više ne treba da radim...
Ljudi me sluđuju, izgubim orijentaciju u životu, kontakt sa dušom, kao da ne znam više ni ko sam, ni gde idem, ni zašto...
Potpuno se blokiram...

Ali nikada ne radim "za sebe", to mi je besmisleno i kao ideja... već samo radim da im dam u budućnosti...

Asc je nešto što postajemo tokom ovog života, to je bukvalno trenutna lekcija...

DC je ono što projektujemo na okolinu. Znači ti projektuješ Vodoliju... Čudak.

Lav je prihvatanje svoje srčanosti. Neko ko se ne stidi da pokaže svoje talente.

Problem Lava je gluma, uloga. Jer mu prija aplauz. Pa umesto da čuje autentično svoje (Vodolija), njega zbunjuje publika koja od njega očekuje ono što se njima sviđa. A nezadovoljen egoizmom, Lav uvek naseda na to i igra ulogu koja je popularna, da bi bio omiljen.

Često ljudi sa JMČ-om u Lavu, petoj ili aspektu sa Suncem budu omiljeni, i imaju gomilu talenata. Pa im aplaudiraju. ALi to nije ono što oni zasita žele da rade u životu.
Međutim povređen Lav (o čemu govore ti aspekti) je žedan pažnje, pa zapostavlja svoje želje, i svoju duboku autentičnu ličnost, samo da ne bi izgubio tu tzv. ljubav. Ali to nije ljubav. On je samo kao dvorska luda, koja ih zabavlja, i njegov život (Lav-gluma, film), se pretvara u laganje samog sebe, i on živi za publiku, a ne za sebe.

Uran, i Vodolija govore o tom otuđivanju kada konačno kažeš svoju istinu... Onda su svi šokirani... Nema aplauza više... E to je najveći strah Lava... I on ne ume to da prebrodi odmah.

Zato će ga život upravo to naučiti.

Osa Lav/Vodolija govore upravo o tome...

Tako da, moraš naučiti da voliš tu svoju Vodoliju, i da ti postane najbitniji tvoj lični aplauz. Da ne tražiš više potvrdu drugih... To je lakcija Asc Lav... Po nekom mom mišljenju...

Lav to takođe radi i drugima... I druge ljude stavlja u nekakve uloge u svom filmu u kome ih je video (predrasude)... N aosnovu prethodnih iskustava... Recimo bivša devojka ga je povredila, a imala je crvenu kosu... Kad vidi devojku sa crvenom kosom odmah joj daje tu ulogu... On mora da izađe iz tog filma i da živi u realnosti, gde nismo svi uvek popularni i da je normalno da te neko i ne voli.

- - - - - - - - - -

Odlične ste, inspirativne... :zper: Vidim da ste umetnice... Ja sam imala razne talente, ali ode na tehniku (građevina)... Pa sam neki miks matematike, fizike i ezoterije... A volim simbole (treća kuća) i volela bih da naučim još o tim nekim ritualima i svemu tome... Arhetipske simbole jer zaista mislim da je sve povezano i da to vodi u dublje razumevanje svega...

Tako da ne znam mnogo toga što spominjete, pa mi je zanimljivo... Volim kada učim od sagovornika, a onda i ja moram da se pomučim i da istražujem zbog svog odgovora... Tako učim (Blizanački, naglašena treća, ne ume sam, nego u dijalogu, raspravom)...

Nego sve mislim da smo rasterali ostale, pa zato... :zcepanje:

Sigurna sam da ostali ovo sa uživanjem čitaju

Mislim da to znanje tehnike samo obogaćuje tvoju perceptivnost
Ja sam neopisiv duduk za te stvari, ipak je moj Merkir jadan, progman i napadnut od Saturna
Uostalom skoro svi renesansni umetnici su itekako poznavali matematiku i srodne nauke
Moj profesor sa faksa iz NACRTNE GEOMETRIJE je bio pasionirani astrolog

i Luda je NULTA karta
To je baš zanimljivo
Negde ga zovu i Green man
Mada ne liči baš na ONOG green mana
91Vl%2BQhri0L._AC_UL320_SR240,320_.jpg

- - - - - - - - - -

joj ja ne volim ni strogost ni disciplinu:rumenko:
Vidi se po meni
Bolje bih prošla u životu

Bože, koliko ja ovo ništa ne znam...

Jedino ovo za nulu...

Kako je to lepo, nula, čist start, početak... Bez repova prošlosti... A i nula je između... I realno i ne postoji...

Ovaj zeleni je skorz kul... Ništa ne znam... Odakle izvlačite ovo sve... Oduševljena sam, kao da sma došla na drugu planetu... I pričam sa vanzemaljcima... Hahah...

Kad sam bila mala volela sam da gledam Zvezdane staze... Koliko sam uživala kad svi oni različiti humanoidi razgovaraju... Moj Uran u trećoj je orgazmirao...

I sad volim SF...

- - - - - - - - - -

Sigurna sam da ostali ovo sa uživanjem čitaju

Mislim da to znanje tehnike samo obogaćuje tvoju perceptivnost
Ja sam neopisiv duduk za te stvari, ipak je moj Merkir jadan, progman i napadnut od Saturna
Uostalom skoro svi renesansni umetnici su itekako poznavali matematiku i srodne nauke
Moj profesor sa faksa iz NACRTNE GEOMETRIJE je bio pasionirani astrolog

Pa da, kako neće, kad je astrologija geometrija, i matematika... statistika... Teška je zaista... Provaljivanje šablona i povezivanje simbola...

Ali i ova ezoterija, čini mi se da je za nadgradnju i dublje razumevanje astrologije, potrebno sve to.

I vidim da se Jung bukvalno svuda pojavljuje, gde god začeprkaš. Stvarno je bio genijalan...

- - - - - - - - - -

Dobar dan drage moje
Evo malo čarobne kafe
139382-bigthumbnail.jpg

Ja kao dvanaestak naravno biram ovu... I kao Sunce na Asc i JMČ u petoj... Vidi ovu inspiraciju i svetlost... Samo što mene sve to odmah zanosi. Ja zamišljam kako bi bilo da zaista pijem ovo... Jbt zamisli sediš negde u polumraku i ispijaš nešto ovako, mislim da bih verovatno poletela... U glavi ludilo... Uh kakvo buđenje spiritualno... Otvaraju se oči pune galaksija... Univerzuma... Ne znam... Boje su toliko strastvene, pune energije... Kao da mi u stomaku pokreće neku energiju... Kundalini (msm luppam sad)...

Vidi ovaj DNK... Divno... Kao Polok...

I ja imam Uran u 3:zkez:

Inače, Junga trpaju svuda gde se on nikada nije nalazio i njegovi termini se koriste sa veoma malo ili ni malo razumevanja...
Dobio je najgore od slave - njegovo ime znaju široke mase, a na prste da nabrojiš one koji znaju i razumeju o čemu je čovek zaista govorio.

Slažem se da je bio genijalan.:worth:

E, ako te zanima I ching (kineska knjiga promena) i neke asocijacije ili razmene ideja u vezi sa tim - tu sam najjača.:srecna:

Inače, šta bi bili pesak i pustinja astrološki? U posledenje vreme sam obuzeta njima...

- - - - - - - - - -

Venera je egzaltirana u Ribama, što bi značilo da te je bogato nagradila svojim benefitima
Imaš i lepotu i razne umetničke talente
U osmom polju samo definiše mističnu duboku notu u tvojoj umetnosti i aspriracijama

Da, to voljno žrtvovanje mi čudno zvuči kad preživljavam upravo prisilno žrtvovanje...
Zato ni ne kapiram to... Možda kad dođe neko mirnije vreme...:(

A to moj Mars šizi jer ne može ništa da uradi...:mrgreen:

Inače, Junga trpaju svuda gde se on nikada nije nalazio i njegovi termini se koriste sa veoma malo ili ni malo razumevanja...
Dobio je najgore od slave - njegovo ime znaju široke mase, a na prste da nabrojiš one koji znaju i razumeju o čemu je čovek zaista govorio.

E, ako te zanima I ching (kineska knjiga promena) i neke asocijacije ili razmene ideja u vezi sa tim - tu sam najjača.:srecna:

Inače, šta bi bili pesak i pustinja astrološki? U posledenje vreme sam obuzeta njima...

Veze ja nemam šta ti je to kinesko. Ja jedva da znam i šta sam u kineksom horoskopu... Ali spomeni nekad neku asocijaciju, možda pohvatam nešto... (Kažem ti da moj Jupi u trećoj je ala alava, voli bućkuriš)...

Pesak, kvarc je Saturn. Pesak kao more čestica je po meni Neptun, jer svako zrno peska je jednako nebitno i jednako bitno. Merkur kao nešto sitno (Devica)...

Zemljani znaci su Bik - plodna zemlja, Jarac- stena, i kad to sve razbiješ, razložiš na najsitnije detalje, zrnca, dobijaš Devicu - pesak... Nešto skroz neupadljivo, i naizgled sterilno... A pritom veoma lekovito (Devica je medicina, pesak ima lekovita svojstva)... Pesak kada pomešaš sa vodom dobijaš jaku masu (Ribe/Devica)... Takođe ga voda i razara, Devica ne ume sa svojim emocijama, ona ih razlaže na najsitnije detalje... Emocije mogu da je ojačaju (voda) i da je unište. Jer dekoncentrišu. Ja kao Devica, uvek kada sam pragmatična moje emocije su isključene iz toga.

Device i vole boju peska, jer je neupadljiva... Uglavnom tako se i one nekako ponašaju... I svet vide kao haos sačinjen od malih sitnih mikroskopskih čestica...

Pesak je takođe veoma eksploatisan i koristi se za mnogo toga, upravo kao i Devica... Korisno. Velika upotrebna vrednost.

Inače koliko znam Devica ima najviše na svetu... Jer to su radilice, njih je valjda najviše potrebno, tih što ćute i rade... Baš kao i zrna peska... Ima ih koliko i zvezda na nebu... Sad da li je slučajnost i što je to sazvežđe najveće, i što se ovo gde smo mi (naša galaksija) naziva Virgo Supercluster...

Pustinja kao nešto toplo, sunčano je Sunce, Lav... Okrutni uslovi, Jarac... Takođe i Pluton, u pustinji opstaju samo najžilaviji, škorpije. Pluton... Smrtonosno mesto. Osa preživljavanja Bik/Škorpija.

Poslednja izmena:

Jao Uran u trećoj je trauma vezana za reč... Uvek misliš da se tvoje mišljenje ne uvažava, da te niko nije nikad saslušao. Da se tvoje ideje ne cene. Kao da si bila ućutkivana... Trauma (Uran) vezana za reč... ALi i neshvaćenost. Kao da pričaš neke čudne jezike, ili pak ono što govoriš ne razumeju uglavnom... Ili pogrešno shvate. A nije ni slučajno, jer kao da i ne želiš da te svi shvate (Vodolija elitizam u rečima ovde)... AHhaha... Tako je kod mene uglavnom sve... I trauma vezena za braću, sestre ili bližu okolinu, školu, jezik, neka otuđenost od te okoline, bliže okoline... Čudne komšije ili ta okolina, familija i sl. Učenje čudnih jezika, i veština. Astrologija.

Da, verovatno, ali jeste se bavio arhetipima... Pa sad vidim spominju da se bavio i tarotom u tom smislu.

Jeste bio genijalan, ali mizoginista...

Poslednja izmena:
Veze ja nemam šta ti je to kinesko. Ja jedva da znam i šta sam u kineksom horoskopu... Ali spomeni nekad neku asocijaciju, možda pohvatam nešto... (Kažem ti da moj Jupi u trećoj je ala alava, voli bućkuriš)...

Pesak, kvarc je Saturn. Pesak kao more čestica je po meni Neptun, jer svako zrno peska je jednako nebitno i jednako bitno. Merkur kao nešto sitno (Devica)...

Zemljani znaci su Bik - plodna zemlja, Jarac- stena, i kad to sve razbiješ, razložiš na najsitnije detalje, zrnca, dobijaš Devicu - pesak... Nešto skroz neupadljivo, i naizgled sterilno... A pritom veoma lekovito (Devica je medicina, pesak ima lekovita svojstva)... Pesak kada pomešaš sa vodom dobijaš jaku masu (Ribe/Devica)... Takođe ga voda i razara, Devica ne ume sa svojim emocijama, ona ih razlaže na najsitnije detalje... Emocije mogu da je ojačaju (voda) i da je unište. Jer dekoncentrišu. Ja kao Devica, uvek kada sam pragmatična moje emocije su isključene iz toga.

Device i vole boju peska, jer je neupadljiva... Uglavnom tako se i one nekako ponašaju... I svet vide kao haos sačinjen od malih sitnih mikroskopskih čestica...

Pesak je takođe veoma eksploatisan i koristi se za mnogo toga, upravo kao i Devica... Korisno. Velika upotrebna vrednost.

Inače koliko znam Devica ima najviše na svetu... Jer to su radilice, njih je valjda najviše potrebno, tih što ćute i rade... Baš kao i zrna peska... Ima ih koliko i zvezda na nebu... Sad da li je slučajnost i što je to sazvežđe najveće, i što se ovo gde smo mi (naša galaksija) naziva Virgo Supercluster...

Pustinja kao nešto toplo, sunčano je Sunce, Lav... Okrutni uslovi, Jarac... Takođe i Pluton, u pustinji opstaju samo najžilaviji, škorpije. Pluton... Smrtonosno mesto. Osa preživljavanja Bik/Škorpija.

Wow, mislila sam da sam pitala nešto jednostavno...
Dobila sam izobilje odgovora...

I ching je knjiga sa 64 odgovora koji imaju po 6 pododgovora.
Oduvek se koristila za divinaciju ili za razgovor sa svojom dušom, bićem (nesvesnim).
Tradicionalno se odgovor dobijao sa nasumičnim deljenjem svežnja od 49 stabljike hajdučke trave,
ali se danas najčešće koriste tri novčića.
Kao tekst, Ji Đing je star preko 2500 godina i koren je celokupne kineske filozofije,
a njegovi dodaci sadrže komentare najznačajnijih filozofa i mislioca...
Sjajna stvar i za divinaciju ili samo za čitanje.
Toplo preporučujem.
Ima ga na netu, ali u toliko različitih tumačenja da treba da znaš materiju da bi znala koji je dobar.
Preporučujem u prevodu Riharada Vilhelma sa Jungovim predgovorom.

Poslednja izmena:
Jao Uran u trećoj je trauma vezana za reč... Uvek misliš da se tvoje mišljenje ne uvažava, da te niko nije nikad saslušao. Da se tvoje ideje ne cene. Kao da si bila ućutkivana... Trauma (Uran) vezana za reč... ALi i neshvaćenost. Kao da pričaš neke čudne jezike, ili pak ono što govoriš ne razumeju uglavnom... Ili pogrešno shvate. A nije ni slučajno, jer kao da i ne želiš da te svi shvate (Vodolija elitizam u rečima ovde)... AHhaha... Tako je kod mene uglavnom sve... I trauma vezena za braću, sestre ili bližu okolinu, školu, jezik, neka otuđenost od te okoline, bliže okoline... Čudne komšije ili ta okolina, familija i sl. Učenje čudnih jezika, i veština. Astrologija.

Da, verovatno, ali jeste se bavio arhetipima... Pa sad vidim spominju da se bavio i tarotom u tom smislu.

Jeste bio genijalan, ali mizoginista...

Jest, vala baš, sve to se odnosi na mene.
Ceo život se osećan kao vanzemaljac koji govori nepoznat jezik na zemlji... :zcepanje:

Što se Junga tiče - pa on se nije samo bavio arhetipovima, već je prvi osmislio i dao koncept psiholoških arhetipova u okviru kolektivno nesvesnog,
koje je takođe njegov koncept.
Do oba je došao samo na osnovu materijala iz snova svojih pacijenata (i sopstvenih).
Ne znam za Tarot, ali znam da su drugi njegov pristup psihi primenili i na Tarot kao recimo - Seli Nikols "Jung i Tarot" (dobra).
Ji đingom se aktivno bavio i poznavao je Riharda Vilhelma sa kojim je zajedno uradio i prevod (Vilhelm) i komentare (Jung) knjige "Tajna zlatnog cveta",
važnom delu kineske alhemije.
Astrologijom se malo bavio kao i testovima kartama za vidovitost (mislim sa Pauliem), ali samo u vezi sa istraživanjem njegove teorije o sinhronicitetu.

E, a odakle ti da je bio mizoginista?
Baš me čudi s obzirom da su mu najbliže saradnice bile žene (kao i učenice) - Mari luiz fon Franc, Anabela Jafe, Jolanda Jakobi...

Poslednja izmena:
E, pa Metju (koga ekstremno cenim) spominje u ovom dokumentarcu, malo se loše čuje.

Pa, nema to veze što je radio sa ženama, i danas je svet mizogin na svakom ćošku, a kao žene su dobile neka prava... Haha, samo površno, u srži smo još uvek patrijarhalno mizogino društvo...

Od 06:15 počinje o Jungu, vidiš priča kako je u privatnom životu bio nasilan, agresivan i promiskuitetan, opravdavao je svoja ponašanja time da ima pravo na njih, tj. da je muškarcu to sve potrebno i dozvoljeno... govorio je da žene ne smeju da nose pantalone... I da muškarac treba da bude neveran, tj. da ima te afere... Ponašao se bahato i bezobzirno. Kritikuje ga na ovom snimku i ovaj profesor jungijanac...

To za pantalone kaže na 9:22.

A vidiš na kraju kada gleda ove duboreze na zidu, gleda u figuru, sa simbolom Bika, i kaže "know thyself"... To je astrologija. Teško da je mogao ovo da izrezbari ako nije jako dobro poznavao astrologiju. Jer samo ko je dublje u astrologiji zna da je to upravo simbolika Bika. Samospoznaja, samopoštovanje, samopouzdanje. Vrednovanje samog sebe... I zašto bi na svojim zidovima iscrtavao astrološke simbole ako ga to nije zanimalo.

Sad se ne sećam, ali znam da sam tražila, u nekoj knjizi neki citat koji je kao Jung napisao tom piscu (koji ga tu citira u svojoj knjizi) u kome se baš poziva na astrologiju i govori veoma pohvalno o istoj... Jbg,, zaboravila sam ko je to bio i koja knjiga...

Ako se setim onog citata... Ne sećam se ko je to bio niti gde sam to čula, mislim isto da je bio neki Metjuov dokumentarac...

Inače ceo ovaj dokumentarac je super, na vovom klipu počinje sa Kroulijem, pa nastavlja sa Markizom de Sadom... Ceo serijal Hallo culture je fantastično ezoteričan.

Poslednja izmena:
Wow, mislila sam da sam pitala nešto jednostavno...
Dobila sam izobilje odgovora...

I ching je knjiga sa 64 odgovora koji imaju po 6 pododgovora.
Oduvek se koristila za divinaciju ili za razgovor sa svojom dušom, bićem (nesvesnim).
Tradicionalno se odgovor dobijao sa nasumičnim deljenjem svežnja od 49 stabljike hajdučke trave,
ali se danas najčešće koriste tri novčića.
Kao tekst, Ji Đing je star preko 2500 godina i koren je celokupne kineske filozofije,
a njegovi dodaci sadrže komentare najznačajnijih filozofa i mislioca...
Sjajna stvar i za divinaciju ili samo za čitanje.
Toplo preporučujem.
Ima ga na netu, ali u toliko različitih tumačenja da treba da znaš materiju da bi znala koji je dobar.
Preporučujem u prevodu Riharada Vilhelma sa Jungovim predgovorom.

Aww, skinuću... Kinezi su majka što se tiče svega... Nema brate, šta god pomisliš, oni su već znali za to... A njihove izreke... Daa... Hvala...

Ceo život se osećan kao vanzemaljac koji govori nepoznat jezik na zemlji... :zcepanje:

Ti poput mene koji sam se oduvek osećao kao zatočenik na tuđinskoj planeti, čiji zakoni mi se dopadaju, ali moraš
pristati na igru, jer bega nema.
Pošto je juče ili preključe umro Čarls Menson, setio sam se jedne zanimljivosti u vezi sa sjajnim piscem Ježijem
Kosinskim, možda znate za to... Tog dana kada je Mensonova "porodica" ubila Šeron Tejt Polanski i njene goste,
upravo jedan od gostiju je trebalo da bude i Kosinski, ali mu je prtljag bio zagubljen, pa je zakasio na avion. Pisao je
u romanu Blind date o tome. Mada je Polanski čini mi se posle tvrdio da to nije tačno, a Kosinski je bio poznat kao
mitoman.
Izvinite ja vam malo spamujem temu, ali o tarotu i astrologiji ne znam gotovo ništa.

Ja ne znam o tome... Hahah... Mislim samo nešto usput...

I njega je spominjao Metju, možda će ti biti zanimljivo... Od 4:25

Nego me sad nervira što sam zaboravila koja je to knjiga bila u čijem valjda predgovoru Jung govori o astrologiji. Inače sada dok surfujem nalećem na gomilu Jungovih citata o astrologiji, sve sa navodima Njujork tajmsa, što nije mala stvar kao i nekoj njegovoj Crvenoj knjizi koja se držala u tajnosti skoro sto godina... Očigledno mi je iz ovih njegovih citata, da je čoveka itekako zanimala astrologija, za tarot ne znam toliko, ali deluje da je i to proučavao, mislim skoro da mi je nemoguće da pomislim da se neko bavio mitologijom, astrologijom, okultnim, a preskočio je tarot koji igra toliko bitnu ulogu i povezuje sve te oblasti...

Hoću i ja da učestvujem u vašim razgovorima, ali niti se razumem u tarot, ni u umetnost, a u astrologiju ne dovoljno. :(

Ne znam ni ja, ja ne čitam knjige (imam previše nervoznu treću kuću pa nemam strpljenja ni živaca, osim neku matematiku i fiziku, ostalo više volim da čujem)... Tj. ove ezoterične stvari koje upijam tim nekim podsvesnim delom upijam kad sma opuštena, a kad treba da čitam i držim knjigu onda nisam dovoljno opuštena... Kad pustim neko predavanje ili klip, ja mogu i da odlutam u podsvest dok on brblja... I posle iako deluje da nisam skoncentrisano slušala, odnekud to iskoči u mojim mislima, jer je podsvest upila. Znaš ono kao deca kojima nešto pričaš, a oni se igraju, i deluje kao da te ne čuju... A u stvari upijaju ceo svet oko sebe, jer je mozak opušten, dok se igraju...

Tako da, ove knjige koje spominju, ne znam ja to... Ja samo blizanački kupim koješta i mućkam... :cool::mrgreen:

Zato je bzvz da mene neko pita nešto, jer ja nemam sistematizovano znanje niti datoteku u koju mogu da zavirim, nego neki bućkuriš, pa kad neko nešto lupi, meni ta reč pritisne neko dugme u glavi i ta inspiracija onda sama izbaci koješta. Nekako nekontrolisano i nesvesno to radim. Zato ne volim obavezivanje nikakvo tu, jer mi to koči inspiraciju, samo kad se opušteno igram onda mogu i nešto interesantno (nekome) da kažem.

E, pa Metju (koga ekstremno cenim) spominje u ovom dokumentarcu, malo se loše čuje.

Pa, nema to veze što je radio sa ženama, i danas je svet mizogin na svakom ćošku, a kao žene su dobile neka prava... Haha, samo površno, u srži smo još uvek patrijarhalno mizogino društvo...

Od 06:15 počinje o Jungu, vidiš priča kako je u privatnom životu bio nasilan, agresivan i promiskuitetan, opravdavao je svoja ponašanja time da ima pravo na njih, tj. da je muškarcu to sve potrebno i dozvoljeno... govorio je da žene ne smeju da nose pantalone... I da muškarac treba da bude neveran, tj. da ima te afere... Ponašao se bahato i bezobzirno. Kritikuje ga na ovom snimku i ovaj profesor jungijanac...

To za pantalone kaže na 9:22.

A vidiš na kraju kada gleda ove duboreze na zidu, gleda u figuru, sa simbolom Bika, i kaže "know thyself"... To je astrologija. Teško da je mogao ovo da izrezbari ako nije jako dobro poznavao astrologiju. Jer samo ko je dublje u astrologiji zna da je to upravo simbolika Bika. Samospoznaja, samopoštovanje, samopouzdanje. Vrednovanje samog sebe... I zašto bi na svojim zidovima iscrtavao astrološke simbole ako ga to nije zanimalo.

Sad se ne sećam, ali znam da sam tražila, u nekoj knjizi neki citat koji je kao Jung napisao tom piscu (koji ga tu citira u svojoj knjizi) u kome se baš poziva na astrologiju i govori veoma pohvalno o istoj... Jbg,, zaboravila sam ko je to bio i koja knjiga...

Ako se setim onog citata... Ne sećam se ko je to bio niti gde sam to čula, mislim isto da je bio neki Metjuov dokumentarac...

Inače ceo ovaj dokumentarac je super, na vovom klipu počinje sa Kroulijem, pa nastavlja sa Markizom de Sadom... Ceo serijal Hallo culture je fantastično ezoteričan.

Pogledaću celo.
Uvek uzimam sa rezervom takve osvrte unazad prvo zato što delo i čovek nisu isto, čak ni iz istog izvora ne dolaze,
drugo zato što temperamentni, kreativni ljudi umeju da imaju privatno teške ispade, ali nije im cela ličnost time prikazana.
Ja znam podosta o tome iz ličnog primera.
Ne znam, nisam u brdu knjiga što isčitah primetila ni klicu toga, ali ko zna...
Iskreno, slabo me i zanima.
Bio je čovek i nesavršen.
I dalje je njegova zaostavština brilijantna.

4b80936cedb7e04af4a187fd8c02fbe4--spiritual-symbols-esoteric-symbols.jpg

To je Mercurius - centar alhemijske simbolike - a alhemija obilato koristi astrološke simbole,
a on je deceniju istraživao alhemiju pre nego što je napisao "Psihologija i alhemija".
Mislim da je alhemija u pitanju.
Inače - "know thyself" je natpis koji je bio urezan na Apolonovom hramu u Delfima.

- - - - - - - - - -

Hoću i ja da učestvujem u vašim razgovorima, ali niti se razumem u tarot, ni u umetnost, a u astrologiju ne dovoljno. :(

I treba!:ortaci2:
Pa protkaj našu priču nečim svojim i sve ok...
Ni ja ne znam astrologiju... Zato pitam (i gnjavim:zcepanje:)

- - - - - - - - - -

Ti poput mene koji sam se oduvek osećao kao zatočenik na tuđinskoj planeti, čiji zakoni mi se dopadaju, ali moraš
pristati na igru, jer bega nema.
Pošto je juče ili preključe umro Čarls Menson, setio sam se jedne zanimljivosti u vezi sa sjajnim piscem Ježijem
Kosinskim, možda znate za to... Tog dana kada je Mensonova "porodica" ubila Šeron Tejt Polanski i njene goste,
upravo jedan od gostiju je trebalo da bude i Kosinski, ali mu je prtljag bio zagubljen, pa je zakasio na avion. Pisao je
u romanu Blind date o tome. Mada je Polanski čini mi se posle tvrdio da to nije tačno, a Kosinski je bio poznat kao
mitoman.
Izvinite ja vam malo spamujem temu, ali o tarotu i astrologiji ne znam gotovo ništa.

Nema ovde teme i ne spamuješ...
Baš je super da se priča malo o ovome, malo o onome...:zag:

Pola od ovoga što si napisala su rekli na videu, trebalo je da pustiš. Upravo ovaj profesor je rekao da delo i čovek nisu isto... I da to što je bio loš čovek, ne znači da je njegovo delo loše.

Slažem se za to što si rekla... Uglavnom je puno toga što žele da izraze, pa često i agresivno...

Ja nisam protiv eksperimentisanja sa seksualnim razvratima i slično... Mislim da je bio u pravu za to potiskivanje svoje senke... Potpuno zastupam to mišljenje...

Prema ovome što sam čula da je govorio, moje mišljenje je da je bio mizoginista, kao i što smo i mi, većina, indoktrinirani smo, tako smo vaspitani, to je naša realnost.

Nisam znala ovo za alhemiju, ja sam videla astrološke simbole, koji su verovatno stariji.

Ja ne znam ezoteriju, niti okultno, tj. te rituale magije i sl. samo malo astrologiju... I nekako pomoću nje pokušavam da shvatim i te druge stvari...

Ono što me navelo je evolutivna astrologija duše, koja je skroz nekako ezoterična...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back